Jes to ti engleski ucio mucke gledajuc?edo_79 wrote:You freaking dork .... https://www.olx.ba/artikal/33306349/and ... b-ram-9-0/ .... and u watch it free of chargeFudo387 wrote:Pa dobro, mozda im nisam trebo rec’ da iskopcaju kablovsku. Et, izvinjavam se.sumirprimus wrote:ja fudo, al malo to ublazis ne mozes svaku na volej, osjetiljive su teme, treba imat malo i osjecaja za filing...
eo gleda jslike s kuhanja dole, povezi nekad dva i dva...ljudi smo care![]()
Svi nek’ uzmu hbo paket.![]()
![]()
![]()
![]()
No Wonder you left Bosnia ..... your skills of overcoming certain issues are really stunning![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
-
Fudo387
#976 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
- edo_79
#977 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Tučem ga njegovim oružjem .... gdje je sad ta njegova kreativnost i snalažljivost ....The 51st State wrote:nemoj zajebavati ni ti, za to bi murije fasovo gore.
- Maraschino
#978 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ziva istina.DaffyDuck wrote:E, al ovdje ce prije crknut od gladi nego da proda stan od 150 kvadrata il vikendicu pa da uziva u starosti. Mentalitet jbg. I pritisak da djeci ostavis.Maraschino wrote:Ima li kakve pouke iz sve te penzionerske muke?
Ako za zivota ne steknes nesto, ne obezbijedis se sa druge strane, ne cekaj penziju jer ne znas na sta ce da lici.
Na zapadu, zasto omladina uzima kucu ili stan? Nije zato sto se njima kupuje nesto nego zato sto je to vid stednje. Taman kada otplacuje zadnje rate polako ulazi u penzionerske dane. Prodaje kucu seli se negdje pod kiriju i laganice pored penzije trosi i ove pare od kuce.
Kod nas, roditelji zadnje pare odvajali od usta da naprave sto vecu kucu jer imaju DVA sina. Sinovi odrasli nikoga ne interesuje ta kuca(jedino ako mora), roditelji ne mogu prodavati jer je to na toboze djedovini i tako se pate umjesto da su pravili onoliko koliko njima treba a ostatak stedili za crne dane.
Niti sam ga uslovljavao cime niti uslovljavam potomke. Meni moj ostavio 800m² placa i hvala mu. Sve sam stekao sam.
Sta je omladino, hocete para na guzove...e neJma. Zaradite sami pa uzivajte a ja ako vidim da radite i trudite se ali vam to nije dovoljno da ostvarite zamisljeno, tu sam da vas poguram.
- edo_79
#979 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Nc ... nemerem ja oto gledat .... tv je za nas luksuz ... remember .... nemoj mi se sad pravit Englez tuFudo387 wrote:Jes to ti engleski ucio mucke gledajuc?
- Euridika
- Globalna šefica
#980 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
A da vi svi 'naelektrisani' malo spustite loptice? Previše je ružnih stvari izrečeno na zadnjih par strana teme, mislim da je svima jasno čime će ovo uskoro rezultirati.
- edo_79
#981 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ja sebi dinar od 16-te godine zarađujem, trenutno otplaćujem stambeni kredit, skućio sam se bogu dragom hvala i kažem, doklegod imam 10 prstiju svojih, i ovo malo ćelave glave ja ću se snaći .... a to para na guzove .... što više vrijeme prolazi, nažalost je sve više takvih koji bi odmah za noć sve da imaju ali .... ne ide tako jebigaMaraschino wrote: Ziva istina.
Niti sam ga uslovljavao cime niti uslovljavam potomke. Meni moj ostavio 800m² placa i hvala mu. Sve sam stekao sam.
Sta je omladino, hocete para na guzove...e neJma. Zaradite sami pa uzivajte a ja ako vidim da radite i trudite se ali vam to nije dovoljno da ostvarite zamisljeno, tu sam da vas poguram.
- edo_79
#982 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
My balls are downEuridika wrote:A da vi svi 'naelektrisani' malo spustite loptice? Previše je ružnih stvari izrečeno na zadnjih par strana teme, mislim da je svima jasno čime će ovo uskoro rezultirati.
-
statixx
#983 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Pa ne mozes reci da penzioneri u Njemackoj se bore za egzistenciju kao ovi nasi. Vecina ih zivi pristojnim zivotom, ne oskudijeva, a mnogi i putuju. Dok nasi obilaze pijace i gledaju gdje su najeftiniji luk i krompir. Moze im se jer im je drzava obezbijedila kartu za tramvaj.The 51st State wrote:a sto je supljak, "sirotinja" nikad vise njie imala mogucnosti da promijeni svoju egzistenciju, samo treba malo vise vijugati i grbacu poturiti, eto ti frajer iz viteza napravi jahtu i klapice pare, sve bi to lakse islo da ljudi ne ocekuje nesto od drzave da se desi i da im ona obezbjedi lagodan zivot.statixx wrote:Jos jedan supljak izmisljen za sirotinju - zivot je borba.
drugi je par cipela ocajna drzavna infrastruktura u smislu usluga koje pruza i to je nesto sto za nasih zivota nece biti puno bolje.
-
Niemand
#984 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Edo, jes ti ono zavrsio engleski?
-
The 51st State
#985 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
to ti je moja zadnja recenica isto rekla, digni prosjecnu platu na 800-900 eura prvo pa onda tako 20-30 godina u fond, e tek onda ce moci i ovi nasi do makarske i ulcinja dobaciti, sve ostalo je iluzorno, a da bi ta cifra bila neko mora i raditistatixx wrote:Pa ne mozes reci da penzioneri u Njemackoj se bore za egzistenciju kao ovi nasi. Vecina ih zivi pristojnim zivotom, ne oskudijeva, a mnogi i putuju. Dok nasi obilaze pijace i gledaju gdje su najeftiniji luk i krompir. Moze im se jer im je drzava obezbijedila kartu za tramvaj.The 51st State wrote:a sto je supljak, "sirotinja" nikad vise njie imala mogucnosti da promijeni svoju egzistenciju, samo treba malo vise vijugati i grbacu poturiti, eto ti frajer iz viteza napravi jahtu i klapice pare, sve bi to lakse islo da ljudi ne ocekuje nesto od drzave da se desi i da im ona obezbjedi lagodan zivot.statixx wrote:Jos jedan supljak izmisljen za sirotinju - zivot je borba.
drugi je par cipela ocajna drzavna infrastruktura u smislu usluga koje pruza i to je nesto sto za nasih zivota nece biti puno bolje.
- edo_79
#986 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Nisam nimonjo .... počeo ga učit 93 u podrumu po principu ''čitaj ko što piše'' pa mi se svi valjali od smijeha, a poslije sam uz opmoć jednog majora britanske vojske počeo da učim, usput počeo raditi kao prevodilac (sa 16 i kusur godina) i tako do dan danas .... gimnaziju sam završio, i prije par godina kurs poslovnog engleskog u VTK BiHNiemand wrote:Edo, jes ti ono zavrsio engleski?
- Dozer
#987 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Zaposleni : Penzioneri = 1:1.
Ako sad vec nije i 0,8 : 1...
I... o cemu se tacno prica? Ko je nadlezan i odgovoran za kreiranje ekonomskog okvira drzave? Poslodavci ili drzavni aparat, tj. politicari?
Ali, samo udrite, glasajte i dalje za "svoje" SDA/HDZ/SDS-SNSD, i ovako ce biti, pa i gore, jos bar 20-30 godina.
Jbt...sutra da dijaspora ukine slanje stotina miliona godisnje ovamo, svojima, ovo bi sve crklo za 2-3 mjeseca...
I... o cemu se tacno prica? Ko je nadlezan i odgovoran za kreiranje ekonomskog okvira drzave? Poslodavci ili drzavni aparat, tj. politicari?
Ali, samo udrite, glasajte i dalje za "svoje" SDA/HDZ/SDS-SNSD, i ovako ce biti, pa i gore, jos bar 20-30 godina.
Jbt...sutra da dijaspora ukine slanje stotina miliona godisnje ovamo, svojima, ovo bi sve crklo za 2-3 mjeseca...
-
statixx
#988 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Sve ok, al' u medjuvremenu mojne suplje kako je svima "borba".The 51st State wrote:to ti je moja zadnja recenica isto rekla, digni prosjecnu platu na 800-900 eura prvo pa onda tako 20-30 godina u fond, e tek onda ce moci i ovi nasi do makarske i ulcinja dobaciti, sve ostalo je iluzorno, a da bi ta cifra bila neko mora i raditi
-
The 51st State
#989 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
dobro nije borba nego dinamcno mjenjanje okolnostistatixx wrote:Sve ok, al' u medjuvremenu mojne suplje kako je svima "borba".The 51st State wrote:to ti je moja zadnja recenica isto rekla, digni prosjecnu platu na 800-900 eura prvo pa onda tako 20-30 godina u fond, e tek onda ce moci i ovi nasi do makarske i ulcinja dobaciti, sve ostalo je iluzorno, a da bi ta cifra bila neko mora i raditi
-
Fudo387
#990 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Nije to suplja, ne moze drugacije.statixx wrote:Sve ok, al' u medjuvremenu mojne suplje kako je svima "borba".The 51st State wrote:to ti je moja zadnja recenica isto rekla, digni prosjecnu platu na 800-900 eura prvo pa onda tako 20-30 godina u fond, e tek onda ce moci i ovi nasi do makarske i ulcinja dobaciti, sve ostalo je iluzorno, a da bi ta cifra bila neko mora i raditi
- edo_79
#991 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
I ovako crkavamo polako, jer ovim našim nemože Bog dragi nadavat koliko oni mogu uzetiDozer wrote:Zaposleni : Penzioneri = 1:1.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#992 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Očito ovi što se ibrete bh penzionerima nemaju svojih ovamo, pa im to nije jasno.Dozer wrote:Zaposleni : Penzioneri = 1:1.
- DaffyDuck
#993 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
I dodaj na to omjer ljudi u realnom sektoru koji stvaraju novu vrijednost, uplacuju poreze i budzetlije pa ces vidjeti kakva je katastrofa.Dozer wrote:Zaposleni : Penzioneri = 1:1.
- edo_79
#994 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
<< realni sektorDaffyDuck wrote:I dodaj na to omjer ljudi u realnom sektoru koji stvaraju novu vrijednost, uplacuju poreze i budzetlije pa ces vidjeti kakva je katastrofa.
- edo_79
#995 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
wewa wrote:a fakat danas riba i krompir salata na meniju
#luksuS
Doručak jutros
Wewo oprosti
- vjesticanametli
#996 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Hesteeg
ko ima masla i po gujci maze
Prijatno jel to iz kantine ili od gospoDZe mame
-
The 51st State
#997 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
u federaciji je bolji omjer blize je 1,5:1 nego 1:1, rs tu haba statistiku, manji je problem odnos koliko niska osnovica plata, ima tu sitnih pomaka tipa povecanje prosjecnih plata za 6% u ovoj godini ali je to sve sporo za nas koji smo ovdje.
- edo_79
#998 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Kantina drug moj .... kod gospođe mame idem samo kad napravi graha i pogače da se pošteno nakusam, još sebi i kući ponesemvjesticanametli wrote:Hesteegko ima masla i po gujci maze
- Dozer
#999 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Pa znam ja kakva je katastrofa. O tome ovdje trunim vec 10 godina, i stalno ukazujem u sta idemo.
Ovo kako je danas predvidio sam jos prije 5-6 godina. I plate, i odlaske, i penzije, i zdravstvo...
Oni koji se ne krecu, ne putuju po BiH, a pogotovo vani, nemaju blage veze kako se zivi izvan Sarajeva, Tuzle i Banja Luke. Tesanj/Jelah su OK, i Gorazde donekle, zahvaljujuci Bekti i Pobjedi, i to je to... Sve ostalo je na aparatima, zivotarenje od danas do sutra.
A, cak i u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci dobro zivi max. 30% ljudi, dok je ostalo na kapaljkama. Naravno, zapadna Hercegovina je za sve ostale El Dorado.
Ali, sta se drugo i drugacije moze i ocekivati kad je preko trecine ukupno zaposlenih zaposleno - na budzetima.
Ovo kako je danas predvidio sam jos prije 5-6 godina. I plate, i odlaske, i penzije, i zdravstvo...
Oni koji se ne krecu, ne putuju po BiH, a pogotovo vani, nemaju blage veze kako se zivi izvan Sarajeva, Tuzle i Banja Luke. Tesanj/Jelah su OK, i Gorazde donekle, zahvaljujuci Bekti i Pobjedi, i to je to... Sve ostalo je na aparatima, zivotarenje od danas do sutra.
A, cak i u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci dobro zivi max. 30% ljudi, dok je ostalo na kapaljkama. Naravno, zapadna Hercegovina je za sve ostale El Dorado.
Ali, sta se drugo i drugacije moze i ocekivati kad je preko trecine ukupno zaposlenih zaposleno - na budzetima.
Last edited by Dozer on 19/06/2019 13:06, edited 1 time in total.
- edo_79
#1000 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Sada ni u RS ni u Federaciji rast prosječne plate nemože da prati ni trećinu rasta troškova životaThe 51st State wrote:u federaciji je bolji omjer blize je 1,5:1 nego 1:1, rs tu haba statistiku, manji je problem odnos koliko niska osnovica plata, ima tu sitnih pomaka tipa povecanje prosjecnih plata za 6% u ovoj godini ali je to sve sporo za nas koji smo ovdje.