A-ZO wrote:jao kakva je

Temporarily Unavailable
The site you are trying to reach has been temporarily suspended due to excessive bandwidth consumption.
The site may be available again in a few hours
Moderator: Chloe
Ova se tema pretvorila iz diskusije o Semirovoj piramidi u diskusiju o njenim kriticarima.Sarafcina wrote:Znanje
ne konta osnovne stvari![]()
a to je da se recimo ne referencira ime naucnika (ja npr. imam pravo da lazem), nego NAUCNI RAD
.
I svo ovo sijelo od ponavljanja postova i kvazinaucne argumentacije nece nikoga ubijediti u ne/postojanje piramide. Ali to po meni nije neki problem.
Problem je sto se covjeku kvazinaucnom argumentacijom (dakle laganjem) osporava pravo na istrazivanje
Čovjek je napisao na prethodnoj stranici šta je radio i koji su njegovi argumenti. Ako ti je mrsko čitati, ukratko:Kakvu je argumentaciju Semir ponudio, osim hrpe KVAZINAUKE?
Geoloski izvjestajem se mogu utvrditi cinjenice o vrsti stijene, starosti, mineralnom sastavu, a koje NE mogu dati nikakvo
objasnjenje, uputu ili bilo sta na osnovu cega bi se moglo reci da na mjestu uzimanja uzoraka postoji kuca, neboder ili piramida.
Eto, ovo je moj detaljniji osvrt, a "izazvan" upitom ILIR_-a.
Moglo bi se tu jos masa toga napisati, ali i ovo mi je uzelo vremena, vise nego obicno.
Pojedinci moraju prihvatiti jednu stvar, a to je, da niko od ovih koji pisu "protiv piramide" ne prihvataju kao slijepci nesto sto "visi u zraku".
Kamo srece da se kod nas, nebitno gdje, otkrije takav monumentalan objekat kao sto je piramida. Ali ljudi progledajte. Ukljucite razum a iskljucite mastu. Da ima nesto realno u svoj ovoj prici, vec danas bi u Visokom bilo vise stranaca nego Visocana. Zar mislite da bi takvo nesto moglo da prodje bez svjetskih strucnjaka, a i "lesinara" koji bi htjeli uzeti dio kolaca svjetske slave. Nema nikoga, samo Visocani i mozda pokoji znatizeljni novinar.
Da je piramida stvarno ispod, Visocani bi je do danas vec i otkopali i uglacali, bila bi spremna za posjete. Roll
horoz wrote:Čovjek je napisao na prethodnoj stranici šta je radio i koji su njegovi argumenti. Ako ti je mrsko čitati, ukratko:Kakvu je argumentaciju Semir ponudio, osim hrpe KVAZINAUKE?
1. Piramida je pravilnog oblika
2. Stranice piramide su orijentisane prema stranama svijeta
3. Postoje mreža podzemnih tunela ispod i okolo piramide
4. Otkrivene su ploče kojima je popločan plato ispred piramide
5. Bušenja su pokazala da je ispod piramida
6. Otkriveni veliki kameni blokovi od kojih je sazidana piramida
...
Za mene su najjači 1, 2 i 6.
Jedva čekam proljeće.
A vi ste kao neki kritičari![]()
Sve što znate je pisati "dr", KVAZINAUKA, čeprkati po smeću i gledati kol'ko ko plaća avionske karte, šta jede, kakva mu je frizura itd. Jadno i bijedno...
Cak i zamrljana kopija 'necega', sto je Semir objavio na stranici, a sto je valjda lose fotokopirani geodetski plan okolisa piramide, cak i vrlo povrsnom analizom je moguce lako zakljuciti da strane nit' su pravilne nit' su pravilno orijentisane prema stranama svijeta.1. Piramida je pravilnog oblika
2. Stranice piramide su orijentisane prema stranama svijeta

Kakve je Semir dokaze ponudio za ovo, osim casne pionirske?3. Postoje mreža podzemnih tunela ispod i okolo piramide
Na istom lokalitetu se nalazi i srednjovjekovni grad Visoki, koji je cesto bio i sjediste bosanskih kraljeva.4. Otkrivene su ploče kojima je popločan plato ispred piramide
????? Tamo ima izbusenih rupa, ali piramide nigdje.5. Bušenja su pokazala da je ispod piramida
Kamenih blokova cim se malo zakopa zemlja, ima svugdje.6. Otkriveni veliki kameni blokovi od kojih je sazidana piramida
Ne ali ni 100% skeptici. Nisam baš totalno uvjeren da je tu u ptanju ono što smatramo piramidom. Ali čova je ponudio daovoljno dokaza da bi se njegovo istraživanje trebalo ozbiljno shvatiti. Treba mu pomoći i ako se šta nađe od toga napravit atrakciju za turiste. Po mogučnosti da zarade lokalci, a ne Slovenc kao na Termama na Iliđi.Prenj wrote:Nadam se da nisi zelio reci da su samo lakovjerni gradjani BiH iskrene patriote?Apos wrote:Da je slučajno otkrio piramidu u HR ili SCG mnogi bi ovdje rekli, ma ima tu nešto. npr Prenj i slični
Bas smo se gore i Kekec i ja fino raspisali i argumentovali nas skepticizam.Apos wrote:Ne ali ni 100% skeptici. Nisam baš totalno uvjeren da je tu u ptanju ono što smatramo piramidom. Ali čova je ponudio daovoljno dokaza da bi se njegovo istraživanje trebalo ozbiljno shvatiti. Treba mu pomoći i ako se šta nađe od toga napravit atrakciju za turiste. Po mogučnosti da zarade lokalci, a ne Slovenc kao na Termama na Iliđi.Prenj wrote:Nadam se da nisi zelio reci da su samo lakovjerni gradjani BiH iskrene patriote?Apos wrote:Da je slučajno otkrio piramidu u HR ili SCG mnogi bi ovdje rekli, ma ima tu nešto. npr Prenj i slični
1. i 2. Nije ni prva ni posljednja piramida koja je zatrpana. Ono što se vidi sa površine jasno piramidu izdvaja iz ostalog reljefa. Ili je možda google ili Play Station ipak vjerodostojniji?vrlo povrsnom analizom je moguce lako zakljuciti da strane nit' su pravilne nit' su pravilno orijentisane prema stranama svijeta
Vjerovatno treba tebe zvati da procjenišKakve je dokaz Semir ponudio da su te ploce starije od srednjeg vijeka???
Čovjek te pročit'o... Patriote nisu lakovjernici već optimisti. Ono što se traži je da budeš optimista. Mani se baliluka.Nadam se da nisi zelio reci da su samo lakovjerni gradjani BiH iskrene patriote?
Nije potrebno. Ja kažem da treba dati šansu onima koji vide ono što mi u nekom momentu nemožemo da vidimo.Prenj wrote:Bas smo se gore i Kekec i ja fino raspisali i argumentovali nas skepticizam.Apos wrote:Ne ali ni 100% skeptici. Nisam baš totalno uvjeren da je tu u ptanju ono što smatramo piramidom. Ali čova je ponudio daovoljno dokaza da bi se njegovo istraživanje trebalo ozbiljno shvatiti. Treba mu pomoći i ako se šta nađe od toga napravit atrakciju za turiste. Po mogučnosti da zarade lokalci, a ne Slovenc kao na Termama na Iliđi.Prenj wrote: Nadam se da nisi zelio reci da su samo lakovjerni gradjani BiH iskrene patriote?
Bilo bi lijepo ako bi i optimizam mogao biti argumentovan.
al si ti skepticna u tom svom racionalnom.. ostavi malo prostora i za optimizam..novalic wrote:naravno, ali opet u granicama racionalnog.. meni se cini da ovdje, glede racionalnog, ima samo zelja..
da barem ima piramdia, moze i srednjevjekovni grad.. ali da ima.. nesto..
Otkud zemlja? I to slojevi metrima duboki?horoz wrote:1. i 2. Nije ni prva ni posljednja piramida koja je zatrpana. Ono što se vidi sa površine jasno piramidu izdvaja iz ostalog reljefa. Ili je možda google ili Play Station ipak vjerodostojniji?vrlo povrsnom analizom je moguce lako zakljuciti da strane nit' su pravilne nit' su pravilno orijentisane prema stranama svijeta
Koji speleolog???3. SO je bio u tim tunelima. Speleolog takođe.
"Analize u pripremi", a Semir vec sve zakljucio!4.Vjerovatno treba tebe zvati da procjenišKakve je dokaz Semir ponudio da su te ploce starije od srednjeg vijeka???![]()
![]()
![]()
5. i 6. Analize su u pripremi. Ipak treba malo više od 15-tak dana da se nešto ozbilnije uradi.
Čovjek te pročit'o... Patriote nisu lakovjernici već optimisti. Ono što se traži je da budeš optimista. Mani se baliluka.Nadam se da nisi zelio reci da su samo lakovjerni gradjani BiH iskrene patriote?
Srednjevjekovni grad na tom lokalitetu vec postoji i to je odavno poznato, stari grad Visoki, broj 763. na listi spomenika ...novalic wrote:naravno, ali opet u granicama racionalnog.. meni se cini da ovdje, glede racionalnog, ima samo zelja..
da barem ima piramdia, moze i srednjevjekovni grad.. ali da ima.. nesto..
pa kad vidim ko je autor teme, obilazim u sirokom luku..Prenj wrote:Takodjer bi zamolio sve samodeklarisane BH patriote, da koju rijec podrske izraze i u prilog ocuvanja nasih postojecih spomenika.
Evo teme za to ovdje, za sada 0 posjetilaca ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20770
Ne cudi me, s obzirom da je tebi ova 'piramida' ocito jedina poznata stvar, kada je nasa bastina u pitanju.car-x wrote:pa kad vidim ko je autor teme, obilazim u sirokom luku..Prenj wrote:Takodjer bi zamolio sve samodeklarisane BH patriote, da koju rijec podrske izraze i u prilog ocuvanja nasih postojecih spomenika.
ne treba da te cudi bas zbog ovakvih tvojih komentara.. ko i kolega ti znanje, ti unaprijed sve znas, dajes grupne dijagnoze, stembiljas kako se tebi prohtije, i onda se pitas sto nema nikog na temi koju si ti otvorio.. idi, jadan..Prenj wrote:Ne cudi me, s obzirom da je tebi ova 'piramida' ocito jedina poznata stvar, kada je nasa bastina u pitanju.car-x wrote:pa kad vidim ko je autor teme, obilazim u sirokom luku..Prenj wrote:Takodjer bi zamolio sve samodeklarisane BH patriote, da koju rijec podrske izraze i u prilog ocuvanja nasih postojecih spomenika.
Inace, drugaciji bi stavovi bili ...