Salim se
Moderator: Benq

evo s jutarnje kavice s druge stranevaljuga wrote:Šta je,ne smiješ na drugu stranuzlo zlo wrote:jest![]()
![]()
Dobra slika,za deset.a i sunčano brate kao u mom gradu

Kakva slika, wow!!!!!! Mislim da ovo moze samo blenda sa otvorom 1'8.[emoji1] [emoji1]mali_milojica wrote:Isti polozaj,samo nocu
Salim se![]()
Opa! Nek je sa srecom... I sretni blagdanizlo zlo wrote:sarajlije, da vidite malo sunca![]()
Uslikaj koju nocnu,po danu je svaki skoro dobar.zlo zlo wrote: evo s jutarnje kavice s druge strane![]()
![]()
![]()
Vidiš kako ti je ljepša slika sa ove strahne,uz kahvicuzlo zlo wrote:nek ti alfons pojasni, ovdje se ne izlazi po mraku![]()
![]()
Alfons pitao tu jedan momak di ima za kupit, možda vidi tvoj post
i fala
par dana....dođe ti koverta sa carine sa pozivom da dostaviš račun, tj. onaj izvod/račun sa paypala za tu transakciju...kada im to dostaviš onda traje par dana dok ti obračunaju sve troškove (cca 35% od iznosa računa) i onda ti čika poštar donosi telefon ili obavijest da ga preuzmešDexter4 wrote:Pozdrav za sve ljubitelje Xiaomija.. Nedavno sam naručio sa Alija Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB za 132$ i Mi Band 2 sa Gearbest za 22$. Ugl. Redmi Note 4 je jučer stigao u Bih. Koliko se otprilike ceka da mi ga isporuce, jel trebam dobiti neku obavijest od carine ili ce me oni telefonski zvati? I ukoliko mi budu tražili dokaz koliko sam platio, kako cu im to prikazati...
Mobitel sam s Alija narucio 12.12, a Mi Band2 sa GB 21.12.zlo zlo wrote:kada ga narucio? meni se s gb odužilo
A ukoliko te carina zaobidje, onda ti poštar donese mobitel bez da si imao ikakvog kontakta sa carinom?JoseMujica wrote:par dana....dođe ti koverta sa carine sa pozivom da dostaviš račun, tj. onaj izvod/račun sa paypala za tu transakciju...kada im to dostaviš onda traje par dana dok ti obračunaju sve troškove (cca 35% od iznosa računa) i onda ti čika poštar donosi telefon ili obavijest da ga preuzmešDexter4 wrote:Pozdrav za sve ljubitelje Xiaomija.. Nedavno sam naručio sa Alija Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB za 132$ i Mi Band 2 sa Gearbest za 22$. Ugl. Redmi Note 4 je jučer stigao u Bih. Koliko se otprilike ceka da mi ga isporuce, jel trebam dobiti neku obavijest od carine ili ce me oni telefonski zvati? I ukoliko mi budu tražili dokaz koliko sam platio, kako cu im to prikazati...
teoretski da...samo ne znam nikoga kome nisu mobitel cariniliDexter4 wrote:A ukoliko te carina zaobidje, onda ti poštar donese mobitel bez da si imao ikakvog kontakta sa carinom?JoseMujica wrote:par dana....dođe ti koverta sa carine sa pozivom da dostaviš račun, tj. onaj izvod/račun sa paypala za tu transakciju...kada im to dostaviš onda traje par dana dok ti obračunaju sve troškove (cca 35% od iznosa računa) i onda ti čika poštar donosi telefon ili obavijest da ga preuzmešDexter4 wrote:Pozdrav za sve ljubitelje Xiaomija.. Nedavno sam naručio sa Alija Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB za 132$ i Mi Band 2 sa Gearbest za 22$. Ugl. Redmi Note 4 je jučer stigao u Bih. Koliko se otprilike ceka da mi ga isporuce, jel trebam dobiti neku obavijest od carine ili ce me oni telefonski zvati? I ukoliko mi budu tražili dokaz koliko sam platio, kako cu im to prikazati...
10% je carina. Dodaj na to još nekakvih 10 KM (poslije PDV) i 2,5 km poštarine.Dexter4 wrote:A kolika je carina na mobitele? neki govore 5% a neki kazu da je 10%...
Ako sam platio mobitel 134€= 262KM *10% =288 *17%= 337KM Ukoliko budu realno izracunali.
Ima li jos nekih dodatnih troskova
Ustvari 10KM taksa + 3.5 KM naknade za carinski pregledAzrail wrote:10% je carina. Dodaj na to još nekakvih 10 KM (poslije PDV) i 2,5 km poštarine.Dexter4 wrote:A kolika je carina na mobitele? neki govore 5% a neki kazu da je 10%...
Ako sam platio mobitel 134€= 262KM *10% =288 *17%= 337KM Ukoliko budu realno izracunali.
Može biti i da je tako.sabanss wrote:Ustvari 10KM taksa + 3.5 KM naknade za carinski pregledAzrail wrote:10% je carina. Dodaj na to još nekakvih 10 KM (poslije PDV) i 2,5 km poštarine.Dexter4 wrote:A kolika je carina na mobitele? neki govore 5% a neki kazu da je 10%...
JakoAzrail wrote:Meni su ocarinili ovaj zadnji na osnovu nekog indijskog reviewa.
Ima jedna drugi problem.sabanss wrote:Ne mogu da vjerujem... Pa svi ovi sajtovi imaju uredno istaknute cijene, zar je toliki problem otici tamo i provjeriti?