SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:
jao_situacije wrote:
Tercius wrote:Caka je u tome sto ne znas da li je pijan jer da bi to znao moras izvesti neko testiranje jal daha jal krvi jal medicinsko posmtranje strucnih osoba.Kontash ;)
Kontrola i sankcionisanje dva pojma koja su toliko bliska koliko i prosjecni Sarajlija sa kulturom u saobracaju.
obavezno su ga trebali pustiti, isto kao kad pišete kazne pa provjeravate table da nije slučajno ukradeno auto parkirano u zelenih beretki
:thumbup:

samo vi radite svoj posao savjesno, kao u istrazi oko ubistva onog momka na ilidži
blago državi koja nema policiju kao mi :zzzz:

kaže ti krezavi kolega iz pu žepče da je normalno blokirati najvažniju cestu u državi 2 dana, i da on neće ništa poduzimati
Jel pisu pa provjeravaju ili provjeravaju pa pisu? Mislim da je to drugo problem,a krezo je upravu kada kaze da nece nista poduzimati, jer ako krezavi balavci i hordashi mogu blokirati titovu kod preCjednistva pa im to prodje bez batina ne znam sta je problem da radnici fabrike urade isto kod Zepca.Imas nesto protiv ljudi iz Zepca,Zavidovica ili?
zdk najviše izvozi u državi hoćel krezo iz žepča refundirati gubitke firmama i poštenim radnicima koji imaju rok da dovezu nešto u eu
nešto se bojim da neće i da ga boli kita a zna se žaliti što nema plate i prijetiti protestom, samo me zanima naslućuje li da pare u budžet dolaze od tih firmi čiji su kamioni blokirani JER ORTAČKA GRUPA, A NE VLADA ZDK, NE UPLAĆUJE PLATE I DOPRINOSE
što ne odu krezo i genijalci iz krivaje pred kuće ortačke grupe, hmm možda zato jer bi se pojavili kockoglave hrmpalije pa ih pošutali sve zajedno za 10 minuta
najlakše je pišati po poštenom svijetu kud im se nije pojavio neki rvi, sa papirom i ptspom koji kasni u kantonalnu bolnicu, pa sasuo par rafala, al neće grom u koprive jbg..
MAN-lion's coach

#977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

Naslovnica wrote: Nisam siguran, ali mislim da ne postoji zakonska odredba po kojoj se mora davati žmigavac kod prestrojavanja iz linije u liniju, pogotovo ne u 4 ujutro?
Kada je gužva u gradu, obavezno dajem žmigavac ako se prestrojavam (zbog ostalih vozača), ali u 4 ujutro, na praznoj cesti, s tri trake, ne dajem žmigavac. I obavezno dajem kod promjene smjera.
To što je bila prazna cesta ne znači apsolutno ništa i što je 4 ujutro još manje.

Članak 36. ZOBS-a (ona BIHAMK-ova verzija) ;)
MAN-lion's coach

#978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Sodom1 wrote:Bagru koja blokira ceste da normalna raja ne moze prolaziti , treba dobro izpendreciti. Al karina narod pa mora biti karina i milicija
Ovaj što je udario ljude na cesti je sve samo ne normalan. Uopšte tako ne izgleda. Imanje vozačke je privilegija , a ne pravo , a osim toga treba ga kazniti za takvo divljačko ponašanje gdje dovodi ljudima život u pitanje.
Klasični mentalitet seoskog lole i kabadahije koji voza auto (na slikama vidljivo) na pohabanim gumama i misli da je nešto bitan i koristan u društvu.
Ali kako to biva MUPZDK će to riješiti u skladu sa zakonom i ovlaštenjima.
MAN-lion's coach

#979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tercius wrote:
Jel pisu pa provjeravaju ili provjeravaju pa pisu? Mislim da je to drugo problem,a krezo je upravu kada kaze da nece nista poduzimati, jer ako krezavi balavci i hordashi mogu blokirati titovu kod preCjednistva pa im to prodje bez batina ne znam sta je problem da radnici fabrike urade isto kod Zepca.Imas nesto protiv ljudi iz Zepca,Zavidovica ili?
Problem je što i zec diže nogu na fukaru. Ološi mogu raditi šta hoće uključujući i plaćenike političke , a kad je u pitanju radnik , mislim da bi najprihvatljivija varijanta bila da su izvedeni pred streljački vod .
Naslovnica

#980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

MAN-lion's coach wrote:
Naslovnica wrote: Nisam siguran, ali mislim da ne postoji zakonska odredba po kojoj se mora davati žmigavac kod prestrojavanja iz linije u liniju, pogotovo ne u 4 ujutro?
Kada je gužva u gradu, obavezno dajem žmigavac ako se prestrojavam (zbog ostalih vozača), ali u 4 ujutro, na praznoj cesti, s tri trake, ne dajem žmigavac. I obavezno dajem kod promjene smjera.
To što je bila prazna cesta ne znači apsolutno ništa i što je 4 ujutro još manje.

Članak 36. ZOBS-a (ona BIHAMK-ova verzija) ;)
Zahvaljujem se na prosvjetljenju.
Na šta bagra hvata, pravi drumski banditi.
Sodom1

#981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

MAN-lion's coach wrote:
Sodom1 wrote:Bagru koja blokira ceste da normalna raja ne moze prolaziti , treba dobro izpendreciti. Al karina narod pa mora biti karina i milicija
Ovaj što je udario ljude na cesti je sve samo ne normalan. Uopšte tako ne izgleda. Imanje vozačke je privilegija , a ne pravo , a osim toga treba ga kazniti za takvo divljačko ponašanje gdje dovodi ljudima život u pitanje.
Klasični mentalitet seoskog lole i kabadahije koji voza auto (na slikama vidljivo) na pohabanim gumama i misli da je nešto bitan i koristan u društvu.
Ne znam sta bi ti rekao. Na osnovu njegovog izgleda dao si konacan usud.
Meni i dalje ovi nisu normalni sto blokiraju i nije u redu da se blokira cesta.Da ima ikakvog zakona i da se on sprovodi ne bi se oni mogli tako ponasati.200-300 ljudi se izivljava nad par hiljada ljudi, kojim pravom? Samo pendreciti
Tercius

#982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

MAN-lion's coach wrote:
Tercius wrote:
Problem je što i zec diže nogu na fukaru. Ološi mogu raditi šta hoće uključujući i plaćenike političke , a kad je u pitanju radnik , mislim da bi najprihvatljivija varijanta bila da su izvedeni pred streljački vod .
Pa eto nekima je to sasvim prihvatljivo a cak i navijaju da krezava policija ufati taj jad i bijedu, nalema, potusi suzavcima,pogazi bovovima da sleperi za EU mogu proci i pokoji stanovnik glavnog grada sa lusterima iz IKEA-e.
MAN-lion's coach

#983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ma ništa... formirati streljački odred u policiji i kokati , nema druge.
Sodom1

#984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Red se mora znati,nadam se da karikiras
julisiz es grant

#985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Jel'no jedne godine lokalni gazda i "heroj odbrane Sarajeva" napravio nešto slično, profuravši kroz neke što su protestvovali?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

MAN-lion's coach wrote:
Cekaj,vidio si da nije normalan samo na osnovu slike? :shock:
Kad forumas kaze da je ispred njega vozio mrtav pijan vozac,onda trazite dokaze. Imas li ti neki dokaz za svoju tvrdnju?
Podrzavam svaki vid mirnog protesta,pa cak i radnika kod Zepca.
O'zone
Globalni moderator

#987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

julisiz es grant wrote:Jel'no jedne godine lokalni gazda i "heroj odbrane Sarajeva" napravio nešto slično, profuravši kroz neke što su protestvovali?
Jes, jes , svojim skromnim Hummvijem....

Ovaj danas fakati izgleda malo ku-ku. Vidi mu smješka

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

mozda je zurio u kladaru
MAN-lion's coach

#989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Žurio na posao u Galenski laboratorij.
O'zone wrote:
Jes, jes , svojim skromnim Hummvijem....
Crveni hummer?
Mislim da je on gazio po ulici i ima običaj i mimo demonstranata na saobraćajnici da pokupi koga sa onim tenkom.
karanana

#990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Black swan wrote:mozda je zurio u kladaru
mozda na fakultet.
zateznistub

#991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Od srca zelim tebi i slicnima stanje u kojem se nalaze radnici koji su blokirali ulice! Pa onda budi "NORMALNA RAJA" koliko god to mozes...
supercali

#992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

al sto ne blokira zgradu vlade kuce tih predstavnika u vladi i sl
sto smo mu ja i ti krivi koji moramo poslati kamion pun x proizvoda na odrediste u odredjenom vremenu da bi nam za firmu zaradio novac potreban da platis sve poreze das sve plate a i tebi da ostane

hoce li meni ovaj nadokanditi stetu jer nisam hansu isporucio alu profile za neku masinu a zbog toga ostao bez tog posla i on sada nabavlja profile u rumunjskoj?
Sodom1

#993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

zateznistub wrote:
Od srca zelim tebi i slicnima stanje u kojem se nalaze radnici koji su blokirali ulice! Pa onda budi "NORMALNA RAJA" koliko god to mozes...
Ja od srca tebi zelim da tako zapnes u nekoj guzvi a radi ti se o zivotu i smrti i da dobijes otkaz na poslu. Pa im se slobodno pridruzi. A takvi kreteni kao ti su u biti i krivi za ovakvo stanje. Jer traziti svoja prava na nacin da uzurpiras prava drugih neduznih ljudi mogu samo glupani kao ti,retardu
Sodom1

#994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

supercali wrote:al sto ne blokira zgradu vlade kuce tih predstavnika u vladi i sl
sto smo mu ja i ti krivi koji moramo poslati kamion pun x proizvoda na odrediste u odredjenom vremenu da bi nam za firmu zaradio novac potreban da platis sve poreze das sve plate a i tebi da ostane

hoce li meni ovaj nadokanditi stetu jer nisam hansu isporucio alu profile za neku masinu a zbog toga ostao bez tog posla i on sada nabavlja profile u rumunjskoj?
Pa to ovom glupanu gore ne mozes objasniti , ne vidi prst ispred oka a nasao srati po forumu
radiša

#995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Sto je glupan,veca je steta za drzavu blokirat cestu kao sto su napravili nego doci pred njihova radna mjesta,stanove,tu nista ne mozes uradit osim napravit belaj za koji ces odgovarat.Mozes bit danima tu a ovako kad blokiras cestu onda ce morat nesto konkretno uradit sto prije.
AmirBaa

#996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

radiša wrote:Sto je glupan,veca je steta za drzavu blokirat cestu kao sto su napravili nego doci pred njihova radna mjesta,stanove,tu nista ne mozes uradit osim napravit belaj za koji ces odgovarat.Mozes bit danima tu a ovako kad blokiras cestu onda ce morat nesto konkretno uradit sto prije.
to zakljucio na osnovnu dosadasnjih uspjesnih slicnih akcija ?
Sodom1

#997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

radiša wrote:Sto je glupan,veca je steta za drzavu blokirat cestu kao sto su napravili nego doci pred njihova radna mjesta,stanove,tu nista ne mozes uradit osim napravit belaj za koji ces odgovarat.Mozes bit danima tu a ovako kad blokiras cestu onda ce morat nesto konkretno uradit sto prije.
Ja ne mogu traziti svoja prava na nacin ugrozavajuci tvoja prava ni kriva ni duzna , i ne samo tvoja nego i desetke stotine ostalih.
To tako ne ide. Red se mora znati
radiša

#998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Mora se znati red,ali da se znao sigurno nebi doslo do ovoga.Jednostavno nekad moras kad nemas izlaza radit na stetu mnogih da bi se shvatila tezina i ozbiljnost problema.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

umjesto da se svi pridruže ovim ljudima, jer većinu nas u ovoj mutavoj državi čekaju slične situacije, vi prdite po forumu, jebo vas hans
Sodom1

#1000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Ja sam protiv tog nacina razmisljanja ´´ crkla mi je krava , radicu na tom da i tebi crkne krava pa da budemo isti ´´
Post Reply