Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
balks

#976 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by balks »

Streptokok wrote:
balks wrote:[q

Ne znam ovdje u bočnjačkom korpusu dominantno pišu dijasporci, tako da je ljubav virtualna, a stvarnost bježanija :run:
Ja u BiH, doktor i labud isto.
Da su iste mogućnosti malo tko bi ostao od patrijota
a vidiš da je i labud puko ko livada samo je pitanje dana kada će odkrilati. nije lahko svaki dan sa mudžahedinima, a on evropskih manira koje nema gdje ispoljiti.

eh da je babi ćuna....,
Ja bi ga zvao na slobodni teritorij al bit ću ko dragan optužen da pozivam na humano preseljenje sarajevskih Hrvata
oakville

#977 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by oakville »

balks wrote:
Streptokok wrote:
teodolit wrote:[qu

Pa što onda čekaš? Pasoš u ruke i begaj. ili zbilja vjeruješ u to da će se Hrvati i Srbi naprosto mirno pokupiti iz BiH i sve prepustiti Bošnjacima? :D
ti si izgleda prespavao zadnje desetljeće. spadoše tvoji ispod 10%. ostao je još pokoji labud u sarajevu, no i on će prije ili poslije put evrope. nije lud da živi na bliskom istoku.
Ne znam ovdje u bočnjačkom korpusu dominantno pišu dijasporci, tako da je ljubav virtualna, a stvarnost bježanija :run:
Ja u BiH, doktor i labud isto.
Da su iste mogućnosti malo tko bi ostao od patrijota
Džaba, procenat Bošnjaka samo raste.
balks

#978 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by balks »

155_mm wrote:kad ponestane argumenata onda se uhvati dijaspore. decenijska tradicija na ovom forumu. kad bi neki bili svjesni kolko sa time sami sebe ponizavaju. a mozda neki i uzivaju u tom samoponizavanju. ko ce ga znati.
I ti u dijaspori?
Nije tema, pa neću dalje...

Vidim povećao se broj zastupnika koji su potpisali deklaraciju na 24, mislim da će se poslije ovog EU opasno da zabrine kad dođe još jedno pismo
155_mm

#979 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

VIŠE OD NATPOLOVIČNE VEĆINE: Deklaraciju o Pelješkom mostu potpisala 24 zastupnika Parlamenta BiH

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH potpisali su na današnjoj, 51. sjednici, deklaraciju kojom su izrazili zabrinutost zbog najave skorog početka izgradnje Pelješkog mosta Hrvatske, bez službenog dogovara sa Bosnom i Hercegovinom.

"Utvrđujemo javno da je Bosna i Hercegovina pomorska država koja ima svoje teritorijalno more te ostala pripadajuća prava u skladu sa svojim statusom, a prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravu mora, a što se posebno odnosi na potpuno slobodan i ničim ometan pristup bh. teritorijalnog mora na međunarodne vode (otvoreno more) u kojem se ne primjenjuje režim 'neškodljivog prolaza', kao ni režim 'tranzitnog prolaza', nego se primjenjuje režim slobodne plovidbe i komunikacije za sve vrste plovila, prelijetanje aviona i polaganja pomorskih kabela", stoji u deklaraciju koju su potpisala 24 državna zastupnika.
napokon!!!

ovako se to radi. vecina u drzavnom parlamentu donese deklaraciju. jace od toga jednostavno nema ni u jednoj demokratiji. a ne nekakva piskaranja i ostala sranja. EU zasigurno nece biti lako oglusiti se na ovo. ali vidjet ce mo.
155_mm

#980 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

"Pozivamo Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH da u slučaju da se u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove deklaracije ne postignu bilateralne rješenja sa RH, odnosno EU, da se preduzmu sve neophodne pravne radnje diplomatskim putem prema Hrvatskoj u pogledu zaštite suverenih prava BiH na moru, a što uključuje pokretanje procedure za izlazak iz privremenog Ugovora o granici između BiH i RH, donošenje posebnog Zakona o moru BiH i pokretanje pravnih procedura pred međunarodnim pravosudnim instancama", stoji u deklaraciji
i ne kontam ovo "odnosno EU" tu treba da stoji samo EU. oni su ti koji prave most. i to je njihov most. i samo se sa njima ima sta raspravljati.

sa druge strane, ljudi ne kontaju da te pare koje EU da nekoj drzavi nisu nikakva dzabica. da je tako ne bi GB morala da vraca 100 milijardi eura EU. alooo breeeee jeda GB toliko vraca. koliko ce ove drzavice sto su usle u EU primarno zbog sadake morati da vracaju. ovo sve sto je EU ulozila ce kad tad doci na naplatu. neki stvarno misle da je EU lova onako "na guzove"

:-)
Streptokok

#981 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

balks wrote:
Ja bi ga zvao na slobodni teritorij al bit ću ko dragan optužen da pozivam na humano preseljenje sarajevskih Hrvata
Ma samo ti, po mogucnosti preko granice. Nije lahko zivjeti u drzavi koju mrzi. Dobit ce ptsd od mudzahedina.
155_mm

#982 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

dajte ljudi nemojte nam trovati temu. tek sad postaje zanimljivo.
kiligonzales

#983 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by kiligonzales »

zg1911 wrote:
kiligonzales wrote:
Nek si ti ziv i zdrav, jbg mi smo od ove neoustaske ideologije i Tudzmanovih suludih ideja najebali, pa nemoj da te cudi sto imamo averziju prema Ustastvu. Mi volimo Mesica, ali Tudzmana ne. Volimo Blaza Kraljevica, ne volimo Mate Bobana. Malo vise smo voljeli Josipovica, sada sve manje volimo Kolindu. Bio nam je drag Milovanovic, ali i on je srao po BiH, pa nam vise nije toliko mio. Da se razumijemo prema HDZ nemamo bas lijepo misljenje s obje strane Dinare. Ipak nam je ta stranka sa svojim istomisljenicima ovdje i tamo u BiH priredila udruzeni zlocinacki poduhvat i planirala podijelu drzave zajedno sa Milosevicevim slugama u BiH.
averziju prema ustaštvu baš i niste imali 41-45. a ostane to i do dana današnjeg pa pišeš kako ne voliš ustaše a voliš ustaško govno blaža kraljevića (jer sve ustaše su govna). valja dok je meni u džep, a?
Mi nismo rodjeni od 41-45.
Prema Blažu imamo simpatije jer je bio protivnik Tudzmanove politike sukobljavanja sa Bošnjacima i nije bio zagovornik podijele BiH. To ne znaci da cemo mu radi toga podici spomenik. Nama je svakako bio bolji od Bobana. Pokazao je postovanje i radi toga postujemo njegov lik.
512MB

#984 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Kako su samo juznosrbi preuzeli taktiku svojih idola srbadije, e cuj Ljubica, ako nam neugodite Bosna ce bit nemoguca drzava :lol: :lol: :lol:

Nemal nish origigi? :lol:
teodolit

#985 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by teodolit »

512MB wrote:Kako su samo juznosrbi preuzeli taktiku svojih idola srbadije, e cuj Ljubica, ako nam neugodite Bosna ce bit nemoguca drzava :lol: :lol: :lol:

Pa Bosna je i sad nemoguća država. Kvaliteta života vam je na razini afričkih diktatura, ništa vam ne funkcionira, od institucija preko infrastrukture do osnovnih stvari tipa vodovod, glavnim gradom vam lutaju čopori pasa lutalica, kao nekad kroz New Delhi, standard vam je nikakav, oko ničega se ne možete dogovoriti, niste ni milimetar napredovali od '95, suverenitet imate samo na papiru a zapravo ste protektorat EU i USA i da ne nabrajam dalje.

Doduše, ako vas to zadovoljava, nema vam tko što prigovarati :run:
Streptokok

#986 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

Ja e i takav se nadje i jednoj ndh super sili stopira izgradnju supermosta. Ja bih se ranio da sam na tvome mjestu.
Hafis

#987 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

A bogami, ako ovo smiješno dopisivanje nazivaš stopiranjem gradnje, onda ništa od toga.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#988 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Pitar sa Kariba »

Streptokok wrote:Ja e i takav se nadje i jednoj ndh super sili stopira izgradnju supermosta. Ja bih se ranio da sam na tvome mjestu.
:lol:

Image
teodolit

#989 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by teodolit »

Pitar sa Kariba wrote:
Streptokok wrote:Ja e i takav se nadje i jednoj ndh super sili stopira izgradnju supermosta. Ja bih se ranio da sam na tvome mjestu.
:lol:

Image
Hrvatska se 20 godina intenzivno spori sa Slovenijom oko Savudrijske vale, i onda ti uletiš s ovakvim nečim i misliš da si otkrio toplu vodu.
orinoco

#990 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by orinoco »

teodolit wrote: Pa Bosna je i sad nemoguća država. Kvaliteta života vam je na razini afričkih diktatura, ništa vam ne funkcionira, od institucija preko infrastrukture do osnovnih stvari tipa vodovod, glavnim gradom vam lutaju čopori pasa lutalica, kao nekad kroz New Delhi, standard vam je nikakav, oko ničega se ne možete dogovoriti, niste ni milimetar napredovali od '95, suverenitet imate samo na papiru a zapravo ste protektorat EU i USA i da ne nabrajam dalje.

Hajd' balo, u skokovima... liječi svoju bolest na drugom mjestu
teodolit

#991 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by teodolit »

orinoco wrote:
teodolit wrote: Pa Bosna je i sad nemoguća država. Kvaliteta života vam je na razini afričkih diktatura, ništa vam ne funkcionira, od institucija preko infrastrukture do osnovnih stvari tipa vodovod, glavnim gradom vam lutaju čopori pasa lutalica, kao nekad kroz New Delhi, standard vam je nikakav, oko ničega se ne možete dogovoriti, niste ni milimetar napredovali od '95, suverenitet imate samo na papiru a zapravo ste protektorat EU i USA i da ne nabrajam dalje.

Hajd' balo, u skokovima... liječi svoju bolest na drugom mjestu
Istina boli?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#992 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Pitar sa Kariba »

teodolit wrote:Hrvatska se 20 godina intenzivno spori sa Slovenijom oko Savudrijske vale, i onda ti uletiš s ovakvim nečim i misliš da si otkrio toplu vodu.
Vidim da nisi skont'o, evo i tebi jedan da razumiješ. :D
Kada netko otvori kišobran u Ljubljani, mora paziti da ne pikne u oko nekoga u Mariboru.
arzuhal

#993 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by arzuhal »

Spor o gradnji Pelješkog mosta: Izetbegović traži posredovanje EU-a

Evo njega, ust'o u odbranu BiH...Saće nas opet zavalit... :(
512MB

#994 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

teodolit wrote:
512MB wrote:Kako su samo juznosrbi preuzeli taktiku svojih idola srbadije, e cuj Ljubica, ako nam neugodite Bosna ce bit nemoguca drzava :lol: :lol: :lol:

Pa Bosna je i sad nemoguća država. Kvaliteta života vam je na razini afričkih diktatura, ništa vam ne funkcionira, od institucija preko infrastrukture do osnovnih stvari tipa vodovod, glavnim gradom vam lutaju čopori pasa lutalica, kao nekad kroz New Delhi, standard vam je nikakav, oko ničega se ne možete dogovoriti, niste ni milimetar napredovali od '95, suverenitet imate samo na papiru a zapravo ste protektorat EU i USA i da ne nabrajam dalje.

:thumbup: :bih:
zg1911

#995 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Hafis wrote:A bogami, ako ovo smiješno dopisivanje nazivaš stopiranjem gradnje, onda ništa od toga.
haha baš :thumbup: brijem da i plenki i eu ekipa čitaju ovaj forum

inače, ludilo tema. primjer kako se da oko ničeg da zavadit dva naroda. malo mosta, malo islamista i evo nas se gledamo preko nišana.i nije potrebna ni cia ni veliki svjetski umovi, dovoljno su kapacitarni izmetbegović i penisarovićka
made_in_sarajevo

#996 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by made_in_sarajevo »

Ne pratim plaho ali sam u letu procitao da su ispunili sve uvijete sto je BIH trazila, sta je sad problem?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#997 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

arzuhal wrote:Spor o gradnji Pelješkog mosta: Izetbegović traži posredovanje EU-a

Evo njega, ust'o u odbranu BiH...Saće nas opet zavalit... :(
maH koja vreca zlata i on je ko mala maca
Streptokok

#998 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

made_in_sarajevo wrote:Ne pratim plaho ali sam u letu procitao da su ispunili sve uvijete sto je BIH trazila, sta je sad problem?
Ne pratis i nemas pojma ali bi da diskutujes? Nije ti ovo ginekologija.
made_in_sarajevo

#999 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by made_in_sarajevo »

Streptokok wrote:
made_in_sarajevo wrote:Ne pratim plaho ali sam u letu procitao da su ispunili sve uvijete sto je BIH trazila, sta je sad problem?
Ne pratis i nemas pojma ali bi da diskutujes? Nije ti ovo ginekologija.
Odlican, sjedi 5.

Gdje sam rekao da hocu diskutovati, samo pitam sta sad nasi pjene kad su im sve ispunili.
512MB

#1000 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Problem je sto nisu ispunjeni svi uvjeti koji po konvenciji UNa moraju bit ispunjeni, a HR se necka
Post Reply