Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post Reply
hAZNADAR

#976 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:ovo za srbsku elitu nije novo. isto ovo su radili i albancima na kosovu. a kako se na kraju zavrsilo vidimo.
Nisi u pravu. Albanci su imali priznat jezik, i skolovanje na albanskom jeziku. Znam jednog koji je studirao na albanskom u Pristini.

Bez velike ljubavi naravno,.. i pored svih Albanci su ipak u rangu naroda kod srpskih nacionalista. Imaju dakle jezik, kulturu, naciju,... i nisu bivsi Srbi otpadnici.

Za razliku od Bosnjaka gdje je alfa i omega mitomanija o poturicama i grupi sa vjerskim prefiksom bez nacije, jezika, historije, kulture,....

A privatne skole su guranje problema pod tepih. Privatne skole zbog jezika se ne otvaraju u drzavi gdje je bosanski jezik zvanicno priznat. To se radi u stranim drzavama a ne u svojoj.
Bosanski mora da bude mogucnost u svakoj mogucoj skoli na cijelom prostoru drzave. Nije u pitanju poseban razlicit jezik pa da djeca to uce - ovdje je princip u pitanju. Moraju ga priznati kao zvanican jezik u po Sipova gdje i nema nase djece.
Hafis

#977 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:
desni wrote:[
Javio si se kao advokat hafisa koji se osjetio prozvan na vijest o fašističkim nazivima ulica u Mostaru.I pazi šta si napisao,počeo si analizirati mene i moj broj postova.
    Za to vrijeme ti na svakoj temi o Arapima,muslimanima u Evropi,onom austrijskom fašisti pišeš bolesne rasističke i fašističke postove.Jedini koji je bolestan si ti.Živiš negdje u Austriji i gotovo jedina ti zanimacija da na bosanskom forumu pišeš kako su doseljenici muslimani opasnost za Evropu.
      Da se podsjetimo razljutila te i izazvala tvoju reakciju ova vijest
        http://www.fokus.ba/367988/vijesti/bih/ ... nicnicima/
        Daj bolan Desni..izgleda da ti škodi prekomjerno konzumiranje jufke. Moraš malo i voća konzumirati zbog magnezija i....u stvari guglaj.
        Vego ovog slučaja. Osobno sam za izmjenu naziva spomenutih ulica, vjerovao ti ili ne. (iskreno, jebe mi se za tvoje mišljenje, ali nekako lijepo sjeda u rečenicu)
        E sad...kad sam vidio na onog rumenog seljačića iz SDP-a kako likuje i popuje, rodi se neki inat u čovjeku.
        Ovako...šta ako Ljubo Bešlić odluči da se spomenute ulice stvarno preimenuju...recimo u ulicu Gojka Šuška, Franje Tuđmana, Mate Bobana ili po nekom drugom liku koji nije baš popularan u tvojoj zabiti..i opoćenito u likova poput tebe.
        Hoće li opet ići apelacija u parlament?
        Pamte ljudi šta pišeš moj Hafise a pamtim i ja da si pravdao onog sveštenika što je rekao da Jasenovac bio običan zatvor gdje su se održavale i kulturne manifestacije. Nije to nikakav tvoj inat, znamo dobro šta je i odakle to dolazi HafisAga. :wink:
        Ovo si izvrnuo i nikada nisam pravdao bilo što u Jasenovcu. Konc logor po uzoru na nacističke u kojem su ubijali ljude. bi li ti meni vjerovao da je jedan dio moje obitelji (mojih predaka...muškarci) tu zaglavio... Ne baš u Jasenovcu, ali jesu u susjedstvu Jasenovca - alternativni logor Caprag 1942.
        statixx

#978 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by statixx »

General War wrote:
        duh_sa_sjekirom wrote:
        General War wrote: A ovo nismo dosad gledali? Ako je tako, nista onda...svi u plac i rahat patnja.
        Nije da smo gledali već i dalje gledamo.
        No, ti tvrdiš da se ovo pitanje pokreće prevashodno u cilju homogenizacije torova. Ako je to tako, šta je rješenje, po tvom mišljenju?
        Ne, ovo pitanje se samo aktuelizira pred izbore, a ono je tu godinama i nista...nije ustav PC sveto pismo, ukoliko nesto fali, zna se ko i kako moze predloziti amandman, i tako dalje i tome slicno, posebno ako u tom domenu krsi ustav BiH...a koliko se ja sjecam niko to od bosnjackih predstavnika koji sjede u vlasti PC nije uradio...ako nemogu nista, sto se ne povuku sa pozicija pa da vidimo?
        Stvar je politicki i ideoloski motivisana, ali sumjam da ima veze sa izborima. Desava se u vrijeme upisa ocjena, nije ni moglo ranije, a veceras na dnevniku rekose da u Janji vec 12 godina upisuju im "bosanski jezik", ali su ove godine dobili drugacije instrukcije od ministarstva. Mozda je u pitanju odmazda zbog popisa.
        Last edited by statixx on 16/06/2016 21:32, edited 1 time in total.
        Drvosjeca iz Dejcica

#979 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote: Ovo si izvrnuo i nikada nisam pravdao bilo što u Jasenovcu. Konc logor po uzoru na nacističke u kojem su ubijali ljude. bi li ti meni vjerovao da je jedan dio moje obitelji (mojih predaka...muškarci) tu zaglavio... Ne baš u Jasenovcu, ali jesu u susjedstvu Jasenovca - alternativni logor Caprag 1942.
        Pravdao si tog sveštenika riječima da je on osebujna ličnost te da mu ne treba uzimati za zlo, ovako nešto u tom stilu. :oops:
        animals

#980 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

hAZNADAR wrote:
        155_mm wrote:ovo za srbsku elitu nije novo. isto ovo su radili i albancima na kosovu. a kako se na kraju zavrsilo vidimo.
        Nisi u pravu. Albanci su imali priznat jezik, i skolovanje na albanskom jeziku. Znam jednog koji je studirao na albanskom u Pristini.

Bez velike ljubavi naravno,.. i pored svih Albanci su ipak u rangu naroda kod srpskih nacionalista. Imaju dakle jezik, kulturu, naciju,... i nisu bivsi Srbi otpadnici.

Za razliku od Bosnjaka gdje je alfa i omega mitomanija o poturicama i grupi sa vjerskim prefiksom bez nacije, jezika, historije, kulture,....
        Uvijek jaci tlaci slabijeg..
        tako je u cijelom svijetu..mislite da bi Bosnjaci bili drugaciji..
        pa samo se osvrnute na ono, ne damo treci, ne damo Hrvatima televiziju..
        znaci, ono sto drugima prebacivate, isto bi i vi radili, kad dodjete u situaciju..
        desni

#981 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by desni »

animals wrote:
        desni wrote: Javio si se kao advokat hafisa koji se osjetio prozvan na vijest o fašističkim nazivima ulica u Mostaru.I pazi šta si napisao,počeo si analizirati mene i moj broj postova.
          Za to vrijeme ti na svakoj temi o Arapima,muslimanima u Evropi,onom austrijskom fašisti pišeš bolesne rasističke i fašističke postove.Jedini koji je bolestan si ti.Živiš negdje u Austriji i gotovo jedina ti zanimacija da na bosanskom forumu pišeš kako su doseljenici muslimani opasnost za Evropu.
              Vidim da si vjerovatno neko ko ima vise nickova..inace ne pises ovdje, i rijetko ulazis,
              a znas svaki moj post..
              i lazov si veliki, bolesni lazov..
              nadji i jedan moj post , gdje ja pisem protiv muslimana, da pisem o o onom Austrijancu bolesne
              fasisticke postove..
              do tad zacepi gubicu, i nastavi pisati lazis sa jednog od svoji par nickova..
                Ma začepi ti gubicu ujko za mene si jedan nebitan paćenik da bih gubio vrijeme dokazujući tebi nešto.
                  Laž koju sam iznio je da se dičite fašistima i dajete ulicama nazive po njima jel.
                  Hafis

#982 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by Hafis »

Hafis wrote: Ovo si izvrnuo i nikada nisam pravdao bilo što u Jasenovcu. Konc logor po uzoru na nacističke u kojem su ubijali ljude. bi li ti meni vjerovao da je jedan dio moje obitelji (mojih predaka...muškarci) tu zaglavio... Ne baš u Jasenovcu, ali jesu u susjedstvu Jasenovca - alternativni logor Caprag 1942.
                  Pravdao si tog sveštenika riječima da je on osebujna ličnost te da mu ne treba uzimati za zlo, ovako nešto u tom stilu. :oops:
                  Nemam pojma ni kojeg svećenika, ni kada, ni zašto....ali da ne trolamo temu - ako ti kažeš da jesam, onda neka bude tako.
                  animals

#983 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

desni wrote: Ma začepi ti gubicu ujko za mene si jedan nebitan paćenik da bih gubio vrijeme dokazujući tebi nešto.
                    Laž koju sam iznio je da se dičite fašistima i dajete ulicama nazive po njima jel.
                    Po nacinu komunikacije vidim da si ogranicen..
                    imas slicnosti sa par forumasa ovdje, i nisi ti za diskusije vjeruj mi..
                    bolje ti je, da si ostao u ilegali :D
                    i nemoj mi se vise obracati, dosadan si..
                    Rick_Grimes

#984 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by Rick_Grimes »

General War wrote:
                    Rick_Grimes wrote:General War i Bodkin su dokaz koliko je ideja jugoslovenstva bliska ideji velikosprstva. Tacno se vidi da je velikosrpstvo autor jugoslovenstva i da ga je nastojalo ponuditi sirokim masama ( nesrbima ).
                    Hajde ba odjebi sa tim provokativnim glupostima, Bosanac ti jugosloven i velikosrbin a kmecis za bosanskim jezikom...neznate vise jestel dosli ili posli takvi ko ti. :roll:
                    Istina boli, ha ?
                    General War

#985 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by General War »

statixx wrote:
                    General War wrote:
                    duh_sa_sjekirom wrote: Nije da smo gledali već i dalje gledamo.
                    No, ti tvrdiš da se ovo pitanje pokreće prevashodno u cilju homogenizacije torova. Ako je to tako, šta je rješenje, po tvom mišljenju?
                    Ne, ovo pitanje se samo aktuelizira pred izbore, a ono je tu godinama i nista...nije ustav PC sveto pismo, ukoliko nesto fali, zna se ko i kako moze predloziti amandman, i tako dalje i tome slicno, posebno ako u tom domenu krsi ustav BiH...a koliko se ja sjecam niko to od bosnjackih predstavnika koji sjede u vlasti PC nije uradio...ako nemogu nista, sto se ne povuku sa pozicija pa da vidimo?
                    Stvar je politicki i ideoloski motivisana, ali sumjam da ima veze sa izborima. Desava se u vrijeme upisa ocjena, nije ni moglo ranije, a veceras na dnevniku rekose da u Janji vec 12 godina upisuju im "bosanski jezik", ali su ove godine dobili drugacije instrukcije od ministarstva. Mozda je u pitanju odmazda zbog popisa.
                    Pa da, nisam ni mislio da su bosnjaci inicirali to pitanje vec republikosrpskanci, efendija kavazovic je pokrio tu temu sa temom "vlasi" i time uzburkao srpsko javno mijenje, pa sad PC vraca uslugu da bi se uzburkala bosnjacka javnost...a kako rekoh croati pokrili popis i mostar...i svi sretni.
                    desni

#986 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by desni »

Hafis wrote:
                    desni wrote:[
                    Javio si se kao advokat hafisa koji se osjetio prozvan na vijest o fašističkim nazivima ulica u Mostaru.I pazi šta si napisao,počeo si analizirati mene i moj broj postova.
                          Daj bolan Desni..izgleda da ti škodi prekomjerno konzumiranje jufke. Moraš malo i voća konzumirati zbog magnezija i....u stvari guglaj.
                          Vego ovog slučaja. Osobno sam za izmjenu naziva spomenutih ulica, vjerovao ti ili ne. (iskreno, jebe mi se za tvoje mišljenje, ali nekako lijepo sjeda u rečenicu)
                          E sad...kad sam vidio na onog rumenog seljačića iz SDP-a kako likuje i popuje, rodi se neki inat u čovjeku.
                          Ovako...šta ako Ljubo Bešlić odluči da se spomenute ulice stvarno preimenuju...recimo u ulicu Gojka Šuška, Franje Tuđmana, Mate Bobana ili po nekom drugom liku koji nije baš popularan u tvojoj zabiti..i opoćenito u likova poput tebe.
                          Hoće li opet ići apelacija u parlament?
                          Jeste li vas dvojica ustvari isti lik.Odgovarate jedan umjesto drugog.Inat se rodio jučer jel pa ste ulice tako nazvali iz inata.Sanjali ste povratak NDH ili bar banovine iz sporazuma Cvetković-Maček pa ste tome u čast i ulice tako nazvali da se ne lažemo.
                            Granica je trebala biti u nekoj zabiti kod Zenice,kad pazi eno je u zabitima kod Gruda i Posušja.A i treći neće nikako.Valja s Bošnjama u istoj državi živiti.Tuga golema moj hafise šta ste vi Bogu skrivili :roll:
                            desni

#987 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by desni »

.
                            Last edited by desni on 16/06/2016 21:48, edited 1 time in total.
                            Drvosjeca iz Dejcica

#988 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

animals wrote:
                            hAZNADAR wrote:

znaci, ono sto drugima prebacivate, isto bi i vi radili, kad dodjete u situaciju..
                            Porediš neuporedivo. Ako znaš kako je nastala F.BiH i kako je potpisan Dejton onda ta priča da neko neda treći Hrvatima je djetinjasta i naivna.
                            General War

#989 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by General War »

Rick_Grimes wrote:
                            General War wrote:
                            Rick_Grimes wrote:General War i Bodkin su dokaz koliko je ideja jugoslovenstva bliska ideji velikosprstva. Tacno se vidi da je velikosrpstvo autor jugoslovenstva i da ga je nastojalo ponuditi sirokim masama ( nesrbima ).
                            Hajde ba odjebi sa tim provokativnim glupostima, Bosanac ti jugosloven i velikosrbin a kmecis za bosanskim jezikom...neznate vise jestel dosli ili posli takvi ko ti. :roll:
                            Istina boli, ha ?
                            boze sacuvaj, kokice i kola uvjek spremni za opetovani bal vampira. :meza1:
                            tandmand

#990 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by tandmand »

Pravi zakon bi bio kada bi se u cijeloj BiH zabranila imena ulica koja sadrže ime ili prezime. Glavna ulica neka bude "glavna ulica", onda tamo neka "ulica smilja" ili "ulica malina" ... Kao što su bezlične auto tablice donijele olakšanje, tako bi bezlična imena ulica imala isti učinak. Meni osobno je ovo balkansko veličanje nekih likova i ideologija primitivno.
                            Ako je neko baš bitan neka mu se napravi spomenik od 3m i mirna Bosna. :mrgreen:
                            animals

#991 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

Porediš neuporedivo. Ako znaš kako je nastala F.BiH i kako je potpisan Dejton onda ta priča da neko neda treći Hrvatima je djetinjasta i naivna.
                            Ne,samo sam htjeo reci, da nema dobri i losi naroda..
                            ima samo jaci i slabiji..
                            155_mm

#992 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:

A privatne skole su guranje problema pod tepih. Privatne skole zbog jezika se ne otvaraju u drzavi gdje je bosanski jezik zvanicno priznat. To se radi u stranim drzavama a ne u svojoj.
                            Bosanski mora da bude mogucnost u svakoj mogucoj skoli na cijelom prostoru drzave. Nije u pitanju poseban razlicit jezik pa da djeca to uce - ovdje je princip u pitanju. Moraju ga priznati kao zvanican jezik u po Sipova gdje i nema nase djece.
                            kolega ocigledno nisi upoznat sa problematikom sa skolovanjem albanaca na kosovu na albanskom jeziku u SFRJ.

predlozena rijesenja su u mom postu oznacena kao privremena. sa ciljem da se sto prije povratnicka djeca zastite od terora srpske politike do trajnog rijesenja.

da je ovaj problem politicki a ne lingvisticki tu se slazem. i rijesenje ce biti politicko. sljedeca moguca prilika za to bi mogao biti ovaj sve cesce u javnosti pominjani dejton 2.
                            Drvosjeca iz Dejcica

#993 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

animals wrote:
                            Ok, stoji ali su fulio sa poređenjem o Bošnjacima i da ne daju nekome nešto.
                            GeeTnT

#994 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by GeeTnT »

animals wrote:
                            desni wrote: Ma začepi ti gubicu ujko za mene si jedan nebitan paćenik da bih gubio vrijeme dokazujući tebi nešto.
                              Po nacinu komunikacije vidim da si ogranicen..
                              imas slicnosti sa par forumasa ovdje, i nisi ti za diskusije vjeruj mi..
                              bolje ti je, da si ostao u ilegali :D
                              i nemoj mi se vise obracati, dosadan si..
                              Fakat animals ne znam koji klinac se petljas na temi u koju nisi involviran i koja te se tice onoliko koliko i jednog austrijanca....kao katolik sa hr-šarom i mjestom boravka u Austriji nemas nikakve veze sa problemom bosnjacke djece u eresu...hajd sto ´afisaga tu i tamo koju procaluka, jer na njega smo navikli ali tebi stvarno ne treba da lomis lobanju o Bosanskom jeziku....
                              animals

#995 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

animals wrote:

Ok, stoji ali su fulio sa poređenjem o Bošnjacima i da ne daju nekome nešto.
                              Mislim , ja sam bezvezno usao na ovu temu, ne znam ni sto..
                              pa kad procitam par likova, smuci mi se..
                              uvijek isti nacin pisanja..
                              pa onda bezvezno nesto kontriram..
                              a to o jeziku, pa ako ima Hrvatski i Srpski, nek ima i Bosnjacki..
                              nece nikome smetati..imate moj glas..
                              hAZNADAR

#996 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by hAZNADAR »

animals wrote:
                              hAZNADAR wrote:

Jeli ti to stvarno ozbiljno poistovjecujes srpski odnos prema Bosnjacima i bosnjacki prema Hrvatima?

Navedi ijedan narod u svijetu,.. ijedan slucaj koji znas da neki narod drugom narodu negira naciju, jezik, historiju, kulturu i tumaci ih kao bivse otpadnike. Pa ako ti je televizija ravna tome - nezna sta da kazem

Nadam se da ovo nece otici u of topic i pricom o polozaju Hrvata u Fed.
                              155_mm

#997 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by 155_mm »

animals wrote: Mislim , ja sam bezvezno usao na ovu temu, ne znam ni sto..
                              pa kad procitam par likova, smuci mi se..
                              uvijek isti nacin pisanja..
                              pa onda bezvezno nesto kontriram..
                              a to o jeziku, pa ako ima Hrvatski i Srpski, nek ima i Bosnjacki..
                              nece nikome smetati..imate moj glas..
                              ma znas! kako da ne znas.
                              animals

#998 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

GeeTnT wrote:
                              Fakat animals ne znam koji klinac se petljas na temi u koju nisi involviran i koja te se tice onoliko koliko i jednog austrijanca....kao katolik sa hr-šarom i mjestom boravka u Austriji nemas nikakve veze sa problemom bosnjacke djece u eresu...hajd sto ´afisaga tu i tamo koju procaluka, jer na njega smo navikli ali tebi stvarno ne treba da lomis lobanju o Bosanskom jeziku....
                              Vec sam napisao, ne smeta mi uopce..
                              mene kad neko pita ,koji jezik govorim, ja kazem vise Bosanski nego Hrvatski..
                              i ne znam koji klinac mislite da sam ja protiv Bosnjaka..
                              ako napisem par postova protiv Arapa i nekontrolisani izbjeglica..
                              animals

#999 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by animals »

hAZNADAR wrote:

Jeli ti to stvarno ozbiljno poistovjecujes srpski odnos prema Bosnjacima i bosnjacki prema Hrvatima?

Navedi ijedan narod u svijetu,.. ijedan slucaj koji znas da neki narod drugom narodu negira naciju, jezik, historiju, kulturu i tumaci ih kao bivse otpadnike. Pa ako ti je televizija ravna tome - nezna sta da kazem

Nadam se da ovo nece otici u of topic i pricom o polozaju Hrvata u Fed.
                              Niko te ne cijeni,ako sam sebe ne cijenis..
                              to sa RS, je samo kriv ,onaj ko potpisa tu glupost..
                              a sad posljedice godinama se osjecaju..
                              i sad imate, onog glupog Bakira, sa kim jos vise tonete..
                              dr socrates

#1000 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Post by dr socrates »

Ova situacija je dosta i komična pošto vrhuška iz Sarajeva svakog južnoslovenskog muslimana ko se na popisu izjasnio kao Bosanac a ne Bošnjak smatra izdajnikom i četnikom,a sa druge strane svako ko kaže da govori bošnjačkim jezikom a ne bosanskim postaje pristalica velikosrpske politike!?
                              Da stvar bude zamršenija Bošnjak i Bosanac je jedno te isto,baš kao što su Srbi i Serbi naziv za isti narod ili Hrvati ili Horvati itd.

Čisto sumnjam da postoji junak koji bi to uspio objasniti nekome ko nije sa ovih prostora,čak štaviše lakše je naučiti naš jezik nego shvatiti sve apsurde i gluposti kojima smo bombardovani zadnjih dvadeset pet godina.

Šta reći nego lijepo Titovo vrijeme i socijalizam! Niko se nije bunio zbog naziva jezika niti je smatrao sebe žrtvom aparthejda,da smo se mi đaci tada pitali ukinuli bi i srpski i hrvatski.
                              Post Reply