Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seln

#976 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ne znam kakve veze ima danasnje stanje, ti razni Zahiragici, minderi i sta ti ja znam, sve to sto udrobis sa cinjenicom da je partija i njen dozivotni vodja vladao koristeci metode prisutne u fasistickim i totalitarnim uredjenjima...
Tebi je bas ploca izgrebana... :-) :-) :-) :-)
Znam da je tesko zapravo nemoguce opravdat diktatore i primjene fasistickih metoda pa svi konstantno pokusavate prebacit pricu na mene licno.
Tebe licno? Koje ba licno, ti nemas licnost...
ljudi ti konstantno postavljaju pitanja na koje ne odgovaras. Eto, jesi li odgovorio na moje pitanje: zasto ljudi bjeze iz "demokratije"?
Bacas parole u stilu Zahiragica, naucene na dvodnevnom minder-kursu "osnovi SDA kleptokratije" i ocekujes da to neko prihvati kao argumente?
Jeste, Tito je bio autokrata i jeste, jos uvijek sto puta boljih od danasnjih uhljupa.
Mohamad Sissoko

#977 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

Vidis da se slazemo da mu je vladavina bila diktatura.
Pored toga i ideologija koju je silom promovisao uvijek je rezultirala u diktaturi, bilo gdje u svijetu, tako da ne iznenadjuje sto on nije bio iznimka.
Ne odgovaram na pitanja koja nemaju veze sa likom koji je predmet rasprave jer su obicna spinovanja i nikakve veze nemaju sa onim sto napisem.
seln

#978 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:Vidis da se slazemo da mu je vladavina bila diktatura.
Pored toga i ideologija koju je silom promovisao uvijek je rezultirala u diktaturi, bilo gdje u svijetu, tako da ne iznenadjuje sto on nije bio iznimka.
Ne odgovaram na pitanja koja nemaju veze sa likom koji je predmet rasprave jer su obicna spinovanja i nikakve veze nemaju sa onim sto napisem.
Ti si sitni minderaski demagog i tvoje misljenje je relevatno kao i Zahiragicevo.
Ako mi je Josip Broz spucao samar,a onda dosao Bakir pa mi izvadio oko, znam i ja da vadjenje oka ne opravdava samar, ali znam i sta me je vise boljelo. Tema je o Josipu Brozu, o svim aspektima njegovog zivota i vladavine i ne sluzi samo za opravdavanje nesposobnosti i lopovluka SDA.
I ne slazemo se da je bila diktatura... napisao sam "autokrata". Znam da SDA mladez nije u stanju napraviti distinkciju, ali ne mogu se spustati na vas nivo.
Mohamad Sissoko

#979 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
Ti si sitni minderaski demagog i tvoje misljenje je relevatno kao i Zahiragicevo.
Ako mi je Josip Broz spucao samar,a onda dosao Bakir pa mi izvadio oko, znam i ja da vadjenje oka ne opravdava samar, ali znam i sta me je vise boljelo. Tema je o Josipu Brozu, o svim aspektima njegovog zivota i vladavine i ne sluzi samo za opravdavanje nesposobnosti i lopovluka SDA.
I ne slazemo se da je bila diktatura... napisao sam "autokrata". Znam da SDA mladez nije u stanju napraviti distinkciju, ali ne mogu se spustati na vas nivo.
Autokratija je forma diktature.

Definition of dictatorship
1
: the office of dictator
2
: autocratic rule, control, or leadership
3
a : a form of government in which absolute power is concentrated in a dictator or a small clique
b : a government organization or group in which absolute power is so concentrated
c : a despotic state

Dalje, ponavljam da danasnje stanje nije nikakav argument vezano za moju pricu oko totalitarnih i fasistickih metoda koje je primjenjivala komunisticka partija u jednopartijskom sistemu sa dozivotnim vladarom na celu.
seln

#980 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
Autokratija je forma diktature.

Definition of dictatorship
1
: the office of dictator
2
: autocratic rule, control, or leadership
3
a : a form of government in which absolute power is concentrated in a dictator or a small clique
b : a government organization or group in which absolute power is so concentrated
c : a despotic state

Dalje, ponavljam da danasnje stanje nije nikakav argument vezano za moju pricu oko totalitarnih i fasistickih metoda koje je primjenjivala komunisticka partija u jednopartijskom sistemu sa dozivotnim vladarom na celu.
Ono bi diskutiralo o tananim razlikama, a nije u stanju izguglati nesto na nasem jeziku. :-) :-) :-)
Mohamad Sissoko

#981 Re: Josip Broz Tito

Da, kad si dobio odgovor koji ti nije po zelji jer vidis da si priznao da je diktator ili kad nemas validna opravdanja za fasisticke metode koristene od strane lika koji je tema onda nemas nista drugo nego da se zalis sto odgovor nije na nasem jeziku ili okrenes pricu o meni, kako sam ja ovo, ono i nesto deseto.
Lijepo je to za vidjet. :-D
seln

#982 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:Da, kad si dobio odgovor koji ti nije po zelji jer vidis da si priznao da je diktator ili kad nemas validna opravdanja za fasisticke metode koristene od strane lika koji je tema onda nemas nista drugo nego da se zalis sto odgovor nije na nasem jeziku ili okrenes pricu o meni, kako sam ja ovo, ono i nesto deseto.
To nije odgovor, vec si proguglao i copy-paste prvo sto si nasao, jos i netacno.
Autokratija nije nuzno i diktatura, niti je svaka diktatura autokratija. Znam da je to pretesko za SDA mladez, ali sta cu ti ja.
A te infantilne provale kojim si, biva, nanijetio da me isprovociras... to ostavi za partijski sastanak.
Mohamad Sissoko

#983 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Da, kad si dobio odgovor koji ti nije po zelji jer vidis da si priznao da je diktator ili kad nemas validna opravdanja za fasisticke metode koristene od strane lika koji je tema onda nemas nista drugo nego da se zalis sto odgovor nije na nasem jeziku ili okrenes pricu o meni, kako sam ja ovo, ono i nesto deseto.
To nije odgovor, vec si proguglao i copy-paste prvo sto si nasao, jos i netacno.
Autokratija nije nuzno i diktatura, niti je svaka diktatura autokratija. Znam da je to pretesko za SDA mladez, ali sta cu ti ja.
A te infantilne provale kojim si, biva, nanijetio da me isprovociras... to ostavi za partijski sastanak.
Dobro, mislim imas pravo da pravis svoje definicije koje se razlikuju od ove iz rjecnika koju sam naveo po kojoj diktatura podrazumijeva autokratsku vladavinu i gdje su autokratija i tiranija forme diktature.
To ne mijenja cinjenice o kojima sam pisao i koje ti ne mozes da opravdas jer bi morao moralno da se srozas, vec ides u beskraj ponavljajuci floskule oko sda, mindera i sta ti ja znam, nekih obracanja prema meni a ja nisam tema, kako bi skrenuo paznju sa price o fasistickim metodama koje su se primjenjivale u bivsem sistemu a bile su prisutne i u drugim diktaturama poput one u trecem rajhu ili kod Staljina.
HAVANA

#984 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Ok,navedi primjer zemlje i drustvenog uredjenja koje tebi odgovara.Nemoj samo ponavljati ko papagaj iste recenice.
Mohamad Sissoko

#985 Re: Josip Broz Tito

HAVANA wrote:Ok,navedi primjer zemlje i drustvenog uredjenja koje tebi odgovara.Nemoj samo ponavljati ko papagaj iste recenice.
Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.
stakasa

#986 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

seln wrote:
Nije vazno sta radis nego kako radis. A Tito je vrhunski radio. Vjerovatno je bila diktatura, po svim definicijama. Ali posto je bio majstor i njegova je diktatura narodu bila prihvatljiva
seln

#987 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
HAVANA wrote:Ok,navedi primjer zemlje i drustvenog uredjenja koje tebi odgovara.Nemoj samo ponavljati ko papagaj iste recenice.
Sto ce reci, i ti bi sto prije da odes (ili si vec otisao) iz "demokratije" :wink:
seln

#988 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
Dobro, mislim imas pravo da pravis svoje definicije koje se razlikuju od ove iz rjecnika koju sam naveo po kojoj diktatura podrazumijeva autokratsku vladavinu i gdje su autokratija i tiranija forme diktature.
To ne mijenja cinjenice o kojima sam pisao i koje ti ne mozes da opravdas jer bi morao moralno da se srozas, vec ides u beskraj ponavljajuci floskule oko sda, mindera i sta ti ja znam, nekih obracanja prema meni a ja nisam tema, kako bi skrenuo paznju sa price o fasistickim metodama koje su se primjenjivale u bivsem sistemu a bile su prisutne i u drugim diktaturama poput one u trecem rajhu ili kod Staljina.
Nisu to moje definicije, vec je tako. Diktatura moze biti i oligarhija i obicno znaci potpunu kontrolu. Autokratija se veze za jednu osobu i moze postojati i u demokratiji (vidi pod: Erdogan).
To ne mijenja cinjenice da se ponavljas kao papagaj, a morala haman i nemas, pa se ne moze ni srozati. Vjerovatni ti nedostaje i godina i znanja, ali tjeras do kraja. A kako ti nedostaje elokvencije da napises nesto novo, onda se ponavljas.

Da, tacno je da su metode bile prisutne i tamo i ovamo, a bogami i onamo. Drzanje ljudi u zatvoru bez sudjenja, ubistva civila, policijska samovolja... sve u USA, sve u zadnjih par godina.
Mohamad Sissoko

#989 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Sto ce reci, i ti bi sto prije da odes (ili si vec otisao) iz "demokratije" :wink:
Opet ti o meni.
U nedostatku argumenata za opravdanje metoda primjenjivanih u brozovoj diktaturi.

seln wrote:
Nisu to moje definicije, vec je tako.

.
Ja sam ti dao definiciju iz rjecnika...."vec je tako"...bez komentara.
Last edited by Mohamad Sissoko on 28/12/2016 12:47, edited 1 time in total.
seln

#990 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.
Opet ti o meni.
U nedostatku argumenata za opravdanje metoda primjenjivanih u brozovoj diktaturi.
U nedostatku znanja, morala i elokvencije, ponavljas se.
John Cleese

#991 Re: Josip Broz Tito

Post by John Cleese »

:lol: Pa ljudi moji, kako vam se da natezat' s njima... :D
Mohamad Sissoko

#992 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
O moralu prica covjek koji pokusava da opravda fasisticke metode primjenjivane u socijalistickom uredjenju :-)
Znanje, elokvencija... ko mari za definicije bitno je da je " to tako" odnosno "vec je to tako". :-D
seln

#993 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
O moralu prica covjek koji pokusava da opravda fasisticke metode primjenjivane u socijalistickom uredjenju :-)
Znanje, elokvencija... ko mari za definicije bitno je da je " to tako" odnosno "vec je to tako". :-D
Mohamad Sissoko

#994 Re: Josip Broz Tito

Rece onaj koji upravo ponovi istu recenicu. :D
seln

#995 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:Rece onaj koji upravo ponovi istu recenicu. :D
Mohamad Sissoko

#996 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
:lol:
seln

#997 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
:lol:
drugtito2011

#998 Re: Josip Broz Tito

Post by drugtito2011 »

seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ne znam kakve veze ima danasnje stanje, ti razni Zahiragici, minderi i sta ti ja znam, sve to sto udrobis sa cinjenicom da je partija i njen dozivotni vodja vladao koristeci metode prisutne u fasistickim i totalitarnim uredjenjima...
Tebi je bas ploca izgrebana... :-) :-) :-) :-)
Ma ne troši se na SDA ljigavca, koji ne odgovara ni na jedno pitanje, jer NE ZNA.

Minder je njegov vrhunac, i šta se onda može očekivati od takvog?
Mohamad Sissoko

#999 Re: Josip Broz Tito

Kad mozes da podrzavas diktatore ne iznenadjuje me ni tvoje vrijedjanje jer je to taj mentalni sklop koji je u stanju da opravdava nasilne i nedemokratske sisteme.
John Cleese

#1000 Re: Josip Broz Tito

Post by John Cleese »

Kad ovaj... organizam... vec spomenu (eh, da je samo jednom... :| :lol: ) fasizam - smrt fasizmu! :D

Ljubljana 2013. - ove nisam odavno cuo...
Post Reply