Dasi wrote:
Po cemu je to Hadzikadic zajebao drzavu, a recimo SBB/Radoncic nije?
Da nije bilo Hadzikadica dao bih glas Falataru ili Komsicu. Da je izbor bio samo Dzaferovic ili Becirovic listic bi ostao prazan ili ponisten. Suplja vam je prica oko Hadzikadica.
Po sto i prvi put cu ovo napisati i onda fakat necu vise.
Mirsad Hadzikadic je politicki avanturista, popularista bez kredita. Lik se pojavio u drzavi manje od godinu dana pred izbore i krenuo sa nerealnom pricom koju svi vole cuti, a nikakvog uporista nema, apsolutno znajuci da nece pobijediti. Ja iskreno vjerujem da se on nogom u guzicu sada udara od srece koliko je glasova dobio, jer nije to mogao ni sanjati ni nadati se tome. Na kraju ispadose baceni glasovi. Zajebite tu pricu "poslao je poruku". Prodjose nam jos cetiri godine.
Da je bio iskren u svojim namjerama, pojavio bi se na vrijeme, organizovao stranku, organizovao infrastrukturu, ubacio kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasirio se po podrucju cijele BiH, imao kandidate na svim nivoima, pa ako nece kroz Predsjednistvo, imao bi uticaj kroz druge organe vlasti.
Evo, ovo je tema o Kantonu Sarajevo. Da je bio ozbiljan, sada bi imao barem 2-3 poslanika u Skupstini. Ali to je vec ozbiljan posao. Puno je lakse sjediti pred kamerom i prosipati hajde da ne kazem suplju, ali ono pricu za koju znas da je neces moci provesti. Da je na kraju krajeva i usao u Predsjednistvo, nista ne bi mogao bez politicke strukture i podrske. Njemu je vrhunac bio da ce ostalim clanovima fino reci da prvo trebaju biti Bosanci i Hercegovci, pa onda sve ostalo.
S druge strane, nikada nisam napisao rijec protiv Falatara (a slicni su). Bez obzira na njegov broj glasova, lik je nasao politicku opciju koja mu se svidja i priklonio im se (a fakat mislim da ima dovoljno politickih opcija, imamo ih najvise na cijeloj planeti).
Opet ponavljam, nemam nista protiv Hadzikadica licno, cak mi je i simpatican, ali mi nemamo vremena za ovakve avanturizme. Ili uradi kako bog zapovjeda, ili nemoj nikako.
A sto se tice razlike izmedju Dzaferovica i Becirovica, ako je ti ne vidis, ja ti ne mogu tu pomoci...