Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

howdy

#976 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Samo jos jednom da ponovim: crvena tvrdjava nikad pozelenit nece. Kuko i njegove seljacine krocit u Tuzlu nece.
Rugafet

#977 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Rugafet »

Pa naravno da je tako. Ko god da je kriv neka snosi odgovornost, niko to i ne spori.

Nego mene bode u oci nesto drugo, sto je u tim kritikama od strane 'dobro obavjestenih' forumasa, @costacurta, gledam u tebe, (pored toga sto su same po sebi na nivou seoskog ogovaranja i nemaju nikakvu tezinu' jer ovdje mozes doci i napisati bilo sta o bilo kome) naglasak na tome da je Jasmin 'crven' pa samim tim i Tuzla je 'crvena'. Sto je u cijeloj prici za normalnog covjeka potpuno nebitan podatak. Dakle, cemu potenciranje da je on komunista i slicne gluposti? Taman da su neke od tih optuzbi i istinite, one odlaze u drugi plan kad je svaka druga recenica da je on komunjara.
howdy

#978 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Rugafet wrote:Pa naravno da je tako. Ko god da je kriv neka snosi odgovornost, niko to i ne spori.

Nego mene bode u oci nesto drugo, sto je u tim kritikama od strane 'dobro obavjestenih' forumasa, @costacurta, gledam u tebe, (pored toga sto su same po sebi na nivou seoskog ogovaranja i nemaju nikakvu tezinu' jer ovdje mozes doci i napisati bilo sta o bilo kome) naglasak na tome da je Jasmin 'crven' pa samim tim i Tuzla je 'crvena'. Sto je u cijeloj prici za normalnog covjeka potpuno nebitan podatak. Dakle, cemu potenciranje da je on komunista i slicne gluposti? Taman da su neke od tih optuzbi i istinite, one odlaze u drugi plan kad je svaka druga recenica da je on komunjara.
Mislim da bi Jasmin bio sasvim dobar ahbab kad bi kreno u dzamiju i presalto se u SDA....Sad je najveci problem zato sto je "komunjara".....
modem33

#979 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by modem33 »

Tyke wrote:Ne shvataj me pogresno, uopste nisam u politici niti se pretjerano bavim ti pitanjima pa zato i pitam konkretno oko cega se dizala hajka po pitanje njega, javni linc i slicno. Kao sto je slucaj za mnoge politicare, sudije... kao sto onaj jazavac pomilova Mirsu Svicarca, takav potez ne mozes opravdati pa bio on kasnine osudjen za taj propust ili ne. Ne treba mi nikakav pecat ili sudska presuda, na forumu smo i onako neobavezno diskutujemo, cemu odmah drskost i nervoza.
Svi znamo da se dobre lokacije daju Senadu Bingu, sa druge strane ovaj zaposljava ljude (sto kroz radnike u marketima, sto kroz gradjevinske firme koje izvode radove), zoo, moderan trzni i ti fazoni sto je trebalo gradu, da li dobije neku kintu na ruke ne znamo.
Tako i Senadu TomCatu dadne ove sitnije radove, vjerovatno imaju neki deal da ovaj radi povoljnije ali redovnije ce imati posla, ne znamo da li se i Jasmin tu ugradi ili i nisu to neki astronomski poslovi da bi dizao milione na nekom mostu. Mozda i uzme neku kintu, ali i za to postoje ljudi koji znaju i mogu provjeriti nacin poslovanja, cijene, uslove i ostalo pa kroz medije krenuti u rat.
Ja bih najsretniji bio da se sve zna i svako ko ukrade da se kazni, ali nista od toga. Zato se i nadamo ovako sporadicnim prijavama, hapsenjima, postupcima, medijskom hajkom i skretanju paznje na neke nepravilnosti i slicno. Pa zasto ne i protiv Jasmina, ako materijala ima.

Kao PRVO ... predsjednik FBiH ima po ZAKONU PRAVO "GODISNJE" "POMILOVATI" koga hoce i to ima odredjena kvota godisnja... "na prijedlog komisije".
Prvo vi procitajte neke pravila igre pa onda "blebecite" .... Ove carsijske price su "sve laz". Ja to volim nazvati "carsijske ljude" organizovanim RTS novinarima iz 92 godine... Lazu i urlicu ko slonovi. :izet: 8-)
General War

#980 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

howdy wrote:
Rugafet wrote:Pa naravno da je tako. Ko god da je kriv neka snosi odgovornost, niko to i ne spori.

Mislim da bi Jasmin bio sasvim dobar ahbab kad bi kreno u dzamiju i presalto se u SDA....Sad je najveci problem zato sto je "komunjara".....
Problem je sto Dzasmin zaposljava "svoje" u javna preduzeca...a ovi ko biva nemogu...a nemozes Tuzlaka sa licnom od prije 91 naci ni sa reflektorom. :roll:..ukljucujuci i ovog banovanog sa "poznatim" prezimenom :D
General War

#981 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

howdy wrote:Samo jos jednom da ponovim: crvena tvrdjava nikad pozelenit nece. Kuko i njegove seljacine krocit u Tuzlu nece.
Pogledaj malo bolje, odavno su oni tu.
Rugafet

#982 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Rugafet »

howdy wrote:Sad je najveci problem zato sto je "komunjara".....
Citajuci upise najvecih Jasminovih kriticara tu na temi tako ispadne. Uradio je ovo, uradio je ono, ali hajde manje vise to, to cemo ti nekako i oprostiti, al' sto si Jasmine jadan ne bio crven, e to ne mozemo
Samo jos jednom da ponovim: crvena tvrdjava nikad pozelenit nece. Kuko i njegove seljacine krocit u Tuzlu nece.
Skloni se od Tuzle u mene :lol:
Laertes

#983 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Laertes »

General War wrote:
howdy wrote:Samo jos jednom da ponovim: crvena tvrdjava nikad pozelenit nece. Kuko i njegove seljacine krocit u Tuzlu nece.
Nažalost. Kanton, sa ovlastima puno širim od Grada.
Mohamad Sissoko

#984 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

:lol:
Ovo me je uvijek nasmijavalo i pokazivalo kako jasminove ovcice ili su neinformisane ili poglupe.
Likovi po tri firme imaju po TZ jos im i Jasko daje zemljiste i saradjuje a za vas ima pricicu o odbrani.
Hahaha
howdy

#985 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Mohamad Sissoko wrote:
Ovo me je uvijek nasmijavalo i pokazivalo kako jasminove ovcice ili su neinformisane ili poglupe.
Likovi po tri firme imaju po TZ jos im i Jasko daje zemljiste i saradjuje a za vas ima pricicu o odbrani.
Hahaha
Meni je stvarno zao zelene boje....brini se za arape, pusti ti glupe i neinformisane da pricaju pricice :D
Imat firmu i bit na vlasti mislim da nije isto....
Fakat nemam pojma sto se nerviras, opusti se....crvena je lijepa boja....
howdy

#986 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

General War wrote:
Sve jasno, nego malo da se zabavljamo...neko se i iznervira...i tako.
General War

#987 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

howdy wrote:
General War wrote:
Sve jasno, nego malo da se zabavljamo...neko se i iznervira...i tako.
:thumbup:
samo u kosku
Haman

#988 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman »

Stvarno ljudi nece da razumju ono sto se napise.
1.Crveni su bili komunisti. Jasmin je bio komunista,zadrzao je taj nacin logickog misljenja, smatra da treba ostati dozivotni gradonacelnik, pred izbore prica price koje nemaju veze sa istinom " ako crveni ne pobijede) dakle, sam je sebe poroglasio crvenim, pa zasto ga onda i drugi ne mogu tako oslovljavati, " Tuzla nece biti vise multietican grad". I manje obrazovan covjek zna da multieticnost Tuzle nije djelo crvenih nego je to dtadicionalan nacin zivota od osmanskog carstva pa sve do poslednjeg rata o cemu sam prezentirao podatke za Tuzlu i Banja Luku.

2. Tuzla je zaista zagdjen grad. Najveci zagadjivaci su rubna naselja, gdje ljudi lose smece, plastiju, gumu itd, cime unistavaju svoje zdravlje pa onda i zdravlje gradjana Tuzle. Vlast je tu da sprovodi zakone i da sprecava zagadjivanje grada i unistavanje zdravlja ljudi.

3 Dok se citav svijet bori protv zagadjenosti okoline u Tuzli je to normalna pojava da se okolina maksimalno zagadjuje, dijelom zbog niske svijesti gradjana o potrebi zdrave okoline, stetnosti dima od loseg uglja, plastike i guma po zdravlje ljudi, a dijelom sto vlasti ne cine nista da se to sprijeci.

4. HAK je bio najveci zagadjivac Tuzle po pricama nekih. Kad su ga Japanci dovrsili navodno su kazali " steta sto je u blizini Beograda", cime su zelili naglasiti kolika je njegova stetnost po zdravlje ljudi, a posebno onih najblizih a to su Tuzlaci. Tuzla se rijesila HAK-a a u zamjenu nije nista ucinjeno, nisu stvoreni uslovi da se HAK nadomjesti pruzanjem povoljnih uslova za ulaganje stranog kapitala. To ne cine pojedinici-obicni gradjani, to cini vlast, a vlast u Tuzli ima gradonacelnik i njegov tim. Zbog toga je Tuzla grad sa velikim procentom nezaposlenih.

I sad ce demagozin opet da raspravljaju o crvenim i zelenim a ne o dimu i nezapslenosti u Tuzli, ko je najodgovorniji za to stanje-zasto nisu stvreni uslovi za ulaganje stranog kapitala. Demagozi ce i dalje slusati price njihovog vodje " nece nama Sarajevo odredjivati.........." " Tuzla je ispred svih gradova..........", Tuzla nikad nece biti Banovici...........", "ako ne pobijede crveni Tuzla ce prestati biti multietican grad"......... itd. Smijesne stvari prica prvi covjek Tuzle a jos smjesniji su oni koji u takve price vjeruju.

A sad da demagoge podsjetim jednom fotografijom sta je Tuzla.

Image

Eto postovani komentatori o ovome mi treba da pricamo, a ne o crvenim i zelenim i ko je bolji a ko gori, jer ni jedni ni drugi nisu dobri, jer ni jedni ni drugi ne rade za dobro gradjana koji su ih birali. Samo slijepci bjeze od istine, samo slijepi i oni bez pameti slijede one koji ne vide dalje od Tuzle. Odite u Banja Luku, Bijeljinu, Brcko pa vidite kako je tamo.
howdy

#989 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Haman wrote:Stvarno ljudi nece da razumju ono sto se napise.
1.Crveni su bili komunisti. Jasmin je bio komunista,zadrzao je taj nacin logickog misljenja, smatra da treba ostati dozivotni gradonacelnik, pred izbore prica price koje nemaju veze sa istinom " ako crveni ne pobijede) dakle, sam je sebe poroglasio crvenim, pa zasto ga onda i drugi ne mogu tako oslovljavati, " Tuzla nece biti vise multietican grad". I manje obrazovan covjek zna da multieticnost Tuzle nije djelo crvenih nego je to dtadicionalan nacin zivota od osmanskog carstva pa sve do poslednjeg rata o cemu sam prezentirao podatke za Tuzlu i Banja Luku.

2. Tuzla je zaista zagdjen grad. Najveci zagadjivaci su rubna naselja, gdje ljudi lose smece, plastiju, gumu itd, cime unistavaju svoje zdravlje pa onda i zdravlje gradjana Tuzle. Vlast je tu da sprovodi zakone i da sprecava zagadjivanje grada i unistavanje zdravlja ljudi.

3 Dok se citav svijet bori protv zagadjenosti okoline u Tuzli je to normalna pojava da se okolina maksimalno zagadjuje, dijelom zbog niske svijesti gradjana o potrebi zdrave okoline, stetnosti dima od loseg uglja, plastike i guma po zdravlje ljudi, a dijelom sto vlasti ne cine nista da se to sprijeci.

4. HAK je bio najveci zagadjivac Tuzle po pricama nekih. Kad su ga Japanci dovrsili navodno su kazali " steta sto je u blizini Beograda", cime su zelili naglasiti kolika je njegova stetnost po zdravlje ljudi, a posebno onih najblizih a to su Tuzlaci. Tuzla se rijesila HAK-a a u zamjenu nije nista ucinjeno, nisu stvoreni uslovi da se HAK nadomjesti pruzanjem povoljnih uslova za ulaganje stranog kapitala. To ne cine pojedinici-obicni gradjani, to cini vlast, a vlast u Tuzli ima gradonacelnik i njegov tim. Zbog toga je Tuzla grad sa velikim procentom nezaposlenih.

I sad ce demagozin opet da raspravljaju o crvenim i zelenim a ne o dimu i nezapslenosti u Tuzli, ko je najodgovorniji za to stanje-zasto nisu stvreni uslovi za ulaganje stranog kapitala. Demagozi ce i dalje slusati price njihovog vodje " nece nama Sarajevo odredjivati.........." " Tuzla je ispred svih gradova..........", Tuzla nikad nece biti Banovici...........", "ako ne pobijede crveni Tuzla ce prestati biti multietican grad"......... itd. Smijesne stvari prica prvi covjek Tuzle a jos smjesniji su oni koji u takve price vjeruju.

Image

Eto postovani komentatori o ovome mi treba da pricamo, a ne o crvenim i zelenim i ko je bolji a ko gori, jer ni jedni ni drugi nisu dobri, jer ni jedni ni drugi ne rade za dobro gradjana koji su ih birali. Samo slijepci bjeze od istine, samo slijepi i oni bez pameti slijede one koji ne vide dalje od Tuzle. Odite u Banja Luku, Bijeljinu, Brcko pa vidite kako je tamo.
jesi ovo u wordu otipko pa copy-paste?
aratet

#990 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by aratet »

Multietnicnost i Osmansko Carstvo hahahahaha, nemuslimani bili kmetovi.
Jel ti znas o cemu pricas?
Haman

#991 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman »

Sa ovom svojom tvdnjom sve si kazao, bolje receno kazao si koliki si neznalica. Da li znas sta podrazumijevamo pod rijecju: rob, kmet, a sta pod rijecju hriscanin-krscanim, musliman a sta pod rijecju multietican.

Mozda ti ovo malo pomogne da lakse razumijes ono sto nerazumijes.

Image

Sta pise u uvom srpskom dokumetu pod brojem 3
Rugafet

#992 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Rugafet »

howdy wrote:jesi ovo u wordu otipko pa copy-paste?
Nemoj i ti sad da si na kraj srca. Covjek se potrudi i napise kilometarski post sve sa slikama, (ja sam dvije pis pauze pravio dok sam ga procitao) a ti tako.
Sad je meni jasno, nije njemu bitno sto je Jasmin crven, covjek se samo sikira sto je Tuzla nezaposlena i zrak zagadjen. To da je Jasmin crven i da je komunista ma on to onako nama slucajno svaki put napise.
howdy

#993 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Rugafet wrote:
howdy wrote:jesi ovo u wordu otipko pa copy-paste?
Nemoj i ti sad da si na kraj srca. Covjek se potrudi i napise kilometarski post sve sa slikama, (ja sam dvije pis pauze pravio dok sam ga procitao) a ti tako.
Sad je meni jasno, nije njemu bitno sto je Jasmin crven, covjek se samo sikira sto je Tuzla nezaposlena i zrak zagadjen. To da je Jasmin crven i da je komunista ma on to onako nama slucajno svaki put napise.

gdje nema crvenih zaposlenost je 110%, a zagadjenosti nema.
Tyke

#994 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Tyke »

howdy wrote:
Haman wrote:Stvarno ljudi nece da razumju ono sto se napise.

Image

jesi ovo u wordu otipko pa copy-paste?
Cijeli dan u kuci proveo sklapajuci i lektorisuci tekst. A onda boom, opra nas na ruke. :lol: :lol:
To ne cine pojedinici-obicni gradjani, to cini vlast, a vlast u Tuzli ima gradonacelnik i njegov tim. Zbog toga je Tuzla grad sa velikim procentom nezaposlenih.
Ovdje si u pravu 100%. Vlast je kriva sto je dozvolila svakom kelji da se zaposljava u ovom predivnom gradu, cak i da ima pravo apliciranja, umjesto da prednost ima gradjanin ovog grada. Od skola i drugih drzavnih firmi pa do privatnih kompanija, zamanta ti se slusajuci raznorazna akcentovana zavijanja, kao u leglo kojota da sam upao. Tuzla, nazalost, mora da zaposljava najveci kanton u drzavi, pa kad seljak dobije posao odmah pravi mjesto za jos jednog kojota, jebe se nasoj Vlasti sto u skolama nam djecu uce profesori(ce) kojima je normalno reci "glOva" ili me ubjedjuje da je ispravno napisati "ne odgovoran" ili "ne svjestan", u picku maternu i zdravstvo i prosvjeta neka idu kad takvi tu rade. Na Gradini leglo seljakluka, valjda Tuzlansko dijete manje vrijedi, a skole pune profesorica iz Kladnja, Lukavca, Gracanice i okolnih mjesta, valjda im povoljnije platiti onoj iz Kladnja 200KM za prevoz, umjesto profesorici iz Tuzle 50KM, i milion slicnih primjera.
Za takav odnos prema nama, Tuzlacima, krivim nasu Vlast i odnos prema domacem stanovnistvu koje je na samoj margini u rodjenom gradu.
Zato moje dijete nece se skolovati ovdje, pa makar ja kopao kanale dan i noc kako bih ga skolovao u normalnoj ustanovi, a ne da mi dijete pocne seljacki akcentirati rijeci zahvaljujuci nekoj ruralnoj profesoriti, podobnoj trenutnoj kantonalnoj politickoj garnituri.
Tyke

#995 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Tyke »

Haman wrote:Sa ovom svojom tvdnjom sve si kazao, bolje receno kazao si koliki si neznalica. Da li znas sta podrazumijevamo pod rijecju: rob, kmet, a sta pod rijecju hriscanin-krscanim, musliman a sta pod rijecju multietican.

Mozda ti ovo malo pomogne da lakse razumijes ono sto nerazumijes.

Image

Sta pise u uvom srpskom dokumetu pod brojem 3
لا تقرأ الصربية إلكتروني، وضعت في البوسنية.
Mohamad Sissoko

#996 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Stanovnici cijelog kantona doprinose budzetu istog tako da svi stanovnici imaju pravo biti zaposleni u kantonalnim institucijama bez obzira sto su skoro sve prisutne u Tuzli.
Drugo su opcinske firme i ustanove.Tamo Tuzlaci doprinose i tamo Tuzlaci samo treba da rade.Kanton je nesto drugo.Neko treba da izdvaja sredstva od plate za kantonalne institucije a da tamo samo Tuzlaci rade jer jebiga zgrade su locirane u Tuzli..kurko. :mrgreen:
Tyke

#997 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Tyke »

Naravno, samo Tuzlaci treba da rade i smanjicemo tako problem nezaposlenosti. :D

Ovako kako koja stranka ili mudonja dodju na vlast, tako povedu za sobom porodice i prijatelja porodice. Ko ih jebe, neka se posvete zemljoradnji, doprinose na drugi nacin, mi cemo kupovati to i tako svima dobro. Sad nece niko se bani zemljoradnjom, jos se poceli i zvati Tuzlacima kad ih pitas odakle su. Samo sto vuciji akcenat ne mogu sakriti. :izet:
Hamolj

#998 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

Mohamad Sissoko wrote:Stanovnici cijelog kantona doprinose budzetu istog tako da svi stanovnici imaju pravo biti zaposleni u kantonalnim institucijama bez obzira sto su skoro sve prisutne u Tuzli.
Drugo su opcinske firme i ustanove.Tamo Tuzlaci doprinose i tamo Tuzlaci samo treba da rade.Kanton je nesto drugo.Neko treba da izdvaja sredstva od plate za kantonalne institucije a da tamo samo Tuzlaci rade jer jebiga zgrade su locirane u Tuzli..kurko. :mrgreen:
Treba SDA, po kojoj konstantno pljuju da zahvale što im je aerodrom skoro pa postao bh lider po broju putnika i količini prevezene robe.
Mohamad Sissoko

#999 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Hamolj wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Stanovnici cijelog kantona doprinose budzetu istog tako da svi stanovnici imaju pravo biti zaposleni u kantonalnim institucijama bez obzira sto su skoro sve prisutne u Tuzli.
Treba SDA, po kojoj konstantno pljuju da zahvale što im je aerodrom skoro pa postao bh lider po broju putnika i količini prevezene robe.
Vidjoh svojatanje nekih sdrpovaca...a aerodrom osim Tuzla u nazivu slabo da ima veze sa gradom Tuzla i lokalnom vlascu.Al kad moze Jasko otvarat privatne objekte moze vala i zivinicki aerodrom bit tuzlanski :mrgreen:
Hamolj

#1000 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

Mohamad Sissoko wrote:
Hamolj wrote:
Vidjoh svojatanje nekih sdrpovaca...a aerodrom osim Tuzla u nazivu slabo da ima veze sa gradom Tuzla i lokalnom vlascu.Al kad moze Jasko otvarat privatne objekte moze vala i zivinicki aerodrom bit tuzlanski :mrgreen:
Ne, znaš kako to kod njih funkcioniše. Sve što je dobro urađeno, uradili su Jasko, općina i SDP. Sve što je propalo, uništili su SDA i kanton. Eh, aerodrom su razvile vlada Federacije i TK, ali za to nije zaslužna SDA nego opet SDP.

Na stranu što uopće nije u Tuzli. :D
Post Reply