E to su ti hrabri havajci
Zenica / III Korpus A RBiH
-
dert
#976 Re: Zenica tokom rata
Evo za woody jedna prica za crnog teftera....Moj badzo /HVO/ zarobljen od ARBiH , odlezao heftu dana u KPD Zenica i pusten i ni dlaka s glave mu nije falila .E sad dolazi zajebano.......Znas li woody ko mu je cuvao zenu i dvoje djece dok je bio tamo? Ja koji sam bio u ARBiH
Predao mu ih zive i zdrave a on supak onda zdimi a ostavi ih da se snalaze kako znaju i umiju.
-
kakavdanakneiskustvu
#977 Re: Zenica tokom rata
dert wrote:Evo za woody jedna prica za crnog teftera....Moj badzo /HVO/ zarobljen od ARBiH , odlezao heftu dana u KPD Zenica i pusten i ni dlaka s glave mu nije falila .E sad dolazi zajebano.......Znas li woody ko mu je cuvao zenu i dvoje djece dok je bio tamo? Ja koji sam bio u ARBiHPredao mu ih zive i zdrave a on supak onda zdimi a ostavi ih da se snalaze kako znaju i umiju.
svaka tebi cast
-
kosava
#978 Re: Zenica tokom rata
Dert gjde badzan nahvatan oko Masinskog ili gore na Vucijaku?dert wrote:Evo za woody jedna prica za crnog teftera....Moj badzo /HVO/ zarobljen od ARBiH , odlezao heftu dana u KPD Zenica i pusten i ni dlaka s glave mu nije falila .E sad dolazi zajebano.......Znas li woody ko mu je cuvao zenu i dvoje djece dok je bio tamo? Ja koji sam bio u ARBiHPredao mu ih zive i zdrave a on supak onda zdimi a ostavi ih da se snalaze kako znaju i umiju.
-
dert
#979 Re: Zenica tokom rata
kosava wrote:Dert gjde badzan nahvatan oko Masinskog ili gore na Vucijaku?dert wrote:Evo za woody jedna prica za crnog teftera....Moj badzo /HVO/ zarobljen od ARBiH , odlezao heftu dana u KPD Zenica i pusten i ni dlaka s glave mu nije falila .E sad dolazi zajebano.......Znas li woody ko mu je cuvao zenu i dvoje djece dok je bio tamo? Ja koji sam bio u ARBiHPredao mu ih zive i zdrave a on supak onda zdimi a ostavi ih da se snalaze kako znaju i umiju.
vojna tajna
-
kosava
#980 Re: Zenica tokom rata
Cim ode na stormfront i rvatsku republiku erceg bosnu eto njega za sedmicu sa novom pricom, cekaj dok isprica o Hrvatima objesenim u Masarikovoj. 
- asurbanipal
#981 Re: Zenica tokom rata
kosava wrote:Cim ode na stormfront i rvatsku republiku erceg bosnu eto njega za sedmicu sa novom pricom, cekaj dok isprica o Hrvatima objesenim u Masarikovoj.
Trebao bi prvo malo srediti onu svoju baštu. Zarasla mu je. Pa poslije toga na Rondo, na kavicu sa haverom mu Raspudićem...
-
belfy
#983 Re: Zenica tokom rata
upravo kako sam i ocekivao. lupanja sa neta... za Ivana Pravdica si fulao godiste. covjek je nesto vise od deset godina mladji. za Bulajica sam vec rekao sto sam imao. no, gdje se ovi pominju, obicno budu i Trogrlici, pa me zacudilo da ih odmah nisi navao. a evo da ti belfy kaze da se Troglic Jozo ispalio tek nakon otvaranja granica nakon Dejtona. eto, pa prepravi malo u tefteru, da te ko ne prozove opet.Woody wrote:Naravno da možeš, od probanja glava ne boli (ponekad)belfy wrote: mogu li ja da probam. ovakve teme mimoilazim radi ljudi kao sto si ti i Bata. radi tebe sto udaras u velike bubnjeve, dok se mali od toga ne cuju, a Bata radi toga sto ne cuje one iza. dakle da probam:obojicu poznajem. Ivan jeste poginuo, ali ni blizu tamo gdje si rekao. zena mu i cerka su danas u Zenici. Jozo je pokusao izbjeci, ali neznam na koju stranu. cini mi se da je isao preko linije HVO-VRS zajedno sa porodicom. nisam siguran da li je on ziv, ali mu je cerka udata u Holandiji. za ostatak porodice ne znam.Woody wrote: ...
16. Ivan Pravdić;
17. Jozo Bulajić;
...
P.S. cudo nigdje nisi Troglice nasao na netu...![]()
Daklem: zabilješke iz mog "crnog rokovnika"
Ivan (Josip) Pravdić - rođen 20.12.1961 u Žepču, poginuo 16.8.1993. u Kiseljaku (Žepče), civil
Bulajić (Niko) Jozo - rođen 19.2.1948 u Žepču, poginuo 16.8.1993. u Kiseljaku (Žepče), civil
A iz tvog?![]()
A, evo da spomenem i Trogrliće, da se ne ljutiš:
Trogrlić (Anto) Jozo - rođ. 21.9.1944 u Žepču, poginuo 28.7.1993. u Žepču
Trogrlić (Marijan) Mato, rođ. 26.11.1953. u Žepču, poginuo 8.4.1993. u Žepču
Ako si na njih mislio.
Pa da zaključimo! Ili si ti pobrkao imena, odn. imaš podatke za ljude sa istim imenom, ili me čisto onako zajebaješ.
A sve mi govori da je ovo drugo. Jel'de? Ma, jes' bolan, kako nije - ne ljutim se ja k'o neki ođe![]()
Pozdrav domovini
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#984 Re: Zenica tokom rata
Režija molim snimak!

Malo uvećajte ime Bulajić Jozo, molim!

I sljedeći...

Hvala!
@belfy? Čekamo odgovor. Vrijeme, sad...

Malo uvećajte ime Bulajić Jozo, molim!

I sljedeći...

Hvala!
@belfy? Čekamo odgovor. Vrijeme, sad...
-
kosava
#985 Re: Zenica tokom rata
Po imenima i godistima sve vojno sposobna muskadija, izginuli 1993 jebgi ga nisu znali sta je rat, ko kad gladis jaja godinu dana pa naletis na one sto imaju po goidinu iskustva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#986 Re: Zenica tokom rata
A Woody tvrdi da je bio ratni zlocin nad civilima?
Woody, javi se (obavezno stavi GIF)
Woody, javi se (obavezno stavi GIF)
-
belfy
#987 Re: Zenica tokom rata
evo, ugrabih vremena da se javim. nisu meni bitna godista, niti da li je neko bio spreman za rat. ja sam zelio odgovoriti na lazi, ali znao sam na sta cu naici. prije nekoliko godina ovako krenuh odgovarati na drugom forumu, samo sto su tu odmah bili i Trogrlici (zato ih i pomenuh). posto licno poznajem te ljude rekoh sta sam imao. evo sada vidim i da je Bulajic na spisku poginulih od Armije, a covjek pokusao preko VRS proci.
sa Trogrlicima je prica za sebe. jako dobra porodica. imao sam dvije slike sa oprostaja kada su odlazili i tada sam to postavio, pa se onda trazilo da dokazem vrijeme slikanja (kao da bih mogao). na kraju totalno raspizdjen stavim kontakt porodice i budem banovan zbog postavljanja licnih podataka (razumljivo). sad bih ja trebao opet staviti svoju sliku sa Trogrlicem i navuci se na istu pricu. a onda na kraju ispadem idiot. neka hvala.
elem, prica je pocela kako je iz Zenice krenula brigada pa pobila ljude. ja se javio da ukazem da prica ima smijesnih promasaja. to tvrdim samo zato sto sam trojicu poznavao licno. i sada bih ja trebao opet uplesti njihove porodice u price... ne hvala, sada sam nesto pametniji.
sa Trogrlicima je prica za sebe. jako dobra porodica. imao sam dvije slike sa oprostaja kada su odlazili i tada sam to postavio, pa se onda trazilo da dokazem vrijeme slikanja (kao da bih mogao). na kraju totalno raspizdjen stavim kontakt porodice i budem banovan zbog postavljanja licnih podataka (razumljivo). sad bih ja trebao opet staviti svoju sliku sa Trogrlicem i navuci se na istu pricu. a onda na kraju ispadem idiot. neka hvala.
elem, prica je pocela kako je iz Zenice krenula brigada pa pobila ljude. ja se javio da ukazem da prica ima smijesnih promasaja. to tvrdim samo zato sto sam trojicu poznavao licno. i sada bih ja trebao opet uplesti njihove porodice u price... ne hvala, sada sam nesto pametniji.
-
trocadero
#988 Re: Zenica tokom rata
- seln
#989 Re: Zenica tokom rata
Koja ti je golema nevolja?trocadero wrote:Јој, мила мајко, мила мајко....
-
trocadero
#990 Re: Zenica tokom rata
Ко ти је крив кад слабо конташ?
Ако се профа ујутро врати жив из пекаре нек он појасни. Не бих да му кварим угођај.
Весели ови зеничани, баш ме насмијаше!
Ако се профа ујутро врати жив из пекаре нек он појасни. Не бих да му кварим угођај.
-
kosava
#991 Re: Zenica tokom rata
Uh zvucis ko oni po Vozuci krajem ljeta '95trocadero wrote:Јој, мила мајко, мила мајко....
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#992 Re: Zenica tokom rata
Ma, pusti ba @troka... Ovo su ti naša balinska posla, nemoj se ti mješat u ovotrocadero wrote:Ко ти је крив кад слабо конташ?
Ако се профа ујутро врати жив из пекаре нек он појасни. Не бих да му кварим угођај.![]()
Mogu te još upratiti kojekakvi "Simini Četnici", "Osvetnici" i takve mrake, pa će reći da braniš Turčina a onda si ga najeb'o
Uostalom, Ramazan je. Postim - pa ću se rijetko javljati jer od ovih ISIS Talibana samo gubim abdest zalud. A vala, može proći i Ramazan a oni još neće naći kontra-argument. Eto @belfy je pokušao pa... tanko, tanko

@Bato, može li ovaj GIF? Ako ne može, šta ću ti ja
Pozdrav domovini
-
trocadero
#993 Re: Zenica tokom rata
RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN са малим закашњењем теби и осталим муслиманским вјерницима!
А Осветници и разни четници ме могу повући за ону ствар!
-
belfy
#994 Re: Zenica tokom rata
a cuj, ja sam vec rekao da govorim samo o ljudima koje poznajem. ako mi ti ovdje kazes recimo sta dodje Troglic Jozi moj bliski komsija Pero (Trogrlic, naravno) ja cu se posuti pepelom. ovo sto ovdje radis je vidjeno mnogo puta. no, mozda taj tvoj ima isto ime i prezime ili nesto slicno. jel ono tako bi?Woody wrote:Ma, pusti ba @troka... Ovo su ti naša balinska posla, nemoj se ti mješat u ovotrocadero wrote:Ко ти је крив кад слабо конташ?
Ако се профа ујутро врати жив из пекаре нек он појасни. Не бих да му кварим угођај.![]()
Весели ови зеничани, баш ме насмијаше!![]()
Mogu te još upratiti kojekakvi "Simini Četnici", "Osvetnici" i takve mrake, pa će reći da braniš Turčina a onda si ga najeb'o![]()
Uostalom, Ramazan je. Postim - pa ću se rijetko javljati jer od ovih ISIS Talibana samo gubim abdest zalud. A vala, može proći i Ramazan a oni još neće naći kontra-argument. Eto @belfy je pokušao pa... tanko, tanko![]()
meni je samo ruzno sto ovako ispada da ja ponizavam necije zrtve, sto ne moze biti dalje od istine. tvoje price su samo tvoje i tako ce i ostati vjerovatno. ovo sto se troka odjednom javlja na Zenickim ratistima je jako interesantno. koliko sam ga barem do sada citao nikada nije odmakao od sarajevskog. ali neka bude. njega sam cijenio vise od tebe po forumskom pisanju, no sada ste mi na istom. zemlja ce se i dalje okretati.
- seln
#995 Re: Zenica tokom rata
A od cega si onda tako debeo, jadan?Woody wrote:
Uostalom, Ramazan je. Postim
Napela te dunjalucka muka?
Ili pritisnuo gospodar da pojacas propagandu?
- asurbanipal
#996 Re: Zenica tokom rata
Woody wrote:
Uostalom, Ramazan je. Postim
Pa mogao si prije Ramazana počistiti onu baštu, zarasla je.
-
trocadero
#997 Re: Zenica tokom rata
belfy,
Може питање, хвала.
Написао си да се Трогрлић Јозо испалио после Дејтона а на надгробној плочи стоји.
ТРОГРЛИЋ /АНТО/ ЈОЗО 1944-1993
Може питање, хвала.
Написао си да се Трогрлић Јозо испалио после Дејтона а на надгробној плочи стоји.
- seln
#998 Re: Zenica tokom rata
Kako mozes tago govoriti o brothers in arms?trocadero wrote:
-
belfy
#1000 Re: Zenica tokom rata
upravo zato sam napisao svoj zadnji post. procitaj jos jednom i pokusaj razumjeti. zasto je neko njega stavio na plocu pitaj one koju su istu pravili, jer ja to neznam. upravo ovakva pitanja sam zelio izbjeci zadnjim postom. mislio sam da je sve jasno, no izgleda da neki ne citaju sve sto se napise. ali ajde de. ljudi ce uvijek biti ljudi...trocadero wrote:belfy,
Може питање, хвала.