Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Danguba

#976 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:Pa sami su priznali da imaju popisanih koji ne borave u BiH ali to ne zele pod nerezidentne nego samo Bosnjake.
(nerezidentni nisu oni koji povremeno borave u srbiji i hrvatskoj).
Koliko moras biti tu da bi bio rezidentan u godini?
Pojma nemam. Treba pitati one od Skandinavije preko N.Sada i Zagreba. Mozda oni znaju. :D

Ja kazem, treba sve popisati a podatke koristiti za sta ti trebaju. Ako su za infarstrukturu, trebaju ti svi vlasnici kuca a ako je za izgradnju skole :-) , trebaju ti oni koji tu borave(primjer).
Drvosjeca iz Dejcica

#977 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
Danguba wrote:Pa sami su priznali da imaju popisanih koji ne borave u BiH ali to ne zele pod nerezidentne nego samo Bosnjake.
Pojma nemam. Treba pitati one od Skandinavije preko N.Sada i Zagreba. Mozda oni znaju. :D

Ja kazem, treba sve popisati a podatke koristiti za sta ti trebaju. Ako su za infarstrukturu, trebaju ti svi vlasnici kuca a ako je za izgradnju skole :-) , trebaju ti oni koji tu borave(primjer).
To jeste tako da živimo sa Nijemcima međutim pošto živimo sa Srbima onda te naučne metode ne piju vode jer bitno je da je Bošnjaka što manje. Jel' ono rekoše da su nudili 10% da nas ima u RS-u, kao to im je prihvatljivo.
Bodkin

#978 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:

Pa ima logike. Ali svakako je ovo politicko pitanje i tacan popis ce biti za 20 godina kad ljudi vide da popis ne mijenja drzavu.

Btw, znam lika koji ima kucu u vogosci na tri sprata, a zivi u njemackoj. Pravi dole da valjda komsije vide. I sad njega treba u stanovnistvo bih.
To treba realno biti ljudi koji zive dole i provode bar 8 mjeseci u bih i placaju odredjen postotak poreza. Sve ostalo u drugu grupu
Bodkin

#979 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Danguba wrote:
To jeste tako da živimo sa Nijemcima međutim pošto živimo sa Srbima onda te naučne metode ne piju vode jer bitno je da je Bošnjaka što manje. Jel' ono rekoše da su nudili 10% da nas ima u RS-u, kao to im je prihvatljivo.
Ma ja ba, bosnjaci andjelci samo da im je da se istinito popisu :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#980 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Bodkin wrote: Btw, znam lika koji ima kucu u vogosci na tri sprata, a zivi u njemackoj. Pravi dole da valjda komsije vide. I sad njega treba u stanovnistvo bih.
To treba realno biti ljudi koji zive dole i provode bar 8 mjeseci u bih i placaju odredjen postotak poreza. Sve ostalo u drugu grupu
Pa znam i ja ljude koji su prodali imovinu u Sarajevu, preselili u CG ali imaju još uvijek pasoše i LK iz Sarajeva, reglarno se popisali...slučajno Srbi.
Drvosjeca iz Dejcica

#981 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
Ma ja ba, bosnjaci andjelci samo da im je da se istinito popisu :lol:
Daleko od toga da jesu ali isto tako daleko da Srbi nisu muljali na popisu. :oops:
Danguba

#982 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:

Pa ima logike. Ali svakako je ovo politicko pitanje i tacan popis ce biti za 20 godina kad ljudi vide da popis ne mijenja drzavu.

Btw, znam lika koji ima kucu u vogosci na tri sprata, a zivi u njemackoj. Pravi dole da valjda komsije vide. I sad njega treba u stanovnistvo bih.
Ja ne popustam ni milimetra. Ili ovako ili nikako. :D

Zamisli neko novo naselje gdje su ljudi koji borave vani izgradili ili kupili kuce. Po tvome, ti ljudi ne postoje. Te kuce ne postoje jer ih niko nikada nije ni popisao. Kuzis? A ljudi su poplacali sve moguce dazbine i zele infrastrukturu.
vivaldi

#983 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čime si obrazložio, odokativnom metodom i subjektivnim ocjenama. Daj ti baš k'o maksum. Ja nisam toliko bezobrazan da kažem da Bošnjaci nisu barem pokušali muljati ali tvoj bezobrazluk branjenja četničke ideologije prelazi sve granice argumentovane rasprave. Ideologija kojoj nije bilo strano napraviti ono što ni Nijemcima nije pošlo za rukom u IIWW sigurno ne preza ni od muljanja na popisu.
nije vise nista bitno, ali spustanje na ovako bijedan nivo rasprave..nemam rijeci..
Drvosjeca iz Dejcica

#984 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

vivaldi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čime si obrazložio, odokativnom metodom i subjektivnim ocjenama. Daj ti baš k'o maksum. Ja nisam toliko bezobrazan da kažem da Bošnjaci nisu barem pokušali muljati ali tvoj bezobrazluk branjenja četničke ideologije prelazi sve granice argumentovane rasprave. Ideologija kojoj nije bilo strano napraviti ono što ni Nijemcima nije pošlo za rukom u IIWW sigurno ne preza ni od muljanja na popisu.
nije vise nista bitno, ali spustanje na ovako bijedan nivo rasprave..nemam rijeci..
Gdje je problem?

Jesu li zbog masovnih grobnica u RS -a morali osmisliti novu kategorizaciju masovnih grobnica, sekundarne i tercijarne? Jesu!
Jesu li Nijemci napravili sekuindarne i tercijarne grobnice? Nisu!
Jesu li Srbi napravili takvu vrstu grobnicu prvi put u Evropi? Jesu!

I ti meni pričaš o argumentima? Meni bi bilo stid javiti se na forum i bijednom metodom braniti takvu politiku.
vivaldi

#985 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gdje je problem?Jesu li zbog masovnih grobnica u RS -a morali osmisliti novu kategorizaciju masovnih grobnica, sekundarne i tercijarne? Jesu!Jesu li Nijemci napravili sekuindarne i tercijarne grobnice? Nisu!Jesu li Srbi napravili takvu vrstu grobnicu prvi put u Evropi? Jesu!
pa gdje nisam napisao da nisu? gdje ? gdje? gdje?

cijela jebena rasprava je krenula od price da mi nije jasno zasto dodik pjeni nakon popisa jer ako mu je stalo do procenata onda se mogao orgnizovati da ih napumpa. ako mu nije stalo onda zasto pjeni?

nakon toga mi neko replicira kako se jesu organizovali i kako su popisane stotine hiljada koje ne zive ovdje. na to sam mu odgvorio da nije tacno jer to ne pokazuju borjevi.

ti njegov post preskaces, vec se kacis na mene jer ti se njegov post svidja, a moj ne svidja, a onda umjesto argumenata pises ovakve prizemnosti.
@mba

#986 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by @mba »

vlahudija protjerala sve bosnjake KOZARCA i sada bi da ti ljudi ne postoje da se izbrisu da ih nema, a bosnjaci se vratili sve ponovo izgradili ljepse i vece i bolje!
Drvosjeca iz Dejcica

#987 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Isti Fikret wrote:
Gdje je problem?

Jesu li zbog masovnih grobnica u RS -a morali osmisliti novu kategorizaciju masovnih grobnica, sekundarne i tercijarne? Jesu!
Jesu li Nijemci napravili sekuindarne i tercijarne grobnice? Nisu!
Jesu li Srbi napravili takvu vrstu grobnicu prvi put u Evropi? Jesu!

I ti meni pričaš o argumentima? Meni bi bilo stid javiti se na forum i bijednom metodom braniti takvu politiku.
Bas si inteligentan sta si nasao kao argument. Kome Nijemci da to rade kad su kontali vladati svijetom? Kao Hitler se plasio suda u Hagu pa skrivao dokaze.
:lol: E o takvim "vlasima" je Kavazović pričao neki dan.
Lug

#988 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lug »

Edin H. wrote:
Isti Fikret wrote:
Zato sto bi svi trebali biti ravnopravni?
:thumbup:

nema to veze sa ravnopravnoscu.. :lol:
512MB

#989 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Bodkin wrote:Pa ima logike. Ali svakako je ovo politicko pitanje i tacan popis ce biti za 20 godina kad ljudi vide da popis ne mijenja drzavu.

I sad bi trebali ljudi koji odu godnu dvi na montazu van zemlje, il studenti koji studiraju u sloveniji il grazu da se brisu iz rezidentnog stanovnustva do sljedeceg popisa? :-) Opet kazem zakon o popisu je 1:1 za zakonom na zapadu, a njeg su radili malo pametnije mange od tebe i tvojih idola u rs. Opet kazem ljudi su se popisali zakonski i niko im nemoze nist. Djaba trosite energiju i krecite.
Edin H.

#990 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

512MB wrote:
Bodkin wrote:Pa ima logike. Ali svakako je ovo politicko pitanje i tacan popis ce biti za 20 godina kad ljudi vide da popis ne mijenja drzavu.

I sad bi trebali ljudi koji odu godnu dvi na montazu van zemlje, il studenti koji studiraju u sloveniji il grazu da se brisu iz rezidentnog stanovnustva do sljedeceg popisa? :-) Opet kazem zakon o popisu je 1:1 za zakonom na zapadu, a njeg su radili malo pametnije mange od tebe i tvojih idola u rs. Opet kazem ljudi su se popisali zakonski i niko im nemoze nist. Djaba trosite energiju i krecite.
Nisu :oops:

Ako odes da zivis van Engleske na neko vijeme, kada se vratis nemas pravo na zdravstvenu ili socijalnu zastitu, dok ponovo ne zivis odredjeno vrijeme, bez obzira na britansko drzavljanstvo.

Tako da mislim da I Dodik prevenstveno pravi frku zbog poreskih platisa i da moze bolje planirati trosenje i usluge koje se finansiraju njihovim novcem. :D
Bodkin

#991 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

512MB wrote:

Ajde odjebi od mene u skokovima sa ovom pricom indijanac. Boli me kurko i za tebe i tvoje postotke. Ne sumnjam da znas kako je u sveCkoj
Lug

#992 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lug »

Edin H. wrote:Nisu :oops:

Ako odes da zivis van Engleske na neko vijeme, kada se vratis nemas pravo na zdravstvenu ili socijalnu zastitu, dok ponovo ne zivis odredjeno vrijeme, bez obzira na britansko drzavljanstvo.
cuj nisu, jer bez socijalnog i zdravstvenog nemere se popisati.. :lol:

Edin H. wrote:Tako da mislim da I Dodik prevenstveno pravi frku zbog poreskih platisa i da moze bolje planirati trosenje i usluge koje se finansiraju njihovim novcem. :D
jasta ba nego radi zato, a zasto bi drugo?! :D
512MB

#993 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Ova dva specijalca bodkin i edin bi svoje fantazije prosipali a intelektualno nisu sposobni dokucit problematiku popisnog zakona i razlog zbog cega je doneseg takav kakav jest. No zato kazem, malo pametnije glave su donjele zakon i nasi ga samo prepisali 1:1. Dijaspora koja se popisala u Bosni se istim zakonskim metodama popisala ko sto se popise i njemacka dijaspora iz spanije il engleske.

Ako vec tvrdite, onda dajte barem jednu tacku il zakanski paragraf koji je prekrsen?
Edin H.

#994 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

512MB wrote:Ova dva specijalca bodkin i edin bi svoje fantazije prosipali a intelektualno nisu sposobni dokucit problematiku popisnog zakona i razlog zbog cega je doneseg takav kakav jest. No zato kazem, malo pametnije glave su donjele zakon i nasi ga samo prepisali 1:1. Dijaspora koja se popisala u Bosni se istim zakonskim metodama popisala ko sto se popise i njemacka dijaspora iz spanije il engleske.

Ako vec tvrdite, onda dajte barem jednu tacku il zakanski paragraf koji je prekrsen?
Bio je bolan poseban formular koji popunis kao drzavljanin koji zivi u inozemstvu.

Jesu li jedino u Sarajevu radili po zakonu? Ja imam stan, licna dokumenta, boravim u Sarajevu minimum dva mjeseca godisnje, i kada je komsinica trazila, cupi sto je popisivala odbila da me upise, upisala je samo nekretninu. Kaze, ima poseban formular za takve otpadnike :D i sad ljutio je se ja ili ne, ista je bila u pravu.
prog321

#995 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Nije u pravu.
Zakon je jasan za većinu stanovnika ove planete. Ako imaš imovinu , ličnu kartu, plaćaš porez. Imaš pravo na popis.
To smp prešli prije 50 stranica . Ali djikani opet kme kme :-D
Edin H.

#996 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

prog321 wrote:Nije u pravu.
Zakon je jasan za većinu stanovnika ove planete. Ako imaš imovinu , ličnu kartu, plaćaš porez. Imaš pravo na popis.
To smp prešli prije 50 stranica . Ali djikani opet kme kme :-D
Kako nazvati nekoga ko govori o necemu o cemu nema pojma, ne provjeri, vjeruje glasinama.

http://www.bh-index.com/evo-kako-se-vrs ... stranstvu/#

Neznalica? Neuka osoba?
Progresivni nacionaista? :lol: :lol: :lol:
512MB

#997 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Jos niste naveli gdje je prekrsen zakon :)
prog321

#998 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Izvor ti je glupost kao i retorika . :-D
Dijaspora je jedno. Ljudi koji većinom nemaju imovine u BiH niti plaćaju porez niti ih boli karina za popisom.
Niko na svijetu nije uspio popisati svu dijasporu. To je palamudjenje.
A privremeno odsutni su nešto drugo . Ljudi koji potroše vlastiti novac da dođu i da se propisno popišu.
Edin H.

#999 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

prog321 wrote:Izvor ti je glupost kao i retorika . :-D
Dijaspora je jedno. Ljudi koji većinom nemaju imovine u BiH niti plaćaju porez niti ih boli karina za popisom.
Niko na svijetu nije uspio popisati svu dijasporu. To je palamudjenje.
A privremeno odsutni su nešto drugo . Ljudi koji potroše vlastiti novac da dođu i da se propisno popišu.

Imovina se popisuje nezavisno i nema nikakve veze sa popisom pojedinca.
Ne mozes se samo privremeno pojaviti, jer ti to nije stalno prebivaliste, ne zivis, ne radis tu, ne idu ti djeca u skolu, ne placas porez na dohodak. Koje usluge bi se mogle konkretno planirati na osnovu popisa takce osobe? To bi se trebalo odnositi i na osobe koje zive i rade van BiH u Hrvatskoj, Sloveniji ili Srbiji.
Kad bi vec tjerali mak na konac trebao bi za tu imovinu placati mnogo veci porez, jer se radi o objeku za odmor, a ne objekat u kojem zivis. Kao npr. sto se placa za imovinu koju posjedujes na Jadranskom moru. E sad tu jos uvijek postoji odredjena tolerancija u BiH zbog pocinjenog etnickog ciscenja.
prog321

#1000 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Pa usluga namjere.
Ko god ima motivaciju da dođe maksuz radi popisa tog nećeš lako odvojiti od ove zemlje :-D
Srbi su slali listiće u Srbiju i pokušavali ih prokrijumčariti
Eto koliko im je stalo. Mrsko im i za kartu platiti. :-D
Locked