Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
asker

#976 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Connaisseur Karlin wrote: nije za dom spremni,nisam ustasa,vec "za dom" je dovoljno :D za dom je oduvijek hrvatska fraza :D

niste vi nikad dovoljno formirali vlasiti stav u BiH,jer ni unutar vlastitie drzave tri etnicke gurpe imaju drugciji stav o Hrvatskoj,kao i o vlastiotj drzavi BiH,to je poanta :) nije ni cudo,da odnosi sa susjedima ne mogu biti bolji,to je razumljivo

predjednica nastavlja sa radom svog posla,kao i vas predsjednik,a ne vidim nikakve naslove o daljnim ozbiljnim susjedskim odnosima :)
Znas li ko je nas predsjednik?
animals

#977 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Kat wrote:
animals wrote:
Kat wrote:Interesantna tema, cini mi se da su uglavnom Bosnjaci-Katolici protiv navedenog pitanja.Preispitivanja stava. Da ih ne nabrajam, sami ce se prepoznati.
Koji su ti sad..novi neki narod u BIH..
Tema je trebaju li Bosnjaci preispitati stav....
Uglavnom su protiv ovoga nickovi koji naginju katolicanstvu, pa sam zakljucio da su oni Bosnjaci katolicke vjeroispovijesti, a ako nisu Bosnjaci sta se onda javljaju kad je pitanje ovako formulisano, komentarises nesto sto te se ne tice...
Aha, nisam razumio :D
Hamolj

#978 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Hrvati su uvijek bili i uvijek ce biti nas neprijatelj. Ne postoji razlika izmedju njih i Srba, to jednom i za sva vremena moramo shvatiti. Vidite kako se Dodo i Cirilicar lizu, ili Kolinda i Tomo lizu.
Connaisseur Karlin

#979 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Connaisseur Karlin »

Hamolj wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Hamolj wrote: Nemoj da ti cupam postove, sto se pravis naivko. Upitah te, da li imas krizu identiteta ? Ili si tu cisto da podjebavas ?
ne mozes cupati postove,vec postavi cijele postove,znaci,bez c/p dijelova :-D

ali tema nisam ja,zato nema potrebe da pises off :)
Ja te pitam je li kriza identiteta, psihicki poremecaj ili cisto podjebavanje ? Tema dustabana o bosanskoj naciji, bila si jako aktivna zagovarateljica bosanstva, nigdje nisi navela da zivis u Hrvatskoj nego si glumila Bosanku, ljevicarku, a sad Hrvatica iz Hrvatske, zastitnica fasistkinje Kolinde, zlocinackog HDZ-a i HOS-ovaca. :-)
i dalje tvrdm da je ideja bosanstva najzdravije rijesenje za BiH,ali to vi ni unutar BiH ne prakticirate

na ovoj temi sam osudila govor Kolinde i nemanje njene potrebe da se isprica za izrecenu glupost

ali isto tako,kritikujem i vase neumjesne sale,sve okrente na humor,i to traje maksimalno dva dana,do nove teme i nekog novog ismijavanja,a humormo se ne rijesavaju susjedni odnosi :)

nemam nikakve veze sa HDZ ili HOS,ti si presmijesan :lol: dobro,imam veze sa Hrvatskom,jel ti to nesto smeta :-D

svaki post se dozivlajva ispolitiziran,zato ovako burno regirate,pravite dramu od svega :)
animals

#980 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Hamolj wrote:Hrvati su uvijek bili i uvijek ce biti nas neprijatelj. Ne postoji razlika izmedju njih i Srba, to jednom i za sva vremena moramo shvatiti. Vidite kako se Dodo i Cirilicar lizu, ili Kolinda i Tomo lizu.
Onda Englezi i Francuzi poslije stogodisnjeg rata bi trebali da se upucavaju gdje stignu..
a oni cak i nogometnu utakmicu odigraju bez problema..
too neprijateljima objesi macku o rep..
postoje samo interesi, nema ljubavi..
Ko po tebi voli Bosnjake, ili Hrvate..
nitko,samo interesi u datom trenutku..
Last edited by animals on 09/12/2016 23:31, edited 1 time in total.
Hamolj

#981 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

i dalje tvrdm da je ideja bosanstva najzdravije rijesenje za BiH,ali to vi ni unutar BiH ne prakticirate

na ovoj temi sam osudila govor Kolinde i nemanje njene potrebe da se isprica za izrecenu glupost

ali isto tako,kritikujem i vase neumjesne sale,sve okrente na humor,i to traje maksimalno dva dana,do nove teme i nekog novog ismijavanja,a humormo se ne rijesavaju susjedni odnosi :)

nemam nikakve veze sa HDZ ili HOS,ti si presmijesan :lol: dobro,imam veze sa Hrvatskom,jel ti to nesto smeta :-D

svaki post se dozivlajva ispolitiziran,zato ovako burno regirate,pravite dramu od svega :)
Ne, nego tvoja gluma na forumu savrseno odrzava glumu hrvatske politike prema BiH u javnosti, odnosno uopceno poznato licemjerje kod Hrvata. Glume, glume pa zabiju noz u ledja. :)

Nema hinje do Hrvata.
animals

#982 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Hamolj wrote:

Ne, nego tvoja gluma na forumu savrseno odrzava glumu hrvatske politike prema BiH u javnosti, odnosno uopceno poznato licemjerje kod Hrvata. Glume, glume pa zabiju noz u ledja. :)

Nema hinje do Hrvata.
A onaj ministar kulture u Bosnjaka, onaj glumac Emir..
on nije hinja...
asker

#983 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Karlinka - ko je nas predsjednik?
LSD

#984 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by LSD »

Hamolj wrote:Hrvati su uvijek bili i uvijek ce biti nas neprijatelj. Ne postoji razlika izmedju njih i Srba, to jednom i za sva vremena moramo shvatiti. Vidite kako se Dodo i Cirilicar lizu, ili Kolinda i Tomo lizu.
To se zove politika udruženog zlocina, kad se dvije države udruže i okome na trecu, cesto susjednu....na slucaju BIH - pocetkom 90-tih godina prošlog vijeka su se uzdružili "križ i krst protiv polumjeseca", kako je svojevremeno pisao Ivan Aralica, hrvatska verzija Dobrice Ćosića....epilog znamo, 4-godišnji krvavi rat i genocid nad bošnjacima.

I to nije samo slucaj BIH, historija poznaje takva udruživanja u zlocinu... npr. svojevremeno su Njemača i Rusija u udruženom zločinu raskomadali Poljsku, prije toga postigli dogovor u raspodjeli (naš kao što su se hrvati i srbi dogovorili o komadanju BIH).
Last edited by LSD on 09/12/2016 23:39, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#985 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hamolj wrote:

Nema hinje do Hrvata.
ja nemam nista protiv BiH,a vi unutar svoje drzave trebate preisipitati sebe,kakvu zelite drzavu i raditi na tome,a problem sa susjedima tad ce biti manji problem,jer tad cete imati izgradjen stav,i svojim primjerom da se suprostavite negativnim komentarima diplomata u HR :) ovako se sve svodi na prepucavanju izmejdu diplomata iz dvije drzave ,sto je takodjer,jako neorfesionlano ponasanje :)
Hamolj

#986 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

LSD wrote:
To se zove politika udruženog zlocina, kad se dvije države udruže i okome na trecu, cesto susjednu....na slucaju BIH - pocetkom 90-tih godina prošlog vijeka su se uzdružili "križ i krst protiv polumjeseca", kako je svojevremeno pisao Ivan Aralica, hrvatska verzija Dobrice Ćosića....epilog znamo, 4-godišnji krvavi rat i genocid nad bošnjacima.

I to nije samo slucaj BIH, historija poznaje takva udruživanja u zlocinu... npr. svojevremeno su Njemača i Rusija u udruženom zločinu raskomadali Poljsku, prije toga postigli dogovor u raspodjeli (naš kao što su se hrvati i srbi dogovorili o komadanju BIH).
U mom kraju od davnina postoji izreka nece krst na kriz, misleci na Srbe i Hrvate.
Hamolj

#987 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Hamolj wrote:

Nema hinje do Hrvata.
ja nemam nista protiv BiH,a vi unutar svoje drzave trebate preisipitati sebe,kakvu zelite drzavu i raditi na tome,a problem sa susjedima tad ce biti manji problem,jer tad cete imati izgradjen stav,i svojim primjerom da se suprostavite negativnim komentarima diplomata u HR :) ovako se sve svodi na prepucavanju izmejdu diplomata iz dvije drzave ,sto je takodjer,jako neorfesionlano ponasanje :)
Dok je HDZ ziv i dok su zivi Kolinda i Cirilicar mi se necemo moci dogovoriti. S fasistima nema dogovora. Drzavu koja se mijesa u unutrasnju politiku druge drzave treba poslati u tri pm, kao i one koji podrzavaju takvu drzavu.
LSD

#988 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by LSD »

Hamolj wrote:
LSD wrote:

U mom kraju od davnina postoji izreka nece krst na kriz, misleci na Srbe i Hrvate.
16. ožujka/marta 1993. godine, u momentima kada srbi kontrolišu jednu trecinu Hrvatske i dvije trecine BiH, hrvatski akademik Ivan Aralica u listu Slobodna Dalmacija piše:
"Ne Srbi, njihov je problem za nas prolazan, Muslimani postaju glavni problem nasega susjedstva, poklonimo im punu paznju."
Stavimo u temporalni kontekst ovu izjavu: u to vrijeme jedna trecina Hrvatske i dvije trecine Bosne okupirane su upravo od Srba, a Bosnjaci, okruzeni sa svih strana, bez pomoci koju su od Hrvatske ocekivali, izdani i prevareni, bore se za goli bioloski opstanak. Ove ce rijeci dati puno ubrzanje hrvatskim vojnim pripremama za rat na teritoriji susjedne drzave, bit ce im ideoloska platforma. Samo mjesec dana nakon Aralicina plaidoyera za rat sa islamom (16. travnja 1993. godine) postrojbe Hrvatskoga vijeca obrane ulaze u srednjobosansko selo Ahmice i "poklanjaju mu punu paznju". Za svega nekoliko sati pobijeno je 120 bosnjackih civila, uglavnom staraca, zena i djece, a nijedna bosnjacka kuca nije ostala citava. Neke zrtve spaljene su u svojim kucama, dok su druge ubijene snajperom u pokusaju bijega. Seoska dzamija u Ahmicima sa oborenom munarom usla je i u najnoviju Brockhausovu enciklopediju, kao jedina ilustracija uz natuknicu Bosnien und Herzegowina, kao sokantno djelo suvremenog barbarskog oskvrnuca jednog vjerskog hrama. Nakon toga uslijedile su bosnjacke odmazde.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... kst483.htm
Hamolj

#989 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Hamolj wrote:

Nema hinje do Hrvata.
I jos nesto, kad ideju bosanstva smatras najboljim rjesenjem za etnicki problem u BiH, onda s tom idejom otidji na 'erceg-Bosna forum ili na poskok pa je propagiraj medju svojim laznim sunarodnjacima. Nasla si pogresnu crkvu u kojoj ces se moliti.
Sanjarko

#990 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

fakat wrote: Stovani g. Hizo :thumbup: istina boli!
meni hizo super lik. Zabavan pravo. Ima ih jos.
Pozdrav za istale sprecu, insomniju i druge.
I za tebe jedan.
Sanjarko

#991 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote:...
Jbt ti si gore disleksticna od mene.
Jest mozda te i tastatura na mobu zajebava al ono je stvarno puno felera.

:kiss:
Connaisseur Karlin

#992 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hamolj wrote:
I jos nesto, kad ideju bosanstva smatras najboljim rjesenjem za etnicki problem u BiH, onda s tom idejom otidji na 'erceg-Bosna forum ili na poskok pa je propagiraj medju svojim laznim sunarodnjacima. Nasla si pogresnu crkvu u kojoj ces se moliti.
tamo su vecinom ustase,kao sto su u RS pristuni cetnicki forumi,i meni se to ziasta gadi,ali ja sam dugo godina vjerovala da ce Bosanjci nesto promjeniti,ali sam se jednsotavno raocarala ,ali i dalje imam najbollje misljenje o Bosanjacima u BiH, :) zato vas ne razumijem,zasto konstatno vicete na moje postove :)
Connaisseur Karlin

#993 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:...
Jbt ti si gore disleksticna od mene.
Jest mozda te i tastatura na mobu zajebava al ono je stvarno puno felera.

:kiss:
zato poslovne poruke provjervam duze od perioda pisanja istih :lol: :kiss:
Sanjarko

#994 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

a, sad, pitanje za vas u BiH: sto vi konkretno ocekujete da HRvatska uradi za vas?

mislim da vam je interna politka usmjerena na etnicke sukobe,ispravi me ako grijesim

konstatno pisete da nemate izlaz iz trenutnog stanja,a koje traje 25 godina; Zasto?
Pa da nas ostavi na miru, da saradzuje sa nama a ne da ima teritorijalnih pretenzija na nas, kad ce ionako ona sama postat pusta ko i nasa Jedna i Jedina.

Pa nije mi ne zelimo sukobe drugi zele, ti drugi su nas i napali prvi, podrucja gdje su skroz manjina bili su htjeli zauzet, nas protjerat, pobit itd. Uspjeli su u mnogim krajevima od Prijedora do Janje Od Janje do Rogatice.

Pa nema izlaza jer imamo skoro 1,5 milona druge etnije, naroda koji nas ne vole, mrze, zele nas pobit, protjerat, protjerat u Aziju itd. zlo ucinit. Zele oduzet i ono malo jada sto imamo. gladni teritorija iako ih imaju i previse. Iako izumiru ko i mi polako.

Isto nam i u susjednim drzavama misle. Ne svi ni ovdje ni u susjednim drzavama naravno.
Ima izuzetaka i casnih i postenih, dobrih ljudi.

Nisu za dogovora uopste vecina, osporavaju nas, jezik nam, kulturu, diskriminisu nas, vrse apartheid nad nama itd.

Ugrozena vrsta mi Bosanci, Boshnjaci.
Vjeruj Romi ovdje pocinju imati vise prava od nas.

Naravno nismo ni mi svi cvjecke, al nemamo nikakvih pretenzija na Tudze teritorije gdje mi nismo vecina dok susjedi imaju na nase gdje su manjina, jos gdje su zasticeni ko Medzedi.
Cak i od Medzeda zasticeniji jer su Medzedi skoro i nestali, izumrli.

Izlaz ne vidimo, patnja samo. Sto mi kazemo Rahat patnja.
DaysleepeR

#995 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by DaysleepeR »

Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Trebaju i to što prije, dok nije sezona godišnjih.
Sanjarko

#996 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

asker wrote:
Trenutno Ivanic ako se ne varam.
asker

#997 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Vizionar 1985 wrote:
asker wrote:
Trenutno Ivanic ako se ne varam.
Nije bilo upuceno tebi vec dobronamjernoj Karlinki. Neku noc je mislila da Sebija daje saopstenja prema Kolindi, garantujem da misli i da KirBa suvereno vlada od Une do Drine i od Save do mora, ali eto mi neznamo sta hocemo.
Sanjarko

#998 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote: i dalje tvrdm da je ideja bosanstva najzdravije rijesenje za BiH,ali to vi ni unutar BiH ne prakticirate
Pa svi su u Bosni ko god ima njeno drzavljanstvo automatski Bosanci.
Evo Ja sam Bosanac po tom pitanju.
Boshnjak porijeklom jer mi je Muslimansko porijeklo.
Boshnjanin po nekom Vjerskom ubjedzenju, vjeri.

Znaci:
Nacija=Nacionalnost=Bosanac
Etnos=Etnija=Narodnost=Boshnjak
Boshjanin=Po Vjeri i Ubjedzenju kao i Djelomicno Musliman po Tradiciji, pa i Vjeri

PS. Prije svega sam Ljudsko Bice, Covjek.

Znaci Bosanci postoje jer smo mi svi iz Bosne automatski po drzavljanstvu Bosanci.
Sanjarko

#999 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

asker wrote:
Nije bilo upuceno tebi vec dobronamjernoj Karlinki. Neku noc je mislila da Sebija daje saopstenja prema Kolindi, garantujem da misli i da KirBa suvereno vlada od Une do Drine i od Save do mora, ali eto mi neznamo sta hocemo.
Ma znam prika, nego stavljam za one koji misle da je Bake.
Znas ima ociju puno sa strane koje ovo sve gledaju.
asker

#1000 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Vizionar 1985 wrote:
asker wrote:
Ma znam prika, nego stavljam za one koji misle da je Bake.
Znas ima ociju puno sa strane koje ovo sve gledaju.
:thumbup:
Post Reply