Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DearJohn

#976 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

kloniran wrote:
DearJohn wrote:
kloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?

Amerika
Pa kako onda vazis o Svedskoj majka mu stara. :-)
Ja sam ti ko broj 1 iz TNT grupe :)
DearJohn

#977 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

ultima_palabra wrote:
DearJohn wrote:
ultima_palabra wrote:Ma samo kazem da taj primjer nije bas dobro upotrijebio... jer je cijena pice 2-2,5 veca, a primanja su veca 7-8 puta. Jos se radi o usluznoj djelatnosti koja je relativno najskuplja na Zapadu u odnosu na Bosnu.
Vidi, opet ti...Idi gore ko ti brani, pa probaj. Samo tebe čekaju da dodješ i da ti daju startnu 4000 EUR ;-)
Popusti me sa seljackom pricom, ok? Nemas pojma ko sam ni sta su mi planovi. Ako mozes pricati faktima i bez licnih frustracija super, ako ne zaobidji.
E čuj seljačka priča :lol: :lol: :lol: Ja ti s argumentima i pričam i ne dam da ti pojedinci iz dijaspore lupaju ublehe, drugo je što ti si sam sebe ubjedio u nešto. Uostalom, niko te ne tjera da čitaš moje postove. Nemam zlih namjera, reko sam ti idi ili sam ili s ljepšom polovinom pa probajte ukoliko ti je to opcija.
Bluemore

#978 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

muha_sa wrote:vani je bolje ovdje je ljepše :D
Bilo :kiss:
stakasa

#979 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

DearJohn wrote:
kloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?
Amerika
:D
stakasa

#980 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

muha_sa wrote:vani je bolje ovdje je ljepše :D
Jeste, ljepse je.
mali jomu

#981 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Good morning, coffee......e! :mrgreen:

Image
Radio Sarajevo

#982 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Thorgerson wrote:
p.s. I da ne bude komentara, ma otkud plata u Oslu tolika, nebitno nek je eto i 6000 KM (a ja imam raje koja imaju onolike kolike sam spomenuo) opet ispadne da je cijena ista.
Pa koja je onda poenta seliti van BiH ako ti je cijena nečega ista?

Pored toga, u Bosni imaš roditelje, sestru, brata, tetku, dajdžu, prijatelje, svoj jezik itd. U Oslu imaš kurac da izbiješ oči, i još moraš sve od nule.

Moja plata je triput veća nego kad sam bio u Sarajevu, a neki dan sam oprao auto za 30 eura, što je šest puta skuplje nego što sam plaćao u Sarajevu, čak i više ako poredim s cijenama u Lukavici.
Radio Sarajevo

#983 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Russki wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja cuo od jarana, njegovi zive u Oslu, odnosno neko predgradje, kaze skupo jeste ali jednom mjesecno autom predju u Svedsku, nakupuju hrane jer je u Svedskoj ipak jeftinija hrana, i njima dobro.

a plate su im zaista visoke.. jbg, Norveska, standard. Jedino sto bi ja tamo pomahnitao od one njihove sumorne klime, iako nisam neki suncoljubac.
Zato i jesu vjerovatno najveci putnici. Jebiga..gadna je klima što jest jest.

A to za Švede stoji, prilično jeftina je hrana. Za neke novce se može jaka fasunga uzet.
Još da švedska hrana ima okusa, đe bi joj kraj bio...
Bluemore

#984 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:
Thorgerson wrote:
p.s. I da ne bude komentara, ma otkud plata u Oslu tolika, nebitno nek je eto i 6000 KM (a ja imam raje koja imaju onolike kolike sam spomenuo) opet ispadne da je cijena ista.

Pored toga, u Bosni imaš roditelje, sestru, brata, tetku, dajdžu, prijatelje, svoj jezik itd. U Oslu imaš kurac da izbiješ oči, i još moraš sve od nule.

Moja plata je triput veća nego kad sam bio u Sarajevu, a neki dan sam oprao auto za 30 eura, što je šest puta skuplje nego što sam plaćao u Sarajevu, čak i više ako poredim s cijenama u Lukavici.
Prije nekog vremena si pricao drugu pricu
Prije nego si otisao
I kontrirao si ljudima koji su pricali pricu koju sad pricas
So never say never :D
Radio Sarajevo

#985 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Ma svatko je vlasnik svoga života i sam treba da odluči. Sve ima svoje i dobre i loše strane. Da ne trunim.

Nego, ovo sam hotio reći, ovaj argument koji se ponavlja, zbog djece ću da idem, neću da mi djeca ovdje odrastaju, neki spomenuše čak i nerođenu djecu.........mislim, to je, sa moje tačke gledišta, ubjedljivo najgluplji i najneistinitiji razlog mogućeg odlaska
Zašto?
Pa zato što će djeca imati svoje živote koji će sami graditi, zato što ti zaista ne znaš gdje ih vodiš, da li u sreću ili nesreću, zato što ideja da se ti žrtvuješ zbog djece je meni prilično strana. Razmišljati na taj način (žrtvujem se zbog djece) je samo ulazak u začarani krug.

Dakle ti treba prije svega da gledaš sebe i svoj život, dio tog života su naravno i djeca, i shodno tome da praviš odluke.
Ali navoditi djecu kao glavni ili osnovni razlog odlaska je, opet kažem sa moje tačke gledišta, naprosto zavaravanje.
Slažem se s Palermom. Imam kolegicu iz Šapca, radimo u istoj firmi i ja sam joj jedan od nadređenih. Nedavno, sjedimo na piću, i pitam je zašto su otišli. Kaže "zbog djece, ne želi da joj Vučić kreira njihovu budućnost".

Ona i muž u Beogradu imali oko 3.000 eura zajedno. On je radio kao programer (i ovdje to radi), a ona profesorica engleskog, u slobodno vrijeme prevodila, nakupila bi više para na časovima nego suhe srednjoškolske plate. Kaže mnogo puta je uzimala bolovanje ako ne bi mogla nešto da prevede na vrijeme i to joj je uvijek prolazilo.

Sad radi sa mnom u dobroj firmi, ali može samo sanjati da uzme bolovanje kako bi nešto zavšrila. Kad joj je dijete bolesno, jedno od njih mora ostati kući, a to joj se piše u neslužbene minuse. Pitanje je hoće li dobiti novi ugovor, a nažalost, ja neću odlučivati direktno o njoj. Mnogo manje mogu priuštiti, a oboje imaju fine plate. Neki dan dolazi na posao i plače, kaže neka mala crnkinja je zajebavala njenog sina jer on ne priča dobro holandski. Djeca rade nevjerovatan bullying u ovoj zemlji, kasnije to postavljaju na internet, a količina maltretiranja je najviša u Evropi. Ako bi ona toj maloj crnkinji rekla nešto ružno, mogli bi joj izbaciti sina iz škole, ne zna čovjek prosto kako da reaguje. Nemaš kome jebat' mater jer za sve ima nekakva jebena posljedica, a da učiš dijete rasizmu, nije ni to rješenje.

To je samo jedan od primjera, a takvih malih situacija je mali milion, gdje se po sto puta prevaspitavaš koji mi je kurac ovo trebalo...
Radio Sarajevo

#986 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Bluemore wrote: Prije nekog vremena si pricao drugu pricu
Prije nego si otisao
Buraz, ja sam član foruma od 2014. godine, a otišao sam 2011.

Biće da si me s nekim zamijenio.
Bluemore

#987 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:
Bluemore wrote: Prije nekog vremena si pricao drugu pricu
Prije nego si otisao
Buraz, ja sam član foruma od 2014. godine, a otišao sam 2011.

Biće da si me s nekim zamijenio.
Aha nisi nikad pricao pro odlazak vani pricu :? :shock:
Ona je fakat nesporazum u pitanju
kloniran

#988 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

Radio Sarajevo wrote:
Thorgerson wrote:

bogme ko da su ti ga tete u toplesu plaknule :D
HAVANA

#989 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Radio Sarajevo wrote:
Thorgerson wrote:

Dobro si proso.Meni jednom dihtung glave motora otiso u belgiji.Platio, mogo sam stan u sarajevu renovirat. :roll: A renoviro stan u belgiji,potrosio koliko sam platio radnju od 45 m2 u sarajevu.Ta kirija placa ratu kredita od stana koji sam kupio u sarajevu,a taj stan se izdaje i placa drugu radnju koju sam kupio...Od onog sto sam renovirao u belgiji ,kad sam prodao,zaradio za ovaj sto sam kupio u sarajevu po 1000 km m2 i zivim u njemu, a sad je 2000 km salom...Sve je kako poslazes kockice,pocetak je laksi i bolji vani,nastavak je bolji ovde,ko voli da bude ovde.Nisam imao zelju da ostanem citav zivot tamo sa istim planom i programom dok zivim.1800 eura bila moja plata,1300 zenina,nas stan...al dosadno ba citav zivot tako.Daj malo ludila,akcije i brige. :D A da su moji tu,oko mene...Porodica,roditelji,prijatelji...Svako nek sebi trazi i radi ono sto ga cini sretnim.A i nije ovo za svakog.Ko voli ravnu i sigurniju liniju zivota,bolje mu je vani.Il nek se uvaljuje na budzet ovde.Ja ne bi za 10 milja radio u opstini nakoj od 8 do 16 h citav zivot.Neko bi,neko ne bi,neko bi ovde,neko tamo...sve je to normalno.I svi smo u pravu. :D
Arc_Angel

#990 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Arc_Angel »

Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
Fudo387

#991 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
Ne mogu ni pomisliti sta mu urade za 30 eura, jezikom oblizu felge, sisama naglancaju sofersajbu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#992 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
Ne mogu ni pomisliti sta mu urade za 30 eura, jezikom oblizu felge, sisama naglancaju sofersajbu?
Ja konto ti o pranju mozgova pricas pa mi nista ne bi jasno :D
Fudo387

#993 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
Ja konto ti o pranju mozgova pricas pa mi nista ne bi jasno :D
Zaboravio sam dodati i svoj poslovicni bezobrazluk, ponekad se zalim, nadjem neku fleku, onda ga oni jos jednom operu i dadnu mi dva besplatna. :D
Doduse, moras to takticki, ne mozes vazda pa da bude skroz ofirno.
HAVANA

#994 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Moralo bi se uklopiti i da te naka helga oralno zadovolji. :mastakazes:
HAVANA

#995 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Arc_Angel wrote:Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
Valja ba,kako ne valja.Meni super bilo.Al vamo mi ljepse.I to je to.
mali jomu

#996 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

.... morninig! :)

Image
HAVANA

#997 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

mali jomu wrote:.... morninig! :)

Image
Kako sam volio proci ovuda oko 4 h ujutro,sa par prijatelja,lijepo pripit,sa kesom vrucih kifli... :-D E u cetvrtak cu vala... :D https://youtu.be/4u5niy9tugQ
Thorgerson

#998 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

Arc_Angel wrote:Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
Nostalgija ih pukne i onda se ovdje ispusu, ja ih shvatam. Vjerovatno bih i ja (i nadam se da cu) isto radio. :D

Da se vrate ovdje na jedno 3-4 mjeseca, malo da zive i rade, opet bi pobjegli nazad. ;-)

I svima je plan ostati sto duze vani, a onda ovamo u penziju, umrijeti. To dovoljno govori o svemu. Ova drzava je samo da se u njoj rodis (ako je moguce i to probati izbjeci) i da krepas. Zivot traziti negdje drugo.
Dozer

#999 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Dozer »

I nema nikakvih naznaka da ce se ista promijeniti u narednih bar 20 godina. Moze biti samo jos gore, s obzirom da postojeci nehljebi sebi odgajaju nasljednike, koji ce biti 10x gori nehljebi od svojih mentora...
Seyfo

#1000 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

I meni se tako cini ali eno Bakir Hadziomerovic u intervjuu rece da nece seliti nikud, da ostaje ovdje i da vjeruje da ce biti bolje. Ne znam otkud crpi te stavove ali kontam ako on smatra da ce biti bolje, nakon svega sto je prosao u 60 minuta, blama od kandidature za Predsjednistvo, propalog portala....
Post Reply