Alija-Tito?

Locked
Hajvan

#976 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

insomnia78

#977 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

:lol:
славянин

#978 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:
CPT wrote:
kao sto se nekad? kad je narod masovno odlazio u pravcu Njemacke? da pokusas i 4. put?! :lol:
nisem razumel :? :D :lol:
Image
Image

kakve to ima veze samo ti znas :lol:

6.?
Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrj :D drugi ? - Mozda na Sloveniju :?
CPT

#979 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrj :D drugi ? - Mozda na Sloveniju :?
Za URL nisi cuo? :) Kina. Znas kakav je rahatluk tamo bio...

A kakav je tek rehatluk na Kosovu....

Image

ili Albaniji:
Image

Da pokusas jos jednom?
славянин

#980 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrj :D drugi ? - Mozda na Sloveniju :?
Za URL nisi cuo? :) Kina. Znas kakav je rahatluk tamo bio...

A kakav je tek rehatluk na Kosovu....

Image

ili Albaniji:
Image

Da pokusas jos jednom?
Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobra :D Evo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi :D.Inace ironicno da pise o raseljavanju stanovnistva u sfrj i danasnjoj BiH tj. poredi dok se pola bosne iseli :lol: a sve to iz slovenije :lol:
CPT

#981 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobra :D Evo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi :D.Inace ironicno da pise o raseljavanju stanovnistva u sfrj i danasnjoj BiH tj. poredi dok se pola bosne iseli :lol: a sve to iz slovenije :lol:
Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.

raj na zemlji aka Nigerija
Image

Uganda:
Image

I ja, bas cudno da migranti prica u migracijama :lol:
Haman2

#982 Re: Alija-Tito?

Post by Haman2 »

Pod ovim naslovom covjek moze svasta procitati :izet: :izet: :roll: :zzzz: :zoka:
славянин

#983 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobra :D Evo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi :D.Inace ironicno da pise o raseljavanju stanovnistva u sfrj i danasnjoj BiH tj. poredi dok se pola bosne iseli :lol: a sve to iz slovenije :lol:
Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.

Image

Migrant pricas o godini 2019 pogledaj period od 1950 - 1990 sve te zapadne zemlje "baby boom" mozda nepoznat termin jelde :wink: znam malo je tesko razmisljati :D

A znaci ti si migrant, ali cekaj zar ti nisi rodjen u sloveniji ono trece koljeno vec slovenac... punokrvni :D
Hajvan

#984 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

NGZ MHRA

CPT

#985 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:

Image

Migrant pricas o godini 2019 pogledaj period od 1950 - 1990 sve te zapadne zemlje "baby boom" mozda nepoznat termin jelde :wink: znam malo je tesko razmisljati :D

A znaci ti si migrant, ali cekaj zar ti nisi rodjen u sloveniji ono trece koljeno vec slovenac... punokrvni :D
a sad izvlacenje :lol: :lol:
славянин

#986 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:
CPT wrote:

Image

a sad izvlacenje :lol: :lol:
A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim se :lol:

PS:Nego jesi li migrant ili trece koljeno domaci .... sta se desava... jesi li to lagio :D :lol:
Hajvan

#987 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#988 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

https://visoko.co.ba/na-danasnji-dan-19 ... blacimo-2/
Na današnji dan 1971.godine – Tito u Visokom: “Govore nam da smo siromašni, a mi njih oblačimo”

Visoko nekad i sad. Nepojmljivo, nemoguće usporedivo, jer nikad više tako neće biti. Dok smo danas prosječna općina, i u odnosu na neke druge uspješne općine u ZDK mi smo otprilike ono što je nekad za nas bio recimo Vareš. Prije više od 40 godina stvari su bile potpuno drugačije. Tih godina bilježimo i posjetu Josipa Broza Visokom. Bilo je to vrijeme kad je visočki KTK izvozio 150.000 odjevnih predmeta u inostranstvo.

Kada je taj podatak generalni direktor RO KTK Mulo Hodžić saopštio drugu Titu, predsjednik Jugoslavije je konstatovao: “Govore nam da smo siromašni, a mi njih oblačimo”.
CPT

#989 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim se :lol:
pogledaj sve grafove, nema to nikakve veze sa "baby boomom" ili "godinama"... svako bogatije/razvijenije drustvo je uvijek imalo nizi natalitet od zaostalog

ako vec zelis filozofirati :wink:, svakako nema veze sa "koliko je drzava dobra"
CPT

#990 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

Kina danas oblaci vecinu planete pa su Kinezi u raju vjerovatno. Da ne govorim o rahatluku u Bangladesu, Indiji, itd, itd, itd.... Koja logika :roll:
pici

#991 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

славянин

#992 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim se :lol:
pogledaj sve grafove, nema to nikakve veze sa "baby boomom" ili "godinama"... svako bogatije/razvijenije drustvo je uvijek imalo nizi natalitet od zaostalog

ako vec zelis filozofirati :wink:, svakako nema veze sa "koliko je drzava dobra"
Image
Image

Kazu jedu hljeb i salamu i to na praznike :lol:

Nego jesil li domaci trece koljeno ili si migrant :? :D
CPT

#993 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?

Image
славянин

#994 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?

Image
Migrantu treceg koljena gdje sam ja postavio natalitet a ne rast populacije sto ti je trebalo da "objasni" bjezaniju stanovnistva iz danasnje BiH koja gubi istu za razliku od sfrj koja je imala konstantan rast.

Nego , jesi li migrant ili si trece koljeno ... jesi li to lagio :D :D :D
pici

#995 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

CPT

#996 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?

Image
Migrantu treceg koljena gdje sam ja postavio natalitet a ne rast populacije sto ti je trebalo da "objasni" bjezaniju stanovnistva iz danasnje BiH koja gubi istu za razliku od sfrj koja je imala konstantan rast.

Nego , jesi li migrant ili si trece koljeno ... jesi li to lagio :D :D :D
Populacije rasta u sljiviku jel'te i ne reprodukcijom :lol: Vise manje svakoj zaostaloj drzavi raste populacija sto ne znaci da je drzava dobra ili da je zivot u toj drzavi dobar.

migrant nema veze sa generacijom onako usput, sve sto nije "domace" je migrant (to onako usput)
славянин

#997 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
Populacije rasta u sljiviku jel'te i ne reprodukcijom :lol: Vise manje svakoj zaostaloj drzavi raste populacija sto ne znaci da je drzava dobra ili da je zivot u toj drzavi dobar.

migrant nema veze sa generacijom onako usput, sve sto nije "domace" je migrant (to onako usput)
Sta onda ti kaze kada se smanjuje populacija naglo u zemlji poput BiH za razliku od sfrj za koju si ti rekao da su ljudi bjezali iz iste :D izvlacis se jelde :D

kako nema veze migrant sa generacijom, zar nije migrant oni koji migrira a ne koji se rodio negdje i tu ostao ? Mescini ti lagis malo jelde :D :D :D :D :D
CPT

#998 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

Image
Frankfurt
славянин

#999 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Evo jedne za tebe :D :lol:
pici