filozofija wrote:Ti sad otvoreno pozivaš na kršenje zakona?!?!?! Nikome ova situacija nije prijatna, ali kako živimo u pravnom sistemu, zakon se treba poštovati. Pusti sad, a ovi, a oni, ovako ili onako. Zakon je zakon, red je red. Samo zato jer ga drugi nepoštuju ne znači da ga i ti ne moraš poštovati.walk_M-A-N wrote: Ja sam vozio, otišao na čist zrak. Mislim da je ignorisanje ove nebuloze
najbolji način protesta. I od građana kojim treba auto, a od firmi
pogotovo.
Iskren da budem, ništa lično naravno, ali mislim da je tvoj postupak jako bezobrazan, nepošten prema drugima građanima i pokazuje tendenciju da misliš da si vrijedniji od drugih građana. Ja lično, iako mi odluka ne odgovara ipak sutra neću koristiti auto. Zato jer poštujem red pa makar i meni štetio, te želim pokazati svom djetetu da nisam kratkovidni kabadahija koji tumači stvari samo onako kako njemu odgovaraju. Ipak je bolje imati čisči zrak, pa makar i jedan posto, nego zagađen kao i ranije.
Samo da ne ostanem nedorecen. Odluka je idiotska, nista posebno promjeniti nece, steti svima. Narocito malom biznisu. Al jebe se Cedi Lukicu za mali biznis on je ministar od 96. Dok se ugalj ne ukine mozemo usima mahati.
Ali odluka je u isto vrijeme dobar lakmus za samo drustvo. Na ovom forumu sve lafo fgr a nivo razmisljanja ravna romanija: u se, na se i podase.