Obi Wan Bosnian wrote:
Naravno da nije bošnjačka republika već država svih njenih naroda. Ali ko kaže da drugi narodi nisu za reviziju tužbe? Hiljade Srba i Hrvata sigurno jesu za reviziju (ako ćemo već biti bukvalni i formalisti). Nije zar da neke stranke imaju ekskluzivitet da predstavljaju cijele narode?
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- duh_sa_sjekirom
#976 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
- arzuhal
#977 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Nismo mi nikad bili naivni (ne postoji naivnost, pa čak ni kod najizolovanijih plemena koji se prvi put susretnu s "civilizarnim" svijetom od kojeg, ubrzo, dobiju po ušima) nego objektivni, uzimalo smo stvari baš po tom nekom "osjećaju pravde i istine", ono kako su stavri bile predstavljene, zato nismo očekivali konc-logore, masovna streljanja i masovne grobnice, granatiranje i snajperisanje gradova, genocid...Nismo to vidjeli od objektivne slike stvarnosti...Ali neko drugi je to uspio (subjektivno) zamisliti u svojoj glavi, prevazilazeći objektivnu datost, pa smo dobili što smo dobili...daddy-kool wrote:Hoćeš da kažeš da, kao narod, imamo određeni defekt, karakternu manu, blind spot, nešto što nas nanovo i prečesto košta. Naravno da imamo! To ima svaki narod, ali mi ipak našu manu možemo nositi sa ponosom, isticati je iako nas je previše koštala do sada. Naša mana se tiče tog osjećaja pravde i istine, a ne krvi, zločina, rasizma ili laži. Trebamo naučiti da živimo sa time, ponosno, ali nipošto više biti naivan.arzuhal wrote:
Ali nama se prečesto u historiji ponavljaju stvari, po nekom obrascu: kreneš u nezavisnost dok ti zavratom puše stođavo, a ti organizuješ PL u samo nekim dijelovima BiH, uvjeren da je pravda i istina na tvojoj strani ("Cijeli svijet vidi ko je u pravu!"), pa nas pokolju k'o budale...I dobijemo čast da nam je "država opstala", BiH nastavlja svoj državno-pravni kontinuitet i sl.
Tako i ovo...
Ja smatram da bismo trebali biti malo više subjektivni, a ne više tek objektivni, i mislim da bismo time mnogo više učinili za budućnost, za naše generacije, da ne kažu kako smo ih ostavili bez gaća, da ulažemo u svaki vid razvoja (od obrazovanja do svakog đavla), da se politički opismenimo kroz obrazovanje i odgoj, da skidamo s vlasti i ne damo vlast u ruke bilo kome ko bi to ometao. I mislim da bismo time više učinili za buduće naraštaje nego ovakvim stvarima kao što su revizije tužbi koje imaju šansa, što rek'o Derek Finegan, "kao kap hladne vode u paklu...ali i to je bilo sasvim dovoljna za ninđu!" jer mi nismo Lesli Eldridž.
-
Volim Pivu
#978 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
I ovde sve pojašnjeno http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/en ... rznje-2944hrasno38 wrote:I medjedima bi bilo sve jasno poslije ovog intervjua.Volim Pivu wrote:pojasnio čovjek sve fino http://ba.n1info.com/a88652/Vijesti/Vij ... azumu.html
- nemampojma0
#979 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pisao sam o ovome na drugoj temi o tuzbi.
Postojecom presudom, institucije RS su oglasene krivim za cinjenje genocida, a Srbija krivom za propustnje tj nesprijecavanje.Fakticki ispada da je BiH kriva za genocid tj jedan njen entitet i od koga traziti naknadu stete? Od samih sebe, to je cilj sto se tice naknade stete.
Kad su u pitanju pravne, historijske i politicke konotacije i posljedice odgovor na sljedece pitanje daje smjernice. Ukoliko bi Srbija bila oglasena krivom za genocid, ko bi zauzeo mjesto krivca za nesprijecavanje? Hajd skontajte ko je to.
Sva je igra u tome.
Postojecom presudom, institucije RS su oglasene krivim za cinjenje genocida, a Srbija krivom za propustnje tj nesprijecavanje.Fakticki ispada da je BiH kriva za genocid tj jedan njen entitet i od koga traziti naknadu stete? Od samih sebe, to je cilj sto se tice naknade stete.
Kad su u pitanju pravne, historijske i politicke konotacije i posljedice odgovor na sljedece pitanje daje smjernice. Ukoliko bi Srbija bila oglasena krivom za genocid, ko bi zauzeo mjesto krivca za nesprijecavanje? Hajd skontajte ko je to.
Sva je igra u tome.
-
daddy-kool
#980 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pitanje za ekipu protiv (ko nas bre zavadi + nema od nas ništa + ne talasaj, nek ne puca + jebo ti nas + ne da mz + ...):
Šta očekujete da bi dobili ako bi napravili promišljen izbor da se ne obnavlja tužba protiv Srbije?
Mir, stabilnost, prosperitet, pomirenje, napredak, iskrenost u odnosima, ... mislim šta očekujete u zamjenu?
Jer u svakom slučaju se pravi određeni izbor, i ako ćete Trumpovski posmatrati odnose, neko nešto dobija a nešto i daje.
Pa je pitanje šta računate da ćete dobiti?
Šta očekujete da bi dobili ako bi napravili promišljen izbor da se ne obnavlja tužba protiv Srbije?
Mir, stabilnost, prosperitet, pomirenje, napredak, iskrenost u odnosima, ... mislim šta očekujete u zamjenu?
Jer u svakom slučaju se pravi određeni izbor, i ako ćete Trumpovski posmatrati odnose, neko nešto dobija a nešto i daje.
Pa je pitanje šta računate da ćete dobiti?
-
zenit dozic
#981 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne talasajte 
-
daddy-kool
#982 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:
Ja smatram da bismo trebali biti malo više subjektivni, a ne više tek objektivni, i mislim da bismo time mnogo više učinili za budućnost, za naše generacije, da ne kažu kako smo ih ostavili bez gaća, da ulažemo u svaki vid razvoja (od obrazovanja do svakog đavla), da se politički opismenimo kroz obrazovanje i odgoj, da skidamo s vlasti i ne damo vlast u ruke bilo kome ko bi to ometao. I mislim da bismo time više učinili za buduće naraštaje nego ovakvim stvarima kao što su revizije tužbi koje imaju šansa, što rek'o Derek Finegan, "kao kap hladne vode u paklu...ali i to je bilo sasvim dovoljna za ninđu!" jer mi nismo Lesli Eldridž.
Ali to je genereički odgovor koji vrijedi u svako vrijeme i na svakom mjestu, ali se baš i ne tiče ove situacije.
- arzuhal
#983 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Dobar post.hizo ramidovic wrote:vec jednom napisah da je sve ovo trebalo pokrenuti makar prije godinu dana...npr mogle se prosle godine najaviti da ce biti revizije ukoliko srbija blokira rezoluciju o bih u un-u i sl.
znaci, najprije je trebalo ispipati stav velikog brata, njemacke i vb. ako je usa za ili neutralna, idemo dalje. ako su oni izricito protiv, jebiga, povucu rucnu. nije bas junacki ali zna se ko je ovdje gazda. ne bi se trebala politika mijesati u sudstvo ali se mijesa. i to svi znamo.
zatim oformiti kvalitetan advokatski tim (u kojem bi slunto softic mogao eventualno imati status posmatraca) i saslusati njihovo misljenje. ako ti 5 vrhunskih advokata kaze da nema nikakvih sansi da dobijes, jebiga, opet rucna. ako, pak, postoji i minimum sanse, idemo dalje.
u poptunosti razumijem i stav ljudi da je ovo pitanje principa, savjesti, odgovornosti prema buducim generacijama itd. ali nekad moras iskljuciti emocije i biti pragmatik, realista, procijeniti situaciju i sanse itd.
uglavnom, jos jednom bosanci placaju penale jer na bitnim pozicijama imaju nestrucne, nesposobne ljude, neinteligentne lezihljebarose itd.
nekad pomislim da je obrnuta situacija, kako bi onaj srbijanski advokatski tim poderao one nase jade jos u prvoj rundi...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#984 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ama dragi prijatelju na zalost jeste. Danas u zajednickim institucijama da bi se zaposlio Srbin ili Hrvat iz recimo Sarajeva a da nije pripadnik jedne od vodecih partija je SF....samo su pravi Srbi iz RS-a i Hrvati koji su uz HDZ. Stranke su te koje daju potpise ili bolje receno njihovi celnici....daj boze da ima pravo narod da odluci o svemu. Ja sam pisao bezbroj puta zasto na dodikov referendum Bakir nije odgovorio kontra referndumom na koji bi ja iako nisam Bosnjak prvi izasao i potpisao cjeloviti BiH za koju sam se i borio. Nije zato sto je picka koja se i sad krije iza Softica.Obi Wan Bosnian wrote:Naravno da nije bošnjačka republika već država svih njenih naroda. Ali ko kaže da drugi narodi nisu za reviziju tužbe? Hiljade Srba i Hrvata sigurno jesu za reviziju (ako ćemo već biti bukvalni i formalisti). Nije zar da neke stranke imaju ekskluzivitet da predstavljaju cijele narode?hrasno38 wrote:Skvatite da ovo nije bosnjaka republika BiH nego "I" bosnjacka i da za sve treba i saglasnost druga dva naroda.
I dosta više sa Bakirom i SDA. Evo ja glasam da danas pohapsimo sve u SDA od Bakira do portira a da sutra pokrenemo reviziju tužbe. Jel može tako?
Revizija tuzbe je farsa sa pravnog aspekta jer nemas sa cim otici na tu reviziju i samo odlazak i na kraju ponovno pusenje ce donjeti samo ono da nam se jos vise svi smiju. Ne vodi se drzava prkosom nego pamecu. Sto ta dijaspora nije prije 5 godina navalila sa pitanjima oko revizije...zato sto ih je bolio kurac jer tada to nije bilo aktuelno da bi se moglo kurciti patriotizmom.
Poenta onoga sto sam napisao da kada kazes danas Bosna i Hercegovina iza toga moraju biti potpisi sva tri konstitutivna naroda inace to nije BiH i moze bili ili RS ili F BiH. I to ce ti oboriti svaki pravnik koji je zavrsio i u Kiseljaku!!!
- hrasno38
#985 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Tako je Hizohizo ramidovic wrote:vec jednom napisah da je sve ovo trebalo pokrenuti makar prije godinu dana...npr mogle se prosle godine najaviti da ce biti revizije ukoliko srbija blokira rezoluciju o bih u un-u i sl.
znaci, najprije je trebalo ispipati stav velikog brata, njemacke i vb. ako je usa za ili neutralna, idemo dalje. ako su oni izricito protiv, jebiga, povucu rucnu. nije bas junacki ali zna se ko je ovdje gazda. ne bi se trebala politika mijesati u sudstvo ali se mijesa. i to svi znamo.
zatim oformiti kvalitetan advokatski tim (u kojem bi slunto softic mogao eventualno imati status posmatraca) i saslusati njihovo misljenje. ako ti 5 vrhunskih advokata kaze da nema nikakvih sansi da dobijes, jebiga, opet rucna. ako, pak, postoji i minimum sanse, idemo dalje.
u poptunosti razumijem i stav ljudi da je ovo pitanje principa, savjesti, odgovornosti prema buducim generacijama itd. ali nekad moras iskljuciti emocije i biti pragmatik, realista, procijeniti situaciju i sanse itd.
uglavnom, jos jednom bosanci placaju penale jer na bitnim pozicijama imaju nestrucne, nesposobne ljude, neinteligentne lezihljebarose itd.
nekad pomislim da je obrnuta situacija, kako bi onaj srbijanski advokatski tim poderao one nase jade jos u prvoj rundi...
- nemampojma0
#986 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ono pitanje stoji, vidim niko nece da poslozi kockice, al nejse.
A sto se tice nove tuzbe, napisana je na 150 strana. Ostaje samo pitanje hoce li Zućo sprijeciti obnavljanje postupka.
A sto se tice nove tuzbe, napisana je na 150 strana. Ostaje samo pitanje hoce li Zućo sprijeciti obnavljanje postupka.
-
Volim Pivu
#987 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pa još malo
Legitimaciju da se tužba ponovo pokrene je u rukama Softića, našeg agenta pred Haagom.
http://ba.n1info.com/a98212/Vijesti/Vij ... rbije.html
pa još malo
Softić potvrdio: Tužba je u rukama Izetbegovića
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... ica/186353
zajebaju se
Legitimaciju da se tužba ponovo pokrene je u rukama Softića, našeg agenta pred Haagom.
pa još malo
zajebaju se
- arzuhal
#988 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ma kakva odgovornost UN-a ili MZ-a, ne plaše se oni toga...Nego je važnija politička pragma nego objektivna istina i pravda, simple as that...nemampojma0 wrote:Ono pitanje stoji, vidim niko nece da poslozi kockice, al nejse.
- arzuhal
#989 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
S tužbom se, sve prebacujući iz ruke u ruku, ubrzo i svršilo...Volim Pivu wrote:Pa još malo
pa još malo
zajebaju se
- muha_sa
#990 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Drvenija87 wrote:Jel' ti to Radoncic priopcio??muha_sa wrote:komšije se davno odrekle Sanu i Miloševiceve ideologije i sve ove godine radili na dobrosusjedskim odnosima a vidi sad![]()
zatalasasmo--ode rahatluk
Zbog KOS-ovaca i brizljive negativne kadrovske selekcije prvenstveno u SDA ,revizija tuzbe protiv Srbije nece ni uspjeti.
Zbog izdaje i nemoci ,krivicu prebacujete konstantno na dijasporu.
Centar kulturnog, znanstvenog i svakog drugog oblika zivota u Bosni je birtija, a u bosanskoj su se birtiji uvijek sve vazne stvari rjesavale ili uz masnu ovcetinu i jahorinski caj (vrucu secerli rakiju) ili uz kolac i cakiju kad se u birtiji zatvore vrata i utrne fenjer, dasta.
Bosnjaci iz BiH treba da budu ponosni na svoju dijasporu,a ne da je pljuju.
DIJASPORA VAM JE DANAS GLAVNA DRZAVA,jer je to slozna i ozbiljna organizacija koja posjeduje sistem i algoritam!!
ma bravo genijalac
- nemampojma0
#991 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Istina i pravda vec dugo nikog ne zanima na ovom svijetu, nista novo. Ne radi se o strahu MZ ili UN, nego o cinjenicama koje bi se utvrdile eventualnom presudom, te posljedicama koje takva presuda iziskuje. Odnosno politicko postupanje nakon presude.arzuhal wrote:Ma kakva odgovornost UN-a ili MZ-a, ne plaše se oni toga...Nego je važnija politička pragma nego objektivna istina i pravda, simple as that...nemampojma0 wrote:Ono pitanje stoji, vidim niko nece da poslozi kockice, al nejse.
Da su posljedice takve presude zanemarive ne bi stranci insistirali da se ne ide s obnovom postupka. Nije bas sve stvar sile i moci.
-
Volim Pivu
#992 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ova tema kao i većina tema na ovom forumu je samo kuknjava, nacionalizam, ogorčenje, optuživanja itd, imalo normalan narod bi odavno izašao na ulice i pobio ovu političarsku bandu.ali kao što napisah u temi o SDA, ova država je država Dogmi(vjerskih, religijskih i političkih) a narod zatucan i nepismen i najviše zaokupljen kako dušmani biju braću po siriji, iraku, šta rade srbi i hrvati, tu je i izraelski din dušmanin a u zemlji gdje žive imaju deset puta veće dušmane među svojim narodom.
- hrasno38
#993 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Volim Pivu wrote:ova tema kao i većina tema na ovom forumu je samo kuknjava, nacionalizam, ogorčenje, optuživanja itd, imalo normalan narod bi odavno izašao na ulice i pobio ovu političarsku bandu.ali kao što napisah u temi o SDA, ova država je država Dogmi(vjerskih, religijskih i političkih) a narod zatucan i nepismen i najviše zaokupljen kako dušmani biju braću po siriji, iraku, šta rade srbi i hrvati, tu je i izraelski din dušmanin a u zemlji gdje žive imaju deset puta veće dušmane među svojim narodom.
-
palermo
#994 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Dobar post druže Hizo, ali moram se osvrnuti na ovo biti pragmatik. Šta zapravo znači biti pragmatik. Moje lično uvjerenje je da ne postoji pragmatičnija politika od one u koju ugrađuješ svoje principe, svoje stavove i svoje vrijednosti. Time stičeš poštovanje drugih, jačaš svoje samopoštovanje, okupljaš ljude oko sebe. Biti pragmatik u onom prizemnom smislu je privilegija jakih, bogatih i moćnih, sirotinji ( a mi jesmo sirotinja) ostaje držati se svojih principa i vrijednosti jer je to jedino zapravo čime mogu steći poštovanje drugih. Mi ne tražimo reviziju zbog toga što hoćemo da oderemo Srbiju (ko misli na taj način, uvjeren sam da griješi) nego zbog toga što želimo da svima kažemo istinu.hizo ramidovic wrote:vec jednom napisah da je sve ovo trebalo pokrenuti makar prije godinu dana...npr mogle se prosle godine najaviti da ce biti revizije ukoliko srbija blokira rezoluciju o bih u un-u i sl.
Neko je upitao, a šta ako sud utvrdi da je bio izolovani incident u Srebrenici, utvrdi da Srbija nije bila umiješana i slično. Pa ništa, mi svakako znamo istinu, to što je svijet neće priznati je njegova greška. Uostalom, to bi i oni sami znali čak i da donesu takvu presudu. U najgorem slučaju, ostala bi pred njima moralna obaveza da nam na drugi način pomognu.
Sama implementacija žalbe, Bakir, Softić ini, kvalitet žalbe i slično je sasvim drugo pitanje.I o tome se može raspravljati
Ali uvjeren sam, revizija tužbe protiv Srbije je najpragmatičniji potez koji možemo uraditi.
-
RtrnOfSalisbury
#995 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
treba to na reviziju a ako presuda bude nepovoljna valjda cemo dobit ope 10 godina pa se bolje pripremit 
-
Volim Pivu
#996 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
sva ova frka i frtutma i tresla se gora rodio se miš je pokriće za neki veliki marifetluk koji se događa već ili je isplaniran da se dogodi u skorije vrijeme, ništa se ne radi bez dogovora dodik-čović-bakir a sva trojica znaju s kakvim narodom posla imaju i nije im teško zaključit a bogami ni odradit bilo kakav kriminal jer ovde sve prolazi ako i ne prođe tu su razne boračke udruge, vjerski lideri i slično koji uskaču kada master plan zakaže.
- bh.tornjak
#997 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ne dolivajte vodu na Dodikov mlin....
skinite gace nek vas
kao sto je i do sada..
skinite gace nek vas
- hrasno38
#998 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
a tebe nebh.tornjak wrote:ne dolivajte vodu na Dodikov mlin....
skinite gace nek vas![]()
![]()
kao sto je i do sada..
- bh.tornjak
#999 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
kolega @hAZNADAR,
nesto kontam.....u pravu su ovi antidijasporasi....
koji quraz se neko ima mijesat u njihove stvari.....njima je dobro.....
meni ( govorim za sebe) kako bude....
jutros usto,upalio ono malo skalaverije s 224 KS pod haubom....ocistio cetiri cenife...vratio se u svoja cetiri zida (86 m²)...istusiro se (cudim se otkud voda
a ima i struje...
)....vikend poceo...kontam da skoknem malo do Cehe ili Slovace (jbg....nema se a tamo jeftino) u neki Wellness hotel sa hanumom preko vikenda i za ovaj dan zaljubljenih (valjda bude jos popusta)...pa se to sve sastavi
ne znam kako je kod tebe jarane, al kod mene jad i bijeda....
ps.
neki dan sam bio u muzeju automobila i vidio sam Golfa dvojku
nesto kontam.....u pravu su ovi antidijasporasi....
koji quraz se neko ima mijesat u njihove stvari.....njima je dobro.....
meni ( govorim za sebe) kako bude....
jutros usto,upalio ono malo skalaverije s 224 KS pod haubom....ocistio cetiri cenife...vratio se u svoja cetiri zida (86 m²)...istusiro se (cudim se otkud voda
ne znam kako je kod tebe jarane, al kod mene jad i bijeda....
ps.
neki dan sam bio u muzeju automobila i vidio sam Golfa dvojku
-
dust71000
#1000 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Evo i heroja iz prve minhenske.bh.tornjak wrote:ne dolivajte vodu na Dodikov mlin....
skinite gace nek vas![]()
![]()
kao sto je i do sada..