LGBT+ parada - 2023.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
forumskivojnik

#976 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by forumskivojnik »

Image

„White Lives Matter“ :-) , bijeli rasisti, crni rasisti, nacionalisti, desnicari, religijski fanatici, raznorazni sektasi,.. "prosvjetitelji" i "cuvari tradicionalnih vrijednosti" :lol:
konoplja

#977 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

General War wrote: 24/06/2023 22:42
konoplja wrote: 24/06/2023 22:23
Spoiler
Show
Cenzurisu, cenzurisu... i na forumu. :D
LGBT..ABCDE...123...je politicka organizacija koja nema veze niti sa ljudskim pravima niti sa bilo cim
Ljudska prava su politika. Nisu od Strijelca dosla. :D

Sasvim je normalno da razliciti ljudi onda imaju razlicitu ideju ljudskih prava. Ne mozemo ustanoviti niti se dogovoriti da su univezalna.

Treba napraviti distinkciju izmedju ljudske seksualnosti (LGB) i ostalih znakova organizacije jer imaju razlicite zahtjeve i ciljeve.
konoplja

#978 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

forumskivojnik wrote: 24/06/2023 22:52 Image

„White Lives Matter“ :-) , bijeli rasisti, crni rasisti, nacionalisti, desnicari, religijski fanatici, raznorazni sektasi,.. "prosvjetitelji" i "cuvari tradicionalnih vrijednosti" :lol:
Sto si ti ohola. :lol:
John Cleese

#979 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

forumskivojnik wrote: 24/06/2023 22:52 Image

Eboni end ajvori liv tugedr in prfkt harmoni - vel, if dec not kjut... :D
Isner

#980 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Isner »

Ne podržavam..
Ništa ne mogu promjeniti niti je moje da mijenjam ali smatram da je ovo nepotrebno.. Pogledao samo dva priloga veceras sa parade, od narativa prije pet godina da se bore za osnovna prava da nisu tučeni i da mogu raditi do današnje liste zahtjeva da žele legalizaciju istospolnih brakova, usvajanje djece, uvođenje terminologije transrodnost u zakon itd...
General War

#981 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by General War »

konoplja wrote: 24/06/2023 22:54
General War wrote: 24/06/2023 22:42
LGBT..ABCDE...123...je politicka organizacija koja nema veze niti sa ljudskim pravima niti sa bilo cim

Sasvim je normalno da razliciti ljudi onda imaju razlicitu ideju ljudskih prava. Ne mozemo ustanoviti niti se dogovoriti da su univezalna.

Treba napraviti distinkciju izmedju ljudske seksualnosti (LGB) i ostalih znakova organizacije jer imaju razlicite zahtjeve i ciljeve.
Ne znam gdje pise u nasem zakonu/ustavu ili bilo gdje drugo da "ljudska seksualnost" zabranjena?
Cim se to pokusava kroz zakone progurati i jos uz to traziti zakonom zagarantovanu medicinske zahvate za promjenu pola i sta sve ne (u spoileru navedeno) je politicki motivisano...jer ces naravno traziti quote i u zaposlenju i predstavljanju samo za tu grupu ljudi....
John Cleese

#982 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 24/06/2023 22:54 Treba napraviti distinkciju izmedju ljudske seksualnosti (LGB) i ostalih znakova organizacije jer imaju razlicite zahtjeve i ciljeve.
:thumbup: :D
konoplja

#983 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

General War wrote: 24/06/2023 23:01
konoplja wrote: 24/06/2023 22:54

Ne znam gdje pise u nasem zakonu/ustavu ili bilo gdje drugo da "ljudska seksualnost" zabranjena?
Cim se to pokusava kroz zakone progurati i jos uz to traziti zakonom zagarantovanu medicinske zahvate za promjenu pola i sta sve ne (u spoileru navedeno) je politicki motivisano...jer ces naravno traziti quote i u zaposlenju i predstavljanju samo za tu grupu ljudi....
Ne poznajem nas ustav i zakon dvoljno dobro da ti mogu odgovoriti sta pise. Znas li ti?
Znam da homoseksualni parovi nemaju neka prava poput prava na priznatu zajednicu i odnos odakle proizlaze ostala prava kao sto su na nasljedstvo, posjete u raznim ustanovama i institucijama i tako dalje. Mislim da to mora biti prepoznato i ozakonjeno. To je nesto sasvim drugacije od zahtjeva ostalih pripadinka abecede.
snjoBo

#984 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by snjoBo »

Mnogi od vas ovdje nisu svjesni sta zapravo podrzavate kada dajete podrsku LGBTQ+ pokretu, niste upuceni niti informisani. Nece to stati samo na brakovima između homoseksualaca. U Americi i EU danas se gura narativ woke kulture koja podrazumijeva da svako moze biti ono sto zeli i da svacija fantazija iliti deluzija postaje stvarnost koju svaki pojedinac mora postovati inace bude izpocen iz drustva putem tzv. cancel kulture. Transrodnost je sastavni dio LGBTQ+ ideologije. Po njoj, svaka osoba moze da se izjasni kao zensko, iako je musko i obratno. Vi to morate postovati i to osobu oslovljavati s tzv. rodom koju ta osoba izabere. Ta osoba ne mora izgledati kao zensko uopste, dovoljno je samo da se izjasni tako. Mozete izgledati kao najnormalnije musko i izjasniti se da ste zensko. Također imate ljude s pup play fetisom (zoofili) koji nose psece maske. I njih također morate postovati i oslovljavati kao ono cim se izjasnjavaju.

U Kanadi je bio slucaj da se nastavnik u skoli preko noci odlucio da je zena i nakon toga je poceo dolaziti obucen u zensku odjecu sa ogromnim prostetickim grudima. Roditelji su zvali direktoricu skole i zalili se zbog seksualnog uznemiravanja ucenika da bi na kraju ta direktorica prijetila tim roditeljima izbacivanjem njihove djece iz skole.

https://www.nypost.com/2023/02/19/canad ... y-are-real
Image

Davanje prava LGBTQ+ pokretu također znaci da prihvatate da ce nekad u buducnosti i u BiH biti takva situacija da kad vas partner ili partnerica odluci da vase dijete ima karakteristike suprotnog spola, vi cete morati prihvatiti da ce drugi roditelj bez vaseg dopustenja moci podvrgnuti vase dijete na terapiju puberty blockersima koji zaustavljaju pubertet i osakate vase dijete. Svi znamo da su djeca podlozna utjecaju roditelja. u Americi i Kanadi nema dobne granice za taj tretman. Prije je ta supstanca imala drugi naziv jer se koristila za kastriranje seksualnih prestupnika, pedofila i silovatelja.

https://thetexan.news/court-strips-jame ... -surgeries

Ocu oduzeli starateljstvo nad djetetom od 8 godina jer nije htio pristati na puberty blocker tretman. Ko je od vas sa 8 godina znao ista o zivotu?
Judge Mary Brown has granted full custody of eight-year-old James Younger to mother Anne Georgulas over the protests of father Jeff Younger, the latest order in a high-profile custody case.
Naravno da mi forum nece dozvoliti da stavim postoperativne slike zahvata promjene spola, ali ako istrazite sami vidjet cete da to sigurno ne lici na nista ljudsko.

U Nizozemskoj na djecijem kanalu su emitovali emisiju gdje su na stadi postavili nekolicinu golih osoba koje su promijenile spol a ispred njih djecu koja su ih pitala pitanja o njihovom tijelu. U iducoj epizodi nisu bili transseksualci nego odrasli normalni ljudi, muskarci i zene, koji su također bili goli. Djeca su ih ispitivala pitanja i njihovim tijelima. Na kraju epizode jedno dijete kaze kako je mislila da to nesto cudno, ali da je nakon toga shvatila da je to ipak totalno normalna stvar.

https://dailymail.co.uk/news/article-11 ... isode.html

Ovaj gore video je cenzurisan, da admini znaju prije nego me banuju.

I u Americi su Gay Prajdovi u pocetku bili kao i ovaj kod nas, zastava sa duginim bojama, setnja i to je to, da bi se postepeno nakon normalizacije pretvarale u scene iz Sodome i Gomore. Stavio bih i taj video, ali bih dobio ban. Uglavnom na Gay Prajdu, u sred grada, u javnosti imaju seksualne odnose, vrse malu nuzdu u facu drugom muskarcu i roditelji dovode djecu da to gledaju i da se "kulturno obogacuju". Pa eto, ovom gore roditelju koji je dijete odveo na Prajd u Sarajevu porucujem da razmisli malo o tome svemu.

Normalizacija nemorala se ne vrsi preko noci, nego postepeno mic po mic, pa tako i kod nas. Sve vise i vise ljudi prihvata ovakve stvari i kod nas, pa ce tako prihvatiti i ovo sve gore pobrojano, dok na kraju ne dođemo i do prihvatanja nekih drugih stvari koje su nama trenutno nezamislive, da ne nabrajam sad. To se zove indoktrinacija, a najlakse je indoktrinirati djecu, zato su im nove generacije i glavna meta za to. To sto nesto dolazi od zapada ne znaci da je normalno i pozitivno.

Pozdrav.

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -show.html
Bloo
Globalna šefica

#985 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

snjoBo wrote: 24/06/2023 23:11 https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -show.html
Mozes li mi prepricati ovaj clanak?
Sta se desilo zapravo?
snjoBo

#986 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by snjoBo »

Bloo wrote: 24/06/2023 23:36
snjoBo wrote: 24/06/2023 23:11 https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -show.html
Sta se desilo zapravo?
U Americi imaju takozvane "family friendly drag shows" za djecu. Odrasli muskarci, tranvestiti, se oblace u zenske likove iz Disney crtica i izvode provokativne plesove za djecu, navodno sve u svrhu "kulturnog obogacivanja" i prihvatanja razlicitosti, a ustvari radi se o indoktrinaciji i groomingu djece. Radije ne bih prepricavao scene iz ovog clanka, otvori video i pogledaj. Ove izvedbe organizuju Americke Pride i LGBT organizacije.
Bloo
Globalna šefica

#987 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

snjoBo wrote: 24/06/2023 23:47 U Americi imaju takozvane "family friendly drag shows" za djecu. Odrasli muskarci, tranvestiti, se oblace u zenske likove iz Disney crtica i izvode provokativne plesove za djecu, navodno sve u svrhu "kulturnog obogacivanja" i prihvatanja razlicitosti, a ustvari radi se o indoktrinaciji i groomingu djece. Radije ne bih prepricavao scene iz ovog clanka, otvori video i pogledaj. Ove izvedbe organizuju Americke Pride i LGBT organizacije.
Procitala i pogledala. Zato te i pitam da mi prepricas. :D
Treba li ti prevesti? Ima i google translate.
General War

#988 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by General War »

HelaS

#989 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by HelaS »

Sta se desilo zapravo?
Prije 6 g se registrirao na forumu i tek sada napisao prvi post :?
snjoBo

#990 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by snjoBo »

HelaS wrote: 25/06/2023 01:22

Sta se desilo zapravo?
Forum ima jaaaaako brzu administraciju koja mi je odobrila racun nedavno. Je li to bitno za diskusiju?
ultima_palabra

#991 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by ultima_palabra »

Meni je fascinantno kako covjek moze toliko znati o ovoj tematici a da mu to nije neka vrsta posla.
made_in_sarajevo

#992 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by made_in_sarajevo »

Da su ovi protiv toliko azurni i poletni bili zadnjih 30 godina u zivotu, mozda bi i od nas nesto bilo. Ono diraju me toliko da sam se na kraju dana sjetio da hodaju. Inace nadam se da se vjernici istom jacinom bore i protiv vjerskih poglavara pedofila i pedera sto je vise puta dokazano pa i kod nas.
mayab

#993 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by mayab »

made_in_sarajevo wrote: 25/06/2023 08:00 Da su ovi protiv toliko azurni i poletni bili zadnjih 30 godina u zivotu, mozda bi i od nas nesto bilo. Ono diraju me toliko da sam se na kraju dana sjetio da hodaju. Inace nadam se da se vjernici istom jacinom bore i protiv vjerskih poglavara pedofila i pedera sto je vise puta dokazano pa i kod nas.
:thumbup:
elk

#994 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by elk »

Prioremio se bosNjo, prava po(r)njava od posta. Ocekejemo ga i na drugom temema o politici. Relaksiranje i izdaja bosne, sarajevski hns, njihova stranka :zzzz:
-Chesterfield-

#995 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by -Chesterfield- »

made_in_sarajevo wrote: 25/06/2023 08:00 Da su ovi protiv toliko azurni i poletni bili zadnjih 30 godina u zivotu, mozda bi i od nas nesto bilo. Ono diraju me toliko da sam se na kraju dana sjetio da hodaju. Inace nadam se da se vjernici istom jacinom bore i protiv vjerskih poglavara pedofila i pedera sto je vise puta dokazano pa i kod nas.
Da su barem neke odredbe šerijatskog zakona uvrštene u naš ustav sa tim vjerskim poglavarima bi bilo svršeno. Mislim na neke kaznene odredbe.

Zato je moj prijedlog da ove skupine svake godine marširaju i blokiraju grad tražeći svoja prava, od poligamije do osvete ako im je nanesena šteta krađom, razbojništvom, itd...

Za početak ne moraju se sve šerijatske odredbe ubaciti u ustav.
Tananarive

#996 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Tananarive »

snjoBo wrote: 25/06/2023 01:26
HelaS wrote: 25/06/2023 01:22

Forum ima jaaaaako brzu administraciju koja mi je odobrila racun nedavno. Je li to bitno za diskusiju?
E moj snjobo nemaju argumente pa idu na licni napad. Mozes objasnjavati i podastirati cinjennice ali pricas sa osobama koje slijepo prihvataju te "vrijednosti" i pljuju i napadaju sve koji su kontra. Imas eto te cancel ratnike sebi za vratom. Kontraargumenti su im, vid ga kad se prijOvio, vid mu glOOOve, jes se pripremiJo....
zubi

#997 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by zubi »

Tananarive wrote: 25/06/2023 08:37
snjoBo wrote: 25/06/2023 01:26

E moj snjobo nemaju argumente pa idu na licni napad. Mozes objasnjavati i podastirati cinjennice ali pricas sa osobama koje slijepo prihvataju te "vrijednosti" i pljuju i napadaju sve koji su kontra. Imas eto te cancel ratnike sebi za vratom. Kontraargumenti su im, vid ga kad se prijOvio, vid mu glOOOve, jes se pripremiJo....
Aha.

I lupeta ko maksim po diviziji, posta nesta sto ne razumije, al eto to mu je argument.
Tananarive

#998 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Tananarive »

zubi wrote: 25/06/2023 08:51
Tananarive wrote: 25/06/2023 08:37

Aha.

I lupeta ko maksim po diviziji, posta nesta sto ne razumije, al eto to mu je argument.
pa hajde prosvijetli nas da razumijemo, uputi nas da i mi progledamo
skafiskafsnjak

#999 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Ja te osobe ne volim i protiv tih vrijednosti sam. Ali ne bih nikome zabranio nesto. Evo ne mozes zabraniti, ali ne razumijem cemu te parade.... zasto "guraju" da se u skolama to predaje i slicne stvari. To treba da bude izbor, kao sto je i vjeronauk.

Budi brate gej ili marsovac ako hoces..... briga me.
Tananarive

#1000 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Tananarive »

skafiskafsnjak wrote: 25/06/2023 09:22 Ja te osobe ne volim i protiv tih vrijednosti sam. Ali ne bih nikome zabranio nesto. Evo ne mozes zabraniti, ali ne razumijem cemu te parade.... zasto "guraju" da se u skolama to predaje i slicne stvari. To treba da bude izbor, kao sto je i vjeronauk.

Budi brate gej ili marsovac ako hoces..... briga me.
Pa da barem to nazovu protest, cuj parada.....
Post Reply