Alija-Tito?
- славянин
#978 Re: Alija-Tito?
Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrjCPT wrote:славянин wrote:nisem razumelCPT wrote:
kao sto se nekad? kad je narod masovno odlazio u pravcu Njemacke? da pokusas i 4. put?!![]()
![]()
![]()
kakve to ima veze samo ti znas![]()
6.?
- CPT
#979 Re: Alija-Tito?
Za URL nisi cuo?славянин wrote:Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrjdrugi ? - Mozda na Sloveniju
A kakav je tek rehatluk na Kosovu....

ili Albaniji:

Da pokusas jos jednom?
- славянин
#980 Re: Alija-Tito?
Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobraCPT wrote:Za URL nisi cuo?славянин wrote:Prvi grafikon se odnosi na stanovnistvo sfrjdrugi ? - Mozda na Sloveniju
Kina. Znas kakav je rahatluk tamo bio...
A kakav je tek rehatluk na Kosovu....
ili Albaniji:
Da pokusas jos jednom?
- CPT
#981 Re: Alija-Tito?
Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.славянин wrote:Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobraEvo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi
.Inace ironicno da pise o raseljavanju stanovnistva u sfrj i danasnjoj BiH tj. poredi dok se pola bosne iseli
a sve to iz slovenije
raj na zemlji aka Nigerija
Uganda:
I ja, bas cudno da migranti prica u migracijama
-
Haman2
#982 Re: Alija-Tito?
Pod ovim naslovom covjek moze svasta procitati

- славянин
#983 Re: Alija-Tito?
Migrant pricas o godini 2019 pogledaj period od 1950 - 1990 sve te zapadne zemlje "baby boom" mozda nepoznat termin jeldeCPT wrote:Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.славянин wrote:Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobraEvo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi
.Inace ironicno da pise o raseljavanju stanovnistva u sfrj i danasnjoj BiH tj. poredi dok se pola bosne iseli
a sve to iz slovenije
I ja, bas cudno da migranti prica u migracijama
A znaci ti si migrant, ali cekaj zar ti nisi rodjen u sloveniji ono trece koljeno vec slovenac... punokrvni
- CPT
#985 Re: Alija-Tito?
a sad izvlacenjeславянин wrote:Migrant pricas o godini 2019 pogledaj period od 1950 - 1990 sve te zapadne zemlje "baby boom" mozda nepoznat termin jeldeCPT wrote:Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.славянин wrote:Znaci kada je natalitet los to je znak da je zemlja dobraEvo ocekujemo BiH da udje medju prvih 5 po PPP u Evropi
a sve to iz slovenije
I ja, bas cudno da migranti prica u migracijamaznam malo je tesko razmisljati
![]()
A znaci ti si migrant, ali cekaj zar ti nisi rodjen u sloveniji ono trece koljeno vec slovenac... punokrvni
- славянин
#986 Re: Alija-Tito?
A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim seCPT wrote:a sad izvlacenjeславянин wrote:Migrant pricas o godini 2019 pogledaj period od 1950 - 1990 sve te zapadne zemlje "baby boom" mozda nepoznat termin jeldeCPT wrote:
Znaci da nemas blage veze o cemu govoris. Los natalitet i staranje populacije jer tipican za razvijene zapadne drzave. Visok natalitet za zaostale.
I ja, bas cudno da migranti prica u migracijamaznam malo je tesko razmisljati
![]()
A znaci ti si migrant, ali cekaj zar ti nisi rodjen u sloveniji ono trece koljeno vec slovenac... punokrvni![]()
PS:Nego jesi li migrant ili trece koljeno domaci .... sta se desava... jesi li to lagio
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#988 Re: Alija-Tito?
https://visoko.co.ba/na-danasnji-dan-19 ... blacimo-2/
Na današnji dan 1971.godine – Tito u Visokom: “Govore nam da smo siromašni, a mi njih oblačimo”
Visoko nekad i sad. Nepojmljivo, nemoguće usporedivo, jer nikad više tako neće biti. Dok smo danas prosječna općina, i u odnosu na neke druge uspješne općine u ZDK mi smo otprilike ono što je nekad za nas bio recimo Vareš. Prije više od 40 godina stvari su bile potpuno drugačije. Tih godina bilježimo i posjetu Josipa Broza Visokom. Bilo je to vrijeme kad je visočki KTK izvozio 150.000 odjevnih predmeta u inostranstvo.
Kada je taj podatak generalni direktor RO KTK Mulo Hodžić saopštio drugu Titu, predsjednik Jugoslavije je konstatovao: “Govore nam da smo siromašni, a mi njih oblačimo”.
- CPT
#989 Re: Alija-Tito?
pogledaj sve grafove, nema to nikakve veze sa "baby boomom" ili "godinama"... svako bogatije/razvijenije drustvo je uvijek imalo nizi natalitet od zaostalogславянин wrote:A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim se
ako vec zelis filozofirati
- CPT
#990 Re: Alija-Tito?
Kina danas oblaci vecinu planete pa su Kinezi u raju vjerovatno. Da ne govorim o rahatluku u Bangladesu, Indiji, itd, itd, itd.... Koja logika 
- pici
- славянин
#992 Re: Alija-Tito?
CPT wrote:pogledaj sve grafove, nema to nikakve veze sa "baby boomom" ili "godinama"... svako bogatije/razvijenije drustvo je uvijek imalo nizi natalitet od zaostalogславянин wrote:A znaci trebao sam skonati i porediti jugoslaviju godine 1970 i francusku danas... aha aha oprosti izvlacim se
ako vec zelis filozofirati, svakako nema veze sa "koliko je drzava dobra"
Kazu jedu hljeb i salamu i to na praznike
Nego jesil li domaci trece koljeno ili si migrant
- CPT
#993 Re: Alija-Tito?
cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?

- славянин
#994 Re: Alija-Tito?
Migrantu treceg koljena gdje sam ja postavio natalitet a ne rast populacije sto ti je trebalo da "objasni" bjezaniju stanovnistva iz danasnje BiH koja gubi istu za razliku od sfrj koja je imala konstantan rast.CPT wrote:cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?
Nego , jesi li migrant ili si trece koljeno ... jesi li to lagio
- pici
- CPT
#996 Re: Alija-Tito?
Populacije rasta u sljiviku jel'te i ne reprodukcijomславянин wrote:Migrantu treceg koljena gdje sam ja postavio natalitet a ne rast populacije sto ti je trebalo da "objasni" bjezaniju stanovnistva iz danasnje BiH koja gubi istu za razliku od sfrj koja je imala konstantan rast.CPT wrote:cirilicaru, da ti to malo proucis sve skupa pa se vratis? bar osnovne stvari?
Nego , jesi li migrant ili si trece koljeno ... jesi li to lagio![]()
![]()
migrant nema veze sa generacijom onako usput, sve sto nije "domace" je migrant (to onako usput)
- славянин
#997 Re: Alija-Tito?
Sta onda ti kaze kada se smanjuje populacija naglo u zemlji poput BiH za razliku od sfrj za koju si ti rekao da su ljudi bjezali iz isteCPT wrote:
Populacije rasta u sljiviku jel'te i ne reprodukcijomVise manje svakoj zaostaloj drzavi raste populacija sto ne znaci da je drzava dobra ili da je zivot u toj drzavi dobar.
migrant nema veze sa generacijom onako usput, sve sto nije "domace" je migrant (to onako usput)
kako nema veze migrant sa generacijom, zar nije migrant oni koji migrira a ne koji se rodio negdje i tu ostao ? Mescini ti lagis malo jelde
- славянин
#999 Re: Alija-Tito?
Evo jedne za tebe
- pici