Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mis mekinjas

#976 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Mis mekinjas »

esso_sa wrote:
Mis mekinjas wrote:Ja sam se uz dužno poštovanje forumasima koji su lijepo opisali Korculu još jednom debelo preznojila gledajući fotke.
Ne, meni je odlazak na Korculu pogotovo sa malom djecom ravno 1. krugu pakla. I da bez auta si donji ali to ste obojica napisali, a i kad ga imaš valja opet dobroooo koristiti noge.

Nije Zoya pogriješila sto je otkazala put na Korculu.
Postujem misljenje, ali se ne slazem da ima puno "tabananja". Pupnatska Luka, Zavalatica, Bacva, Bilin Zal..., sve su to plaze udaljene maksimalno 50-100m od parkinga. Toliko hodas do plaze i u mjestima tipa Tucepa i slicnih mali sela nabijenih svim sadrzajima. Jedina razlika je sto na Korculi moras autom do tih uvala. Ipak je otok, dug preko 40km...
Po plazama na Korculi uvijek masa ljudi sa malom djecom (ja bas ludim koliko ih ima i zavlacim se po coskovima jer ne podnosim dreku) i nisam primijetio da se nesto pate.. Ali vjerujem da ima ljudi koji sa djecom ljetuju tako, da kazem, robinzonski, da ne osjete, a sa druge strane ima ljudi koji se zivi polome, kao ti npr...
Za hlad se slazem, nema ga puno, ali i to se rijesi u sekundi - od kuce poneses suncobran ili ako ga nemas, skoknes do Konzuma ili Tommy i kupis (suncobran kosta 50 kuna).

Sve u svemu, ne treba generalizovati i govoriti da je otok bezveze i da nista ne valja. Otok je prelijep, samo tebi ocito nije legao radi "tereta" djece, pa ga nisi mogla fino ni upoznati :wink: Da si otisla sama ili sa svojim muzem/momkom, siguran sam da bi iskustvo bilo skroz drugacije, u pozitivnom smislu :thumbup: Kada djeca porastu, otidji na "popravni" :)
Bila sam bez muza i djece kad sam bila na Korčuli. ;-)
Ja na popravni idem na Cres, Lastovo, Brac, Losinj i Vis. Korčula nije od tog posla, mjesto za jednom vidjeti par dana i dosta.
A 100m tegleće suncobran s djetetom nije neizdrživo ali je pomalo bespotrebno.
Ja i dalje sa dobro obidjenim i otocima i obalom smatram da je Korčula vrlo nezahvalan otok i promašen za plaćati. :wink:
To je moje mišljenje pa se ne moraš paliti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#977 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Da je nasoj lijepoj Bih jedan otok tipa Korcule, ih,... :D
citam i ne mogu vjerovati sta ljudi pisu, kontam nekad, da u nasoj BiH samo elita zivi, a kako je krenulo, sve je moguce. :-)
P308

#978 Re: Gdje na more? - 2017

Post by P308 »

...pa nismo svi isti. Ja bih na Korculu opet otisao na jedan dan, prosetao i vratio se. Nikad ne bih izabrao taj otok za duzi odmor ali za izlet i razgledanje - da. Meni je Brac npr. 10 puta ljepsi od Korcule i uvijek bih prije izabrao taj otok. Veliki sam ljubitelj otoka, ali Korculu bih izmedju Hvara, Braca i Mljeta stavio na zadnje mjesto. Kazes da ti se nesto ne dopada i ljudi te odmah napadnu :shock:
Raigor Stonehoof

#979 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

P308 wrote: Kazes da ti se nesto ne dopada i ljudi te odmah napadnu :shock:
ti ko da forumas od juce :D
Zoya

#980 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Zoya »

Zamjenila Korčulu za Opatiju :-? Sad mi nešto žao kad pročitah Harisov post.
Mis mekinjas

#981 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Mis mekinjas »

Zoya wrote:Zamjenila Korčulu za Opatiju :-? Sad mi nešto žao kad pročitah Harisov post.
Aj napisi šta ti se nudi. Sa djecom ako ideš bolja je Opatija ali daleko od dobrog. Nudi li iko Rab, Lošinj?
Btw, 9km od Opatije je Medveja, imaš sve sto ti treba tamo.
esso_sa

#982 Re: Gdje na more? - 2017

Post by esso_sa »

Zoya wrote:Zamjenila Korčulu za Opatiju :-? Sad mi nešto žao kad pročitah Harisov post.
Savjet za ubuduce: kada planiras putovanje i zanimaju te iskustva drugih o destinaciji koju mislis posjetiti, slusaj iskustva onih koji su makli malo dalje od mjesta u kojem su odsjeli ;)
A nekad je bolje nikoga i ne slusati, nego lijepo odes i sam istrazis, upoznas. Ima i to svoju car :)
black_noke

#983 Re: Gdje na more? - 2017

Post by black_noke »

Je li iko bio u Albaniji bez ovih agencija, sam sebi organizvao smjestaj i to? Neke preporuke za hotel ili privatni smjestaj?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#984 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Pitar sa Kariba »

Da neko nije imao iskustvo, išao bih u HR 1. vraćao se 8.- 9. a registracija mi ističe 17. Mogu li imati problema?
Nisrin

#985 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Nisrin »

beni-bu-man

#986 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Pitar sa Kariba wrote:Da neko nije imao iskustvo, išao bih u HR 1. vraćao se 8.- 9. a registracija mi ističe 17. Mogu li imati problema?
ne kontam sto bi imao problema ako ti je auto registrovano do 17-og tog mjeseca a vracas se 8-9-og
Btw, registrovati auto mozes 30 prije isteka registracije , a ostane ti isti datum tj, 17
pirmin

#988 Re: Gdje na more? - 2017

Post by pirmin »

Ima'l tema o Spaniji, ovdje samo CRO?
_someone

#989 Re: Gdje na more? - 2017

Post by _someone »

Je li iko bio u Crikvenici u skorije vrijeme, zanima me kako je tamo.Planiram sa drustvom otici na nekoliko dana, inace nismo previse zahtjevni, najbitnije nam je kakve su im plaze i moze li se naci pristojan smjestaj u blizini plaze u sred sezone ili bi morali rezervisati, vjerovanto ovo drugo.Inace mozete preporuciti i neko drugo mjesto sa lijepim plazama, nemojte samo Split, Zadar i slicne, pisite ove manje poznate destinacije ako moze :D
Zoya

#990 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Zoya »

Mis mekinjas wrote:
Aj napisi šta ti se nudi. Sa djecom ako ideš bolja je Opatija ali daleko od dobrog. Nudi li iko Rab, Lošinj?
Btw, 9km od Opatije je Medveja, imaš sve sto ti treba tamo.
Gotovo sad. Kakva god da je Opatija( a jako je lijepa) moramo tu ici. Bila je neka kombinacija za mali Losinj a ja odabrala ovo. Nije mi vise bitno, bitno mi je da je more slano i da se mogu opustiti i uzivati.
esso_sa wrote:
Savjet za ubuduce: kada planiras putovanje i zanimaju te iskustva drugih o destinaciji koju mislis posjetiti, slusaj iskustva onih koji su makli malo dalje od mjesta u kojem su odsjeli ;)
A nekad je bolje nikoga i ne slusati, nego lijepo odes i sam istrazis, upoznas. Ima i to svoju car :)
Obicno ovo i radim ali ne znam sta mi sad bi :lol: Hvala u svakom slucaju :thumbup:
sunceKOtepsija

#991 Re: Gdje na more? - 2017

Post by sunceKOtepsija »

Raigor Stonehoof wrote:
P308 wrote: Kazes da ti se nesto ne dopada i ljudi te odmah napadnu :shock:
ti ko da forumas od juce :D
:lol:
Doda37

#992 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Doda37 »

_someone wrote:Je li iko bio u Crikvenici u skorije vrijeme, zanima me kako je tamo.Planiram sa drustvom otici na nekoliko dana, inace nismo previse zahtjevni, najbitnije nam je kakve su im plaze i moze li se naci pristojan smjestaj u blizini plaze u sred sezone ili bi morali rezervisati, vjerovanto ovo drugo.Inace mozete preporuciti i neko drugo mjesto sa lijepim plazama, nemojte samo Split, Zadar i slicne, pisite ove manje poznate destinacije ako moze :D
Crkvenica ima jako lijepu plazu, placa se ulaz...
Maraschino

#993 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Maraschino »

Ovdje najmanje pisete o cijenama. Kompletna hrvatska plaza je u pet deka. Neko voli ovo neko ono.
Kako se krecu smjestaji ove godine?
_someone

#994 Re: Gdje na more? - 2017

Post by _someone »

Doda37 wrote:
_someone wrote:Je li iko bio u Crikvenici u skorije vrijeme, zanima me kako je tamo.Planiram sa drustvom otici na nekoliko dana, inace nismo previse zahtjevni, najbitnije nam je kakve su im plaze i moze li se naci pristojan smjestaj u blizini plaze u sred sezone ili bi morali rezervisati, vjerovanto ovo drugo.Inace mozete preporuciti i neko drugo mjesto sa lijepim plazama, nemojte samo Split, Zadar i slicne, pisite ove manje poznate destinacije ako moze :D
Nije ni to problem jer necemo biti mnogo, 3-4 dana tako da ne bi zalili platiti ako je plaza dobra.Najbitnije je da nema onih kamencuga ogromnih.
Doda37

#995 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Doda37 »

_someone wrote:
Doda37 wrote:
Nije ni to problem jer necemo biti mnogo, 3-4 dana tako da ne bi zalili platiti ako je plaza dobra.Najbitnije je da nema onih kamencuga ogromnih.
KAPACITETI GRADSKE PLAŽE CRIKVENICA
Površina plaže: 30.584 m2 (kopneni dio), 69.816 m2 (morski dio)
Dužina: 1.837 m
Širina: od 12 m do 68 m
Kabina za iznajmljivanje: 6
WC: 22 (za invalide 4
Tuševi: 48
Kapacitet: oko 5.000 osoba

SIGURNOST I USLUGE
Spasilačka služba je organizirana svakodnevno s redovnim radnim vremenom od 10 do 19 sati i to od 1.lipnja do 15. rujna (info-telefon 781-134).

ULAZNICE
Ulaznice na plažu se naplaćuju od 1. lipnja do 15. rujna. Dnevna ulaznica za djecu do 3 godine se ne naplaćuje, za djecu od 3 do 14 godina iznosi 8 kuna, a za odrasle 15 kuna. Popust za grupe (više od 35 osoba) iznosi 20%
shalla

#996 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

Ja kako god okrenem opet ću se izgleda odlučiti za Grčku :mrgreen:
Istra i generalno Hrvatska bezobrazno skupa za ono što nudi (jebiga i ja sam tu malo pegla, hoću da mi je soba blizu mora zbog malca), nađoh jedan hotelčić u Grčkoj, došlo bi mene i ženu (za dijete gratis) 7 noćenja sa doručkom 1000 KM, hotel odmah do plaže, nekih 2 kilometra odatle ima plaža slična Zlatnom Ratu, šta znam čini se cool...

Evo ako koga interesuje nek zrakne:

https://www.booking.com/hotel/gr/parali ... #hotelTmpl
problemnatravunu

#997 Re: Gdje na more? - 2017

Post by problemnatravunu »

Niđe hlada, dakle, ništa za mene
shalla

#998 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

problemnatravunu wrote:Niđe hlada, dakle, ništa za mene
A jbg, Hrvatska tj generalno Makarska rivijera je tito što se tiče prirodnog hlada al eto, imaju suncobrani, jbg svjestan sam i ja da je to mana...
_someone

#999 Re: Gdje na more? - 2017

Post by _someone »

Doda37 wrote:KAPACITETI GRADSKE PLAŽE CRIKVENICA
Površina plaže: 30.584 m2 (kopneni dio), 69.816 m2 (morski dio)
Dužina: 1.837 m
Širina: od 12 m do 68 m
Kabina za iznajmljivanje: 6
WC: 22 (za invalide 4
Tuševi: 48
Kapacitet: oko 5.000 osoba

SIGURNOST I USLUGE
Spasilačka služba je organizirana svakodnevno s redovnim radnim vremenom od 10 do 19 sati i to od 1.lipnja do 15. rujna (info-telefon 781-134).

ULAZNICE
Ulaznice na plažu se naplaćuju od 1. lipnja do 15. rujna. Dnevna ulaznica za djecu do 3 godine se ne naplaćuje, za djecu od 3 do 14 godina iznosi 8 kuna, a za odrasle 15 kuna. Popust za grupe (više od 35 osoba) iznosi 20%
Hvala :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1000 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Truba »

ima li kakvih apartmana za mene
na makarskoj rivijeri :D
da nije daleko od mora

inače
nisam prezahjtevan :mrgreen:
Post Reply