UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
channel10

#976 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by channel10 »

Muhamed Đakmić wrote:
cyprus wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ama ima na Wikipediji stranica na kojoj sve pise. Baraz igra 12 ekipa 100%, cak i ako cijela A divizija ode na prvenstvo, baraz ce popuniti ekipe iz nizih divizija.
Znam, ja sam mislio na sranja drugog tipa... Npr. to što ćemo se mi za plasman morat tuć sa Česima, Velsom, Danskom ili nekim sličnim, a tamo postoji rezervisano mjesto za buraniju tipa Luksemburga/Gruzije :-) Druga stvar, u zadnjem kolu je vrlo moguć scenarij po kojem će nekim reprezentacijama odgovarati da izgube utakmicu, jer bi u slučaju pobjede mogli ostat bez baraža...
U teoriji bi recimo Grcka mogla u posljednjem kolu igrati protiv Finske znajuci da pobjedom Fince salju u baraz, a da sebe ostavljaju bez baraza.
Kako finci mogu u baraz? Oni mogu na EP ili ga mashiti. Nema za njih baraza.

Ili sam negdje mashio info da su osvojili neku od liga nacija?!
cyprus

#977 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
cyprus wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ama ima na Wikipediji stranica na kojoj sve pise. Baraz igra 12 ekipa 100%, cak i ako cijela A divizija ode na prvenstvo, baraz ce popuniti ekipe iz nizih divizija.
Znam, ja sam mislio na sranja drugog tipa... Npr. to što ćemo se mi za plasman morat tuć sa Česima, Velsom, Danskom ili nekim sličnim, a tamo postoji rezervisano mjesto za buraniju tipa Luksemburga/Gruzije :-) Druga stvar, u zadnjem kolu je vrlo moguć scenarij po kojem će nekim reprezentacijama odgovarati da izgube utakmicu, jer bi u slučaju pobjede mogli ostat bez baraža...
U teoriji bi recimo Grcka mogla u posljednjem kolu igrati protiv Finske znajuci da pobjedom Fince salju u baraz, a da sebe ostavljaju bez baraza.
Upravo... Nisam se bavio konkretnim primjerima, jer je još milion varijabli u zraku, ali upravo takvi slučajevi su vrlo mogući... I to nije samo teoretska, nego i vrlo realna mogućnost...
Muhamed Đakmić

#978 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

Osvojili su jednu od grupa C lige, bili bas ispred Grcke izmedju ostalih.
dulekrele

#979 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dulekrele »

Logovan wrote:
NediM17 wrote:Malo gledam ovu emisiju na SK1, dobre vijesti za nas. Dakle, ako sve reprezentacije iz UEFA Lige Nacija A prođu na EP kroz kvalifikacije onda će BiH ići direktno na prvenstvo bez baraža. Malo sam gledao trenutne tabele grupa i to bi moglo biti tako. Biće teška borba izmedju Islanda i Turske ( nama treba prolaz Islanda ) i ova grupa gdje su S. Irska, Holandija i Njemačka ( treba nam prolaz Holandije i Njemačke ). Ovo ostalo je manje više sigurica.
Morat ćemo igrati baraž kako god završe kvalifikacije.
I ja sam ovo cuo na SK i bas se iznenadi. Ako je tacno a SK je ozbiljna TV onda je to super.
channel10

#980 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by channel10 »

Muhamed Đakmić wrote:Osvojili su jednu od grupa C lige, bili bas ispred Grcke izmedju ostalih.
Sad sam nasao. Osvojili grupu 2.

Jesu ispetljali ovo u vezi baraza. Grci haman nemaju veze sa barazom jer im je svejedno koji ce biti. Bili su treci u toj grupi. Madjari bili drugi.
cyprus

#981 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

channel10 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Osvojili su jednu od grupa C lige, bili bas ispred Grcke izmedju ostalih.
Sad sam nasao. Osvojili grupu 2.

Jesu ispetljali ovo u vezi baraza. Grci haman nemaju veze sa barazom jer im je svejedno koji ce biti. Bili su treci u toj grupi. Madjari bili drugi.
Da, ali ako bi se recimo Izrael, Mađarska, Rumunija i Srbija plasirale direktno (dobro, za Srbiju je to sada već teško), onda bi plasman Grčke u baraž direktno ovisio o direktnom plasmanu Finske na prvenstvo...
bingov buraz

#982 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by bingov buraz »

Gledam sažetke jučerašnjih utakmica na Sportklub i dođe na red Kosovo-Češka,kaže komentator pobijedila je reprezentacija fudbalskog saveza Kosova i umuknu ide slika,golovi,sve al komentara nema :mrgreen: ,završi i poče druga utakmica ponovo se javi i sve normalno komentariše.
Sad mi nije jasno je li u pitanju dekret ili individualna odluka komentatora?
cyprus

#983 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

bingov buraz wrote:Gledam sažetke jučerašnjih utakmica na Sportklub i dođe na red Kosovo-Češka,kaže komentator pobijedila je reprezentacija fudbalskog saveza Kosova i umuknu ide slika,golovi,sve al komentara nema :mrgreen: ,završi i poče druga utakmica ponovo se javi i sve normalno komentariše.
Ako je riječ o onom pregledu u 1 iza ponoći, onda je bio komentar... Dosta onako suzdržan, ali je ispratio cijeli zažetak... Napočetku je rekao "u Prištini su se danas susreli najbolji fudbaleri sa Kosova i najbolji fudbaleri iz Češke", i to je bio jedini put da je spomenuo Kosovo... Ostalo je sve govorio 'domaća ekipa'...
p206

#984 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by p206 »

pfff kakav penal za Finsku, poklon..
ja71

#985 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by ja71 »

.
Logovan

#986 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

Nastavlja Pukki tamo gdje je stao. :D
bingov buraz

#987 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by bingov buraz »

cyprus wrote:
bingov buraz wrote:Gledam sažetke jučerašnjih utakmica na Sportklub i dođe na red Kosovo-Češka,kaže komentator pobijedila je reprezentacija fudbalskog saveza Kosova i umuknu ide slika,golovi,sve al komentara nema :mrgreen: ,završi i poče druga utakmica ponovo se javi i sve normalno komentariše.
Ako je riječ o onom pregledu u 1 iza ponoći, onda je bio komentar... Dosta onako suzdržan, ali je ispratio cijeli zažetak... Napočetku je rekao "u Prištini su se danas susreli najbolji fudbaleri sa Kosova i najbolji fudbaleri iz Češke", i to je bio jedini put da je spomenuo Kosovo... Ostalo je sve govorio 'domaća ekipa'...
Nije,danas je bio pregled.Poslijepodne nekad.
Bukvalno ni riječ nije rekao osim uvoda,neugodna tišina :mrgreen:
DonieBrasco

#988 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by DonieBrasco »

Tzc. Kosovo :D
dembele

#989 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dembele »

A jesi li čuo delegata na SK, koji kaže da igra "južna srpska pokrajina"? :D
p206

#990 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by p206 »

p206 wrote:pfff kakav penal za Finsku, poklon..
i za Italiju isto
DonieBrasco

#991 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by DonieBrasco »

Eh da su nama danas svirali, a trebali su ... :(

Kakve smo mi kučeve srece za razliku od nekih.
strucnjakdemagog

#992 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by strucnjakdemagog »

radostan dan wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
radostan dan wrote:a koliko ronalda ima armenija? :D
Nije im igrao najbolji igrač zbog crvenog kartona pa se mislilo lako ćemo.
mene fasciniraju oni koji se lože na fudbalske reprezentacije srbije i bih...ajde, ove za bih i razumijem, još je svježe sp 2014. pa misle može još malo na tim krilima.
a ne može, izduvalo ko majčina dušica.
nekad davno, bio nalet i skup želja, patriotizma i talenta. kad se ostvario prvi san (učešće na sp, ep), nestalo i jednog i drugog i trečeg.

skup panjeva, i jedni i drugi. plus savezi takvi kakvi su.

ne bih se slozio. srbija ima jake igrace, ali je savez karina, kao i selektori koje postavljaju. s druge strane, bosna ima 3-4 dobra igraca, ostalo truba. prosinecki je sigurno bolji od tumbakovica.
denimb

#993 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by denimb »

Jbt ja taj penal i zaboravio..jebo nam je lik cijele kvalifikacije sa ne sviranjem tog penala...
dembele

#994 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dembele »

Više Pukki znači Fincima nego Messi Barceloni.
channel10

#995 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by channel10 »

cyprus wrote:
To oni po sablonu rade. Naravno, sablon je napravljen u BG. Isto onaj mrmak Aleksandar sa BHT za nasu reprezentaciju ne kaze nasa, nego kaze domaca ekipa ili reprezentacija BIH, kao da on nema nikakve veze sa tom drzavom.
DonieBrasco

#996 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by DonieBrasco »

Pa kao nam Dzeko i Pjanic, bez njih smo realno nula.
bingov buraz

#997 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by bingov buraz »

dembele wrote:
A jesi li čuo delegata na SK, koji kaže da igra "južna srpska pokrajina"? :D
Znači ne postoji univerzalni termin nego kako ko hoće.
Zanimljivo.
denimb

#998 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by denimb »

A i ovaj Puki, nevjerovatno...kvalifikacije su bas lutrija...cuj Puki jbt, najbolji ikada.
radostan dan

#999 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by radostan dan »

strucnjakdemagog wrote:

ne bih se slozio. srbija ima jake igrace, ali je savez karina, kao i selektori koje postavljaju. s druge strane, bosna ima 3-4 dobra igraca, ostalo truba. prosinecki je sigurno bolji od tumbakovica.
robert je doktor za ovog nit smrdi nit miriše poltron demagoga, al eto, nije mu se dalo...
cyprus

#1000 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Grčka - Lihtenštajn 1:1 :lol:
Post Reply