Bila sam bez muza i djece kad sam bila na Korčuli.esso_sa wrote:Postujem misljenje, ali se ne slazem da ima puno "tabananja". Pupnatska Luka, Zavalatica, Bacva, Bilin Zal..., sve su to plaze udaljene maksimalno 50-100m od parkinga. Toliko hodas do plaze i u mjestima tipa Tucepa i slicnih mali sela nabijenih svim sadrzajima. Jedina razlika je sto na Korculi moras autom do tih uvala. Ipak je otok, dug preko 40km...Mis mekinjas wrote:Ja sam se uz dužno poštovanje forumasima koji su lijepo opisali Korculu još jednom debelo preznojila gledajući fotke.
Ne, meni je odlazak na Korculu pogotovo sa malom djecom ravno 1. krugu pakla. I da bez auta si donji ali to ste obojica napisali, a i kad ga imaš valja opet dobroooo koristiti noge.
Nije Zoya pogriješila sto je otkazala put na Korculu.
Po plazama na Korculi uvijek masa ljudi sa malom djecom (ja bas ludim koliko ih ima i zavlacim se po coskovima jer ne podnosim dreku) i nisam primijetio da se nesto pate.. Ali vjerujem da ima ljudi koji sa djecom ljetuju tako, da kazem, robinzonski, da ne osjete, a sa druge strane ima ljudi koji se zivi polome, kao ti npr...
Za hlad se slazem, nema ga puno, ali i to se rijesi u sekundi - od kuce poneses suncobran ili ako ga nemas, skoknes do Konzuma ili Tommy i kupis (suncobran kosta 50 kuna).
Sve u svemu, ne treba generalizovati i govoriti da je otok bezveze i da nista ne valja. Otok je prelijep, samo tebi ocito nije legao radi "tereta" djece, pa ga nisi mogla fino ni upoznatiDa si otisla sama ili sa svojim muzem/momkom, siguran sam da bi iskustvo bilo skroz drugacije, u pozitivnom smislu
Kada djeca porastu, otidji na "popravni"
Ja na popravni idem na Cres, Lastovo, Brac, Losinj i Vis. Korčula nije od tog posla, mjesto za jednom vidjeti par dana i dosta.
A 100m tegleće suncobran s djetetom nije neizdrživo ali je pomalo bespotrebno.
Ja i dalje sa dobro obidjenim i otocima i obalom smatram da je Korčula vrlo nezahvalan otok i promašen za plaćati.
To je moje mišljenje pa se ne moraš paliti.