Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

The 51st State

#976 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by The 51st State »

_Reds_ wrote:Koji id....ot.

I ovo treba da gledaju necija djeca, i da kazu ovaj je zatupnik.

Postoji li drugi nacin da se nesto kaze, a da to ne bude psovanje.

Nece SDP, ni sa ovakvim budala nigdje, a ni sa Sasom Magazinovicem i Damirom Masicem.
Barem je energican I ima volje, glup I neobrazovan nije, ovo je samo forma kad dogori do nokata.
Da je vise ovakvih likova kojima je sustinski stall svima bi valjalo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#977 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Velkoski »

Bakirabad :lol:
baxus

#978 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Nece SDP, ni sa ovakvim budala nigdje, a ni sa Sasom Magazinovicem i Damirom Masicem.
Ma ja, bolje da gledaju Bizona i Fikru

Pa znas li ti uopste u koliko je taj lik talentovan oblasti? Glumi, svira, pjeva, crta, pise muziku....potkovan znanjem iz obalsto istorije i socijologije.
Lik ima dva magistarska.
On je idealista u politickom smislu i pravo osvjezenje.

Mi takve izgleda ne mozemo svariti. Nismo navikli.

Treba da budemo sretni sto jedan takav lik danas zivi u Sarajevu, jer takvi ljudi su jako rijetki.

Tebi su takvi idioti. To dovoljno govori o tebi.
_Reds_

#979 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

baxus wrote:

Pa znas li ti uopste u koliko je taj lik talentovan oblasti? Glumi, svira, pjeva, crta, pise muziku....potkovan znanjem iz obalsto istorije i socijologije.
Lik ima dva magistarska.
On je idealista u politickom smislu i pravo osvjezenje.

Mi takve izgleda ne mozemo svariti. Nismo navikli.

Treba da budemo sretni sto jedan takav lik danas zivi u Sarajevu, jer takvi ljudi su jako rijetki.

Svako ko psuje javno, je idiot, i to idiot idotov, i tu se prica zavrsava. Da ima 22 magistarska.
high_volume

#980 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by high_volume »

baxus wrote:

:-)
cvrčak_na_hedonizmu

#981 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jel moguce da je vec skinuto sa fb-a
baxus

#982 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

The 51st State wrote:

Barem je energican I ima volje, glup I neobrazovan nije, ovo je samo forma kad dogori do nokata.
Da je vise ovakvih likova kojima je sustinski stall svima bi valjalo.
:thumbup:
invincible1921

#983 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

mrjasmin wrote:
baxus wrote:
mrjasmin wrote:Uh sto Damir Niksic udara po SDP-u. Covjek je ovdje 100% u pravu.

https://www.facebook.com/damir.niksic/v ... 800575587/
:shock: :shock: :lol:

Izbrisat ce ovo sam Damir, pozurite da pogledate.

Ne brini, ja sam skinuo video imam ga u arhivi sada :lol: :lol: :lol:
haj ziv bio postavi ja ne stigoh vidjet jer ga obrisa brzinom svjetlosti :D Moze i na pp ako hoces
AmiĐa_Idriz

#984 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Blago Dari ako nam je psovanje najveći problem trenutno.
invincible1921

#985 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Iznenadili bi se koliko je Damir Nikisc poznat i priznat u tim akademskim krugovima van BiH....ja kolko sam steko dojam otprilike koliko i Dzeko u ovim opste narodnim. :wink:
splinter

#986 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by splinter »

palermo wrote:
splinter wrote: Vidi se da rijetko dolaziš u Sa, zato ne lupaj gluposti. Jedna od žeščih fula na forumu.
ma ok,

imaš pravo, a vala i nešto me se i ne dotiče......

al šta'š kad niko na ovom forumu ne priča o Bosni i Hercegovini nego samo o državi Sarajevo, pa i mene ponese....

Hvala na upozorenju
Pa naslov konkretno ove teme je Kanton Sarajevo. Ne znam o čemu će se drugom pisati na ovoj temi ako ne o Sarajevu.
Ma sve ok :thumbup:
free_too

#988 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by free_too »

invincible1921 wrote:
haj ziv bio postavi ja ne stigoh vidjet jer ga obrisa brzinom svjetlosti :D Moze i na pp ako hoces
Ma kritikovao bivse vodstvo SDPa koje je razjebalo SDP, Lagumdzija i ekipa,. nista posebno ni nista novo. Opsovao ih samo na kraju :D
splinter

#989 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by splinter »

nelle_tz wrote:Nermin Niksic, novi video, ko je od Sarajeva napravio Bakirabad :lol:
https://www.facebook.com/damir.niksic/v ... 177335770/
Dajte sad, nemam facebook profil, ne mogu otvorit. Ko je sad snimio pomenuti video?? Damir Nikšić il Nermin Nera Nikšić???
nelle_tz

#990 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by nelle_tz »

splinter wrote:
nelle_tz wrote:Nermin Niksic, novi video, ko je od Sarajeva napravio Bakirabad :lol:
Dajte sad, nemam facebook profil, ne mogu otvorit. Ko je sad snimio pomenuti video?? Damir Nikšić il Nermin Nera Nikšić???
Damir Niksic , obrisao je, bila su 2 videa, gdje je on govorio za ovog Hadzica i ovog drugog nacelinika iz SDP-a sto je omogucio da Ajnadzic dodje na vlast,da su odgovorni zato sto SDA vlast danas ima svoju vlast u tim opcinama, samim tim i u opcinskim izbornim komisijama, te mogu krasti na izborima, te bi se SDp trebao sam ocistiti ako misli nesto napraviti. Steta sto je obrisao
Last edited by nelle_tz on 11/10/2018 17:28, edited 1 time in total.
invincible1921

#991 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

splinter wrote:
E mozs mislit da je Nermin... :D evo sad ce on samo dok udje na listu komepnzacijsku
emmir1

#992 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by emmir1 »

Ima li kakvih koalicija

Hoće li kakav premijer sa mudima pa da zabrani saobraćaj u centru grada izuzev stanara recimo.

Da zabrani loženje uglja i da uvede inspekcije koje će kažnjavat

Hoćemo radikalne korake
nelle_tz

#993 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by nelle_tz »

invincible1921 wrote:
splinter wrote:
E mozs mislit da je Nermin... :D evo sad ce on samo dok udje na listu komepnzacijsku
damir, u brzini to napisah nermin. nermin je rijetko ljigav lik, fuj
Last edited by nelle_tz on 11/10/2018 17:53, edited 1 time in total.
Nero Histrion

#994 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

omega369 wrote:
mrjasmin wrote:Uh sto Damir Niksic udara po SDP-u. Covjek je ovdje 100% u pravu.

https://www.facebook.com/damir.niksic/v ... 800575587/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e svaka cast :mrgreen: :mrgreen: konacno nesto pametno i od ovog mentola
izgleda da je nedostupno, o cemu se radi?
Haris.ba

#995 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Haris.ba »

Nero Histrion wrote:
izgleda da je nedostupno, o cemu se radi?
Pošto je kritikovao drugove iz SDP, pretpostavljam da su došli na vrata da obave "informativni razgovor" sa njim.

P.S.
Tako Damir to snimi pa postavi, pa izbriše. Ništa neobično.
GandalfSivi

#996 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

baxus wrote:
On je do tad bio apolitican, to mu je bukvalno bio ekperiment.
Zar je on imao odgovornost i trebao uvazavati interese SDP-a pored profesinalnih politicara lijevog spektra koji su tada imali skupa mozda cak i 5 kandidata za nacelnika Centra.
Moze i eksperiment zajebati drzavu (vidjeti pod Hadzikadic). Ali sve okay, bili izbori 2014. bili izbori 2016. evo pridruzio si se 2018., uci ces u Kantonalnu skupstinu, vec si politicar, vakat je da se jebaje mater onima koji sada sredjuju izbore, ne onima koji nisu prije 4 godine, hajmo naprijed sada...
Dasi

#997 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dasi »

GandalfSivi wrote:
baxus wrote:
On je do tad bio apolitican, to mu je bukvalno bio ekperiment.
Zar je on imao odgovornost i trebao uvazavati interese SDP-a pored profesinalnih politicara lijevog spektra koji su tada imali skupa mozda cak i 5 kandidata za nacelnika Centra.
Moze i eksperiment zajebati drzavu (vidjeti pod Hadzikadic). Ali sve okay, bili izbori 2014. bili izbori 2016. evo pridruzio si se 2018., uci ces u Kantonalnu skupstinu, vec si politicar, vakat je da se jebaje mater onima koji sada sredjuju izbore, ne onima koji nisu prije 4 godine, hajmo naprijed sada...
Po cemu je to Hadzikadic zajebao drzavu, a recimo SBB/Radoncic nije?
Da nije bilo Hadzikadica dao bih glas Falataru ili Komsicu. Da je izbor bio samo Dzaferovic ili Becirovic listic bi ostao prazan ili ponisten. Suplja vam je prica oko Hadzikadica.
GandalfSivi

#998 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

Dasi wrote: Po cemu je to Hadzikadic zajebao drzavu, a recimo SBB/Radoncic nije?
Da nije bilo Hadzikadica dao bih glas Falataru ili Komsicu. Da je izbor bio samo Dzaferovic ili Becirovic listic bi ostao prazan ili ponisten. Suplja vam je prica oko Hadzikadica.
Po sto i prvi put cu ovo napisati i onda fakat necu vise.

Mirsad Hadzikadic je politicki avanturista, popularista bez kredita. Lik se pojavio u drzavi manje od godinu dana pred izbore i krenuo sa nerealnom pricom koju svi vole cuti, a nikakvog uporista nema, apsolutno znajuci da nece pobijediti. Ja iskreno vjerujem da se on nogom u guzicu sada udara od srece koliko je glasova dobio, jer nije to mogao ni sanjati ni nadati se tome. Na kraju ispadose baceni glasovi. Zajebite tu pricu "poslao je poruku". Prodjose nam jos cetiri godine.

Da je bio iskren u svojim namjerama, pojavio bi se na vrijeme, organizovao stranku, organizovao infrastrukturu, ubacio kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasirio se po podrucju cijele BiH, imao kandidate na svim nivoima, pa ako nece kroz Predsjednistvo, imao bi uticaj kroz druge organe vlasti.

Evo, ovo je tema o Kantonu Sarajevo. Da je bio ozbiljan, sada bi imao barem 2-3 poslanika u Skupstini. Ali to je vec ozbiljan posao. Puno je lakse sjediti pred kamerom i prosipati hajde da ne kazem suplju, ali ono pricu za koju znas da je neces moci provesti. Da je na kraju krajeva i usao u Predsjednistvo, nista ne bi mogao bez politicke strukture i podrske. Njemu je vrhunac bio da ce ostalim clanovima fino reci da prvo trebaju biti Bosanci i Hercegovci, pa onda sve ostalo.

S druge strane, nikada nisam napisao rijec protiv Falatara (a slicni su). Bez obzira na njegov broj glasova, lik je nasao politicku opciju koja mu se svidja i priklonio im se (a fakat mislim da ima dovoljno politickih opcija, imamo ih najvise na cijeloj planeti).

Opet ponavljam, nemam nista protiv Hadzikadica licno, cak mi je i simpatican, ali mi nemamo vremena za ovakve avanturizme. Ili uradi kako bog zapovjeda, ili nemoj nikako.

A sto se tice razlike izmedju Dzaferovica i Becirovica, ako je ti ne vidis, ja ti ne mogu tu pomoci...
JThomas

#999 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

ako ćemo potpuno iskreno, svako osim šest ili sedam kandidata za sva tri naroda je apsolutno znao da neće pobijediti.
neon-x

#1000 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by neon-x »

GandalfSivi wrote:
Dasi wrote: Po cemu je to Hadzikadic zajebao drzavu, a recimo SBB/Radoncic nije?
Po sto i prvi put cu ovo napisati i onda fakat necu vise.

Mirsad Hadzikadic je politicki avanturista, popularista bez kredita. Lik se pojavio u drzavi manje od godinu dana pred izbore i krenuo sa nerealnom pricom koju svi vole cuti, a nikakvog uporista nema, apsolutno znajuci da nece pobijediti. Ja iskreno vjerujem da se on nogom u guzicu sada udara od srece koliko je glasova dobio, jer nije to mogao ni sanjati ni nadati se tome. Na kraju ispadose baceni glasovi. Zajebite tu pricu "poslao je poruku". Prodjose nam jos cetiri godine.

Da je bio iskren u svojim namjerama, pojavio bi se na vrijeme, organizovao stranku, organizovao infrastrukturu, ubacio kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasirio se po podrucju cijele BiH, imao kandidate na svim nivoima, pa ako nece kroz Predsjednistvo, imao bi uticaj kroz druge organe vlasti.

Evo, ovo je tema o Kantonu Sarajevo. Da je bio ozbiljan, sada bi imao barem 2-3 poslanika u Skupstini. Ali to je vec ozbiljan posao. Puno je lakse sjediti pred kamerom i prosipati hajde da ne kazem suplju, ali ono pricu za koju znas da je neces moci provesti. Da je na kraju krajeva i usao u Predsjednistvo, nista ne bi mogao bez politicke strukture i podrske. Njemu je vrhunac bio da ce ostalim clanovima fino reci da prvo trebaju biti Bosanci i Hercegovci, pa onda sve ostalo.

S druge strane, nikada nisam napisao rijec protiv Falatara (a slicni su). Bez obzira na njegov broj glasova, lik je nasao politicku opciju koja mu se svidja i priklonio im se (a fakat mislim da ima dovoljno politickih opcija, imamo ih najvise na cijeloj planeti).

Opet ponavljam, nemam nista protiv Hadzikadica licno, cak mi je i simpatican, ali mi nemamo vremena za ovakve avanturizme. Ili uradi kako bog zapovjeda, ili nemoj nikako.

A sto se tice razlike izmedju Dzaferovica i Becirovica, ako je ti ne vidis, ja ti ne mogu tu pomoci...
Hadzikadic se pojavio na vrijeme nekad u januaru ove godine i prvi najavio kandidaturu za clana Predsjednistva. Nakon privodjenja kraju obaveza u USA preselio se u BiH u maju i vodio kampanju do izbroa na kojima je dobio 10% glasova. Nazalost, nije uspio postati predsjednik ali zato danas ima odlicnu situaciju da "organizuje stranku, organizuje infrastrukturu, ubaci kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasiri se po podrucju cijele BiH, ima kandidate na svim nivoima..." Dakle od neceg i od nekad se mora poceti a on je poceo od januara 2018.

To da nemas nista licno protiv Hadzikadica nije istina jer ne bi lagao na covjeka sa pricom o Klintonu kao onomad, remember? Naravno da sam ja svjestan tvoje tendencioznosti u vezi Mirsada i ne bih uzimao nista sto pises zaozbiljno, ali reagujem zbog nekoga ko ce to procitati i povjerovati.

Bilo pet kandidata Bosnjaka pored Denisa za clana Predsjednistva i sedmi, Hrvat, socijaldemokrata kao i Denis koji je odnio najvise bosnjackih glasova a ti se zakacio za Mirsada. Sreca pa taj hudi Denis ne udje u Predsjednistvo jer ne znam kako bi mogao ista bez podrske vlasti na ostalim nivoima ;)

Evo pocela utakmica...
Locked