PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Org

#976 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Org »

filozofija wrote:
walk_M-A-N wrote: Ja sam vozio, otišao na čist zrak. Mislim da je ignorisanje ove nebuloze
najbolji način protesta. I od građana kojim treba auto, a od firmi
pogotovo.
Ti sad otvoreno pozivaš na kršenje zakona?!?!?! Nikome ova situacija nije prijatna, ali kako živimo u pravnom sistemu, zakon se treba poštovati. Pusti sad, a ovi, a oni, ovako ili onako. Zakon je zakon, red je red. Samo zato jer ga drugi nepoštuju ne znači da ga i ti ne moraš poštovati.

Iskren da budem, ništa lično naravno, ali mislim da je tvoj postupak jako bezobrazan, nepošten prema drugima građanima i pokazuje tendenciju da misliš da si vrijedniji od drugih građana. Ja lično, iako mi odluka ne odgovara ipak sutra neću koristiti auto. Zato jer poštujem red pa makar i meni štetio, te želim pokazati svom djetetu da nisam kratkovidni kabadahija koji tumači stvari samo onako kako njemu odgovaraju. Ipak je bolje imati čisči zrak, pa makar i jedan posto, nego zagađen kao i ranije.
:thumbup: to je to.
Samo da ne ostanem nedorecen. Odluka je idiotska, nista posebno promjeniti nece, steti svima. Narocito malom biznisu. Al jebe se Cedi Lukicu za mali biznis on je ministar od 96. Dok se ugalj ne ukine mozemo usima mahati.
Ali odluka je u isto vrijeme dobar lakmus za samo drustvo. Na ovom forumu sve lafo fgr a nivo razmisljanja ravna romanija: u se, na se i podase.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#977 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote: mislim na politicare na vlasti
niko se nije oglasio da su problem ugljese
ovo par nepar nema nikakvog efekta kad danas vozi neki euro -1 a ne moze voziti euro 5
pa ce opet sutra voziti neki euro -2 a opet nece moci euro 5
jer euro 4+ ima mozda 20% auta koji voze po kantonu ostalo je sve cak mozda i ispod 3

supljara ok
al ne kontam ljude kako puse tu supljaru a oni ispastaju
evo ja licno nisam pogodjen ovim jer na posao idem pjeske al sutra da moram ici bilo gdje ogranicen sam ovim
pa ko ce se pametan oglasiti kad nema takvih na vlasti...samo podobni....
tempuser

#978 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

jao_situacije wrote:
a gdje su tek oni što kaže ko mi šta može, neću plaćati ništa
osim struje i telefona ništa ne plati
Ja sam na temu papaka u Sarajevu imao dipl. rad na faxu. U Sarajevu je u prosjeku 40k nelegalnih objekata koje vlasti sukcesivno legalizuju jer nemaju drugo rjesenje. Osim sto dosljaci povlace jedni druge i bukvalno kopiraju svoja sela, dok se ne desi legalizacija nema ni kanalizacije ni ceste, ni prevoza, ni rasvjete, ali im zato uredno prikopcaju struju, telefon i vodu da se JP namire i da uzimaju pare. Zato imamo pomenute kanalice prljave vode niz sokake jer hamse pljuskaju ispred vrata pomije i usireno mlijeko. Kod tih doseljenika vlada spolutno odsustvo postivanja normi zivota u gradu.

Sto se tice "necu placati nista" nista nazalost to je postala deviza i onih nominalno emancipovanih. Nazalost moja bliska prijateliica je jedna od njih, zaposlenica (naravno preko stranke) drzavnog ministarstva koja ponosno ponavlja kako ne placa kartu za voznju trolom od Grbavice do Skenderije jer je losa usluga i da je 1.80 KM za to puno. Kad je pitam zasto koristi tu uslugu ako je losa, odnosno zasto ne plati 3,00 KM kad opali tramjavem od Skenderije do Alipasinog, jer ta voznja sigurno vrijedi vise onda naidjem na uvrijedjen ponos i dignut nos. Sto je najtragicnije istim rezonom se vodi i njena mati, takodjer uposlenica drzavnog ministarstva koju su bez karte izvukli is tramvaja, naravno krivi su GRAS i revizori.
supercali

#979 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

konektovan wrote:Problem je finansijske prirode. Ovdje pojedini seru, te brdjani ovo, brdjani ono, isto k'o da oni loze ugalj zato sto ga vole. Naravno da bi i oni voljeli da pritisnu dugmence, podese termostat i zdravo djaci, al' da je drzava zainteresovana za takvo nesto, mozda bi im se i ostvarilo.

Sent from my C6603 using Tapatalk
problem je sto dosta ljudi hoce da trose vise nego sto zarade
vec je receno ovdje ako ne moze priustiti to u sarajevu moze seliti u fojnicu rogaticu focu zenicu gdje su manji troskovi
i ja ne mogu priustiti auto od milion pa ne trazim subvenciju za njega
Edin H.

#980 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

breuer wrote:imal ovdje iko da nema euro 6, da nisam slučajno zalutao na forum bih dijaspore u norveškoj?
:lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#981 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
konektovan wrote:Problem je finansijske prirode. Ovdje pojedini seru, te brdjani ovo, brdjani ono, isto k'o da oni loze ugalj zato sto ga vole. Naravno da bi i oni voljeli da pritisnu dugmence, podese termostat i zdravo djaci, al' da je drzava zainteresovana za takvo nesto, mozda bi im se i ostvarilo.

vec je receno ovdje ako ne moze priustiti to u sarajevu moze seliti u fojnicu rogaticu focu zenicu gdje su manji troskovi
upravo tako
jel neko tjerao da se dođe živjeti u sarajevo
tempuser

#982 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

Imali -nemali, brdjani loze ugalj i sve sto gori jer im se to najvise isplati i zivo ih se hebe za zakone i zagadjenje. Zato su brdjani.
Jednako ako nemas sredstava da registrujes auto vosi se javim prevozom tako ako nemas sredstava da se grijes po pripisu - idi tamo gdje mozes. To je neminovnost svake uredjene drzave osim nase.
cvrčak_na_hedonizmu

#983 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

filozofija wrote:
Koliko ta odluka funkcioniše i koliko je efektivna, to je vec druga stvar.

Ali, postoji nešto što se zove kolektiv! Postoje odluke koje su tu za dobrobit svih nas. Postoje i odluke kolektiva koje nisu možda najefikasnije, ali su ipak odluke kolektiva. I zašto bih ja bio kabadahija i kršio pravila kolektiva koje u određenom segmentu treba da pomognu kvaliteti života društva. Život je tako. Ako si odrastao, dobrobit kolektiva je uvjek ispred lične uzvišenosti. Ako si još klinac, onda se kofrčiš sa autom i kaznama.
Gdje je kolektiv kada se mijenjaju urbanistički planovi, niču zgrade ko gljive poslije kiše i usput blokiraju i ono malo strujanja vazduha u Sarajevu ?
Gdje je kolektiv kada ovi mongoloidi uzimaju plate za nerad ?
Gdje je kolektiv kada ne smiju/neće da ukinu loženje ćumura, jer se tako gube glasovi ( o subvencijama za struju neću ni da pričam, bolje vozni park promijeniti i klepiti paušale ) ?

Kad se varijantiše, zapošljava i uzimaju pare, kolektiva nema, a kada sve to dođe na naplatu ( kao što dolazi ) onda smo kolektiv pri čemu većina krivaca uopšte nije u Sarajevu nego u "vikendicama" na obližnim planinama i selima.

Ovi što glasaju za SDA nek pocrkaju, ovi što ne glasaju također, ne zanimaju me. Žao mi ljudi ( uključujući i mene ) što najebasmo bezveze.

Počinjem da sumnjam da su Meša Selimović i Ivo Andrić u pravu što se tiče nas. E to je već tragedija, ako je istina.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 26/12/2016 00:00, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#984 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

tempuser wrote:
Imali -nemali, brdjani loze ugalj i sve sto gori jer im se to najvise isplati i zivo ih se hebe za zakone i zagadjenje. Zato su brdjani.
Jednako ako nemas sredstava da registrujes auto vosi se javim prevozom tako ako nemas sredstava da se grijes po pripisu - idi tamo gdje mozes. To je neminovnost svake uredjene drzave osim nase.
bitno je imat ajfon ,beNvea -da komsije vide,statuse po fb i slike na istagramu ...to je mainstream sada,ostalo niko ne gleda....
supercali

#985 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

jao_situacije wrote:
supercali wrote:

upravo tako
jel neko tjerao da se dođe živjeti u sarajevo
dobro sada ako cemo dublju pricu ima i toga tjeralo se al je nakon toga zakazao anex 7 cini mi se
al zato je trebao raditi anex 3677637 nemas para da zivis tu i tu selidba gdje mozes priustiti i vozdra

mogli bi mi sa foruma osnovati neku stranku jer se ovdje vecina slaze da smo u govnima do vrata
samo jos da kazu pus pauza gotova cucanje na redu
AmirBaa

#986 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by AmirBaa »

filozofija wrote: Koliko ta odluka funkcioniše i koliko je efektivna, to je vec druga stvar.

Ali, postoji nešto što se zove kolektiv! Postoje odluke koje su tu za dobrobit svih nas. Postoje i odluke kolektiva koje nisu možda najefikasnije, ali su ipak odluke kolektiva. I zašto bih ja bio kabadahija i kršio pravila kolektiva koje u određenom segmentu treba da pomognu kvaliteti života društva. Život je tako. Ako si odrastao, dobrobit kolektiva je uvjek ispred lične uzvišenosti. Ako si još klinac, onda se kofrčiš sa autom i kaznama.
A po cemu je tacno onda ova odluka dobra za kolektiv ? Po tome sto ce sutra biti trostruko vece guzve u trolama i tramvajima? Je li koga kolektivno briga sto ja vode poslije 00:00 nemam vise od godinu dana? je li koga kolektivno briga sto se svaki dan desi barem jedan ugriz od strane pasa lutalica? Sto se svaki dan dese 2-3 pljacke u Sarajevu? Gdje taj toliko spomenuti kolektiv ovdje da se buni protiv takvih stvari? I da, klinac sam, imam izbor da idem autom sutra na posao ili da promijenim 2 prevozna sredstva i jos prohodam po ovom cistom zraku :thumbup:
OT: za sve ove sto "brane" ovu notornu glupost, zapitajte se hoce li oni koji su donijeli ovu odluku ici pjeske/tramvajem/busom/trolom ? Nece nego ce fino sjesti u ugodno auto i smijati se ljudima sto se guzvaju po tramvajima i hodaju pjeske po opisanom zraku "Upozorenje: Ozbiljne posljedice moguće za cjelokupno stanovništvo! Tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore." :bih:
Matzan

#987 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Matzan »

Ma ovdje se neki kofrče, a jedva skuckalo kakva stančića od 50 kvadrata.
Svuda u svijetu bogataši stanuje u kućama koje su na brdima (Dedinje, Poljine, Vodno, Tuškanac, Šalata...), a sirotinja i srednji sloj gura se po zgradama i nekakvim dvosobnim do dvoiposobnim 56,5 kvadrata stanovima.
jao_situacije

#988 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jao_situacije »

supercali wrote: dobro sada ako cemo dublju pricu ima i toga tjeralo se al je nakon toga zakazao anex 7 cini mi se
al zato je trebao raditi anex 3677637 nemas para da zivis tu i tu selidba gdje mozes priustiti i vozdra

mogli bi mi sa foruma osnovati neku stranku jer se ovdje vecina slaze da smo u govnima do vrata
nisam na to ni mislio broj ljudi koji su protjerani nije toliki
više ih je došlo dobrovoljno nego što je protjerano
cvrčak_na_hedonizmu

#989 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Matzan wrote:Ma ovdje se neki kofrče, a jedva skuckalo kakva stančića od 50 kvadrata.
Svuda u svijetu bogataši stanuje u kućama koje su na brdima (Dedinje, Poljine, Vodno, Tuškanac, Šalata...), a sirotinja i srednji sloj gura se po zgradama i nekakvim dvosobnim do dvoiposobnim 56,5 kvadrata stanovima.
Takoe je

al bogataši ne lože ćumur :oops:
jao_situacije

#990 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jao_situacije »

Matzan wrote:Ma ovdje se neki kofrče, a jedva skuckalo kakva stančića od 50 kvadrata.
ma ja, menhetn je u po brda 5 avenija je u sred šume na apalačima :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#991 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:

izvini molim te sto bas drzava treba nekome da ostvari sve ? ako se ne mozes nosit sa troskovima koji q trazis u gradu ??? hajmo na selo ....svaki ppk napravi kucu na klizistu pa mu drzava treba rjesavat..napravi kucu u plavnom podrucju opet drzava kriva...dokle vise????foća i rogatica place za takvim....
Drzava moze da koriguje cijene energenata, tako da budu prihvatljive, plina pogotovo, a i struje, i svi ce lijepo na dugmence da se griju. Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

Nego, je li se ti bavis privatnom djelatnoscu???
Dajes li racun svojim musterijama, placas li puni porez ovoj drzavi, gradu, kome vec????
Pitanje za tri pfeninga???

ljevoruki

#992 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by ljevoruki »

Sarajevo je odbranila bespravna gradnja - Sidran

I danas brani SDA od gubitka izbora i Amira Zukica od zatvora.
Ko razumije shvatice.
supercali

#993 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

jao_situacije wrote:
supercali wrote: dobro sada ako cemo dublju pricu ima i toga tjeralo se al je nakon toga zakazao anex 7 cini mi se

nisam na to ni mislio broj ljudi koji su protjerani nije toliki
više ih je došlo dobrovoljno nego što je protjerano
ma nebitno necemopricati ko ih je tjerao
pricajmo sada ko je dopustio ljudima nelegalnu gradnju i kako se ponasaju
jel mozes placati rezije? ne mozes? prodaj sprat kuce
sto si dizo kucu na 3 sprata i potrosio 20000 po spratu a ne mozes platiti plin
prodaj auto pa plati plin
prodaj kompletnu kucu i seli se u mjesto gdje je kafa pola marke a ne 3 i da je ispijas po citav dan

da se razumijemo ne odnosi se na tebe
bitanga_sa_otesa

#994 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

konektovan wrote: Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

Dajes li racun svojim musterijama, placas li puni porez ovoj drzavi, gradu, kome vec????
vidim pogodilo te hzahahhaha vrati se na rodnu grudu,anex 7 te zove.
radim privatno,dipl ing forumske mudologije,ne placam ja nista ,kradem struju,vodu,plin ,hljeb mlijeko,porez,sve zivo i mrtvo.. :bih:
konektovan

#995 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by konektovan »

tempuser wrote:

Ja bih tebe za premijera, il' nekog experta, jer k'o i oni, prosipas enormnu kolicinu gluposti u svakom momentu.

supercali

#996 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:

izvini molim te sto bas drzava treba nekome da ostvari sve ? ako se ne mozes nosit sa troskovima koji q trazis u gradu ??? hajmo na selo ....svaki ppk napravi kucu na klizistu pa mu drzava treba rjesavat..napravi kucu u plavnom podrucju opet drzava kriva...dokle vise????foća i rogatica place za takvim....
Drzava moze da koriguje cijene energenata, tako da budu prihvatljive, plina pogotovo, a i struje, i svi ce lijepo na dugmence da se griju. Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

za cijene energenata se slazem
al ova prica ima itekako smisla tj pije vode
i ja bi zivio na beverly hillsu al jbg nemogu platiti smece zato sam ovdje gdje jesam
da ne mogu placati preselio bih se u hadzice kiseljak i sl
jednostavno
svi se nesto kurce imam para ovo ono a kad treba placati svi ti se vade na socijalu
Heller

#997 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Svi bi da zive kod Katedrale a da ne placaju parking, pale gume i bacaju smece u Hosetov kontejner :oops:
tempuser

#998 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

Daj ziv bio ne poredi gluposti, zive i kod nas na Poljinama, ali do njih moraju proci kroz Kromolj koji je selendra ko i svaka druga gdje su dijelovi maskirne uniforme, podrvnute cipele i slafruci rigrastog dezena jos uvijek svakodnevni folklor.
Za taj stancic od 50 m2 je negdje podno depomije ili releja na Humu izgraditi kucu na 2 sprata i grijat se pojeftino na stare kalose i automobilske gume, ali nije, zivi u gradu i grije se po pe-esu!
konektovan

#999 Re: RE: Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

vidim pogodilo te hzahahhaha vrati se na rodnu grudu,anex 7 te zove.
radim privatno,dipl ing forumske mudologije,ne placam ja nista ,kradem struju,vodu,plin ,hljeb mlijeko,porez,sve zivo i mrtvo.. :bih:
Sta cu, ja sam seljak, zivim u selu.
Nego, vidim, izbjegavas konkretan odgovor. Da takvi kao ti, a ima vas na hiljade, samo u kantonu Sarajevo, plate ovoj drzavi 1%, kojeg ne placate, svima bi bilo bolje. Granapcici, serviscici, pekarice, hu-ha radnjice, dajte nesto i drzavi, da se mogu subvencionirati odredjene kategorije brdjana, da vam ne zagadjuju zrak.[emoji6]

bersK

#1000 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bersK »

Image

Šta reći osim "Dnevna doza prosječnog SDA glavatara". U gradu javni prijevoz ko u Africi - on se uputio u razmišljanje o metrou. Ma hoće, izgradiće mamica tvoja od onih para što je dobila za puštanje na slobodu Arsla Brothersa :)
Post Reply