Imal' koja sestra da je ne znas? hahahahahaBHF_Manijak wrote:Ne pristaj mi na mukuistocnjak wrote: mashAllah ... tako i treba ... a ne zaljubis se u jednu ... pa te onda mi moramo tjesiti ...![]()
![]()
a sta je ovo brate moj,slabo nam veceras muhabeta,izgleda pospala raja,Arzuhal izgleda zaspo opet
PS a to i sestra Nedzmana(Zvjezdica) zijaretila Morica Han?!ah mashallah sto se "nadjosmo"
Ramazan, opet ;)
-
istocnjak
#976 Re: Ramazan, opet ;)
- zvjezdica_7
#977 Re: Ramazan, opet ;)
BHF_Manijak wrote:
PS a to i sestra Nedzmana(Zvjezdica) zijaretila Morica Han?!ah mashallah sto se "nadjosmo"
- BHF_Manijak
#978 Re: Ramazan, opet ;)
Djevojku ne znam,nikako,samo ime prevedoh,simpaticno mi zazvuca Nedzmanaistocnjak wrote:Imal' koja sestra da je ne znas? hahahahahaBHF_Manijak wrote:Ne pristaj mi na mukuistocnjak wrote: mashAllah ... tako i treba ... a ne zaljubis se u jednu ... pa te onda mi moramo tjesiti ...![]()
![]()
a sta je ovo brate moj,slabo nam veceras muhabeta,izgleda pospala raja,Arzuhal izgleda zaspo opet
-
istocnjak
#979 Re: Ramazan, opet ;)
Nista moramo j'opet svi uglas Arzuuuuuuhaaaaal ... 
- zvjezdica_7
#980 Re: Ramazan, opet ;)
Arzuhal is not in the house
Može bit' da kahva ni na njega ne djeluje ''razbuđuivački''

p.s. Jel još iko bio u MH večeras sem nas troje?

Može bit' da kahva ni na njega ne djeluje ''razbuđuivački''
p.s. Jel još iko bio u MH večeras sem nas troje?
-
istocnjak
#981 Re: Ramazan, opet ;)
Ma i on je bio sigurno u Morica Hanu veceras ...zvjezdica_7 wrote:Arzuhal is not in the house![]()
Može bit' da kahva ni na njega ne djeluje ''razbuđuivački''![]()
p.s. Jel još iko bio u MH večeras sem nas troje?![]()
![]()
Hoce on da je pije uvoznu dupljak nes kafu ... nista bez bosanske pura-kahve ...
- arzuhal
#982 Re: Ramazan, opet ;)
Vid ba šo me gibete
...Jes, prileg'o sam zerru..odma frka
Selamun alejkum! Ev, kahvenišem do sabah-zore
- BHF_Manijak
#983 Re: Ramazan, opet ;)
Ma kakav gibet,pozelili te bolanarzuhal wrote:Vid ba šo me gibete...Jes, prileg'o sam zerru..odma frka
![]()
- zvjezdica_7
#984 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam, mašallah, mašallaharzuhal wrote:Vid ba šo me gibete...Jes, prileg'o sam zerru..odma frka
![]()
- arzuhal
#985 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam bio u MH. Jesam bio na iftaru kod prijatelja pa se najeo ko da sam iz Bijafre stigo. Prećero sam, uff....malo je kazat. Pobrkalo me dibidus. Jedva teravije klanjo, a još nešta noćas bilo posebno sparno, bilesi...
Al' vidim vama moral na visokoj deredži, džaba je
- BHF_Manijak
#986 Re: Ramazan, opet ;)
Eee brate,mubarek mjesec,pa je sve na visokoj deredzi....arzuhal wrote:Nisam bio u MH. Jesam bio na iftaru kod prijatelja pa se najeo ko da sam iz Bijafre stigo. Prećero sam, uff....malo je kazat. Pobrkalo me dibidus. Jedva teravije klanjo, a još nešta noćas bilo posebno sparno, bilesi...
- arzuhal
#987 Re: Ramazan, opet ;)
Uh, ljudi samo guraju i viču De! Par jela sam preskočio...Ne smiješ ni odbijat plaho. A već sam se navikao na lagane iftare, pa mi super u džamiji. Danas po starom, inša-Allah
. Lijepi petak i džuma
Dupla ljepota.
-
istocnjak
#988 Re: Ramazan, opet ;)
halali ...arzuhal wrote:Vid ba šo me gibete
- arzuhal
#989 Re: Ramazan, opet ;)
istocnjak wrote:halali ...arzuhal wrote:Vid ba šo me gibete
De ba, šalim se
- zvjezdica_7
#990 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Uh, ljudi samo guraju i viču De! Par jela sam preskočio...Ne smiješ ni odbijat plaho. A već sam se navikao na lagane iftare, pa mi super u džamiji. Danas po starom, inša-Allah. Lijepi petak i džuma
Dupla ljepota.
Moja stara tetka neda ustat od stola dok se sve ne pomete
Onda jedva ustajemo sa sedžde
- arzuhal
#991 Re: Ramazan, opet ;)
Tp je borba sa nefsomzvjezdica_7 wrote:arzuhal wrote:Uh, ljudi samo guraju i viču De! Par jela sam preskočio...Ne smiješ ni odbijat plaho. A već sam se navikao na lagane iftare, pa mi super u džamiji. Danas po starom, inša-Allah. Lijepi petak i džuma
Dupla ljepota.
![]()
![]()
Moja stara tetka neda ustat od stola dok se sve ne pomete![]()
Onda jedva ustajemo sa sedžde![]()
Sehurski džemate, selam alejkum i da bude hajirli! Bježim na sabah, vidimo se, inša-Allah.
-
istocnjak
#992 Re: Ramazan, opet ;)
zvjezdica_7 wrote:arzuhal wrote:Uh, ljudi samo guraju i viču De! Par jela sam preskočio...Ne smiješ ni odbijat plaho. A već sam se navikao na lagane iftare, pa mi super u džamiji. Danas po starom, inša-Allah. Lijepi petak i džuma
Dupla ljepota.
![]()
![]()
Moja stara tetka neda ustat od stola dok se sve ne pomete![]()
Onda jedva ustajemo sa sedžde![]()
- zvjezdica_7
#993 Re: Ramazan, opet ;)
Selam i od mene
Mati sazvala famEliju na iftar, a ja dežurni hamal
pa mi valja izvršit psiho-fizičke pripreme
Da hairli ispostite i ovaj dan
Mati sazvala famEliju na iftar, a ja dežurni hamal
Da hairli ispostite i ovaj dan
- medaaa
#994 Re: Ramazan, opet ;)
nema jos nista, al jos maaaaaaaaaaaalo...arzuhal wrote: Medaaa, imal kod vas šta novo, ne čuh ja![]()
bili smo i mi "u paketu"zvjezdica_7 wrote: p.s. Jel još iko bio u MH večeras sem nas troje?![]()
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#995 Re: Ramazan, opet ;)
Nek' ti je sa srecom @medaaa. 

Izvrsne fotografije.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#996 Re: Ramazan, opet ;)
Amin i Alejkumu selam dobri @seljak_cojek.seljak_cojek wrote:
Selam alejkum, dobri insani.
Ramazan Šerif Mubarek Olsun!
Neka vas Milostivi obaspe svojom milošću. Neka vam Onaj koji prašta oprosti grijehe. Neka vam Onaj Koji molbe prima ispuni vaše želje (samo pazite šta želite![]()
). Neka vam Onaj koji daje bogatstvo uveća nafaku da biste imali više za podijeliti. Neka vas Zaštitnik sačuva od svake brige i nevolje. Neka vas Pravedni sačuva od svake nepravde. Neka vas Onaj koji upućuje vodi kroz život do kapija Džennetskih.
Amin!
~ Allah's Glorified Names ~
-
pure_love
#997 Re: Ramazan, opet ;)
evo jos slika
http://www.boston.com/bigpicture/2008/0 ... madan.html
prelijepe slike ramazana u islamskom svijetu,,a ima jedna i iz Bosne
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#998 Re: Ramazan, opet ;)
1994 sam pitao svog druga A.S., inace bolnicara,kako izdrzi glad ili zedj..blizio se ramazan, bili smo skupa u smjeni danima, negdje van Sarajeva..
Odgovor je rezultirao mojom odlukom da postimo skupa, ja , radoznal kakav sam, sam lijepo propitao za vrijeme ustajanja ,najbolje obichaje itd..
Ono sto je bilo zbilja primjetno, bila je jedna duhovna promjena, neka vrsta posebne smirenosti i predanosti poslu.Nismo pricali o ruznim i teskim, i posebno o beskorisnim stvarima--jedan mladi lokalni imam je posebno cesto ponavljao da se covjek ima suzdrzavati od duhovnog kvarenja ramazana, i nimalo ohrabrujuce, zabrinuto dodavao na kraju: "A i meni samom je ljudi moji to najteze, da vas ne lazem, u ovom belaju je najteze ostati pribran i ne pomislit nista lose.."
Elem, poceli smo ,i hvala Bogu, skupa postili veliki dio Ramazana.On se ustane, napravi kafe,ugrije kruha na bubnjari, namazi bestilja i ljepota
(meni je odgovaralo jer za dorucak ionako vazda jedem slatko
).Njemu nekad rekla nana da se ne smije pretrpavat stomak za sehur, te da ne valja jesti i trpati u sebe ko da iftara nece biti....Elem, topal kruh, bestilj,imalo se i mlijeka prvih par dana, kafe skoro cijelo vrijeme, a voda je bila nekih 10 minuta hoda od nase "bajte".
Kako sam ja slijedio sta ovaj radi, tako sam naucio i kako se moli( mislim u sred rata na terenu je to bilo bas cudno i nezaboravno iskustvo)...mada je dogovor bio da svak na svoj nacin zahvali Bogu, ja sam odlucio drugacije, dijelom jer mi je u gradu i pred starijim svijetom bilo cak i neugodno traziti da mi se -odraslom covjeku-pokaze, a dijelom jer je i citava prilika bila jedinstvena i posebna, u izolaciji, daleko od kuce i uobicajenog zivota i porodice.
Cijelo vrijeme sam obilazio brdovitu i krivudavu liniju nase brigade, minimum jednom dnevno, dijelio lijekove, drzao jednu smjenu straze, te hodao obilazeci i susjedne jedinice(oni baxuzi iz Ilijasa su izgubili skoro citav sanitet)..
Sjecam se da sam samo jednom, sjedeci kraj vode, osjetio jaku zedj.Ne znajuci kako da se trsim iskusenja, umio sam se i oprao ruke, pokvasio vrat i odmah produzio dalje..i nisam bio vise zedan..
Ramazan je prosao i odtad je ostala jedna lijepa uspomena, a ja je evo podjelih sa vama kako je ni sam ne bih zaboravio
Odgovor je rezultirao mojom odlukom da postimo skupa, ja , radoznal kakav sam, sam lijepo propitao za vrijeme ustajanja ,najbolje obichaje itd..
Ono sto je bilo zbilja primjetno, bila je jedna duhovna promjena, neka vrsta posebne smirenosti i predanosti poslu.Nismo pricali o ruznim i teskim, i posebno o beskorisnim stvarima--jedan mladi lokalni imam je posebno cesto ponavljao da se covjek ima suzdrzavati od duhovnog kvarenja ramazana, i nimalo ohrabrujuce, zabrinuto dodavao na kraju: "A i meni samom je ljudi moji to najteze, da vas ne lazem, u ovom belaju je najteze ostati pribran i ne pomislit nista lose.."
Elem, poceli smo ,i hvala Bogu, skupa postili veliki dio Ramazana.On se ustane, napravi kafe,ugrije kruha na bubnjari, namazi bestilja i ljepota
Kako sam ja slijedio sta ovaj radi, tako sam naucio i kako se moli( mislim u sred rata na terenu je to bilo bas cudno i nezaboravno iskustvo)...mada je dogovor bio da svak na svoj nacin zahvali Bogu, ja sam odlucio drugacije, dijelom jer mi je u gradu i pred starijim svijetom bilo cak i neugodno traziti da mi se -odraslom covjeku-pokaze, a dijelom jer je i citava prilika bila jedinstvena i posebna, u izolaciji, daleko od kuce i uobicajenog zivota i porodice.
Cijelo vrijeme sam obilazio brdovitu i krivudavu liniju nase brigade, minimum jednom dnevno, dijelio lijekove, drzao jednu smjenu straze, te hodao obilazeci i susjedne jedinice(oni baxuzi iz Ilijasa su izgubili skoro citav sanitet)..
Sjecam se da sam samo jednom, sjedeci kraj vode, osjetio jaku zedj.Ne znajuci kako da se trsim iskusenja, umio sam se i oprao ruke, pokvasio vrat i odmah produzio dalje..i nisam bio vise zedan..
Ramazan je prosao i odtad je ostala jedna lijepa uspomena, a ja je evo podjelih sa vama kako je ni sam ne bih zaboravio
- ružmarin-a
#999 Re: Ramazan, opet ;)
@dr.gog : thank u for sharing this brightness

-
istocnjak
#1000 Re: Ramazan, opet ;)
Vidi brate znam da si se ti salio ali ja sam zaista najozbiljnije trazio halala. Koliko samo materijalne i duhovne stete danas ljudi nanose jedni drugima upravo gibetom i ogovaranjem, brakovi se raspadaju, ljudi gube novac, pozicije, poslove, oboljevaju upravo zbog te bolesti danasnjeg Sarajeva koje je duboko utonulo u gibet i ogovaranje na svakom koraku.arzuhal wrote:istocnjak wrote:halali ...arzuhal wrote:Vid ba šo me gibete![]()
De ba, šalim se
"I ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekome od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga - a vama je to odvratno" Kuran 49:12
Last edited by istocnjak on 29/08/2009 06:09, edited 1 time in total.