BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Moderator: Benq
- Quaresma
#976 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Kako nije? Covjek donio svoju opremu?
Jedino ako se sta nije promjenilo od 2010te.
Jedino ako se sta nije promjenilo od 2010te.
- escobar__
#977 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Nije njegovo da ti spaja mrežu u kući, njegovo je spojit modem na telefonski priključak i vozdra
Ali ti isto tako nije trebao govorit da će doći sutra ili kad već, mogao je odmah reći da mu to nije u opisu posla.
Ali ti isto tako nije trebao govorit da će doći sutra ili kad već, mogao je odmah reći da mu to nije u opisu posla.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#978 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
mimo Dobrinje, Vojničkog, Olimpijskog i Alipašina većina ljudi ovdje nema puno izbora što se tiče internet provajdera
- Quaresma
#979 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Onda je doslo do promjena od tada. Sjedam se da sam se iznenadio kablom, jer je bio cat6. Obicno se krecu ovi cat5 ili cat5e.
Imao je onaj veliki kolut i onda je rezao po mjeri.
Nije valjda budala da nosa svoj kabal o svom trosku. Vjerovatno je takva bila direktiva iz telekoma.
- escobar__
#980 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Tih sam godina u direkciji Tuzla radio taj posao za njih i meni nije bilo u obavezi postavljat mrežni kabal niti bilo šta od toga, isključivo modem, telefonski priključak i tzv. Splitter, ostalo jok.Quaresma wrote: ↑23/06/2024 17:54Onda je doslo do promjena od tada. Sjedam se da sam se iznenadio kablom, jer je bio cat6. Obicno se krecu ovi cat5 ili cat5e.
Imao je onaj veliki kolut i onda je rezao po mjeri.
Nije valjda budala da nosa svoj kabal o svom trosku. Vjerovatno je takva bila direktiva iz telekoma.
- Heva
#981 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ma dok se riješim "čari" MojeTV, nikakav OnGo niti išta od te nezainteresovane ekipe mi ne treba. Ljudi znaju da im ide plaća bez obzira na kvalitet, broj pretplatnika, pritužbe... poklonio sam i mobitele koje sam kupovao preko njih, ne želim da me svakog dana podsjećaju kako te neko može guliti a ne isporučiti uslugu kako te spada, mada je i zdravstvo u sličnoj banani... plaćaš, premije, osiguranje i na kraju čekaš termine, kupuješ svojim parama .. i onda se pitaju zašto raja odlazi!' :Okakaljin wrote: ↑02/06/2024 18:55 Tako ti je to neki su dostupni na tvom podrucju, a nekima nije interes da se sire vise od onoga sto imaju.
Ali da su svi oprateri dostupni na svim dijelovima puno bi bolja ponuda bila i vise bi se borili za korisnike
PS: sto ne provjeris Moja tv to GO kakva ti je usluga na tvom podrucju imas pravao 30 dana da testiras.
Ma nek' ide ko god kuda može, ne bi li se ovaj nakaradni sistem vrijednosti iscrpio i umorio. Ne znam ni sam što sam ovoliko godina čekao da sunce progleda i obasja nas...
-
Dzontra_Volta
#982 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Već nekoliko dana se dvoumim da li da moj (sekundarni) broj prenesem sa haloo na bh telecom (u stvari vratim na BHT jer je tu prvobitno i kupljen).
Najviše zbog bolje pokrivenosti, a i razlozi zbog kojih sam prvobitno prešao sa BHT na Haloo više nisu toliko bitni.
Uglavnom danas se natjeram da odem do BHT poslovnice u SCC, pronađem certifikat sa pin i puk i lagano... Kad tamo zatvoreno zbog preseljenja na etažu - 1 u SCC-u (uđem dole, vidim da nema nikakvih prostora u pripremi, osim ispražnjenog prostora Imteca, ali nema nikakvih radova ni tu). Kontam zar ne bi trebalo da poslovnica radi maltene do dan-dva pred otvaranje novih prostorija, ali pošto je to BHT, ne postavljam si suvišna pitanja.
Ne bude mi mrsko da prošetam do BBI i da tamo u poslovnici podnesem zahtjev.
I onda dobih informaciju da se prenos broja za čitavo Sarajevo može uraditi samo u poslovnici na Ilidži!? Kao bilo nekih problema ranije i odlučeno da može samo tamo.
Nevjerovatno! Kao da im je stalo da što manje korisnika imaju.
Naravno, tu sam se ohladio i do daljnjeg ostajem na Haloo, a na Ilidžu ću kad mi bude ćeif i to iz nekih drugih razloga.
Najviše zbog bolje pokrivenosti, a i razlozi zbog kojih sam prvobitno prešao sa BHT na Haloo više nisu toliko bitni.
Uglavnom danas se natjeram da odem do BHT poslovnice u SCC, pronađem certifikat sa pin i puk i lagano... Kad tamo zatvoreno zbog preseljenja na etažu - 1 u SCC-u (uđem dole, vidim da nema nikakvih prostora u pripremi, osim ispražnjenog prostora Imteca, ali nema nikakvih radova ni tu). Kontam zar ne bi trebalo da poslovnica radi maltene do dan-dva pred otvaranje novih prostorija, ali pošto je to BHT, ne postavljam si suvišna pitanja.
I onda dobih informaciju da se prenos broja za čitavo Sarajevo može uraditi samo u poslovnici na Ilidži!? Kao bilo nekih problema ranije i odlučeno da može samo tamo.
Naravno, tu sam se ohladio i do daljnjeg ostajem na Haloo, a na Ilidžu ću kad mi bude ćeif i to iz nekih drugih razloga.
- escobar__
- fusion_ba
#984 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Najbolji opis kako rade državne firme.Dzontra_Volta wrote: ↑28/06/2024 14:23 Već nekoliko dana se dvoumim da li da moj (sekundarni) broj prenesem sa haloo na bh telecom (u stvari vratim na BHT jer je tu prvobitno i kupljen).
-
elk
#985 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Idemo zadnji, uzimamo najvise. Ne dajemo nista, jer nam se moze. Vazda bila njihova parola.
Davno se rijesio govana. Da su mi barem poso dali prije 20 godina
Davno se rijesio govana. Da su mi barem poso dali prije 20 godina
- LeonardoAC
#986 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ako me nesto otjera sa BHTel to ce biti ocajni internet. MojaTv kao takva je ok sa ponudom i cijenom, ali u vecernjim satima sam bukvalno na 4g svako vecer jer je internet ocajan da youtube obicni stopa. Imam 2 prikljucka mojatv u stanu i kad u jednoj sobi radi - u drugoj stopa i ne fercera
nemam nikakve servere u kuci - vec bukvalno 2 mobitela koji koriste taj net za obicno surfanje...
Posebno zanimljiva politika gdje ti daju neki trosni zte ruter koji radi u jednoj sobi i onda ti jos naplati iznajmljivanje za dodatni ekstender (j… vas ruter koji ne moze jedan stan pokriti). Da imam bilo kakvu alternativu osim telecom srbije - davno bi g…. otkazao
Posebno zanimljiva politika gdje ti daju neki trosni zte ruter koji radi u jednoj sobi i onda ti jos naplati iznajmljivanje za dodatni ekstender (j… vas ruter koji ne moze jedan stan pokriti). Da imam bilo kakvu alternativu osim telecom srbije - davno bi g…. otkazao
-
jahh
#987 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Koji operateri su dostupni na Bjelasnici, tacnije na Babinom Dolu?
-
HelaS
#988 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
A o čemu se ovdje radi?LeonardoAC wrote: ↑06/07/2024 23:09 Ako me nesto otjera sa BHTel to ce biti ocajni internet. MojaTv kao takva je ok sa ponudom i cijenom, ali u vecernjim satima sam bukvalno na 4g svako vecer jer je internet ocajan da youtube obicni stopa. Imam 2 prikljucka mojatv u stanu i kad u jednoj sobi radi - u drugoj stopa i ne ferceranemam nikakve servere u kuci - vec bukvalno 2 mobitela koji koriste taj net za obicno surfanje...

- Qler
#989 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Uuu 100Mbps.. Jebo te, 2018 došla za čas u Bhtelecom...
- LeonardoAC
#990 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Otkad je ova obavijest i gdje izvode ovd radove ? ThxHelaS wrote: ↑06/07/2024 23:22A o čemu se ovdje radi?LeonardoAC wrote: ↑06/07/2024 23:09 Ako me nesto otjera sa BHTel to ce biti ocajni internet. MojaTv kao takva je ok sa ponudom i cijenom, ali u vecernjim satima sam bukvalno na 4g svako vecer jer je internet ocajan da youtube obicni stopa. Imam 2 prikljucka mojatv u stanu i kad u jednoj sobi radi - u drugoj stopa i ne ferceranemam nikakve servere u kuci - vec bukvalno 2 mobitela koji koriste taj net za obicno surfanje...
![]()
-
kakaljin
#991 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Da u taj ulaz uvode optiku. Znaci imas bez problema internet i mocices imati vece brzine interneta a moja tv ce raditi bez stopanjaHelaS wrote: ↑06/07/2024 23:22A o čemu se ovdje radi?LeonardoAC wrote: ↑06/07/2024 23:09 Ako me nesto otjera sa BHTel to ce biti ocajni internet. MojaTv kao takva je ok sa ponudom i cijenom, ali u vecernjim satima sam bukvalno na 4g svako vecer jer je internet ocajan da youtube obicni stopa. Imam 2 prikljucka mojatv u stanu i kad u jednoj sobi radi - u drugoj stopa i ne ferceranemam nikakve servere u kuci - vec bukvalno 2 mobitela koji koriste taj net za obicno surfanje...
![]()
- fusion_ba
#992 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Hvale se brzinom od 100 Mbps u 2024. godini...
-
ing-ecc
#993 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ko dobije optiku nema ogranicenja s brzinama, ide giga 'ladno.
- semsasuljakovic
- Qler
#995 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Al na ugovor od 24 mjeseca, idemo prvi uzimamo najviše...
-
ing-ecc
#996 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Brzinq ide sigurno al ako plati.
-
HelaS
#997 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Pa jeftiniji je Muskov Starlink
-
ing-ecc
#998 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ko zeli taj dobije, niko nikog ne prisiljava. Ponuda usluga je transparentna za sve korisnike
-
HelaS
-
ing-ecc
#1000 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ima Boga mi. Znam ih ja sto placaju ihihiiii I jos se zahvaljuju. Ne znam kome je 300 KM isto sto I 65-70 KM pa prica kako je 100 Mb skupo?