BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#976 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

jeza u ledja wrote:
Ma kakav black friday, mene bilo kakav shopping ne zanima a kamo li jos da se cimam kad je guzvara.
Ako sta trebam kupit, ima Amazon i cao.
Htjela sam pitati mozel se ustediti sa kuponima, al vidim nista od tebe. :roll:
Jack Be Nimble

#977 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Niemand wrote:Kad smo kod praznika, vi ameri, slavitel vi onaj dan zahvalnosti? Jesu vam bitni ti praznici?
Dan Zahvalnosti najbolji praznik ikada! OK, mozda je Prvi Maj bolji jer se dobije janjetina. Ali kao Prvi Maj, citava furka praznika je da se nadjes sa rajom i jedes. Nema nikakve religije, budes zahvalan za sta god hoces i zelis.
Otkad je prvi maj praznik u amerikU?
Pa kazem Prvi Maj globalno za sve nas, a Prvi Maj u Americi je Labor Day. Same shit, different date.
Fudo387

#978 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

Pa nije same shit.
Niemand

#979 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

animals wrote:
Ma kakva religija..
samo pagani kupuju cvijece :D
Ekonomija je religija za sebe. :D
jeza u ledja

#980 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

e jebiga sad cuj kuponi
Capajebo

#981 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Capajebo »

Dodje i meni da idem vani. Nabijem ovu drzavu, a posebno narod :izet:
animals

#982 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by animals »

Niemand wrote:
animals wrote:
Ma kakva religija..
samo pagani kupuju cvijece :D
Ekonomija je religija za sebe. :D
Pa i katolicki Bozic se sveo na poklone..
kakva religija..
trka, pokloni i zbrka..
Fudo387

#983 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:e jebiga sad cuj kuponi
Ma zajebaje nas, i ona zivi ovdje.
Ne znam kakva joj je ovo furka sa naivnim pitanjima. :lol:
Niemand

#984 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Jack Be Nimble wrote:
Cjelokupno ide se u kupovinu. Neke prodavnice otvaraju tu istu noc u 20h, pa im radnici spavaju jer sve manje ljudi ide tako rano na kupovanje. U mom gradu sve pet vecih butika bojkotovalo blek frajdej i rekli kako zele da njihovi radnici provedu svoje vrijeme sa familijom pa poceli sa radom u subotu. To im je u stvari rekla, vidi kako smo fini pa onda svako od te subote pa do 24. Decembra kod njih kupuje jer eto oni cijene svoje radnike :D.

Dan zahvaljena je za mene jedan dan jedenja i tri dana skijanja.
Citala sam da je to jako bitan dan za americku ekonomiju, al jest pomalo budalasto kad gledas kolko ljudi kupuju bez razmisljanja. U evropi to i nije bas zazivjelo, traje nesta danima pomalo snizenje, al ono kao sad i sajberdej oko tog blekfrajdeja, jel isto il razlicito, ne znam. Dok u uk vec drugacije.
Edin H.

#985 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Edin H. »

Niemand wrote: Dok u uk vec drugacije.
Nista nije drugacije, pratili ljudi cijene, pa se ispostavilo da je vecina stvari stvari skuplja.
jeza u ledja

#986 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

Ma tesco vama u UK sa vasim cijenama.
Niemand

#987 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Edin H. wrote:
Nista nije drugacije, pratili ljudi cijene, pa se ispostavilo da je vecina stvari stvari skuplja.
Ma u smislu da vise svijeta uopce kupuje taj dan, pa isplatilo se il ne. U ostalim zemljama i nije najbolje zazivjelo ono-kupujte bas taj dan.

Al slazem se da i nije neka usteda na vecini snizenja, ima tu svega. Jedino ako bas redovno provjeravas cijenu.
Bodkin

#988 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Bodkin »

Ma amazon je tu tito. Jos ko ima prime...dva dana inkuci ti je. U usa, mozda i sutra. Kakav black friday pored amazonovog cyber monday :mrgreen:
Niemand

#989 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

A to za kupone, nije fakat fazon, mislim, normalno vala da je meni nevjerovatno da neko moze sa kombinacijom nekakvih kupona kupiti hrpu stvari za smijesne pare jer mi toga nemamo. Mislim, ono, ne kontam 'ta fali pitanju. :roll:
Fudo387

#990 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Ma amazon je tu tito. Jos ko ima prime...dva dana inkuci ti je. U usa, mozda i sutra. Kakav black friday pored amazonovog cyber monday :mrgreen:
Ja sebi nedavno narucio jaknu, nesta trkeljo iz dosade.
Kao, neka zajebana francuska marka, na slici haos dobro izgleda.
Je kad se pomoli, tito dragi, :lol:
Ubacio sam je u onaj goodwill kiosk.
jeza u ledja

#991 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

Moze, naravno, kome se da s tim bakcat.
Jack Be Nimble

#992 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Iz Amazona ja ponekada dobijem stvar istog dana.

Nema veze cybermonday, u zadnje dvije godine internet je preuzeo prodavnice. Zadnja dva decembra vise je ljudi kupilo stvari preko interneta nego u prodavnicama. Sto bi se vukao po prodavnicama kada mozes otici skijati i dok se klatis na zicari kupiti sta god hoces preko telefona.
Niemand

#993 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Pa to je lijep nacin za ustedu s tim kuponima, ako nije suplja. Al ja ne kontam kako je to isplativo drugoj strani, odnosno zasto uopce prave kupone kad ne zaradjuju s tim?

Mislim, haj one ludjake sto naprave citavu taktiku u vezi tih kupona kolko cega da kupe, znate one s tv-a, to i kontam nekako, skonto si gresku u sistemu i oke je, iskoristis to. Al same kupone vala ne kontam.
Jack Be Nimble

#994 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Niemand wrote:Pa to je lijep nacin za ustedu s tim kuponima, ako nije suplja. Al ja ne kontam kako je to isplativo drugoj strani, odnosno zasto uopce prave kupone kad ne zaradjuju s tim?

Mislim, haj one ludjake sto naprave citavu taktiku u vezi tih kupona kolko cega da kupe, znate one s tv-a, to i kontam nekako, skonto si gresku u sistemu i oke je, iskoristis to. Al same kupone vala ne kontam.
Zaradjuju. Nece ti nista prodati a da oni ne zarade. Neki ce samo otici ciljano da uzmu to sa kuponom, vecina uzmu to i mnogo jos toga. To ti je vise ono ja znam da ti kupujes puter, znam da mozes otici i kupiti isti puter u pet razliciti prodavnica, evo ti moj kupon pa da se sjetis da kupis kod mene nego kod tih drugi.
Niemand

#995 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Jack Be Nimble wrote:
Zaradjuju. Nece ti nista prodati a da oni ne zarade. Neki ce samo otici ciljano da uzmu to sa kuponom, vecina uzmu to i mnogo jos toga. To ti je vise ono ja znam da ti kupujes puter, znam da mozes otici i kupiti isti puter u pet razliciti prodavnica, evo ti moj kupon pa da se sjetis da kupis kod mene nego kod tih drugi.
To ima smisla. Ovi ludjaci ih malo remete al ima smisla generalno, vecina ljudi to ne radi, pa ove onda mozes i pretrpiti.
detroit-mercy

#996 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:Pa to je lijep nacin za ustedu s tim kuponima, ako nije suplja. Al ja ne kontam kako je to isplativo drugoj strani, odnosno zasto uopce prave kupone kad ne zaradjuju s tim?

Bitno je da udjes u prodavnicu, onda ces vec potegnuti za nesto :mrgreen: .
Ja jednom otisao za blackfriday ko da pogledam nesto, u medjuvremenu se govno prodalo, hodam ja kroz mall praznih ruku i vidim ona raja oko mene natovarila kese :mrgreen: . Da znas kako u podsvijesti pocnes da kontas "mozda bi i ja sta trebao uzeti da ne hodam praznih ruku". Jedva se odbranih od gresnih misli, to mi je bio prvi i poseljednji blackfriday.
Uglavnom, ja sam skontao snize 10% stvari on bas, ovo ostalo ostave kao sto je i bilo ali raja se hvata za sve ko luda. Potrosacko drustvo 1/1 :mrgreen: :mrgreen: .
stakasa

#997 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by stakasa »

Fino ste jebali temi majku s thanksgivingom i blackfridayem
hrle1976

#998 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by hrle1976 »

Ovom logikom se svi problemi rijesavaju bjezanjem :-) Samo pobjegni od problema i rijesen je. Meni je ne samo glupo vec nad glupo kad neko izvali rijesen problem selidbom. Znaci uspjeh lezi negdje daleko u horizonti i konstantno treba ici do njega, to vam je kao ona pokusaj uhvatiti dugu. :D

Jugovici se vole quriciti i to je glavni razloga, da komsija ima preko cega olbizivati i kvasiti usta.

Imam jebenu rodbinu koja se docepala Njemacke nedavno, tacnije prije godinu dana, kupila se dva jeftina auta marke BMW presla u prosjeku ko isusovo magare mislim da je jedan 350.000 a drugi oko 500.000 natego i sad se to qurci, selfiji se slikaju kad su u koloni na autocesti, ili se slika kolona stavlja na facebook jooj u kojoj guzvi moram na posao i sl. :skoljka: dao komentar hajd ne seri pa se naljutili.
stakasa

#999 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by stakasa »

hrle1976 wrote:Ovom logikom se svi problemi rijesavaju bjezanjem :-) Samo pobjegni od problema i rijesen je. Meni je ne samo glupo vec nad glupo kad neko izvali rijesen problem selidbom. Znaci uspjeh lezi negdje daleko u horizonti i konstantno treba ici do njega, to vam je kao ona pokusaj uhvatiti dugu. :D

Jugovici se vole quriciti i to je glavni razloga, da komsija ima preko cega olbizivati i kvasiti usta.

Imam jebenu rodbinu koja se docepala Njemacke nedavno, tacnije prije godinu dana, kupila se dva jeftina auta marke BMW presla u prosjeku ko isusovo magare mislim da je jedan 350.000 a drugi oko 500.000 natego i sad se to qurci, selfiji se slikaju kad su u koloni na autocesti, ili se slika kolona stavlja na facebook jooj u kojoj guzvi moram na posao i sl. :skoljka: dao komentar hajd ne seri pa se naljutili.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
uglavnomja

#1000 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by uglavnomja »

Niemand wrote:
Edin H. wrote:
Ma u smislu da vise svijeta uopce kupuje taj dan, pa isplatilo se il ne. U ostalim zemljama i nije najbolje zazivjelo ono-kupujte bas taj dan.

Al slazem se da i nije neka usteda na vecini snizenja, ima tu svega. Jedino ako bas redovno provjeravas cijenu.

u norveskoj veci promet za crni petak nego za bozic :D

u stvari zove se crna sedmica :lol: :lol: i fakat bude svega, samo nema parkinga ... valjda u 6 ujutro dodju pa cekaju otvaranje u 7 ili 8, inace je u 9 ili 10 :roll:
'

samo norvezani furaju ameriku u svemu (osim u kosarci :D ) tako da nije cudo.
Post Reply