Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#976 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Image

:zen:
Dr. Kuca

#977 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Dr. Kuca »

Nanananana wrote:
Misterija iza smanjenja broja pasa lutalica u Sarajevu
U susret Sarajevo Film Festivalu ili lokalnim izborima, razlog nije poznat, ali istina, pasa lutalica na ulicama Sarajeva je manje.

U jedinom zakonski rješenom azilu, u Prači, potvrdili su nam, u posljednjih šest mjeseci dovedeno je 300 novih pasa. Ostalo je još 50 slobodnih mjesta.

"Riješit ćemo to. Još će se locirati jedno 100 kućica. I udomit ćemo dosta pasa, tako da ćemo moći primiti još 300-400 pasa. Biće i eutanazije, po nalogu ako se ustanovi da je bolestan pas, moći ćemo da ispunimo volju građana", rekao je Hamdo Alić, koordinator između ministarstva i azila Prača.

Masovna hvatanja tek slijede. Gdje će se smjestiti novi psi, nije poznato. Udruženja za zaštitu životinja sumnjaju da će se raditi o nezakonskim i nehumanim rješenjima.

"Znači mi ovdje imamo situaciju da opravdano smnjamo da se vrši više krivičnih djela, između ostalih koje je mučenje i ubijanje životinja i to iz stava 2. člana 318. krivičnog zakona BiH, radi sticanja materijalne, protuvpravne koristi. Čim se psima ne može ući u trag znači ili su pušteni na nekim lokalitetima, što je opet krivično djelo ili su ubijeni", kazala je pravnica Dalida Kozlić.

Sumnjaju i da se u sjedištu Higijenskog servisa nalazi dio smještajnih kapaciteta. Međutim u ovaj servis građani, aktivisti, volonteri nemaju pristup.

Namjeravali smo provjeriti u Higijenskom servisu da li ima pasa, no odobrenje da uđemo, od KJKP Rad-a nismo dobili. Ovdje se 2009. nalazila jedina kafilerija za pse. Inače i deponija, za koju borci za prava životinja tvrde da je jedna od deponija za ubijene pse.

Jedan azil nije dovoljan. Potrebe su daleko veće. Uz preventivne mjere. Jedna od njih je formiranje registra vlasničkih životinja - smatraju borci za prava životinja. Ova mjera bi omogućila kažnjavanje vlasnika koji puštaju pse. Za takav čin bi mogli biti kažnjeni sa 10.000 maraka.

Uporedo sa hvatanjem pasa, traju i akcije postavljanja ovakvih natpisa. Vlasnicima životinja nije dozvoljeno izvođenje pasa u parkove, dok se lutalice slobodno kreću. Sačekaju, pa prelaze na zeleno.
http://ba.n1info.com/a105887/Vijesti/Vi ... ajevu.html

Image
Image
Image
I ove spsima treba uspavat.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#978 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

koja je ovo grupa da se uclanim da nafatam nesto za :izet: ... samo im slati poruke heeeljpp cucki i hajmo do parka nesta se u zbunju mice :izet:... zaista zrele za prangije sto jes yes
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#979 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

PM72 wrote:Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg :lol: 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
e ovo se zove ubijanje politicke korektnosti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
Innovation

#980 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

Budući da je problem pasa lutalica, problem koji je zastupljen u čitavoj Bosni i Hercegovini i obzirom da ti „glupi psi“ ne poznaju entitetske granice, načelnik opštine Stari grad gosp. Hadžibajrić potpisao je ugovor o suradnji između Općine Stari Grad i firme “Glog” d.o.o. iz Istočnog Starog Grada u čijem vlasništvu je azil Hreša.

Firma „Glog“ d.o.o na čijem čelu se nalazi Slaviša Jovičić očigledno odlično obavlja posao „smještaja“ pasa u Hreši budući da ovaj azil ne samo da ima potpisan ugovor sa opštinom Stari grada već i sa opštinama Pale, Sokolac, Milći, Vlasenica, Srebrenica te opštinama iz Istočnog Sarajeva.

Postavlja se pitanje: kako azil koji ima, vjerovali ili ne čitavih 18 boksova rješava probleme hiljada i hiljada federalnih i republičkosrpskih napuštenih pasa?
Koja se udruzenja tamo brinu o napustenim psima? :roll:
Predstavnici udruženja za zaštitu životinja u Sarajevu : “Život”, “Av-mau”, “Spas”, “Avlijaneri”, “Save the animals now”, “Help animals” i “Life is life”
:mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#981 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Smanjite pozive na brutalnost. Koristite jezik bez poziva na nasilje.
Hvala.
pepeljara

#982 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pepeljara »

Istina je da se niko ne brine za napustene pse. Cak se i oni koji imaju pse ne brinu kako treba za njih.
Nisam jednom vidio ove trebe moderne sto vole imat psa kraj sebe, vodaju kroz vils, ovaj se posere, ona samo nastavi...
drzava
Istina je isto tako da se drzava ne brine za svoje gradjane kako treba, a kamoli za pse.

Problem pasa je samo jedan u nizu u drzavi.
Kako rijesiti, samo preuzeti zakon iz neke uredjene drzave.
vješalica

#983 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Innovation wrote:
Budući da je problem pasa lutalica, problem koji je zastupljen u čitavoj Bosni i Hercegovini i obzirom da ti „glupi psi“ ne poznaju entitetske granice, načelnik opštine Stari grad gosp. Hadžibajrić potpisao je ugovor o suradnji između Općine Stari Grad i firme “Glog” d.o.o. iz Istočnog Starog Grada u čijem vlasništvu je azil Hreša.

Firma „Glog“ d.o.o na čijem čelu se nalazi Slaviša Jovičić očigledno odlično obavlja posao „smještaja“ pasa u Hreši budući da ovaj azil ne samo da ima potpisan ugovor sa opštinom Stari grada već i sa opštinama Pale, Sokolac, Milći, Vlasenica, Srebrenica te opštinama iz Istočnog Sarajeva.

Postavlja se pitanje: kako azil koji ima, vjerovali ili ne čitavih 18 boksova rješava probleme hiljada i hiljada federalnih i republičkosrpskih napuštenih pasa?
Koja se udruzenja tamo brinu o napustenim psima? :roll:
Predstavnici udruženja za zaštitu životinja u Sarajevu : “Život”, “Av-mau”, “Spas”, “Avlijaneri”, “Save the animals now”, “Help animals” i “Life is life”
:mrgreen:
Slaviša Jovičić --Glog odlučno i korektno rješava probleme :mrgreen: poput zakona u EU i VB.
vješalica

#984 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

pepeljara wrote:Istina je da se niko ne brine za napustene pse. Cak se i oni koji imaju pse ne brinu kako treba za njih.
Nisam jednom vidio ove trebe moderne sto vole imat psa kraj sebe, vodaju kroz vils, ovaj se posere, ona samo nastavi...
drzava
Istina je isto tako da se drzava ne brine za svoje gradjane kako treba, a kamoli za pse.

Problem pasa je samo jedan u nizu u drzavi.
Kako rijesiti, samo preuzeti zakon iz neke uredjene drzave.
probali smo
ali ne ide
ako uvedemo u zakon da se nakon određenog vremena psi eutanaziraju kao i svugdje u uređenim zemljama
to kojekakve prdare objašnjavaju da je genocid,zločin i sl.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#985 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

daaaavnoo sam napisao da u manjem entitetu ne priznaju ovaj zakon na nivou BiH, sve su prepisali iz srbijanskog zakona i toga se drze... zato su izgleda konakovic i SDA pronasli rjesenje da ih trpaju entitetlijama, normalno za dobre pare i ovi ih eutaniziraju u kratkom roku... napisah ja ovim dogmoneyovcima idite u lukavicu, pale, sokolac pa tamo demonstrirajte, ne smiju jer bi ih pocerali gofnjivim motkama... lako je po fajsbuku srat i po ferhadiji nosat transparente, de do lukavice ako vam je do cucaka, tamo ih ubijaju vec godinama.
vješalica

#986 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Nepass wrote: Trba im dildo baciti u djir da se malo relaksiraju.
Image

dildog
:lol:
simonese

#987 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by simonese »

:lol:
Nanananana

#988 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

I nek neko kaze da su normalni
Image
Image
BigBossBrkO

#990 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BigBossBrkO »

AmirBaa wrote:[url]http://---%20NO%20LINKS%20---/clanak/BiH/410328/Djeciji-doplatak-u-Kantonu-Sarajevo-33-KM-a-cuvanje-psa-u-azilu-157-KM[/url]
Ništa neobično u apsurdistanu, bitno je da ne puca!
vješalica

#991 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Nanananana wrote:I nek neko kaze da su normalni
Image
Image

pa upravo ova vlast im je dala da tarlahaju sa đukcima
nezz u čemu je problem
Nuken

#992 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nuken »

Nisam neki ljubitelj lutalica,ali navodno,veliki dio ovih pasa koji su nestali u SA je završio u gradskom "azilu" u Sanskom Mostu.Kod nas su svi psi nestali ,tj. završili u Austriji a sudbina im je nepoznata. Ovo je priča momka koji je u SDA i koji zna sve šta se dešava u azilu i vezano za pse.
radiša

#993 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by radiša »

Da se razumijemo i ja sam protiv ubijanja lutalica ali sam i protiv toga da su na ulici,parkovima...
Russki

#994 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Russki »

Nanananana

#995 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Image
E moje dijete... :roll:
L u c i f e r

#996 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Al kad cujem rijec "proteste" :D :-) :roll:
uglavnomja

#997 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

Nanananana wrote:Image
E moje dijete... :roll:
hrani pascad, garant nema svoje u kuci, ali skuplja copor komsiluku :roll:

mislim nista novo :run:

ali pazi ovo: jedva cekam proteste ... :lol: :lol: :lol: :D :D :D

skupice se desetak sminkera sa markiranim psicima, par ovih pejpal naricateljki, par ovih za jagomira i nesto djece, ako ih puste roditelji :D ... i pokoji hadzo koji bi da usicari nesto medju zenskadijom. :izet:
Nanananana

#998 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

uglavnomja wrote:
hrani pascad, garant nema svoje u kuci, ali skuplja copor komsiluku :roll:

mislim nista novo :run:

ali pazi ovo: jedva cekam proteste ... :lol: :lol: :lol: :D :D :D

skupice se desetak sminkera sa markiranim psicima, par ovih pejpal naricateljki, par ovih za jagomira i nesto djece, ako ih puste roditelji :D ... i pokoji hadzo koji bi da usicari nesto medju zenskadijom. :izet:
Pa vidis da joj roditelji ne daju da drzi pascad u kuci pa komsijama ispred haustora sakuplja copore.
Jos bi policiju za zivotinje. :lol:
BigBossBrkO

#999 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BigBossBrkO »

Sanel Alispahic wrote:
Russki wrote:frenki je sve rekao xD

https://www.youtube.com/watch?v=cqSyoeEpELQ
0:36 Potrebno je izgraditi azile za pse.

-Ma kako ne, grad cemo izgraditi za te pse lutalice. :izet:
Azili su dobra stvar svakako, ALI uz pravilo da svaka lutalica može boraviti u istome ograničeno vrijeme i ako se ne nađe udomitelj, slijedi eutanazija, KAO U SVAKOJ NORMALNOJ DRŽAVI!!! Ali ovo je apsurdistan tako da...
Post Reply