Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
i ja sam se palijo na profesorice engleskog, fizike, hemije, matematike, OTO itd itd al bi iH jeBo nebiH ih zeniJo i odgajo njihovu djecu od boga bitaj koga
pici wrote:i ja sam se palijo na profesorice engleskog, fizike, hemije, matematike, OTO itd itd al bi iH jeBo nebiH ih zeniJo i odgajo njihovu djecu od boga bitaj koga
Obecao je da ce se boriti protiv podjele i promicati nadu te pomirenje kod francuskog naroda. Covjek bi nako citajuci bez dubljeg znanja pomislio da su imali gradjanski rat. Ova izjava vise dolici jednoj BiH.
Njemackoj prija stav Poljske, jer to je danasnja Jugoslavija u Njemackoj a takodje stav Madzarske, jer ona je ta koja stiti kanclerku ogradom. Nemojte zaboraviti dok u Njemackoj kanclerka je na vlasti debelih 12 godina, Francuzi su izmjenili cetri predsjednika, i opet sve govori da ce ostati na vlasti jos naredne 4 godine.
dobila 48,52% na Corse, 44,53% u Provence-Alpes Cote d'Azur, 47,06% Nord-Pas-de-Valais Picardie te 42,06% Alsace Champagne-Ardenne Lorraine
ostalo je bilo kao i ukupno znaci 32-38% dok u Ile-de-France te Bretagne je bila ispod 25%
Znaci najjace uporiste FN je Marseille, Nice i taj tu region te Korsika i gore onaj dio od Strasbura do Calais.
E sad meni ne ide u glavu zasto je Provence-Alpes Cote d'Azur tako popularan kod nje i njene politike, jer su daleko od siromasnijih dijelova? Hajd Korsika oni sebe ne smatraju Francuzima, cudi me da nemaju autonomiju u punom smislu.
Moglo bi se reci da su Francuzi u prvoj rudni kaznili u dobru ruku tkz. vec poznato tj. establishment. U drugoj rundi su rekli ne FN, ne zbog Europe vec zbog FN i njenog osnivaca, mada ona je duplo vise uzela glasova nego njen otac. Time receno, hoce li Makaron sta moci uciniti protiv kolicini besposlenih tj. cca. 11% plus omladini koja je gotovo 1/4 ne zaposlenih. Tesko. Druga stvar sto niko ne prica tj. odlazak UK, time ce Njeacka privreda iznositi 1/4 citave EU. Nisam siguran da su Njemaci htjeli da imaju Njemacku za EU, vec EU za Njemacku. Njemacka ce pritisnuti Francusku da korpia Njemacki model satnica i nacina zaposljavanja sto se kosi sa francuskim sindikatima, i on tu nece imati nekog izbora jer u suprotnom doce do kaosa. Njemu ce kanzlerka tacno dati crte kako da vodi Francusku ako ne zeli da bude stvarno upitno francusko gospodarstvo koje vec 40 godina biljezi minus za minusom. Znaci on ce morati srezati javni sektor za bar 1/3, bar otpustiti 200.000 ljudi u javnom sektoru. To on mora uciniti inace dzaba je postao predsjednik.
hrle1976 wrote:Moglo bi se reci da su Francuzi u prvoj rudni kaznili u dobru ruku tkz. vec poznato tj. establishment. U drugoj rundi su rekli ne FN, ne zbog Europe vec zbog FN i njenog osnivaca, mada ona je duplo vise uzela glasova nego njen otac. Time receno, hoce li Makaron sta moci uciniti protiv kolicini besposlenih tj. cca. 11% plus omladini koja je gotovo 1/4 ne zaposlenih. Tesko. Druga stvar sto niko ne prica tj. odlazak UK, time ce Njeacka privreda iznositi 1/4 citave EU. Nisam siguran da su Njemaci htjeli da imaju Njemacku za EU, vec EU za Njemacku. Njemacka ce pritisnuti Francusku da korpia Njemacki model satnica i nacina zaposljavanja sto se kosi sa francuskim sindikatima, i on tu nece imati nekog izbora jer u suprotnom doce do kaosa. Njemu ce kanzlerka tacno dati crte kako da vodi Francusku ako ne zeli da bude stvarno upitno francusko gospodarstvo koje vec 40 godina biljezi minus za minusom. Znaci on ce morati srezati javni sektor za bar 1/3, bar otpustiti 200.000 ljudi u javnom sektoru. To on mora uciniti inace dzaba je postao predsjednik.
Jesi ti onaj sto rece da Le Pen vodi 0.8% po izlaznim anketama?
Na stranici The Sun tako pisalo. Po nekom njihovom hajmo reci istrazivanju.
Vec danas je izmjenio ime svoje stranke od EN MARCHE! u La République En Marche. O nema jednog jedinog glasa u skupstini, a sta mu je ljevica rekla tacnije od onog sa hologramom? Slusaj, uz tebe smo samo zato sto je bitka protiv FN, a poslje vecers, mi smo protiv tebe. Makaron nema zivog glasa te mora nekako na narednim, za mjesec dana izborima za skupstinu naci neku vecinu, koju? Ja mislim da je tek veliak prepreka dolazi.
Vi gledate kao gledaoci a ne znate ici u dubinu. Sinosnja himna odnosno sinfonija Betovena nije nista znacila, pa u po Perua najveci ljevicar je istu koristio kao himnu za svoju propagandu. Kinezi su je koristili za propagandu na radu njiva. Ta melodija ima vise imeprialisticanu intonaciju nego neku Freude kao sto je nazvana.
Jesu, jos je reko ostanite tamo gdje ste i opet ste dobrodosli. To je tacno. I tu se slazem da ce on nacin partnera u skupstini. Ali on mora sprovesti brdo reformi (da nije malo previse obeco) a jos nato ima 25% omladine bez posla. Neka je njemu bog na pomoci. Fracuska je prnula u fenjer davnih dana. Njima moze biti svejedno bili u EU ili ne. Ja mislim da ce on skretati sa probelam time sto ce se kaciti za Poljsku, Madzarsku i ostale sitnice, jer ko ce pricati sto su ljudi sve siromasniji i siromasniji u FR. Le Pen ona bi jos gora bila, a on eto nada mada ja u njegovu sposobnost ne vjerujem, ne vjereujem u ljubav ali ipak muskarac treba biti spretan da upeca pravu ribu a ne da guzi mater doslovno kao on.