Fidel Castro RIP

Post Reply
Fudo387

#976 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:
Fudo387 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Imam dokaze i iskustva. Ne ispovjedala,se tebi i fudi. Bolje da se prozak nacija okrene prostituciji svoje prve dame
Niko to od tebe ne trazi.
Boli Fudu djon za tvojom profesijom, brakom, turistickim putovanjima...
Samo, sestro draga, pises nevjerovatne budalastine.
Cuj sex, rum i salsa...cvancika mjesecno?
Rece covjek koji prije par postova spominje mog muza, pretpostavlja njegove politicke ideje i lupeta,sta je po profesiji. Ja tvog decka nikada u diskusijama ne spominjem.
Nisam ti ga ja spominjao, ti se na njega pozivas svaki put kad mutavo pokusavas sebe predstaviti kao neku alfa zenu...
Kao, uspjela sam, pus'te mi kitu, marnite prozac, ja odoh na Tenerife sa svojim Horheom...koga bona briga?

Moj decko? :lol:
Pored toga sto se kljukam prozacom, navijam za Trumpa, evo sad sam i peder?
:lol:
Hakiz

#977 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

jeza u ledja wrote:Kakva bolan cenzura covjece? :lol:
Htio lik da postavi izložbu razglednica koje su se uprvoj polovini 20. vijeka normalno prodavale u SAD i slale poštom. Ni jedna galerija nije htjela da postavi izložbu. Na razglednicama su bile slike crnaca koje su KKKlanovci vješali, spaljivali itd. Poenta izložbe je bila da se pokaže šta se radilo i kakve su SAD bile u jednom periodu svoje istorije. Da su razglednice slobodno se prodavale i slale. Da se hvalilo zločinom.

Postoji cenzura u SAD. Nevanična ali postoji. Kao i svugdje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#978 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

jefferson wrote: Jos je uz to uspjela nanizati niz uvreda o lijekovima (vjerovatno iz svog iskustva) i slicno.
Ju es end ejo zovu prozac nacija. Nije moj copy right. A ti pretpostavljaj..... :D. @jeza u ledja...odgovorim ti sitra, moram raditi sad.....bas za Mexikance nesto
jeza u ledja

#979 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Ima li jos koja o Melaniji Trump i prozacu, ili je to to?

De odgovori na normalna pitanja, pusti se Fude. On je malo, neotesan. :D

Edit: Evo dok ja ovo pisah, ponovo izleti post o prozacu.
Hakiz

#980 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

jefferson wrote:
Hakiz wrote:
Prestanite provocirati ženu. Postaje degutantno.
Ejh nemoj zajebavati? Ona obisla cijeli svijet, a vamo vazi kako se sretno zvi sa 20 doalra. Eto provociranje je degutantno zato sto je izvalila klasicnu privliegovanu glupost svojstvenu ljudima koji nemaju tri ciste o zivotu ljudi ne u kubi, nego tamo gdje zive, ali eto nase provociranje zbog njene ijave je degutantno.
Jos je uz to uspjela nanizati niz uvreda o lijekovima (vjerovatno iz svog iskustva) i slicno.

Ne mislim da je branim, štaviše, prije nekoliko stranica sam i sam imao situaciju sa njom. A zna se i sama nositi sa ovim.

Ali, neko sa imalo senzibiliteta i dostojanstva zna kada je dosta. Senzibiliteta da drugoga ne muči i dostojanstva da od sebe ne pravi zlobnika. Valjda smo iznad tih poriva?
jeza u ledja

#981 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Hakiz wrote:
Htio lik da postavi izložbu razglednica koje su se uprvoj polovini 20. vijeka normalno prodavale u SAD i slale poštom. Ni jedna galerija nije htjela da postavi izložbu. Na razglednicama su bile slike crnaca koje su KKKlanovci vješali, spaljivali itd. Poenta izložbe je bila da se pokaže šta se radilo i kakve su SAD bile u jednom periodu svoje istorije. Da su razglednice slobodno se prodavale i slale. Da se hvalilo zločinom.

Ne razumijem povezanost tvog posta sa onim sto sam ja napisao?

Cenzura bi po nekoj logici jedino mogla biti zvanicna. Nezvanicna cenzura je vlastiti izbor. Siguran sam da i kad bi kakav neonaci pravio neku izlozbu u New Yorku da bi mu tesko bilo naci galeriju.

Ja ovdje govorim o nekom filmu koji po izjavi KatarineKosace ispada da je cenzuriran.
Fudo387

#982 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:

Sve te galerije odlucuju o svojim postavkama bez da im neko dekretom naredi sta da rade.
KatarinaKosaca

#983 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

Fudo387 wrote:[
Nisam ti ga ja spominjao, ti se na njega pozivas svaki put kad mutavo pokusavas sebe predstaviti kao neku alfa zenu...
Kao, uspjela sam, pus'te mi kitu, marnite prozac, ja odoh na Tenerife sa svojim Horheom...koga bona briga
Laz. Super extra laz. Ima kako ga spominjes na par strana unazad na ovoj temi, ima na temi o Arapima kad tvrdis da je Marokanac.(valjda.misleci da je to nesto lose.biti Marokanac) To neka moderatori rijese, jer si pretjerao. A ovo za Tenerife ja alfa zenka ovo, ono....daj link. Nema ga jer ti si LAZOV.. Osim toga gusis se u raspravi, padas pa,se koprcas licnim uvredama, pa opet pokusavas plivati, ali te nemoc vuce na dno pa,se opet davljenicki hvatas za sve sto ti dodje pod ruku itd....Ne hvataj se u kolo ako.ne znas igrati. A ovo, ocito, nije tvoja igra
Hakiz

#984 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:

Sve te galerije odlucuju o svojim postavkama bez da im neko dekretom naredi sta da rade.
Tačno. Samo, autocenzura je takođe cenzura. Da ne ulazimo u priču o razlozima autocenzure, sigurno postoje.

A da cenzura postoji, prouči postavljanje izložbe Roberta Mapplethorpa u muzeju u Cincinattiju, da spomenem samo jedan primjer, znam ih još.

Ako ti se ne da to raditi, pogledaj ovaj film, tu je skraćena verzija događaja: http://www.imdb.com/title/tt0217363/
Last edited by Hakiz on 29/11/2016 17:53, edited 1 time in total.
Fudo387

#985 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Tačno. Samo, autocenzura je takođe cenzura. Da ne ulazimo u priču o razlozima autocenzure, sigurno postoje.
Stvari koje spominjes su obavezna lekcija djeci jos u osnovnoj skoli, more dokumentarnih filmova koje mozes pogledati na nekom od
History kanala...itd.
Mislim, glupost.
spreca

#986 Re: Fidel Castro RIP

Post by spreca »

Castro je jos 1959 ugasio svjetlo na Cubi.........a kad je otisao zaboravio upaliti
Fudo387

#987 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:
Kao, uspjela sam, pus'te mi kitu, marnite prozac, ja odoh na Tenerife sa svojim Horheom...koga bona briga
Laz. Super extra laz. Ima kako ga spominjes na par strana unazad na ovoj temi, ima na temi o Arapima kad tvrdis da je Marokanac.(valjda.misleci da je to nesto lose.biti Marokanac) To neka moderatori rijese, jer si pretjerao. A ovo za Tenerife ja alfa zenka ovo, ono....daj link. Nema ga jer ti si LAZOV.. Osim toga gusis se u raspravi, padas pa,se koprcas licnim uvredama, pa opet pokusavas plivati, ali te nemoc vuce na dno pa,se opet davljenicki hvatas za sve sto ti dodje pod ruku itd....Ne hvataj se u kolo ako.ne znas igrati. A ovo, ocito, nije tvoja igra
Ama, kakav Arapa, kakav Marokanac?
Majke ti, je l' ti mene samo zajebajes ili fakat nisi dobro?
jefferson

#988 Re: Fidel Castro RIP

Post by jefferson »

KatarinaKosaca wrote:
Jesi ga naruzila, sad ce morati otici u Starbucks, potrositi 20 dolara da bude ponovo sretan.
jeza u ledja

#989 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Hakiz wrote: Ne mislim da je branim, štaviše, prije nekoliko stranica sam i sam imao situaciju sa njom. A zna se i sama nositi sa ovim.

Ali, neko sa imalo senzibiliteta i dostojanstva zna kada je dosta. Senzibiliteta da drugoga ne muči i dostojanstva da od sebe ne pravi zlobnika. Valjda smo iznad tih poriva?
Ma brate, tacno je ovo sto jeff pise o privilegovanom soljenju pameti. Ovo se tako cesto desava. Ljudi iz udobnog doma Amerike, Spanije, pa i Bosne, pricaju o ljudima na Kubi, Venecueli, Libiji, Iraku, Iranu, Siriji, cak i o S. Koreji, da im je tamo dobro. Da budem iskreniji, to je bezobrazno.
Ima ljudi bolan dodju seljacima u zemljama Treceg Svijeta i pricaju im kako je njima u stvari dobro. Ono, u kontaktu su s prirodom, ne brinu o tehnologiji, racunima, autima, poslu. Vidi sto vam je lijepo. I ti ljudi sto je najgore u to povjeruju.

U stvari i ti si spomenuo plemena u Amazonu. Pravo da ti kazem i ta prica je licemjerna. Da, naravno da postoje ljudi koji ne zele nista da mijenjaju. Njihov izbor na osnovu vrlo limitiranog znanja o tome sta taj progres nudi. (Ne nudi puno, da se razumijemo, ali dugorocno, vjerovatno ipak malo vise od umiranja u 40oj godini zivota od uboda kakve baje). Postoji jedno romanticiziranje takvog zivota od strane privilegovanih, bogatih Zapadnjaka. Postoje cijela drustva koja zele sacuvati ta plemena, takav nacin zivota za njih, pa aktivno rade na tome. Ono, mi cemo im reci da su sretni. Ima ljudi koji se ne mogu snaci na Zapadu iz kojeg su dosli pa bjeze u takve krajeve u potrazi za jednostavnijim zivotom i onda ubjedjuju ljude tamo da im je bolje.
Nema, jednostavno nema kraja progresu, emancipaciji, tehnoloskom razvitku, podizanju svijesti o svijetu oko nas, opstem obrazovanju, razvoju medicine, itd, itd. To je tako od kad je svijeta i vijeka. I ako se neko tome protivi, razlog je samo zato sto se ne snalazi u tome ili sto bi promjene za njega u tom trenutku bile previse brze.
KatarinaKosaca

#990 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

jefferson wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Jesi ga naruzila, sad ce morati otici u Starbucks, potrositi 20 dolara da bude ponovo sretan.
nisam ni.mislila da ga nesto drugo cini sretnim. Nego moze i od tamo postaviti link za svoje navode koji sam trazila.....
jeza u ledja

#991 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Hakiz wrote:
Tačno. Samo, autocenzura je takođe cenzura. Da ne ulazimo u priču o razlozima autocenzure, sigurno postoje.

A da cenzura postoji, prouči postavljanje izložbe Roberta Mapplethorpa u muzeju u Cincinattiju, da spomenem samo jedan primjer, znam ih još.

Ako ti se ne da to raditi, pogledaj ovaj film, tu je skraćena verzija događaja: http://www.imdb.com/title/tt0217363/
Autocenzura je takodje cenzura. Ok, super.

Hajmo sad pricati o zvanicnoj cenzuri koja zabranjuje dokumentarne filmove.
Fudo387

#992 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:nisam ni.mislila da ga nesto drugo cini sretnim. Nego moze i od tamo postaviti link za svoje navode koji sam trazila.....
Pa de da vidim link gdje ja tebe maltretiram Arapima, Marokancima i sl?
jeza u ledja

#993 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

@ Katarina, vidim jos si tu. Mozes li mi navesti ime tog francuskog dokumentarca o Fidelu Castru, da vidim i ja to cudo.

I ako moze da mi odgovoris da li mislis da su zemlje koje smo nabrajali u vecem kurcu od drugih?
Samo kratko.
insomnia78

#994 Re: Fidel Castro RIP

Post by insomnia78 »

"Fidel Castro une vie au puvoir"?
Ili "La patrie ou la mort"?
Hakiz

#995 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

jeza u ledja wrote:
Hakiz wrote: Ne mislim da je branim, štaviše, prije nekoliko stranica sam i sam imao situaciju sa njom. A zna se i sama nositi sa ovim.

Ma brate, tacno je ovo sto jeff pise o privilegovanom soljenju pameti. Ovo se tako cesto desava. Ljudi iz udobnog doma Amerike, Spanije, pa i Bosne, pricaju o ljudima na Kubi, Venecueli, Libiji, Iraku, Iranu, Siriji, cak i o S. Koreji, da im je tamo dobro. Da budem iskreniji, to je bezobrazno.
Ima ljudi bolan dodju seljacima u zemljama Treceg Svijeta i pricaju im kako je njima u stvari dobro. Ono, u kontaktu su s prirodom, ne brinu o tehnologiji, racunima, autima, poslu. Vidi sto vam je lijepo. I ti ljudi sto je najgore u to povjeruju.

U stvari i ti si spomenuo plemena u Amazonu. Pravo da ti kazem i ta prica je licemjerna. Da, naravno da postoje ljudi koji ne zele nista da mijenjaju. Njihov izbor na osnovu vrlo limitiranog znanja o tome sta taj progres nudi. (Ne nudi puno, da se razumijemo, ali dugorocno, vjerovatno ipak malo vise od umiranja u 40oj godini zivota od uboda kakve baje). Postoji jedno romanticiziranje takvog zivota od strane privilegovanih, bogatih Zapadnjaka. Postoje cijela drustva koja zele sacuvati ta plemena, takav nacin zivota za njih, pa aktivno rade na tome. Ono, mi cemo im reci da su sretni. Ima ljudi koji se ne mogu snaci na Zapadu iz kojeg su dosli pa bjeze u takve krajeve u potrazi za jednostavnijim zivotom i onda ubjedjuju ljude tamo da im je bolje.
Nema, jednostavno nema kraja progresu, emancipaciji, tehnoloskom razvitku, podizanju svijesti o svijetu oko nas, opstem obrazovanju, razvoju medicine, itd, itd. To je tako od kad je svijeta i vijeka. I ako se neko tome protivi, razlog je samo zato sto se ne snalazi u tome ili sto bi promjene za njega u tom trenutku bile previse brze.
I slijedeće je doumentovano, možeš naći podatke.

Ne sjećam se više u kojoj zemlji se desilo, ali nije ni važno. Uglavnom: U jednom plemenu nije zabilježen ni jedan slučaj silovanja ili seksualnog napada, alkoholizam je nepoznata stvar, nasilje je izuzetno rijetko. Utopija maltene. Jedna od najupečatljivijih stvari u tradiciji tog plemena je da sva djeca kada dođu u pubertet idu da žive u zajedničkoj kolibi u centru sela, i dječaci i djevojčice. Ponukana tim informacijama, ekipa istraživača iz Norveške ode u to pleme, tamo provodi vrijeme u proučavanju i snima dokumentarac. Vrate se i emituje se taj dokumentarac. Kada su se nakon nekoliko godina vratili naišli su na uništeno pleme,. Nasilje, alkoholizam, seksualno nasilje sveprisutno. U čudu šta se desilo opet počnu istraživati. I nije trebalo puno truda da otkriju. Nakon emitovanja tog dokumentarca "civilizovani" evropljani odu tamo, povedu sa sobom i katoličke misionare i "civilizuju" i "modernizuju" to pleme, Naravno, prva stvar je bila da ih odvrate od grijeha, sruše kolibu za djecu u centru sela i svu djecu pošalju kućama da "ne šire nemoral".

Kada sam proučio taj slučaj to me je izliječilo od mišljenja da "zaostale domoroce treba civilizovati".

Ne možeš sve ljude i sva društva tretirati istim metodama. To je kolonijalizam i nasilje.

A medicina. Sve to stoji. Ali stoji i to da promjenom načina života dovodeš do bolesti za koje onda moraš pronaći lijek. Pa se tako pronalazak tog lijeka smatra napretkom, ali dovođenje do bolesti koje prije nije bilo se elegantno zaboravi.
jeza u ledja

#996 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Naravno da ne mozes. Nisam ni rekao da mozes ili da trebas. Imas onaj slucaj na Andamanima. Jedno od ostrva. Mrsko mi trazit ime, ali je mescini neki engleski naziv. Ne znam dokle se sad doslo s tim, ali je fascinantno.

Tim ljudima prijeti istrjebljenje. To je neminovno. Bilo da se radi o katolickim svecenicima, norveskoj televiziji, ili beskrupuloznim biznismenima. Samo je pitanje vremena i pitanje metoda i koliko se to moze ublaziti. Da bi to postigao, ne mozes zabiti glavu u pijesak.
jeza u ledja

#997 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Hakiz wrote: A medicina. Sve to stoji. Ali stoji i to da promjenom načina života dovodeš do bolesti za koje onda moraš pronaći lijek. Pa se tako pronalazak tog lijeka smatra napretkom, ali dovođenje do bolesti koje prije nije bilo se elegantno zaboravi.
Hmm. Promjenom nacina zivota? Ljudi se zarazavaju jer nemaju osnovni koncept higijene, pod jedan, pod dva, jer nemaju da izvines sta da jedu. Ljudi su se zarazili ebolom ili AIDSom jeduci bushmeat. Nista importovano iz vana znaci. Govorimo o plemenima, slicnim onim koje spominjes. Ljudi u Indiji umiru od kolere jer nemaju pristup cistoj vodi. Nista uvezeno iz vana.
Istovremeno su se bolescuge poput malarije uspjele koliko toliko kontrolisati bilo lijekovima bilo mrezama. Kuga ili polio skoro pa iskorijejenjeni za one koji prime vakcinu, itd.
Znaci sve to prvenstveno ovisi od ekonomije i obrazovanja. Ne od romanticarskog pogleda na svijet i izolacionizma. Ne mozes se izolirati. Dugorocno ne mozes. U tome je poenta.

Cinjenica je sljedeca - da je prosjecni zivotni vijek u zemljama treceg svijeta sve duzi. Ako to nije naznaka zdravijeg zivljenja onda ne znam sta je.
Hakiz

#998 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

jeza u ledja wrote:Naravno da ne mozes. Nisam ni rekao da mozes ili da trebas. Imas onaj slucaj na Andamanima. Jedno od ostrva. Mrsko mi trazit ime, ali je mescini neki engleski naziv. Ne znam dokle se sad doslo s tim, ali je fascinantno.

Tim ljudima prijeti istrjebljenje. To je neminovno. Bilo da se radi o katolickim svecenicima, norveskoj televiziji, ili beskrupuloznim biznismenima. Samo je pitanje vremena i pitanje metoda i koliko se to moze ublaziti. Da bi to postigao, ne mozes zabiti glavu u pijesak.
Da. Ali jedno je otići tim ljudima, predložiti im metod i pošteno reći koliko će ih to koštati (ne mislim u novcu). Pa ako pristanu, onda im metod isporučiti. A ne otići i bez pitanja i poštovanja njihovih želja ih "spasiti".

Nemam ja ništa protiv da svi u svim plemenima imaju mobitele. Ali samo ako im se pokažu pošteno sve prednosti, mane i diskutabilne stvari, pa oni sami pristanu na to da ih koriste.

A ne da im se nešto nameće.

A to govorim kao neko ko se pita kako sam "ganjo koke", organizovao derneke dogovarao ljetne ludorije na moru itd tamo 70-ih i 80-ih itd bez mobitela. I kako su to na primjer Pink Flozd, Rolling Stonei, Beatlesi ionogi drugi urganizovali koncerta i svetske turneje prije nego što je internet izmišljen?

1983. kada se sa nekom dogovoriš da odeš na kafu, odeš na kafu. Danas malo, malo pa te 15 minuta ranije nazove da otkaže. To jeste, ako 1983. neka sa tobom nije htjela ništa to si odmah znao i znao si na čemu si. Danas ti nisi siguran da li te zavlači ili je stvarno nešto iskrslo. Biće da se onda živjelo iskrenije, danas se sve kalkuliše. A mobitel u tome pomaže. Sreća pa sam te dječije bolesti na vrijeme prebolovao :)

Pa se pitam, da mi ne plaćamo preskupo ovaj napredak?
Hakiz

#999 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

jeza u ledja wrote:
Hakiz wrote: A medicina. Sve to stoji. Ali stoji i to da promjenom načina života dovodeš do bolesti za koje onda moraš pronaći lijek. Pa se tako pronalazak tog lijeka smatra napretkom, ali dovođenje do bolesti koje prije nije bilo se elegantno zaboravi.
Hmm. Promjenom nacina zivota? Ljudi se zarazavaju jer nemaju osnovni koncept higijene, pod jedan, pod dva, jer nemaju da izvines sta da jedu. Ljudi su se zarazili ebolom ili AIDSom jeduci bushmeat. Nista importovano iz vana znaci. Govorimo o plemenima, slicnim onim koje spominjes. Ljudi u Indiji umiru od kolere jer nemaju pristup cistoj vodi. Nista uvezeno iz vana.
Istovremeno su se bolescuge poput malarije uspjele koliko toliko kontrolisati bilo lijekovima bilo mrezama. Kuga ili polio skoro pa iskorijejenjeni za one koji prime vakcinu, itd.
Znaci sve to prvenstveno ovisi od ekonomije i obrazovanja. Ne od romanticarskog pogleda na svijet i izolacionizma. Ne mozes se izolirati. Dugorocno ne mozes. U tome je poenta.

Cinjenica je sljedeca - da je prosjecni zivotni vijek u zemljama treceg svijeta sve duzi. Ako to nije naznaka zdravijeg zivljenja onda ne znam sta je.
To da je životni vijek duži, to je neosporno. I da je aktivni životni vijek duži i to je neosporno. I to da danas neko ko ima 38-39 temperaturu može nakljukan modernim lijekovima produktivno raditi i to je neosporno. Pa kada posljedice rada pod temperaturom dovedu do hroničnih bolova, promjena, bolesti kod nekoga ko onda još modernijim lijekovima sve to kontroliše taman toliko da može raditi i to je neosporno. Lijekovi ga drže taman toliko da kada doživi 75 godina umjesto u penziju ode u grob.

To se zove napredak.

I mi to želimo isporučiti i onima koji za to ne znaju. Onima koji umru u lovu u 40. umjesto u fabrici u 75. Da ovi civilizovani barem tih 35 godina razlike uživaju. Ne, naporno rade, ne uživaju.

NIsam pametan. Ne valja ni jedno ni drugo.
Last edited by Hakiz on 29/11/2016 18:41, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1000 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

To u vezi plemena. Zivot se namece jarane, jebiga. Sve te grupe koje se vrte oko tih plemena, svi se oni na neki nacin uplicu.

A u vezi tehnologije. Pa nije valjda da trebam da sad navoditi koristi od mobitela ili interneta? :-)
Govorim o real life stvarima koje direktno uticu na zdravlje (barem fizicko :D), kvalitet zivota, nivo edukacije.
Mislim pusti nostalgiju i zajebanciju. Svasta nesto stoji. I vjerovatno cemo tek za 50 godina znati koliko su se nasi mozgovi promjenili zbog ovolike tehnologije, ali zivot i smrt, sta cu sutra jest, cime ce me sutra izlijecit, kako cu negdje otic, vratit se, to su bitne stvari. Imam osjecaj da je glavni problem danas nas privilegovanih da ne znamo razabrati izmedju bitnih i nebitnih stvari.
Post Reply