Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#976 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nego gdje je Hafis, eno mu braća zabranila u Pelagićevu Hrvatski jezik. Al' ja zaboravio da mu ćirilićar preCednik brine samo za ove od Mostara do Širokog i Ljubuškog, ostali Hrvati mogu pocrkati. :oops:

Pelagićevo: Djeci hrvatskih povratnika ukinuta nastava na hrvatskom jeziku

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pelagice ... /160921008
Styling

#977 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Styling »

Nisam imala zivaca da procitam svih 40 strana teme, citala sam na preskok, pa se unaprijed izvinjavam ako je neko vec pisao o ovome o cemu cu ja pisati.

Odmah da kazem da mi sve ovo oko Arapa smeta iz slijedecih razloga:

1. Cinjenica je da Arapi idu i u druge zemlje i tamo investiraju a ne samo kod nas, ali u svakoj drugoj zemlji se moraju vladati u skladu sa lokalnim zakonima, postovati pravila, nema nista preko stele, itd. dok ovdje kod nas se ponasaju bahato i uz pomoc veza dolaze preko noci do dozvola za koje nasem ljudima treba i po godinu dana, a sve pod okriljem privlacenja investitora. Mi smo sitna halasa i oni znaju da se novcem kod nas moze sve kupiti, pa i dobiti gradjevinska dozvola za 24 sata a ti Bosnjo obilazi saltere po godinu-dvije ali je i tada pitanje da li ces dobiti sve papire.

2. Smeta mi nas podanicki mentalitet prema njima, jer se mi ubismo da im se prikazemo kao dobri domacini, pa sada u gradu u par eminentnih hotela i soping centara i na cijeeeeloj carsiji nemas gdje popiti alkoholno pice. Kada tome pridodamo i Ilidzu (koju od nedavno zovemo i Blisko-Istocno Sarajevo) onda se tradicionalna kafana svede na potez Skenderija-Alipasino, s tim sto i na tom potezu imas mjesta gdje ne sluze alkohol, jer zaboga, Arapi ne piju pa nece da zalaze u kafane gdje se toci alkohol a pojedinim nasim ugostiteljima su valjda oni drazi gosti od naseg naroda.

3. Zene im se ponasaju bahato u prodavnicama, obicno nastupaju coporativno sa djecom i od svake prodavnice u koju udju naprave haos, ne posjeduju osnovnu kulturu ponasanja i ophodjenja, galame, ponasaju se kao da su bogom dani, updaju u rijec, razbacuju stvari i ocekuju da nase zene u prodavnicama za njima pospremaju kao sluge.

4. Ovo je mozda i najvaznije. Nisam bas sigurna da su sve pare koje ulazu njihove. Mislim da odredjeni broj njih pod okriljem "arapskih" para sluze ovdje kao agenti nekih nasih politicara koji su tokom zadnjih dvadeset i kusur godina dobro zagrabili pa sada parama koje cuvaju na off-shore racunima zele da kupuju zemlju a ne mogu bas licno (bilo bi previse ofirno) nego su nasli "investitore" sa bliskog istoka da to urade za njih. Mozda sam u krivu. Buducnost ce pokazati.
Trebam te

#978 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Trebam te »

Znaci do nasih je vlasti i do nas, hoce li ih vlasti pustiti da budu investitori i poduzetnici i turisti ili , ne daj Boze, (robovlasnici i nelegalni zemljoposjednici ?)

A do nas gradjana je , hocemo li bagru tipa ; Memica, ili nacelnika Trnova, ili nacelnika Ilijasa..., i slicne poltrone i nelegalne krcmitelje grunta sopstvene Domovine, ponovo izabrati, pa ako ih opet izglasamo, sve smo sami krivi i trebaju nas i dalje, "handriti" ! :izet:

Extra receno :thumbup: :thumbup:
Hafis

#979 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nego gdje je Hafis, eno mu braća zabranila u Pelagićevu Hrvatski jezik. Al' ja zaboravio da mu ćirilićar preCednik brine samo za ove od Mostara do Širokog i Ljubuškog, ostali Hrvati mogu pocrkati. :oops:
Ali zato su tu odlućni antifašisti i multietnićari koji će dići glas protiv ovog zloćina.
Bola, šta te briga šta se dešava u Pelagićevu, kada na Ilidži prijeti ukidanje latinice. Točenje alkohola je ionako već pri kraju.
Drvosjeca iz Dejcica

#980 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nego gdje je Hafis, eno mu braća zabranila u Pelagićevu Hrvatski jezik. Al' ja zaboravio da mu ćirilićar preCednik brine samo za ove od Mostara do Širokog i Ljubuškog, ostali Hrvati mogu pocrkati. :oops:
Ali zato su tu odlućni antifašisti i multietnićari koji će dići glas protiv ovog zloćina.
Bola, šta te briga šta se dešava u Pelagićevu, kada na Ilidži prijeti ukidanje latinice. Točenje alkohola je ionako već pri kraju.
Ugledali smo se na napredne zemlje Skandinavije, samo rijetka mjesta imaju točenje alkohola. Zar ne težimo Europi? :mrgreen: Zakajla vam ga Mile a da niste ni osjetili. :bih: Rekoh ja ranije kršćanski talibanat, eto imate sada na svojoj koži da osjetite metode tog bratskog talibanata. :mrgreen:
Ci-Nick

#981 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Ci-Nick »

Gledam na TV-u, navalili arapi i na Bonn, uglavnom dolaze na liječenje, a za njima dolaze i čitave porodice.. agencije za nekretnine im izdaju stanove na period od 3 do 6 mjeseci sa cijenom dnevnog najma od 250 eura. :-) za 6 mjeseci 45.000 eurića.
insomnia78

#982 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Brinu l' se da im ne pokvare njemacki islam? Ipak nisu isti mezheb
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#983 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

kad budemo kao nijemci
nek nam dođe i milijun arapa
Truba

#984 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

Hafis wrote:
ne znam jesi li bio na ilidzi ( da objasnim) ali sva sreća da je ono na šta se odnosi ova arapizacija latinice skoncentrana samo na nekih 100-200 metara male aleje na ilidzi
ostala ilidžanska naselja dišu normalno

znači ugroženo je materinjskog jezika nekih 150 metara središnje džade i to samo onog dijela koji se odnosi na usluge za arape
prkose banke, bh telekom, brice, lutrija bih, kladionice i neki kafići
pokleknule su sve moguće tvrtke za izdavanje svega i svačega, uslužne djelatnosti tipa hrana, masiranje, prevoz,

nova pojava: je netom uzdignute (erektivne) zgrade i ostala zdanja imaju sve moguće zastave arapskih zemalja + jedna BiH = lužani
Trebam te

#985 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Trebam te »

Black swan wrote:kad budemo kao nijemci
nek nam dođe i milijun arapa

Sve receno :thumbup:
breuer

#986 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by breuer »

insomnia78 wrote:Brinu l' se da im ne pokvare njemacki islam? Ipak nisu isti mezheb
teška je kolizija hambelijskog i merkelijanskog mezheba
Last edited by breuer on 21/09/2016 15:49, edited 1 time in total.
Captain Ahab

#987 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Captain Ahab »

Styling wrote: ...

2. Smeta mi nas podanicki mentalitet prema njima, jer se mi ubismo da im se prikazemo kao dobri domacini, pa sada u gradu u par eminentnih hotela i soping centara i na cijeeeeloj carsiji nemas gdje popiti alkoholno pice. Kada tome pridodamo i Ilidzu (koju od nedavno zovemo i Blisko-Istocno Sarajevo) onda se tradicionalna kafana svede na potez Skenderija-Alipasino, s tim sto i na tom potezu imas mjesta gdje ne sluze alkohol, jer zaboga, Arapi ne piju pa nece da zalaze u kafane gdje se toci alkohol a pojedinim nasim ugostiteljima su valjda oni drazi gosti od naseg djecom i od svake prodavnice u koju udju naprave haos, ne posjeduju osnovnu kulturu ponasanja i ophodjenja, galame, ponasaju se kao da su bogom dani, updaju u rijec, razbacuju stvari i ocekuju da nase zene u prodavnicama za njima pospremaju kao sluge.
...
Ovo je tako neistinito da je smijesno zapravo...
Tarzo

#988 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Tarzo »

Captain Ahab wrote:

2. Smeta mi nas podanicki mentalitet prema njima, jer se mi ubismo da im se prikazemo kao dobri domacini, pa sada u gradu u par eminentnih hotela i soping centara i na cijeeeeloj carsiji nemas gdje popiti alkoholno pice. Kada tome pridodamo i Ilidzu (koju od nedavno zovemo i Blisko-Istocno Sarajevo) onda se tradicionalna kafana svede na potez Skenderija-Alipasino, s tim sto i na tom potezu imas mjesta gdje ne sluze alkohol, jer zaboga, Arapi ne piju pa nece da zalaze u kafane gdje se toci alkohol a pojedinim nasim ugostiteljima su valjda oni drazi gosti od naseg djecom i od svake prodavnice u koju udju naprave haos, ne posjeduju osnovnu kulturu ponasanja i ophodjenja, galame, ponasaju se kao da su bogom dani, updaju u rijec, razbacuju stvari i ocekuju da nase zene u prodavnicama za njima pospremaju kao sluge.
...

A i da jeste istinito, niko nije zabranio točenje alkohola.
Vlasnik ugostiteljskog objekta sam bira ono što će ponuditi mušterijama.
Niti mu ko može narediti da toči alkohol, a ni zabriniti.
Captain Ahab

#989 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Captain Ahab »

Tarzo wrote:
Captain Ahab wrote:

...

A i da jeste istinito, niko nije zabranio točenje alkohola.
Vlasnik ugostiteljskog objekta sam bira ono što će ponuditi mušterijama.
Niti mu ko može narediti da toči alkohol, a ni zabriniti.
Ma gluposti pisu, tacno paranoja.
Truba

#990 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

sto se ne vezete za ostale stvari iz posta nego samo alkohol
plinas

#991 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by plinas »

Hafis wrote:
Bravo Hafis, svaka ti je na mjestu :-)
Gojeni H

#992 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Fudo Bosna wrote:
Jedno su ta pravila, drskost njihova i bahatost, a drugo je to sto sve muslimane , a nearape, a to je najmanje 85% muslimana u svijetu, (od oko 1,7 milijardi muslimana, svega je oko 0,3 milijar/300 miliona , Arapa i kritika ovog neislamskog ponasanja NIJE kritika islama, a i sam sam musliman), dakle nas sve ostale Arapi smatraju, adzemima, "nizim od sebe", (to sam cuo licno od pojedinih Arapa), i to nipodastavanje moze i predstavljace poseban problem nama, Bosnjacima/muslimanima, (pa npr. on ima platu od 5000 km, ti "hediju" od 500 km, ti faks on SSS, ali grebi ga, "nisi Arap", ko nije radio sa njima nije ni mjerodavan, da nam ih hvali i tusi nam, "damu pod bubrege", kako ce oni nuditi eto "bolje plate ili uvjete radne od nasih poslodavaca), to je glupost i to nesuvisla...
Fuade, brkas pojmove ...

S obzirom da o narodu mozemo govoriti iskljucivo generalno, ovo ce biti takvo pisanje.

Arapi danas imaju niz ogromnih problema, a broj jedan je visedecenijski zivot pod despotskim rezimima.
Sve to dodatno je ideoloski upakovano u misionarsku, nicim zaustavljenu, vehabijsku ideologiju od '70-ih godina pa naovamo.
Jos tome treba pridodati arapsko-beduinski nacionalizam/rasizam ... i rezultat je totalno sheban narod na svakom planu.
Narod koji zeli da dominira nad drugima ( a ne moze), ali i medjusobno zavisno od nacije , a ne moze apsolutno nista ponuditi svijetu, mora biti nazvan ludim.

Sve to znaju i ljudi na Zapadu i smiju se budalama dok im uzimaju novce.

Ne mozemo poceti od osnove "da li su Arapi dobri ljudi, susjedi, itd.", vec da li i koliko se moze iskoristiti njihova odusevljenost Bosnom, turisticki dolasci, ulaganja, itd.
I ovo ne vazi za Arape, vec i za Austrijance, Turke, ili bilo koga drugog.
Zivimo u dobu masovne globalizacije i treba koristiti situaciju. Ako necemo mi, neko drugi sigurno hoce.
Styling

#993 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Styling »

Captain Ahab wrote:
Nema to veze sa paranojom. U nasem Bosanskom mentalitetu je da kada neko ukazuje na odredjene promjene u drustvu koje imaju negativnu tendenciju takav se odmah proglasava paranoicnim. Ovo nema veze sa paranojom, ja samo pokusavam da ukazem na trend koji sve vise razvija nama ispred nosa ali mi to ignorisemo.

Tako su i mog oca koji je '91 kada je buktio rat u Hrvatskoj govorio rodbini i prijateljima da ce biti rata i kod nas i da se trebamo pripremiti (ne zbog toga sto je neki politicar nego sto je intenzivno pratio desavanja u okruzenju) proglasavali paranoicinim i govorili kako nema sanse da se to nama desi, gdje ce, pobogu kod nas biti rata, a i Alija je rekao da je za rat potrebno dvoje...pa kad se svo zlo srucilo na nas onda su svi bili u cudu "ko bi rekao da se nama moze desiti rat". Ali, kasno bjese.
prog321

#994 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

Nema jedno sa drugim nikakve veze.
Cuj pocetak rata i dolazak Arapa isto ? :-) :lol:
Fudo Bosna

#995 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?l o

Post by Fudo Bosna »

Gojeni H wrote:
Fudo Bosna wrote:
Jedno su ta pravila, drskost njihova i bahatost, a drugo je to sto sve muslimane , a nearape, a to je najmanje 85% muslimana u svijetu, (od oko 1,7 milijardi muslimana, svega je oko 0,3 milijar/300 miliona , Arapa i kritika ovog neislamskog ponasanja NIJE kritika islama, a i sam sam musliman), dakle nas sve ostale Arapi smatraju, adzemima, "nizim od sebe", (to sam cuo licno od pojedinih Arapa), i to nipodastavanje moze i predstavljace poseban problem nama, Bosnjacima/muslimanima, (pa npr. on ima platu od 5000 km, ti "hediju" od 500 km, ti faks on SSS, ali grebi ga, "nisi Arap", ko nije radio sa njima nije ni mjerodavan, da nam ih hvali i tusi nam, "damu pod bubrege", kako ce oni nuditi eto "bolje plate ili uvjete radne od nasih poslodavaca), to je glupost i to nesuvisla...
Fuade, brkas pojmove ...

S obzirom da o narodu mozemo govoriti iskljucivo generalno, ovo ce biti takvo pisanje.

Arapi danas imaju niz ogromnih problema, a broj jedan je visedecenijski zivot pod despotskim rezimima.
Sve to dodatno je ideoloski upakovano u misionarsku, nicim zaustavljenu, vehabijsku ideologiju od '70-ih godina pa naovamo.
Jos tome treba pridodati arapsko-beduinski nacionalizam/rasizam ... i rezultat je totalno sheban narod na svakom planu.
Narod koji zeli da dominira nad drugima ( a ne moze), ali i medjusobno zavisno od nacije , a ne moze apsolutno nista ponuditi svijetu, mora biti nazvan ludim.

Sve to znaju i ljudi na Zapadu i smiju se budalama dok im uzimaju novce.

Ne mozemo poceti od osnove "da li su Arapi dobri ljudi, susjedi, itd.", vec da li i koliko se moze iskoristiti njihova odusevljenost Bosnom, turisticki dolasci, ulaganja, itd.
I ovo ne vazi za Arape, vec i za Austrijance, Turke, ili bilo koga drugog.
Zivimo u dobu masovne globalizacije i treba koristiti situaciju. Ako necemo mi, neko drugi sigurno hoce.

Ne vidim uopste koliziju u mome i tvome pisanju, pisemo isto ili slicno, kazes treba uzeti novce, i ja to zakljucujem, ali i na opasnost po Bosnjake pogotovu, zbog poznatog mentaliteta Arapa, da muslimane nearape smatraju niz od sebe, ( a mi smo u nevolji i moracemo ih uzimati za poslodavce i to uopste ne bi bio problem da, sada ono veliko da), da nasi politicari nisu supci od ljudi. i da ce se zakon o radu zaobilaziti i to u siiiroookom luuku, pa uz ovaj poznati arapski mentalitet, ti Bosnjo si sluga, a ja sam poslodavac i gazda, ko grebe, radno vrijeme, ko grebe ljudska i radnicka prava, ko grebe ako kod mene Arap na slicnom poslu u firmi ima 5000 milja , a domicilni Bosnjo i boolji uposlenik i obrazovaniji 500, JER NAS DRZAVA NECE ZASTITITI,MADA SMO MI DOMACINI A ONO MUSAFIRI)...

Govorim i iz licnog iskustva, kako on tretira "adzema"-nearapa, a kako svoga, "adnana"-Arapa, kada vidis profesora koji mu vodi neki slozeni referat u firmi, a koji mora da mu bude i sofer i hamal ako zatreba, kada Arapa intimno , npr. u jednoj NGO, zapitas, zasto moj direktor lokalnoga ureda ima platu 10 tak puta nizu od arapskog, na istom referatu, pa ti lik hladno kaze da je Bosnjo nearap, te da.mu je to gornji limit i slicno , imas opravdan razlog da sumnjas, da ce npr: Memic poslati opcinsku ,inspekciju , ili da ce federalna doci poreska ili da ce doci inspekcija rada da uprati arapa, (placa li se porez, da li se uplacuje PIO, da li se radi 9 ili 12-13h, da li imestiraas placen topli, prijevoz i slicno)...

Ko je imao prilike gledati nearape muslimane i njihov tretman u tim drzavama, odakle nam ovi uglavnom dolaze, taj ce ti pitvrditi jos gora i stravicnija iskustva vema losih nadnica i gazenja radnickih prava.

Dakle poslodavce arape staviti pod kontrolu a ne da nas grebu i zaobilaze zakone u sopstvenoj nam Domovini?

Predloziti im projekte ako vec hoce da investira, umjesto Trnovskog "Ozona" koji ce nam dugorocno unistiti vodni sliv i mozda ostaviti Sarajevo , dugorocno, bez pitke vode, sa vrlo malo novih uposlenika, daj nam zaposli, poljoprivredu , pokreni stocarstvo Trnova, zaposli koju hiljadu a ne koju stotinu ljudi...

Gradi pogone a ne naselja za Arapske i nase "guzonje" i slicno. NA TE PROPUSTE TI UKAZUJEM, a kako ih nece i biti , kada lokalni seljacici politicari, ugoscuju i vodaju arapske investitore?

E sad, to je jedan par cipela, grebat ga, slazem se, eto , opet od turizma imamo koristi,objektivno trose, kupuju u nasim centrima, ali i tu drzava treba uzeti maksimum: da se placa boravisna taxa, da se moora gost arapski prijaviti, ako se izdaju sobe, da se uzima "momacki", ali Boga mi , ne samo i iskljucivo u "padje" pojedinaca koji izdaju, vec doobar porez i kontrola drzave, naravno, dosadasnje iskustvo me, NAZALOST DEMANTUJE ?

I konacno i ono najgore je u svemu, sto se kupuje zemlja, od toga kratkorocno imaju koristi Bosanci pojedinci ili opcine sto tusnu koju stotinu hektara drzavnog grunta, ali to je kao sto zna , NELEGALNO, i Boga mi, ako se tako nastavi, ostadosmo bez ovog dijela Bosne odnosno ekoloski najbitnijih resursa, (Vrela Bosne, izvorista, dijelova uz rijeke i slicno , a i prijeti nam velika opasnost od naseljavanja "brace", razlicitog mentaliteta i kulture), sto ce Dodicima i Covicima biti suuper argument i kec za secesiju u rukavu i to nazalost nasom, Bosnjackom krivicom, "nabacena lopta za volej" !
Last edited by Fudo Bosna on 22/09/2016 10:58, edited 2 times in total.
Fudo Bosna

#996 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Styling wrote:
Captain Ahab wrote:
Nema to veze sa paranojom. U nasem Bosanskom mentalitetu je da kada neko ukazuje na odredjene promjene u drustvu koje imaju negativnu tendenciju takav se odmah proglasava paranoicnim. Ovo nema veze sa paranojom, ja samo pokusavam da ukazem na trend koji sve vise razvija nama ispred nosa ali mi to ignorisemo.

Tako su i mog oca koji je '91 kada je buktio rat u Hrvatskoj govorio rodbini i prijateljima da ce biti rata i kod nas i da se trebamo pripremiti (ne zbog toga sto je neki politicar nego sto je intenzivno pratio desavanja u okruzenju) proglasavali paranoicinim i govorili kako nema sanse da se to nama desi, gdje ce, pobogu kod nas biti rata, a i Alija je rekao da je za rat potrebno dvoje...pa kad se svo zlo srucilo na nas onda su svi bili u cudu "ko bi rekao da se nama moze desiti rat". Ali, kasno bjese.

:thumbup:

Stvari ,kako shvatam , nisu stavljene u istu ravan, nego je uzet taj prijeratni primjer, ma neka ih neka se spremaju, ma nece nas niko?

I ovdje ti ukazujes na opasnost, (pa ljudi ako dolaze, hajmo to kontrolisati, hajmo staviti u zakonski okvir, hajmo to iskoristiti, sto cu ja Arapu npr. na Ilidzi , ko zadnji dupeliza. otvarati lokantu- restoran i nuditi mu njegova jela i to uglavnom Arapi , umjesto da mu ja.otvorim , 50/100, ascinica , cevabdzinica, buregdzinica i napisem im na arapskom , bujrum/bosanski specijalitet), a ne nazigu se i prepusti stvar turizma pojedincima, a investicije lokalnom seljacicima politicarima !

Pa umjesto da seljacki lokalni politicar potpisuje ugovor o cak 4,5 milijarde, koje milijarde :izet: , da ostanes zbog naselja " Buron" u vodozahvatnoj zoni bez sliva pitke vode, (pocela gradnja bez ikakvih hidroloskih dozvola, haloo :( ) , e neka umjesto lokalnog trnovskog politicara/ seljacica, da to vodi drzava , politicari na drzavnom ili federalnom nivou i neka preko ozbiljnih projekata ponude investitoru pokretanje proizvodnje da zaposli na hiljade a ne stotinjak nasih nezaposlenih Bosanaca, ne samo gradnju naselja Arapima da ostaju ili nasim i njihovim guzonjama od cega nemas, ( kada te vile izgradis neke velike fajde), nego da ulazu u velike i ozbiljne investicije/ projekte, da se narod zaposljava, da se proizvodnja pokrece...

U turizmu npr; ne wehabija Bosanac da nam bude kao "turisticki vodic" na crno, nego skolovan turisticki vodic i strogo kontrolisana turisticka ponuda od Kantona i federalnih ministarstava i obrazovani turisticki radnici da je vode i usmjeravaju je uz , PLACANJE TAXE I SVIH POREZA OVOJ DRZAVI !
Gojeni H

#997 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Fuade

Opasnost nisu Arapi. Ulazu oni i u investicijske fondove, kupuju hotele i klubove po najvecim grradovima u EVropi ...
Bilo kakvi prigovori moraju biti usmjereni prema lokalnim vlastima.

Moj savjet je da ih naucimo da su placeni nasim parama i da trebaju da rade svoj posao.
Fudo Bosna

#998 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Gojeni H wrote:Fuade

Opasnost nisu Arapi. Ulazu oni i u investicijske fondove, kupuju hotele i klubove po najvecim grradovima u EVropi ...
Bilo kakvi prigovori moraju biti usmjereni prema lokalnim vlastima.

Moj savjet je da ih naucimo da su placeni nasim parama i da trebaju da rade svoj posao.

Ne samo lokalnim, ne radi Mema nista ni ovaj iz Ilijasa ili Trnova, bez dozvole gospodina Baketa ! :D

A dok ih "naucimo" da nisu na vlasti samo zbog sebe i sa "popustanjem" u svoju korist a na stetu gradjana strancu, dotle ostadosmo bez ispravno usmjerenih investicija , (u Arapska naselja i razne divlje Burone odose investicije/pare), a dok politicari pocnu raditi u korist svoga naroda i drzave, " lipsi magarce dok trava ne ozeleni!" :izet:
Gojeni H

#999 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Fudo Bosna wrote:

Ne samo lokalnim, ne radi Mema nista ni ovaj iz Ilijasa ili Trnova, bez dozvole gospodina Baketa ! :D

A dok ih "naucimo" da nisu na vlasti samo zbog sebe i sa "popustanjem" u svoju korist a na stetu gradjana strancu, dotle ostadosmo bez ispravno usmjerenih investicija , (u Arapska naselja i razne divlje Burone odose investicije/pare), a dok politicari pocnu raditi u korist svoga naroda i drzave, " lipsi magarce dok trava ne ozeleni!" :izet:
Ne slazem se, i iskreno to je za mene previse fatalisticki i ako cemo pravo, neislamski nacin gledanja stvari. A posljedica je ovo sto imamo.
Od necega se mora krenuti. U necemu treba pokusati biti medju najboljima, ma kako to daleko izgledalo.

Ponovo, neka drzava radi svoj posao, ako oni koji je predstavljaju nece, onda trebaju biti natjerani da daju otkaz.
apsidejzi

#1000 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by apsidejzi »

Samo u nas ova tema moze imati ovoliko postova... Svako se jagmi za arapske turiste jer su siroke ruke a jedino mi brojimo krvna zrnca.
Locked