Jugoslovenstvo

Post Reply
aratet

#976 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

insomnia78 wrote:
aratet wrote:
insomnia78 wrote:Seselja, Ćosića, Karadzića i to?
Izetbegovica...to su sve ljudi koji su kasnije dosli do izrazaja.
Ko nas bre zavadi. Kme, kme
Nego ti u postu prije rece da se obrazovani nisu Vatali na tu pricu .
Sta ono bijase skracenica SANU?
Pa dobar dio SANU-a se nije hvatao u tu pricu, ili ti mene hoces ubijediti kako je Mesa Selimovic četnik jer je bio clan SANU-a?
Niemand

#977 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

Pricate o jugoslaviji, jugoslovenima i jugo-osjecajima i ono hladno-briga me jel u sarajevu nema vode a briga me i jel u tuzli nije bilo vode.

Al ono, ujedinjenje svih republika i naroda!

Zasto? Da vas bude briga i za zagreb, novi sad il sta vec?

Bas ste olicenje zajednice. Ne morete u mini drzavi jedni sa drugima al puna usta torova i zajednica.

Sto ne mogu suplje.
insomnia78

#978 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

aratet wrote: Pa dobar dio SANU-a se nije hvatao u tu pricu, ili ti mene hoces ubijediti kako je Mesa Selimovic četnik jer je bio clan SANU-a?
:lol:
Ti si stvarno poseban djecacic. Ti i onaj panakonda.
:lol:
insomnia78

#979 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Niemand wrote:Pricate o jugoslaviji, jugoslovenima i jugo-osjecajima i ono hladno-briga me jel u sarajevu nema vode a briga me i jel u tuzli nije bilo vode.

Bas ste olicenje zajednice. Ne morete u mini drzavi jedni sa drugima al puna usta torova i zajednica.

Sto ne mogu suplje.
E al drugo je to. :lol: :lol: :lol:
Ne voli onog sto mu je sljego iz Zenice a bajagi mu sipac il slovenac nekakva braca :lol:
arzuhal

#980 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

Ja bih najvolio da se ponovo Jugoslavija ujedini, al' da BiH ostane izvan nje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#981 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:Ja bih najvolio da se ponovo Jugoslavija ujedini, al' da BiH ostane izvan nje.
Mi ko Vatikan da budemo :per:

Sve pare od kriminala da kod nas deponuju :per:

Poreska oaza da budemo :per:
Connaisseur Karlin

#982 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

aratet wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
aratet wrote:
Pa ima veze, ljudi se povezuju sa nekim ljepsim vremenima i tako se zele nacionalno izjasnjavati.
Meni je recimo gluplje da se ovim priglupim vremenima ljudi priklanjaju nacionalno-vjerskim torovima iako ih je to dovelo u nesretna vremena.
nacionalni etnicki i relgijki torovi su postojali i u Jugi :-D kako vam to ne ide u glavu :D
Postojali su, samo je ljude bolio kurac za tim, pogotovo ove ucenije.
obrazovna osobe , a koje nisu ogranicene nemaju takve probleme

ali popisi stanovnistva u Jugama su dokaz da su problemi idnetifikacije populacije konstatno posotjali :D
Niemand

#983 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

insomnia78 wrote: E al drugo je to. :lol: :lol: :lol:
Ne voli onog sto mu je sljego iz Zenice a bajagi mu sipac il slovenac nekakva braca :lol:
Jedinstvo je u bih samo nogometni klub i nista vise. A i on je bezveze i poluraspadnut.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#984 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:Pricate o jugoslaviji, jugoslovenima i jugo-osjecajima i ono hladno-briga me jel u sarajevu nema vode a briga me i jel u tuzli nije bilo vode.

Sto ne mogu suplje.
Cekaj sad i ti malo, to je poprilicna banalizacija. Svakome je njegova briga najpreca. Za tudje, narocito one cije rjesavanje nikako, ama ba nikako, ne zavisi od tebe, sekiras li se ti?

Evo konkretno, imam tu srecu da u 21 vijeku vazda imam tekuce vode. :zid: Sta ja mogu uciniti za one koji je nemaju?

Plus tanje na racunu od Vodovoda govori da sam u pretplati 13 marki :D
GeeTnT

#985 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

Niemand wrote:
insomnia78 wrote: E al drugo je to. :lol: :lol: :lol:
Jedinstvo je u bih samo nogometni klub i nista vise. A i on je bezveze i poluraspadnut.
Pa koji qrac se otvara tema ovpg tipa? ...ako iko zasluzuje da pravi jugu, onda su to srbi. Obzirom da su je oni rasformirali svojim update-om vjerovatno imaju planove i alate da je vrate u fabricko stanje...
General War

#986 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
orinoco wrote:
Mohamad Sissoko wrote: I bankrotirala je prije nego se raspala.
Umro bravar a ostavio je pred bankrot. :mrgreen:
http://pescanik.net/bankrot-2/
Od imovine koja je ostala nakon smrti "bravara", da je ratovima nisu uništili kleronacionalisti, države nastale nsakon Jugoslavije mogle su živjeti još 50 godina a da ni ekser ne zakucaju :oops: Danas je najbitnije biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat, a od čega i kako preživjeti nije bitno :-)
Imovina i ekonomija izgradjena na losim temeljima sto su i sam bankrot i posle nastupajuca duboka ekonomska kriza pokazale.Tu dodaj i na silu stvarana drzavu medju narodima koji se u najvecem broju ne vole.

Nakaradna drzava kako kod ekonomskog uredjenja tako i medjuljudski koja je mogla opstati samo uz silu drzavnog aparata zato se i desi taj rat gdje sve to porusise.Rat je odraz temelja na kojima je ta drzava iskreno bila zasnovana.
WTF :-)
Niemand

#987 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Cekaj sad i ti malo, to je poprilicna banalizacija. Svakome je njegova briga najpreca. Za tudje, narocito one cije rjesavanje nikako, ama ba nikako, ne zavisi od tebe, sekiras li se ti?

Evo konkretno, imam tu srecu da u 21 vijeku vazda imam tekuce vode. :zid: Sta ja mogu uciniti za one koji je nemaju?

Plus tanje na racunu od Vodovoda govori da sam u pretplati 13 marki :D
Za pocetak ne pricati bajke o zajednici, kad se nije u stanju biti u mjesnoj zajednici, a puna usta svima regionalne zajednice. Pa to ono, svak svakog pazio, pomago, volio i bla bla bla. Sto se danas ne volite i ne pomazete?

Realno, kakva zajednica? Kakvo jedinstvo?

Suplja bolan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#988 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:
Za pocetak ne pricati bajke o zajednici, kad se nije u stanju biti u mjesnoj zajednici, a puna usta svima regionalne zajednice. Pa to ono, svak svakog pazio, pomago, volio i bla bla bla. Sto se danas ne volite i ne pomazete?

Realno, kakva zajednica? Kakvo jedinstvo?

Suplja bolan.
Ko ti to kaze? Sjeti se samo poplava 2014. Ne moras ici dalje u istoriju.

Ovdje ako icega ima, ima te neke proste ljudske solidarnosti. Ako i po cemu valja ovaj komad nesretne zemlje, valja po tome. Uostalom procitaj na dijasporskim temama sta im najvise fali :wink:
Niemand

#989 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Ko ti to kaze? Sjeti se samo poplava 2014. Ne moras ici dalje u istoriju.

Ovdje ako icega ima, ima te neke proste ljudske solidarnosti. Ako i po cemu valja ovaj komad nesretne zemlje, valja po tome. Uostalom procitaj na dijasporskim temama sta im najvise fali :wink:
Super, prisjetimo se i kolko je tih dana u doboju kostala drina obicna. :roll: Prisjetimo se hajata i legendarnih izjava sa njihovog derneka.

Nema bata solidarnosti, nema ovdje nikakvog jedinstva i nikakve zajednice. Ne vidim sto bi sebe lagala da nesto postoji i ubjedjivala u nesto. Otvori oci i pogledaj oko sebe. Niko nikog ne moze ocima gledati i uopste ne mora biti na nacionalnoj, vjerskoj, kakvoj god osnovi. Insomnia je u pravu, 2017 je godina i najvise upravo oni koji su odrasli u jugoslaviji prebrojavaju odakle je ko sljego i slicne gluposti, a ovdje se razbacuju floskulama kako oni eto, nisu za torova, to je ipak bila ogromna zemlja, naviklo se jbg na vise.

Pa nemoj me praviti budalom. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#990 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:
Super, prisjetimo se i kolko je tih dana u doboju kostala drina obicna. :roll: Prisjetimo se hajata i legendarnih izjava sa njihovog derneka.

Nema bata solidarnosti, nema ovdje nikakvog jedinstva i nikakve zajednice. Ne vidim sto bi sebe lagala da nesto postoji i ubjedjivala u nesto. Otvori oci i pogledaj oko sebe. Niko nikog ne moze ocima gledati i uopste ne mora biti na nacionalnoj, vjerskoj, kakvoj god osnovi. Insomnia je u pravu, 2017 je godina i najvise upravo oni koji su odrasli u jugoslaviji prebrojavaju odakle je ko sljego i slicne gluposti, a ovdje se razbacuju floskulama kako oni eto, nisu za torova, to je ipak bila ogromna zemlja, naviklo se jbg na vise.

Pa nemoj me praviti budalom. :roll:
Pa dobro to su tvoj kantar i vaga. Ne ulazim u to. Necu reci da nisi upravu, nego da jednostavno dajes primat jednoj strani medalje.

Kad se sjetim poplava, meni naumpadaju scene ljudske solidarnosti, a ne svijece od 5 maraka. Ali to sam samo ja.
Niemand

#991 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote: Pa dobro to su tvoj kantar i vaga. Ne ulazim u to. Necu reci da nisi upravu, nego da jednostavno dajes primat jednoj strani medalje.

Kad se sjetim poplava, meni naumpadaju scene ljudske solidarnosti, a ne svijece od 5 maraka. Ali to sam samo ja.
Moja poznanica iz doboja, kojoj su roditelji bili u doboju a ona u inostranstvu tada, se sjeti upravo ovog.

Bilo bi lijepo da smo mi tako fini, prva bih to voljela, al realnost je nesto drugo. Nemam se sta lagati.

Helem nejse.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#992 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote: Moja poznanica iz doboja, kojoj su roditelji bili u doboju a ona u inostranstvu tada, se sjeti upravo ovog.

Bilo bi lijepo da smo mi tako fini, prva bih to voljela, al realnost je nesto drugo. Nemam se sta lagati.

Helem nejse.
Kad je belaj uvijek se nadju oni koji bi da ga zloupotrijebe. To postoji od svijeta i vijeka i kaznjivo je bilo i u Hamburabijevom zakoniku...
Connaisseur Karlin

#993 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

Niemand wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Pa dobro to su tvoj kantar i vaga. Ne ulazim u to. Necu reci da nisi upravu, nego da jednostavno dajes primat jednoj strani medalje.

Moja poznanica iz doboja, kojoj su roditelji bili u doboju a ona u inostranstvu tada, se sjeti upravo ovog.

Helem nejse.
ljudksa solidarnost nije odlika jugoslovenstva, vec humanosti :)
insomnia78

#994 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Cuj nije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#995 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

ljudksa solidarnost nije odlika jugoslovenstva, vec humanosti :)
Image

A sve negativno, pretpostavljam, jeste stvar jugoslovenstva :lol:
Niemand

#996 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Kad je belaj uvijek se nadju oni koji bi da ga zloupotrijebe. To postoji od svijeta i vijeka i kaznjivo je bilo i u Hamburabijevom zakoniku...
Poenta je bato da ljudi nisu dobili taj dan svoju konzervu, koja je bila besplatna, vec su je platili i oni se toga sjecaju. Mi je jesmo namijenili kao pomoc, al kao i sve drugo oko pomoci, sebi govoris da si pomogo, das marku romu i rahat spavas, al njemu je i dalje isto. Ti se sjecas svog dobrog cina i to jeste pozitivno naravno, al oni kojima je trebalo imaju drugacija sjecanja.

Naravno, konzerve nisu sva pomoc, bilo je puno ljepsih prica, ona curica sto je propustila maturu da spasava bebe iz poplava i slicno, al ako je potrebno da poplavi pola zemlje da bi mi bili fini.. ono. Vat tu sej. A ni tad skroz fini ko sa ovim primjerom.

Al u pravu si generalno, bar tada su se ljudi dohavizali i pomogli jedni drugima.
radostan dan

#997 Re: Jugoslovenstvo

Post by radostan dan »

Edin H. wrote:
General War wrote:
radostan dan wrote:ja samo da pitam koliko ste srba otkrili na temi?
Milione, prakticno svi forumasi su Srbi...ko reko-zeko reko...a i ti nam malo licis na srbina, jer samo srbi pitaju koliko je srba otkriveno..priznaj :twisted:
Pa radosni i jeste Binasr :D
Dobro, ja jesam pravoslavni džihadista, al baš toliko nisam zastranio... :mrgreen:
Bodkin

#998 Re: Jugoslovenstvo

Post by Bodkin »

aratet wrote:
insomnia78 wrote: Ja nikakvu krivicu nisam spominjo. Pitam samo sta ti imas od toga sto je Tito docekan od strane Niksona?
Promice ti poenta, naseg bivseg Predsjednika Americki Predsjednik kao Boga doceka u trosku americkih poreznih obveznika pred ocima citavog Svijeta, a ove danas nase predsjednike docekuje nosac torbice kurave americkog ambasadora i za to se ne zna van opstine Centar.
Ma zna on to nego se pravi lud. U fr je vec dvije godine pa mu je normalno da mu sefa drzave prima us pandan :thumbup:
Bodkin

#999 Re: Jugoslovenstvo

Post by Bodkin »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Imovina i ekonomija izgradjena na losim temeljima sto su i sam bankrot i posle nastupajuca duboka ekonomska kriza pokazale.Tu dodaj i na silu stvarana drzavu medju narodima koji se u najvecem broju ne vole.

Nakaradna drzava kako kod ekonomskog uredjenja tako i medjuljudski koja je mogla opstati samo uz silu drzavnog aparata zato se i desi taj rat gdje sve to porusise.Rat je odraz temelja na kojima je ta drzava iskreno bila zasnovana.
WTF :-)
Garant nekakav binasr ili vatahr prica o danasnjoj bih. Ignorisi
Kaligula I

#1000 Re: Jugoslovenstvo

Post by Kaligula I »

Mijesas pojmove, ne postoji nad-nacionalnost :-) jugoslavonestvo je bilo nacionalno sastavjena sredina ( drzava,dravlanstvo) od vise naroda i narodnosti, i njihovih etnickih nacionalnih ideniteta i religija ;-)
...ma hajde bona, otkad to ne postoje nadnacionalne države iz kojih dalje izvire i nadnacionalni identitet?...što su bili SSSR-Sovjeti,Čehoslovačka-Čehoslovaci, Austrougarska-Austrougari, Jugoslavija-Jugoslaveni, pa evo i EU-Europejci?...

...volio bih te čuti da li se zalažeš za projekt EU?...

...znaš što, ako me išta čudi kod ljudi to je njihova zaluđenosti nacijama i religijama, jer su iste nastale kao plod ljudskog rada s ciljem iskorištavanja širokih narodnih masa...nacionalne države su korak nazad na putu ka svijetu indvidualaca koji bi trebao svijet lišiti ludila, kako reče Niče...
Post Reply