Brexit

Post Reply
zrakomlat

#976 Re: Brexit

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Image
Почео распад сотонске ЕУ. Ко је следећи?

Izvor: fb/Никад не заборави ко ти је био ђед
:D
hrle1976

#977 Re: Brexit

Post by hrle1976 »

U koju god uniju, zajednicu je Hrvatska usla ta se je rasula prije ili kasnje. Pa nema ni tri godine kako je Hrvatska usla vec prvi izlaze :D
Drvosjeca iz Dejcica

#978 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma meni je smiješno kada se ljudi zapletu ko pile u kučine sa pravdanjem krajnje desnih u Evropi. Te strah, te za ovo su krive izbjeglice (možeš misliti :oops: ), te ljudi se boje za radna mjesta...itd. Sve floskule do floskule.
Samo bih volio da u bosnu dodje jedno 20k izbjeglica pa da vidim tu pricu. Jebote mrze ljudi sandzaklije i turke u sarajevu ali nesto prebacujes evropljanika koji su primili 30 miliona stranaca :D
Dvjeestaa, triiistaaa :lol:
Connaisseur Karlin

#979 Re: Brexit

Post by Connaisseur Karlin »

Connaisseur Karlin wrote:United States of Europe no nope no-thank-you

Image

Image

Image :izet:
EU je dokazala da je nesposobna: clanice EU nisu slozne i ne suradjuju za dobrobit njenih stanvnika. :) Primmjer immigracije je jedan od najboljih dokaza kako clanice EU suradjuju i planiraju "zajedno"! :)
Drvosjeca iz Dejcica

#980 Re: Brexit

hrle1976 wrote:U koju god uniju, zajednicu je Hrvatska usla ta se je rasula prije ili kasnje. Pa nema ni tri godine kako je Hrvatska usla vec prvi izlaze :D
...iz te tamnice naroda :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#981 Re: Brexit

Connaisseur Karlin wrote:
Connaisseur Karlin wrote:United States of Europe no nope no-thank-you

Image

Image

Image :izet:
EU je dokazala da je nesposobna: clanice EU nisu slozne i ne suradjuju za dobrobit njenih stanvnika. :) Primmjer immigracije je jedan od najboljih dokaza kako clanice EU suradjuju i planiraju "zajedno"! :)

Misliš krajnja desnica je pokazala da je primarni cilj rušenje jedinstva EU. Oni su valjda mislili da je EU samo kada je dobro, kada ekonomija cvate, kada nema problema. Čim je malo zagustilo onda sklanjaju guzice. Tipična desničarska kao i sa Brexitom. :oops:
Kat

#982 Re: Brexit

Post by Kat »

Challenger__ wrote:A sad, muzički program:

Jedna od najljepših himni na svijetu!
Nekako ova vise prilici.
Challenger__

#983 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Samo celi se nalozio opsno. Ta opsesija o propasti zapada mi je fascinantna :D
To što si napisao je potpuna neistina. Bojim se da nisi samo loš prognozer nego i izuzetno loš interpretator tuđih stavova.
Connaisseur Karlin

#984 Re: Brexit

Connaisseur Karlin wrote:

Misliš krajnja desnica je pokazala da je primarni cilj rušenje jedinstva EU. Oni su valjda mislili da je EU samo kada je dobro, kada ekonomija cvate, kada nema problema. Čim je malo zagustilo onda sklanjaju guzice. Tipična desničarska kao i sa Brexitom. :oops:
Oh,ne,to je vec kategorija za teorij zavjere :D :lol:

10 godina je EU svjesno izbjegavala probleme vezan za imigarciju i obnavljanje regulacija. ;-) Procitaj moje postove vezane za temu imigranata. :)
Bodkin

#985 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Samo celi se nalozio opsno. Ta opsesija o propasti zapada mi je fascinantna :D
To što si napisao je potpuna neistina. Bojim se da nisi samo loš prognozer nego i izuzetno loš interpretator tuđih stavova.
Ja dajem ruku da niko ziv nije mogao prognozirati ni jedno ni drugo. Dakle samo si imao 50% sanse da pogodis. A i ne sjecam se da si napisao post prije rezultata "UK glasa za izlaZ"
Opetja033

#986 Re: Brexit

Post by Opetja033 »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
Ja sam spreman kupiti funte ... eto toliko vjerujem da ce se funta, Ujedinjeno Kraljevstvo, itd. raspasti.
Pola svijeta sad hoce da kupi funte. Da si mudonja kladio bi se juce na pad funte i danas kesirao desetak milja :D
:D

U pravu si. Za ovo fakat ne treba imati ni posebno znanje ni petlju. Zato me i cude predvidjanja nekih i pitanja poput "da li neko smije uloziti u funtu?". :roll:
Znam lika koji je to uradio, danas se citav dan kurci. Doduse ne mogu mu zamjeriti sto i mene nije posavjetovao da to uradim, rekao bih mu da je lud.
Ali mi ide na zivce kako god. :mrgreen:
Challenger__

#987 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

Nebitno. Ne razumijem potrebu da potpuno netačno intepretiraš sagovornika. Kakva "opsesija", kakav "zapad", kakva "propast"? O čemu ti to?
Drvosjeca iz Dejcica

#988 Re: Brexit

Challenger__ wrote:Nebitno. Ne razumijem potrebu da potpuno netačno intepretiraš sagovornika. Kakva "opsesija", kakav "zapad", kakva "propast"? O čemu ti to?
Nane mi i ja se ibratim. :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#989 Re: Brexit

Image
haos1

#990 Re: Brexit

Post by haos1 »

Danguba wrote:
Марковић: Размотрити да ли уопште ићи ка Унији
БиХ би након одлуке грађана да Велика Британија напусти ЕУ требало озбиљно да размисли да ли уопште треба да иде према тој заједници и под којим условима, изјавила је Срни члан Заједничке комисије за европске интеграције парламента БиХ Милица Марковић.
:-) :-)

kao do sada ste isli prema uniji. :izet:

uvesti vam ponovo vize, jake carinske kontrole pa idi prema rusiji. :)
A ko će im uvesti vize, jake carinske kontrole? Francuska i Holandija žele referendum o izlasku iz EU. Pitanje je hoće li kroz par godina uopće postojati EU.
Drvosjeca iz Dejcica

#991 Re: Brexit

haos1 wrote:
Danguba wrote:
БиХ би након одлуке грађана да Велика Британија напусти ЕУ требало озбиљно да размисли да ли уопште треба да иде према тој заједници и под којим условима, изјавила је Срни члан Заједничке комисије за европске интеграције парламента БиХ Милица Марковић.

A ko će im uvesti vize, jake carinske kontrole? Francuska i Holandija žele referendum o izlasku iz EU. Pitanje je hoće li kroz par godina uopće postojati EU.
Milica Marković...majke mi ovi Srbi sve spodobe neke šalju. :roll: :mrgreen:

Image
emmir1

#992 Re: Brexit

Post by emmir1 »

Ne radi se o tome da je EU uzdrmana, da je samo EU uzdrmana to bi bio najmanji problem.

Svijet je uzdrman, globalna situacija je loša, svi bi neke zidove da dižu.

Zapad sa svojim vrijednostima je uvijek bio i naš motiv, sada to ćemu smo težili se raspada a mi ćemo da budemo kao muhe vez glave.

Na kraju krajeva imamo Zapadni blok i Ruski blok, ovo je veliki udarac Zapadnom bloku

Ok Nato je jedinstven i to je za sada pozitivno

Sada je najviše do Njemačke, Francuske i Italije...hoće li oni odigrat mudro, da li će pokazat autoritet i jedinstvo.

Ako odigraju dobro, možda EU izađe jača iz ovoga
hrle1976

#993 Re: Brexit

Post by hrle1976 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Image

Vecina Skota je iskljucivo glasala za kao osveta za neuspjesan referendum. Sjetite se samo poll vezano za nezavistnost - da li nam treba EU, jer odgovor je bio ako se otcjepe nisu u EU. Tad su rekli ko jebe EU a sad eto ko nemogu, mogu samo sto su Englezi najvise htjeli da izadju pa oni su namjerno kontra radili. Vecina Skota i Engleza se podnose ko Hrvati i Srbi.
Connaisseur Karlin

#994 Re: Brexit

sluzbena izjava gradonacelnika Londona:
I want to send a clear message to every European resident living in London - you are very welcome here. As a city, we are grateful for the enormous contribution you make, and that will not change as a result of this referendum.
There are nearly one million European citizens living in London today, and they bring huge benefits to our city - working hard, paying taxes, working in our public services and contributing to our civic and cultural life.
We all have a responsibility to now seek to heal the divisions that have emerged throughout this campaign - and to focus on what unites us, rather than that which divides us.
Danguba

#995 Re: Brexit

Post by Danguba »

haos1 wrote:
Danguba wrote:

Ako krene kako ne treba prvo ce da padne Sengen pa sve za njim. Doduse, erserbija ce imati direktne letove za Maskvu. :wink:

...a Wildersom ne mozes vise ni djecu plasiti.
insomnia78

#996 Re: Brexit

Post by insomnia78 »

Al Le Pen zeli referendum :lol:
arzuhal

#997 Re: Brexit

Post by arzuhal »

Jel ono Boriša Džonson rek'o da nema potrebe pokretat član 50? :mrgreen:
Challenger__

#998 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

Budućnost planete leži u različitim formama integracija a Brexit to neće niti može promjeniti. Britanski izlazak će samo uticati na prekompoziciju snaga na Kontinentu i svijetu a ne na sam proces integracija. Mali trebaju da se prilagođavaju novonastalim okolnostima a ne da infantilno negoduju.

Nema mjesta panici.
Edin H.

#999 Re: Brexit

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:U koju god uniju, zajednicu je Hrvatska usla ta se je rasula prije ili kasnje. Pa nema ni tri godine kako je Hrvatska usla vec prvi izlaze :D
...iz te tamnice naroda :mrgreen:

:wink: :D
arzuhal

#1000 Re: Brexit

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:Al Le Pen zeli referendum :lol:
et maintenant la France!
Post Reply