has poprskan horsom? jes ti normalan?insomnia78 wrote:Jedino ako cemo pusiti opijum. U najgorem slučaju kakav haš poprskan horsom
Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
-
Tempo
- ZeModerator
#976 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
-
Tempo
- ZeModerator
#977 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
najveci zivi juznoslavenski pisac. naravno i najcasniji.kiligonzales wrote:jeste ulazio svaka mu dala, vode iz bokala i to mu je jedan od top tekstova, o njemu, drugu Futiju i ratnom Sarajevu...Tempo wrote:hAZNADAR wrote:Tito dragi,....
nista tito dragi, picku ti je poderala, usta razvaila i neka je. njih trojica su u inat svima, dragom bogu u prkos, govorili istinu kad se za to u hrvatskoj glava gubila, boris je ulazio u sarajevo kroz tunel, ali ne da se slika i ne samo da napise istinu, nego da podjeli sudbinu sarajeva i sarajlija. i danas ti na to gledas sa mlakim telecim prezirom, u ime svih nas kao da smo mi svi govna koja ce zaboraviti njegovu licnu zrtvu i njegovo herojstvo. skole i knjizevne nagrade ce nositi njegovo ime i imena predraga i viktora, a obojica tirana, njihova glavna urednica i organizovane grupe za propagandu po forumima ce biti zaboravljeni puno prije nego sto bi covjek pomislio da je to uopste moguce.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 5160.shtml
-
kiligonzales
#978 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
de odvadimo maloTempo wrote:najveci zivi juznoslavenski pisac. naravno i najcasniji.kiligonzales wrote:jeste ulazio svaka mu dala, vode iz bokala i to mu je jedan od top tekstova, o njemu, drugu Futiju i ratnom Sarajevu...Tempo wrote:
nista tito dragi, picku ti je poderala, usta razvaila i neka je. njih trojica su u inat svima, dragom bogu u prkos, govorili istinu kad se za to u hrvatskoj glava gubila, boris je ulazio u sarajevo kroz tunel, ali ne da se slika i ne samo da napise istinu, nego da podjeli sudbinu sarajeva i sarajlija. i danas ti na to gledas sa mlakim telecim prezirom, u ime svih nas kao da smo mi svi govna koja ce zaboraviti njegovu licnu zrtvu i njegovo herojstvo. skole i knjizevne nagrade ce nositi njegovo ime i imena predraga i viktora, a obojica tirana, njihova glavna urednica i organizovane grupe za propagandu po forumima ce biti zaboravljeni puno prije nego sto bi covjek pomislio da je to uopste moguce.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 5160.shtml
-
Tempo
- ZeModerator
#979 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
jbg, ja ne znam za boljeg, a da je ziv. mozda i ima.
-
kiligonzales
#980 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
ima itekako... Citaj Vesovica...Tempo wrote:jbg, ja ne znam za boljeg, a da je ziv. mozda i ima.
-
Tempo
- ZeModerator
#981 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
dobar, dobar.kiligonzales wrote:ima itekako... Citaj Vesovica...Tempo wrote:jbg, ja ne znam za boljeg, a da je ziv. mozda i ima.
pretvorismo ovo u knjizevno vece pa..
http://www.e-novine.com/stav/49026-Smis ... lopte.html
-
kiligonzales
#982 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
To su sportski momenti...Tempo wrote:dobar, dobar.kiligonzales wrote:ima itekako... Citaj Vesovica...Tempo wrote:jbg, ja ne znam za boljeg, a da je ziv. mozda i ima.
pretvorismo ovo u knjizevno vece pa..
http://www.e-novine.com/stav/49026-Smis ... lopte.html
http://www.tacno.net/novosti/marko-veso ... od-92-god/
- piupiu
- HAVANA
#984 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ja ba tad otkrio sarlo akrobatu,kaka tereza i PM...John Cleese wrote:Sta fali Terezi?@LBVIEW: Slusali Indexe.
@Banksy: Šta, 'slušali Indexe'?
@piupiu: Ne uzbudjuj se. To je upućeno meni. Negdje sam prije na temi napisala kako su moji roditelji bili šezdesetosmaši, hipiji, slušali Indexe...
@HAVANA:Dobro si prosla,mene moja smarala sa terezom kesovijom.![]()
Ja i danas volim cut "Prijatelji stari", "Nono, moj dobri nono"... a i zapjevat katkad.
- insomnia78
- Banksy
#986 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ne možeš me zamoliti. Ako postavljaš tvrdnju koja nije istinita, koja podmeće nekoj imaginarnoj grupi 'neprijateljsko djelovanje', i kači na nju zvono, a sve u nedostatku argumenata koji bi išli u korist tvojim preferencijama, onda je to ne samo hinjsko i nisko djelovanje, već i vrlo opasno targetiranje koje, mislim, po pravilima ovog foruma nije dozvoljeno. Svaku sličnu neistinu i svako slično podmetanje, tvoje ili bilo čije, prijaviću moderaciji.Maraschino wrote:znaci, PROVOCIRAS i nazivas me lazljivcem...Banksy wrote:Ko si ti da lažeš i podmećeš, bilo kome?Maraschino wrote: Ko si ti da ti bilo sta objasnjavam?
mogu li te zamoliti da me zaobidjes u sirokom luku...
- Banksy
#987 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Mislim da niko od forumaša u ovoj diskusiji nikad nije sporio da su srpski i hrvatski nacionalizam uzrok i početak svih problema zadnjih 30 godina na ovim prostorima, ali ne vidim zašto je to bitno za ovu temu i kakve to veze ima s Dežulovićem. Činjenica je da uredništvo Oslobođenja naliježe na njihovu jednoetničku i jednostranačku matricu gdje je svako prijatelj ako kritizira svoje, ali se lako pretvara u neprijatelja kad počne kritizirati naše. Problem nastaje kad se taj njihov postupak želi traljavo opravadati izvlačenjem argumenata Srebrenice, Prijedora, 'ko je počeo rat', 'ko je kriv' i slično. Mislim da je poštenije i hrabrije reći da nam se taj postupak Oslobođenja sviđa ili da s tim nemamo problem, nego to providno pokušavati umotati celofanom agresije na druge forumaše, i to izmaštanim argumentima. Mislim, nisko je i bijedno, a opet vrlo providno jer svi vide ko je za šta i šta se kome sviđa. Afinitete ne možemo sakriti koliko god se pokrivali djetinjastim cinizmom i tobožnjim šukanjem koje zapravo samo svima razotkriva vlastite komplekse i frustracije onih koji kidišu gdje forum i forumaši zaista nisu mjesto za liječenje i terapiju. Ko ima problem s određenim forumašem ili nekim postom koji mu nije legao, neka se obrati direktno njemu ili njoj, ukoliko je u stanju argumentirano iznijeti svoje stavove, pa neka se rasprava razvije, a ne da se k'o histerični, iskompleksirani pubertetlije hihoćemo na Indexe, fgr, i šta ja znam šta je sve simbol onih tamo čije nam se pisanje ne sviđa. Takvi nasrću na druge, od sebe prave budale, a nikakvih odgovora ili zaključaka nema. Da ne spominjemo dežurne trolove koji svaku temu odvedu u čikmu, ali tu je zaista io do nas koji im odgovaramo. Tebi pozdrav i drago mi je da si, kako kažeš, bliže ljevici, nisam znala. Za koga ćeš glasati?LBVIEW wrote:Ma ne da mi se traziti konkretna diskusija, ali zaista je vodjena na ovom podforumu.Banksy wrote:
A gdje je to neko rekao ili napisao, to u vezi Indexa i bliskoistocne kulture?
Inace, taj stav o nekakvoj moralnoj/kulturolskoj/intekektualnoj superiornosti gradjanski orijentiranih se provlaci na svakoj temi, i to ne samo u odnosu prema vjernicima, nego i svim ostalim koji nisu dio te price. Da ne spominjem licemjerstvo/nedosljednost pojedinih koji svaki, pa i najmanji bosnjacki prijestup stavljaju po lupu, dok srpske/hrvatske visestruko vece aferime uglavnom ignoriraju. Otud i reakcije, te podsmijeh dobrog dijela forumskog puka, koji ideoloski sigurno jesu blizi ljevici, no ne i slijepi kod ociju da ne vide kako su srpska i hrvatska politika, u bilo kojem obliku, bili, jesu i bit ce izvor i uzrok svih problema na ovim prostorima.
-
John Cleese
#988 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ne smeta nista.HAVANA wrote:Ja ba tad otkrio sarlo akrobatu,kaka tereza i PM...John Cleese wrote:Sta fali Terezi?
Ja i danas volim cut "Prijatelji stari", "Nono, moj dobri nono"... a i zapjevat katkad.![]()
Pravi dernek je kad pocnes s Terezom, Gabi i Radojkom Sverko, pa presijeces sa "Niko kao ja".
- Bloo
- Globalna šefica
#989 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
John Cleese wrote:Ne smeta nista.HAVANA wrote:Ja ba tad otkrio sarlo akrobatu,kaka tereza i PM...John Cleese wrote:Sta fali Terezi?
Ja i danas volim cut "Prijatelji stari", "Nono, moj dobri nono"... a i zapjevat katkad.![]()
Pravi dernek je kad pocnes s Terezom, Gabi i Radojkom Sverko, pa presijeces sa "Niko kao ja".
I malo Zorice K.
Kad ćemo imati dernek?
-
John Cleese
#990 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Sta je danas? Radni dan?Bloo wrote:![]()
![]()
I malo Zorice K.
Kad ćemo imati dernek?![]()
Eto me kod tebe za frtalj sata.
Za logistiku ne brini, samo nadji nekog pouzdanog da nam ne da izac na onaj balkon
- Bloo
- Globalna šefica
#991 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Poslije dvije flase sampanjca od zove, da izademo na balkon i pjevamo Kapetane moj, dok se zastava SDA vijori poredJohn Cleese wrote:Sta je danas? Radni dan?Bloo wrote:![]()
![]()
I malo Zorice K.
Kad ćemo imati dernek?![]()
Eto me kod tebe za frtalj sata.
Za logistiku ne brini, samo nadji nekog pouzdanog da nam ne da izac na onaj balkon![]()
![]()
- HAVANA
#992 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Radojka me raskuciJohn Cleese wrote:Ne smeta nista.HAVANA wrote:Ja ba tad otkrio sarlo akrobatu,kaka tereza i PM...John Cleese wrote:Sta fali Terezi?
-
John Cleese
#993 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Upravo toga sam se i plasioBloo wrote: Poslije dvije flase sampanjca od zove, da izademo na balkon i pjevamo Kapetane moj, dok se zastava SDA vijori pored![]()
-
John Cleese
#994 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ima zena glas, sto jest - jest.HAVANA wrote: Radojka me raskuci![]()
I dan danas.
-
kiligonzales
#995 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Oslobodjenje je privatni medij, sa ko zna sve cijim uticajem na sami medij. Posto je Hilmaga vlasnik mnogo cega pa i Oslobodjenja odavano okarakterisat kao zeleni tajkun, ne cudi sto mu je otkaz zavaljo onog momenta kad mu je udario u temelje tj. u celnika zelenih. Kako sam Dezulovic rece to nije problem samo ove redakcije, vec i nekih prije.Banksy wrote:
Mislim da niko od forumaša u ovoj diskusiji nikad nije sporio da su srpski i hrvatski nacionalizam uzrok i početak svih problema zadnjih 30 godina na ovim prostorima, ali ne vidim zašto je to bitno za ovu temu i kakve to veze ima s Dežulovićem. Činjenica je da uredništvo Oslobođenja naliježe na njihovu jednoetničku i jednostranačku matricu gdje je svako prijatelj ako kritizira svoje, ali se lako pretvara u neprijatelja kad počne kritizirati naše. Problem nastaje kad se taj njihov postupak želi traljavo opravadati izvlačenjem argumenata Srebrenice, Prijedora, 'ko je počeo rat', 'ko je kriv' i slično. Mislim da je poštenije i hrabrije reći da nam se taj postupak Oslobođenja sviđa ili da s tim nemamo problem, nego to providno pokušavati umotati celofanom agresije na druge forumaše, i to izmaštanim argumentima. Mislim, nisko je i bijedno, a opet vrlo providno jer svi vide ko je za šta i šta se kome sviđa. Afinitete ne možemo sakriti koliko god se pokrivali djetinjastim cinizmom i tobožnjim šukanjem koje zapravo samo svima razotkriva vlastite komplekse i frustracije onih koji kidišu gdje forum i forumaši zaista nisu mjesto za liječenje i terapiju. Ko ima problem s određenim forumašem ili nekim postom koji mu nije legao, neka se obrati direktno njemu ili njoj, ukoliko je u stanju argumentirano iznijeti svoje stavove, pa neka se rasprava razvije, a ne da se k'o histerični, iskompleksirani pubertetlije hihoćemo na Indexe, fgr, i šta ja znam šta je sve simbol onih tamo čije nam se pisanje ne sviđa. Takvi nasrću na druge, od sebe prave budale, a nikakvih odgovora ili zaključaka nema. Da ne spominjemo dežurne trolove koji svaku temu odvedu u čikmu, ali tu je zaista io do nas koji im odgovaramo. Tebi pozdrav i drago mi je da si, kako kažeš, bliže ljevici, nisam znala. Za koga ćeš glasati?
Mnogo razloga je sto je voljen, jedan je i taj sto je u njegovim tekstovima naglasena ta crta ateizma s kojim mnogi njegovi citaoci koketiraju, pa cesto i bezobrastine, pa i one slobode misli koja ponekad i dotakne nekoga zbog pretjeranog kriticizma necega sto interpretira na takav nacin, a da taj neko nije sitna politicarska dusa ili dusa od javnog znacaja. On to ne porice i u onome tekstu "nema vise zajebancije" to i pominje. Ako nekome on povrijedi vjerski osjecaji, neko i njemu moze povrijediti inteligenciju, time sto tvrdi ono u sta on osobno ne vjeruje. To je prica o granicama. E sad dolazimo do onoga kada stil pisanja i neciji opisi mogu postati nepotrebno degutantnim i dali zaista to autoru treba? Postoje i ugladjeniji nacini da se poeintira protiv onih s kime se ne slazemo, bez navlacenja toga negativnog publiciteta.
E sad dosta te raje koja je tog backgrounda imaju potrebu da prave sprdanciju od necije religije, kad vec oni nas mogu uciti da Bog postoji, sto se mi nebi mogli sprdati sa onim sto oni vjeruju i tu nastaje problem izmedju onih koji tvrde da su povukli od "primata" i onih koji tvrde kako Dezulovic za sebe da su "pita bozija". Ko sto i on sam kaze tesko je to odvojiva sloboda misljenja od granice kada ona moze povrijediti nekoga. Tu se prepoznaje autor koji to radi sa stilom i onaj koji to radi surovije, bezobzirnije, bezobraznije. Dezulovic to nekad radi sa stilom, a nekad ne. I kod nas je ta crta po kojoj se odvajaju ljudi postala kanal preko koga se isti kopljima gadjaju, pa nam se ogleda u drustvu i u politici do te mjere da vjerujes ili ne vjerujes mozes ili ne mozes biti nesto ili neciji clan. Zasto se nebi gadjali papirnim avionima manje bole?
- agent_zero
#996 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Znači balijsko-turkofilska SDA primitivna pogan zabranila, u maniru najvećih diktatora, slobodno novinarstvo i pisanje jednog novinara.
Pa ima li gore pogani na dunjaluku ove zemlje od SDA turkofilsko-balijske primitivne pogani?
Bošnjaci nisu SDA, muslimani nisu SDA. Shvatite to više kreteni jedni kretenski turkofilni.
Pa ima li gore pogani na dunjaluku ove zemlje od SDA turkofilsko-balijske primitivne pogani?
Bošnjaci nisu SDA, muslimani nisu SDA. Shvatite to više kreteni jedni kretenski turkofilni.
- HAVANA
#997 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Presaltajte na ode mujo u mornare...John Cleese wrote:Upravo toga sam se i plasioBloo wrote: Poslije dvije flase sampanjca od zove, da izademo na balkon i pjevamo Kapetane moj, dok se zastava SDA vijori pored![]()
![]()
-
kiligonzales
#998 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Uz duzno postovanje, ali i ti mozes srat...agent_zero wrote:Znači balijsko-turkofilska SDA primitivna pogan zabranila, u maniru najvećih diktatora, slobodno novinarstvo i pisanje jednog novinara.
Koje Dezulovicu kriv sto je pisao za SDA glasilo ili ti ga tajkuna na povodcu te stranke?
Ko misli da se Oslobođenje oslobođen medij od stranačkih uticaja, taj je zaboravio stvarnost koju živi. Ovdje cesto novinari ne mogu sebi priustiti nezavisnost jer bi prezivjeli golgotu, zato nazalost moraju izabrati stranu.
- insomnia78
#999 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Gomila gluposti. Neki dan u tekstu o seriji Alija poljuvase i Bakira i porodicu Izetbegovic i Tursku... uostalom da je to u pitanju zasto bi ga pustili da objavi onaj “oprostajni” clanak. U njemu se i sam dotice razloga
Ne znam zasto je toliko tesko povjerovati Vildani i mnogo ozbiljniji listovi od Oslobodjenja u evropi i svijetu se iz ovih ili onih razloga libe objavljivati stvari koje “vrijedjaju poslanika”
Ne znam zasto je toliko tesko povjerovati Vildani i mnogo ozbiljniji listovi od Oslobodjenja u evropi i svijetu se iz ovih ili onih razloga libe objavljivati stvari koje “vrijedjaju poslanika”
- LBVIEW
#1000 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Nisi ti u krivu ni u vezi cinizma ni u vezi sukanja, no to je karakteristicno za forumsku vecinu. Inace, ovo s Indexima je pocelo na temi o ravnopravnosti Bosnjaka u SFRJ, kad se, na argumente o neravnopravnom polozaju istih, izvukao ovaj u smislu "sta je, ko vam je kriv stoBanksy wrote:Mislim da niko od forumaša u ovoj diskusiji nikad nije sporio da su srpski i hrvatski nacionalizam uzrok i početak svih problema zadnjih 30 godina na ovim prostorima, ali ne vidim zašto je to bitno za ovu temu i kakve to veze ima s Dežulovićem. Činjenica je da uredništvo Oslobođenja naliježe na njihovu jednoetničku i jednostranačku matricu gdje je svako prijatelj ako kritizira svoje, ali se lako pretvara u neprijatelja kad počne kritizirati naše. Problem nastaje kad se taj njihov postupak želi traljavo opravadati izvlačenjem argumenata Srebrenice, Prijedora, 'ko je počeo rat', 'ko je kriv' i slično. Mislim da je poštenije i hrabrije reći da nam se taj postupak Oslobođenja sviđa ili da s tim nemamo problem, nego to providno pokušavati umotati celofanom agresije na druge forumaše, i to izmaštanim argumentima. Mislim, nisko je i bijedno, a opet vrlo providno jer svi vide ko je za šta i šta se kome sviđa. Afinitete ne možemo sakriti koliko god se pokrivali djetinjastim cinizmom i tobožnjim šukanjem koje zapravo samo svima razotkriva vlastite komplekse i frustracije onih koji kidišu gdje forum i forumaši zaista nisu mjesto za liječenje i terapiju. Ko ima problem s određenim forumašem ili nekim postom koji mu nije legao, neka se obrati direktno njemu ili njoj, ukoliko je u stanju argumentirano iznijeti svoje stavove, pa neka se rasprava razvije, a ne da se k'o histerični, iskompleksirani pubertetlije hihoćemo na Indexe, fgr, i šta ja znam šta je sve simbol onih tamo čije nam se pisanje ne sviđa. Takvi nasrću na druge, od sebe prave budale, a nikakvih odgovora ili zaključaka nema. Da ne spominjemo dežurne trolove koji svaku temu odvedu u čikmu, ali tu je zaista io do nas koji im odgovaramo. Tebi pozdrav i drago mi je da si, kako kažeš, bliže ljevici, nisam znala. Za koga ćeš glasati?LBVIEW wrote:Ma ne da mi se traziti konkretna diskusija, ali zaista je vodjena na ovom podforumu.Banksy wrote:
A gdje je to neko rekao ili napisao, to u vezi Indexa i bliskoistocne kulture?
Inace, taj stav o nekakvoj moralnoj/kulturolskoj/intekektualnoj superiornosti gradjanski orijentiranih se provlaci na svakoj temi, i to ne samo u odnosu prema vjernicima, nego i svim ostalim koji nisu dio te price. Da ne spominjem licemjerstvo/nedosljednost pojedinih koji svaki, pa i najmanji bosnjacki prijestup stavljaju po lupu, dok srpske/hrvatske visestruko vece aferime uglavnom ignoriraju. Otud i reakcije, te podsmijeh dobrog dijela forumskog puka, koji ideoloski sigurno jesu blizi ljevici, no ne i slijepi kod ociju da ne vide kako su srpska i hrvatska politika, u bilo kojem obliku, bili, jesu i bit ce izvor i uzrok svih problema na ovim prostorima.
niste bili u historijskim tokovima/moderni/prosvijeceni/napredni, vec ste aminali u cosku". Sto, naravno, nije vrijedilo za druge koji su imali sve nacionalne insitucije, a drug Mosa ih nije po partijskoj direktivi i komunistickom poimanju kriterija za pravo na politicku naciju svrstavao u neopredijeljene.
Jos kad se u obzir uzme i horsko pljuvanje neistomisljenika, te ismijavanje Bosnjaka od "gradjana" poput Djenerala, uz izostanak osude ostalih u grupi dodje se do ovoga sto sad imamo.
Sto se ljevice tice, jos se dvoumim.