Bruka na Vlašiću

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dezurni_ucenik

#976 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dezurni_ucenik »

Saka wrote:
bumerangss wrote:Ima li ko da napise ko zna nesta vise o ovom Almiru? Gdje je rodjen, kad, koju skolu fax je zavrsio, sta je u zivotu radio, je li ozenjen, ima li djece....? Kaze radio kao medicinski radnik? :-) a on sad medicinski slucaj, ipak mislim da je malo šmrko bijelog ili je malo popustio na zivcima jer je radio na psihijatriji :D
Rođen u Sarajevu krajem 1975. Prije rata nastanjen u Vogošći gdje osniva demo bend pod nazivom "Staklena zvona". Na početku rata s majkom dolazi kao izbjeglica u Švedsku. Stariji brat ostaje i gine u Armiji BiH, tu je porodica prilično otišla na živcima.

U Švedskoj okuplja grupu prilično kvalitetnih muzičara koji sviraju pod istim imenom (Staklena zvona) po bosanskim klubovima i sjelima širom Švedske. U par navrata okušao se i kao muzičar u Švedskim reality emisijama rock muzike. Želja mu je da se vrati u BiH i snimi album pa godinama radi na svom materijalu i nakuplja priličan broj autorskih pjesama.

Po povratku u BiH, prije desetak godina, snima par albuma, ovaj put kao solo izvođač, gdje je izgleda izabrao najgore od svojih pjesama pa sa njima ne postiže značajniji uspjeh. Osniva svoj studio u Vogošći gdje radi kao producent drugim izvođačima a živi na relaciji Švedska-Vogošća.

Personalno, prilično OK lik i daleko od toga da je agresivan. Samo, kao i kod većine onih koje sebe smatraju zvijezdama, prilično ufuran i ponekad arogantan, ali opet, nije loš. Njegov problem je što je ušao prilično usamljen u nešto što je iznad njegovih mogućnosti, a očito se teško nosi sa tim tolikim pritiskom.

Kako ti to napisa, ko da lik ganja da bude demokratski kandidat na americkim izborima u konkurenciji Sandersa i Clinton pa tesko podnosi pritisak.
dječak sa šibicama

#977 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dječak sa šibicama »

Ma otisli smo u kurac, kad vidis da je nekakv Don Almir danas bitna licnost na muzickoj sceni grada koji je nekad vedrio i oblacio citavom regijom.

Don Almir, Deen, jebote, takve spodobe prije rata nebi mogli ni u Zaostrogu pjevati uz gitaru.
FreakyStyley

#978 Re: Bruka na Vlašiću

Post by FreakyStyley »

Samo udaraj Done, nemoj da sta ostane.
dezurni_ucenik

#979 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:Ma otisli smo u kurac, kad vidis da je nekakv Don Almir danas bitna licnost na muzickoj sceni grada koji je nekad vedrio i oblacio citavom regijom.

Don Almir, Deen, jebote, takve spodobe prije rata nebi mogli ni u Zaostrogu pjevati uz gitaru.

Pa zahvaljujuci tim sto su prije zariri i palili, imamo danas Don Almire i Deenove.
Saka

#980 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Saka »

dezurni_ucenik wrote:
Saka wrote:
bumerangss wrote:Ima li ko da napise ko zna nesta vise o ovom Almiru? Gdje je rodjen, kad, koju skolu fax je zavrsio, sta je u zivotu radio, je li ozenjen, ima li djece....? Kaze radio kao medicinski radnik? :-) a on sad medicinski slucaj, ipak mislim da je malo šmrko bijelog ili je malo popustio na zivcima jer je radio na psihijatriji :D
Rođen u Sarajevu krajem 1975. Prije rata nastanjen u Vogošći gdje osniva demo bend pod nazivom "Staklena zvona". Na početku rata s majkom dolazi kao izbjeglica u Švedsku. Stariji brat ostaje i gine u Armiji BiH, tu je porodica prilično otišla na živcima.

U Švedskoj okuplja grupu prilično kvalitetnih muzičara koji sviraju pod istim imenom (Staklena zvona) po bosanskim klubovima i sjelima širom Švedske. U par navrata okušao se i kao muzičar u Švedskim reality emisijama rock muzike. Želja mu je da se vrati u BiH i snimi album pa godinama radi na svom materijalu i nakuplja priličan broj autorskih pjesama.

Po povratku u BiH, prije desetak godina, snima par albuma, ovaj put kao solo izvođač, gdje je izgleda izabrao najgore od svojih pjesama pa sa njima ne postiže značajniji uspjeh. Osniva svoj studio u Vogošći gdje radi kao producent drugim izvođačima a živi na relaciji Švedska-Vogošća.

Personalno, prilično OK lik i daleko od toga da je agresivan. Samo, kao i kod većine onih koje sebe smatraju zvijezdama, prilično ufuran i ponekad arogantan, ali opet, nije loš. Njegov problem je što je ušao prilično usamljen u nešto što je iznad njegovih mogućnosti, a očito se teško nosi sa tim tolikim pritiskom.

Kako ti to napisa, ko da lik ganja da bude demokratski kandidat na americkim izborima u konkurenciji Sandersa i Clinton pa tesko podnosi pritisak.
Ko nije u ovoj zemlji pokušao naći sponzora bar za sijelo u mjesnoj zajednici i ne zna koliko je to teško, a kamoli za jedan ovakav događaj od državne važnosti. Ne da niko dinara jarane, tu ti treba ekipa od 10 ljudi sa dobrim kontaktima u privredi i vezama koji će samo to raditi, svaki dan zvati, dosađivati, vući za rukav, kukati, moliti za pare. Ne može autor pjesme koji istovremeno radi na muzici, scenskom nastupu, produkciji istovremeno i ganjati sponzore, jednostavno će sagoriti što se i desilo.
DaysleepeR

#981 Re: Bruka na Vlašiću

Post by DaysleepeR »

Saka wrote:

A ko kaže da mu ova pjesma išta valja? jedina je bila u konkurenciji, A uspjeh će joj biti kao i svakoj drugoj evrovizijskoj - kratkotrajan ako ga uopšte ima... stavi singl u prodaju pa vidi koliko će ga raje kupiti, to ti je mjerilo jedino, sve ostalo je šuplja...
dezurni_ucenik

#982 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dezurni_ucenik »

Saka wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Saka wrote: Rođen u Sarajevu krajem 1975. Prije rata nastanjen u Vogošći gdje osniva demo bend pod nazivom "Staklena zvona". Na početku rata s majkom dolazi kao izbjeglica u Švedsku. Stariji brat ostaje i gine u Armiji BiH, tu je porodica prilično otišla na živcima.

Ko nije u ovoj zemlji pokušao naći sponzora bar za sijelo u mjesnoj zajednici i ne zna koliko je to teško, a kamoli za jedan ovakav događaj od državne važnosti. Ne da niko dinara jarane, tu ti treba ekipa od 10 ljudi sa dobrim kontaktima u privredi i vezama koji će samo to raditi, svaki dan zvati, dosađivati, vući za rukav, kukati, moliti za pare. Ne može autor pjesme koji istovremeno radi na muzici, scenskom nastupu, produkciji istovremeno i ganjati sponzore, jednostavno će sagoriti što se i desilo.
U kojem smo mi kurcu kad je nama Eurosong dogadjaj od drzavne vrijednosti
Last edited by dezurni_ucenik on 16/04/2016 12:44, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#983 Re: Bruka na Vlašiću

Post by pici »

ko ga jebe sto se prifaca neceg sto nemre i ne zna... to isto rade pojedini ''umjetnici'' pa kad vide da ne ide onda daj dilera zovi nemrem da spavam... ko ga jebe
DaysleepeR

#984 Re: Bruka na Vlašiću

Post by DaysleepeR »

Saka wrote: Ko nije u ovoj zemlji pokušao naći sponzora bar za sijelo u mjesnoj zajednici i ne zna koliko je to teško, a kamoli za jedan ovakav događaj od državne važnosti. Ne da niko dinara jarane, tu ti treba ekipa od 10 ljudi sa dobrim kontaktima u privredi i vezama koji će samo to raditi, svaki dan zvati, dosađivati, vući za rukav, kukati, moliti za pare. Ne može autor pjesme koji istovremeno radi na muzici, scenskom nastupu, produkciji istovremeno i ganjati sponzore, jednostavno će sagoriti što se i desilo.
a po čemu je eurosong tako bitan pa da bi neko uopšte morao dati pare za istu? ona isključivo služi da bi neki anonimus za par godina bio pozvan u celebrity big brother, ili kod nas u parove ili farmu...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#985 Re: Bruka na Vlašiću

Post by japin_mutapi »

Image
pici

#986 Re: Bruka na Vlašiću

Post by pici »

japin_mutapi wrote:Image

ova je bolja...

Image
Saka

#987 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Saka »

pici wrote:ko ga jebe sto se prifaca neceg sto nemre i ne zna... to isto rade pojedini ''umjetnici'' pa kad vide da ne ide onda daj dilera zovi nemrem da spavam... ko ga jebe
E pa to je to... Po meni tu nije kriv Don koji je ambiciozno obećao da će on sve srediti već BHT koji je u to povjerovao. Sad je samo važno da se nađe ostatak love i da se nekako ode i da ne bude još veća bruka.
VCorp

#988 Re: Bruka na Vlašiću

Post by VCorp »

Slanje Deena je naša taktika za ulazak u EU. Kad ga vide na bini reći će Merkelova vidi ovih Bošnji, kakav ISIS i vehabije , imate vi gorih belaja. Mark my words !
It_is_a_Leclerc

#989 Re: Bruka na Vlašiću

Post by It_is_a_Leclerc »

Kme kme kme Upropastio nam saljivu temu. Kme kme kme. Tema je inace smijesna ko trgovinski deficit u BiH u zadnja dva kvartala.

Pa nisam vam ja kriv sto se pola diskutanata u samu temu razumije ko Mara u plasticnu hirurgiju (istaknimo ovog delegata sto misli da se na Eurosong moze ici s nekom vec postojecom sevdalinkom), a druga polovina prvo tvrdi da za nase ovogodisnje predstavnike niko nije cuo i da nemaju, stono rijec, komercijalni uspijeh, pa kad im egzaktno dokazes da nemaju pravo, odjednom tvrde da "jesu poznati, ali u Olovu i Bugojnu", valjda misleci da je amin autisticne sarajevske carsije mjerilo bilo cega.
I naravno, imamo i onog Nosaru koji dibidus lupi kako kadetski kosarkasi nemaju sredstava valjda misleci da bi Deen i Ajanovic trebali, umjesto za svoje karijere, skupljati pare, umjesto drzave, za nastup na prvenstvu svijeta.

Uglavnom, tema je za pisanje i koliko god vi imate pravo da na nju stavljate slike koje su smijesne djetetu u fazi konkretnog misljenja, dotle i ja imam pravo da na nju pisem ozbiljne stvari, i argumentovano raspravljam sa pojedincima koji su za to sposobni.
dezurni_ucenik

#990 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dezurni_ucenik »

It_is_a_Leclerc wrote:Kme kme kme Upropastio nam saljivu temu. Kme kme kme. Tema je inace smijesna ko trgovinski deficit u BiH u zadnja dva kvartala.

Pa nisam vam ja kriv sto se pola diskutanata u samu temu razumije ko Mara u plasticnu hirurgiju (istaknimo ovog delegata sto misli da se na Eurosong moze ici s nekom vec postojecom sevdalinkom), a druga polovina prvo tvrdi da za nase ovogodisnje predstavnike niko nije cuo i da nemaju, stono rijec, komercijalni uspijeh, pa kad im egzaktno dokazes da nemaju pravo, odjednom tvrde da "jesu poznati, ali u Olovu i Bugojnu", valjda misleci da je amin autisticne sarajevske carsije mjerilo bilo cega.
I naravno, imamo i onog Nosaru koji dibidus lupi kako kadetski kosarkasi nemaju sredstava valjda misleci da bi Deen i Ajanovic trebali, umjesto za svoje karijere, skupljati pare, umjesto drzave, za nastup na prvenstvu svijeta.

Uglavnom, tema je za pisanje i koliko god vi imate pravo da na nju stavljate slike koje su smijesne djetetu u fazi konkretnog misljenja, dotle i ja imam pravo da na nju pisem ozbiljne stvari, i argumentovano raspravljam sa pojedincima koji su za to sposobni.

Postao si gori i od Zviza. Cestitam.
Edin H.

#991 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Edin H. »

Desava se kada se okupe brutalni i jaki momci i djevojke na jednom mjestu. :izet:
Nadam se da ce ona treba razbiti violoncelo na sceni kada budu nastupali. :oops:
japin_mutapi

#992 Re: Bruka na Vlašiću

Post by japin_mutapi »

pici wrote:
japin_mutapi wrote:Image

ova je bolja...

Image
mora se priznat da je vazda imao usnice
O'zone
Globalni moderator

#993 Re: Bruka na Vlašiću

Post by O'zone »

Gori ste Vi koji se hvatate na njegove postove nego on....
pici

#994 Re: Bruka na Vlašiću

Post by pici »

sad pocMinje LecKerke tHerapija... ufatite se za usHi skacite na jednoj nozi a drugom tipkajte na Hovoj temi... Veliki LeKlerke vas gleda :mrgreen:
dječak sa šibicama

#995 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dječak sa šibicama »

Leklerizacija teme :D izjava dana.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#996 Re: Bruka na Vlašiću

Post by plain vanilla »

a nikom nije sumnjiva ta kafana? gdje fini momci postaju agresivni i prave belaj?

:mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#997 Re: Bruka na Vlašiću

Post by It_is_a_Leclerc »

dezurni_ucenik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kme kme kme Upropastio nam saljivu temu. Kme kme kme. Tema je inace smijesna ko trgovinski deficit u BiH u zadnja dva kvartala.

Postao si gori i od Zviza. Cestitam.
Hvala.
Bitno je samo i dalje da ne mozete i ne znate bolje od ovog.

P.S. Ja fakat ne znam sta ste me se dovezali ko smrt za babu. Jel ja radim nesto protiv pravila ? Prijavite me. Ako vam se ne svidja, blokirajte ili ignorisite me. Imam pravo da napisem sta mislim, a to sto bi vi da mi svi mislimo isto i skidamo slike sa fv, pa postavljamo ovdje, nije moj problem.
japin_mutapi

#998 Re: Bruka na Vlašiću

Post by japin_mutapi »

jalu ti nisam jebo ja, ali buba je ...

Image
insomnia78

#999 Re: Bruka na Vlašiću

Post by insomnia78 »

"Al' preko dana naspem, tu i tamo i povucem. Samo malo da se smirim, nisam ja navucen"
pici

#1000 Re: Bruka na Vlašiću

Post by pici »

Saka wrote:
pici wrote:ko ga jebe sto se prifaca neceg sto nemre i ne zna... to isto rade pojedini ''umjetnici'' pa kad vide da ne ide onda daj dilera zovi nemrem da spavam... ko ga jebe
E pa to je to... Po meni tu nije kriv Don koji je ambiciozno obećao da će on sve srediti već BHT koji je u to povjerovao. Sad je samo važno da se nađe ostatak love i da se nekako ode i da ne bude još veća bruka.

kako nije kriv, jasta je neg kriv, pa nije mu to studio snimis za par dana pjesmicu i lalalalal hajmo u stokholme... za ovakve stvari postoje timovi producenata ili producentske kuce... najgori su ovi koji umisle da su MEGA zvijezde pa kada se krenu pecit zakuco bi ih na krst ko isusa... te ne odgovara im hrana, te puse vjetar, te sunce previse ultra ljubicastih zraka pusta, te nevalja hotel, te soba, te auto te avion te pizda materina... koja su to retardirana djeca samo da vam je znat...i onda se nadje nekakav kompleksas DON koji misli da sve zna jer et sviro je po klubovima i onda se na kraju usmrce i napije pa pocini kolateralnu stetu :mrgreen: ... KO IH JEBe SVIJU :bih:
Post Reply