Ja sam ti ko broj 1 iz TNT grupekloniran wrote:Pa kako onda vazis o Svedskoj majka mu stara.DearJohn wrote:kloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?
Amerika
Ne idem nigdje iz BiH
-
DearJohn
#976 Re: Ne idem nigdje iz BiH
-
DearJohn
#977 Re: Ne idem nigdje iz BiH
E čuj seljačka pričaultima_palabra wrote:Popusti me sa seljackom pricom, ok? Nemas pojma ko sam ni sta su mi planovi. Ako mozes pricati faktima i bez licnih frustracija super, ako ne zaobidji.DearJohn wrote:Vidi, opet ti...Idi gore ko ti brani, pa probaj. Samo tebe čekaju da dodješ i da ti daju startnu 4000 EURultima_palabra wrote:Ma samo kazem da taj primjer nije bas dobro upotrijebio... jer je cijena pice 2-2,5 veca, a primanja su veca 7-8 puta. Jos se radi o usluznoj djelatnosti koja je relativno najskuplja na Zapadu u odnosu na Bosnu.
- Bluemore
#978 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bilomuha_sa wrote:vani je bolje ovdje je ljepše
- stakasa
#979 Re: Ne idem nigdje iz BiH
DearJohn wrote:Amerikakloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?
- stakasa
#980 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jeste, ljepse je.muha_sa wrote:vani je bolje ovdje je ljepše
-
mali jomu
#981 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Good morning, coffee......e!

- Radio Sarajevo
#982 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa koja je onda poenta seliti van BiH ako ti je cijena nečega ista?Thorgerson wrote:
p.s. I da ne bude komentara, ma otkud plata u Oslu tolika, nebitno nek je eto i 6000 KM (a ja imam raje koja imaju onolike kolike sam spomenuo) opet ispadne da je cijena ista.
Pored toga, u Bosni imaš roditelje, sestru, brata, tetku, dajdžu, prijatelje, svoj jezik itd. U Oslu imaš kurac da izbiješ oči, i još moraš sve od nule.
Moja plata je triput veća nego kad sam bio u Sarajevu, a neki dan sam oprao auto za 30 eura, što je šest puta skuplje nego što sam plaćao u Sarajevu, čak i više ako poredim s cijenama u Lukavici.
- Radio Sarajevo
#983 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Još da švedska hrana ima okusa, đe bi joj kraj bio...Russki wrote:Zato i jesu vjerovatno najveci putnici. Jebiga..gadna je klima što jest jest.dječak sa šibicama wrote:Ja cuo od jarana, njegovi zive u Oslu, odnosno neko predgradje, kaze skupo jeste ali jednom mjesecno autom predju u Svedsku, nakupuju hrane jer je u Svedskoj ipak jeftinija hrana, i njima dobro.
a plate su im zaista visoke.. jbg, Norveska, standard. Jedino sto bi ja tamo pomahnitao od one njihove sumorne klime, iako nisam neki suncoljubac.
A to za Švede stoji, prilično jeftina je hrana. Za neke novce se može jaka fasunga uzet.
- Bluemore
#984 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Prije nekog vremena si pricao drugu pricuRadio Sarajevo wrote:Pa koja je onda poenta seliti van BiH ako ti je cijena nečega ista?Thorgerson wrote:
p.s. I da ne bude komentara, ma otkud plata u Oslu tolika, nebitno nek je eto i 6000 KM (a ja imam raje koja imaju onolike kolike sam spomenuo) opet ispadne da je cijena ista.
Pored toga, u Bosni imaš roditelje, sestru, brata, tetku, dajdžu, prijatelje, svoj jezik itd. U Oslu imaš kurac da izbiješ oči, i još moraš sve od nule.
Moja plata je triput veća nego kad sam bio u Sarajevu, a neki dan sam oprao auto za 30 eura, što je šest puta skuplje nego što sam plaćao u Sarajevu, čak i više ako poredim s cijenama u Lukavici.
Prije nego si otisao
I kontrirao si ljudima koji su pricali pricu koju sad pricas
So never say never
- Radio Sarajevo
#985 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Slažem se s Palermom. Imam kolegicu iz Šapca, radimo u istoj firmi i ja sam joj jedan od nadređenih. Nedavno, sjedimo na piću, i pitam je zašto su otišli. Kaže "zbog djece, ne želi da joj Vučić kreira njihovu budućnost".palermo wrote:Pa zato što će djeca imati svoje živote koji će sami graditi, zato što ti zaista ne znaš gdje ih vodiš, da li u sreću ili nesreću, zato što ideja da se ti žrtvuješ zbog djece je meni prilično strana. Razmišljati na taj način (žrtvujem se zbog djece) je samo ulazak u začarani krug.ultima_palabra wrote:Zašto?palermo wrote:Ma svatko je vlasnik svoga života i sam treba da odluči. Sve ima svoje i dobre i loše strane. Da ne trunim.
Nego, ovo sam hotio reći, ovaj argument koji se ponavlja, zbog djece ću da idem, neću da mi djeca ovdje odrastaju, neki spomenuše čak i nerođenu djecu.........mislim, to je, sa moje tačke gledišta, ubjedljivo najgluplji i najneistinitiji razlog mogućeg odlaska
Dakle ti treba prije svega da gledaš sebe i svoj život, dio tog života su naravno i djeca, i shodno tome da praviš odluke.
Ali navoditi djecu kao glavni ili osnovni razlog odlaska je, opet kažem sa moje tačke gledišta, naprosto zavaravanje.
Ona i muž u Beogradu imali oko 3.000 eura zajedno. On je radio kao programer (i ovdje to radi), a ona profesorica engleskog, u slobodno vrijeme prevodila, nakupila bi više para na časovima nego suhe srednjoškolske plate. Kaže mnogo puta je uzimala bolovanje ako ne bi mogla nešto da prevede na vrijeme i to joj je uvijek prolazilo.
Sad radi sa mnom u dobroj firmi, ali može samo sanjati da uzme bolovanje kako bi nešto zavšrila. Kad joj je dijete bolesno, jedno od njih mora ostati kući, a to joj se piše u neslužbene minuse. Pitanje je hoće li dobiti novi ugovor, a nažalost, ja neću odlučivati direktno o njoj. Mnogo manje mogu priuštiti, a oboje imaju fine plate. Neki dan dolazi na posao i plače, kaže neka mala crnkinja je zajebavala njenog sina jer on ne priča dobro holandski. Djeca rade nevjerovatan bullying u ovoj zemlji, kasnije to postavljaju na internet, a količina maltretiranja je najviša u Evropi. Ako bi ona toj maloj crnkinji rekla nešto ružno, mogli bi joj izbaciti sina iz škole, ne zna čovjek prosto kako da reaguje. Nemaš kome jebat' mater jer za sve ima nekakva jebena posljedica, a da učiš dijete rasizmu, nije ni to rješenje.
To je samo jedan od primjera, a takvih malih situacija je mali milion, gdje se po sto puta prevaspitavaš koji mi je kurac ovo trebalo...
- Radio Sarajevo
#986 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Buraz, ja sam član foruma od 2014. godine, a otišao sam 2011.Bluemore wrote: Prije nekog vremena si pricao drugu pricu
Prije nego si otisao
So never say never
Biće da si me s nekim zamijenio.
- Bluemore
#987 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Aha nisi nikad pricao pro odlazak vani pricuRadio Sarajevo wrote:Buraz, ja sam član foruma od 2014. godine, a otišao sam 2011.Bluemore wrote: Prije nekog vremena si pricao drugu pricu
Prije nego si otisao
So never say never
Biće da si me s nekim zamijenio.
Ona je fakat nesporazum u pitanju
- kloniran
#988 Re: Ne idem nigdje iz BiH
bogme ko da su ti ga tete u toplesu plaknuleRadio Sarajevo wrote:Pa koja je onda poenta seliti van BiH ako ti je cijena nečega ista?Thorgerson wrote:
- HAVANA
#989 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dobro si proso.Meni jednom dihtung glave motora otiso u belgiji.Platio, mogo sam stan u sarajevu renovirat.Radio Sarajevo wrote:Pa koja je onda poenta seliti van BiH ako ti je cijena nečega ista?Thorgerson wrote:
- Arc_Angel
#990 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
-
Fudo387
#991 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
Ne mogu ni pomisliti sta mu urade za 30 eura, jezikom oblizu felge, sisama naglancaju sofersajbu?
Ne mogu ni pomisliti sta mu urade za 30 eura, jezikom oblizu felge, sisama naglancaju sofersajbu?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#992 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja konto ti o pranju mozgova pricas pa mi nista ne bi jasnoFudo387 wrote:Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
-
Fudo387
#993 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zaboravio sam dodati i svoj poslovicni bezobrazluk, ponekad se zalim, nadjem neku fleku, onda ga oni jos jednom operu i dadnu mi dva besplatna._BataZiv_0809 wrote:Ja konto ti o pranju mozgova pricas pa mi nista ne bi jasnoFudo387 wrote:Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
Doduse, moras to takticki, ne mozes vazda pa da bude skroz ofirno.
- HAVANA
#994 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Moralo bi se uklopiti i da te naka helga oralno zadovolji.Fudo387 wrote:Najskuplje pranje auta koje sam platio bilo je 20 dolara, jos ti dadnu kupon od pet dolara za sljedece pranje i kupon od cetiri dolara za pizza hut.
- HAVANA
#995 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Valja ba,kako ne valja.Meni super bilo.Al vamo mi ljepse.I to je to.Arc_Angel wrote:Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
- HAVANA
#997 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kako sam volio proci ovuda oko 4 h ujutro,sa par prijatelja,lijepo pripit,sa kesom vrucih kifli...mali jomu wrote:.... morninig!![]()
- Thorgerson
#998 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nostalgija ih pukne i onda se ovdje ispusu, ja ih shvatam. Vjerovatno bih i ja (i nadam se da cu) isto radio.Arc_Angel wrote:Vidim ide kampanja ispiranja mozga punom parom. Mora da je velika panika kod vlastodrzaca. Zapad ne valja, tamo se lose zivi, svi te izrabbljuju, radi se 50-60-70 sati sedmicno....... bal bla bla.
Da se vrate ovdje na jedno 3-4 mjeseca, malo da zive i rade, opet bi pobjegli nazad.
I svima je plan ostati sto duze vani, a onda ovamo u penziju, umrijeti. To dovoljno govori o svemu. Ova drzava je samo da se u njoj rodis (ako je moguce i to probati izbjeci) i da krepas. Zivot traziti negdje drugo.
- Dozer
#999 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I nema nikakvih naznaka da ce se ista promijeniti u narednih bar 20 godina. Moze biti samo jos gore, s obzirom da postojeci nehljebi sebi odgajaju nasljednike, koji ce biti 10x gori nehljebi od svojih mentora...
-
Seyfo
#1000 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I meni se tako cini ali eno Bakir Hadziomerovic u intervjuu rece da nece seliti nikud, da ostaje ovdje i da vjeruje da ce biti bolje. Ne znam otkud crpi te stavove ali kontam ako on smatra da ce biti bolje, nakon svega sto je prosao u 60 minuta, blama od kandidature za Predsjednistvo, propalog portala....