10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

House

#976 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by House »

slika dana

Image

:kiss:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#977 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

LSD wrote:
JoseMujica wrote:
LSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras :!: ....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem :-? - vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.

Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz) :thumbup: s tim da smo pobjedili direktne konkurente Izrael i Vels :thumbup: vratio nas je iz Papetovih gov.ana u igru za baraž, ali ostala je kljucna utakmica protiv Kipra.

Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.

večeras se dokazalo da se može i bez Džeke, a tek smo zabili gol kad je i Spahić izveden
Ma može, ali brate mnogo je lakše sa Džekom ili preciznije mnogo je teže bez njega :!: kako god okreneš :-) ....dobar je i Vedo, bori se kako zna i umije, evo zabio je i gol - ali on je nejač za Džeku u svakom pogledu.
Mada nam i Bešić fali itekako u sredini, haman kao i Džeko u napadu.
pogrešno ih je porediiti jer su različiti tipovi napadača...za onu taktiku mnogo je primjereni kao istureni napadač Đurić nego Ibišević, što se i vidjelo. Ibiševiš je do rokade bi žrtva taktike......on je napadač koji iam nos za gol i treba imat slobode u kretanju, a ne neko ko će se gurati, skakati i spuštati lopte polušpicama
insaneinthebrain

#978 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by insaneinthebrain »

-LIBERO- wrote:Jako bitno pitanje je da li ce Edin biti spreman za tri dana, barem za jedno poluvrijeme.
vedo i milan od prve, a dijamanta ako zatreba ubaciti u drugom poluvremenu
Fudo387

#979 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

No, sad kad je euforija malo prestala...nasa igra je uzas, nista ni sa cim, nema ni pocetka ni kraja.
Ovo se mora pod hitno popraviti vec sljedecu utakmicu, o eventualnom barazu da ne pricam.
Luksuz sa Salihovicem i Hadzicem u sredini, Viscom na krilu, usamljenim Vedom u napadu kojeg mi je u jednom trenutku bilo pomalo zao,
odsjecenim Miralemom...nas su spasile dvije odbionice i kriminalni Vels.
Ozbiljna ekipa koja se nalozi za plasman na EP ima da nam ocita pristojnu lekciju.
Ovo sto sad igramo qrcu ne valja.
Maverick78

#980 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Maverick78 »

hrasno38 wrote:
Maverick78 wrote:Odlicno :bih: :bih: :bih: :bih:

Mesi i igracima svaka cast, a dodatno mi je drago jer se pokazalo da se neka velika utakmica moze pozitivno odigati i bez Dzeksona. Uvijek je puno bolje kad je on tu, ali njesra je kad znas da ne moze igrati i kontas da se ne moze bukvalno nista bez njega. Veceras se ispostavilo drugacije i to je pozitivno. Eh sad se prvo osvetiti Kipru i nadati se da ce Dzeko biti spreman za baraz ako Bog da :bih:
Pa u globali i nismo mogli bez njega dok nije usao Djuric....Vedad je jednostavno totalno razlicit igrac od Edina pocevsi od gradjenja, primanja lopte, skoka, distribucije lopte....Vedo je upravo igrac za ovakle golove jer ima nos i u takvim situacijama Edin je dosta tanji. Osim ovog gola veceras Vedad nije naparavio ama ono bas nista....a da budemo posteni gol je bilo ono bas nemoguce promasiti nakon onakve asistencije Djurica.
Na Kipru bi bilo najidealnije ako bi iakko uspjeli u prvom utrpati dva gola sa Edinom i Djuricem i onda umjesto Edina uvesti Vedada. Cocalic bez ikakve dileme ima mjesto medju prvih 11 jer je veceras odigrao kao da ima utakmica ko Spaha za reprezentaciju. Imamo mi tu i mladjahnog Hodzica koji bi isto tako mogao iznenaditi kao i Djuric
Upravo, dok nije usao Djuric, sve je to islo nekako, kilavo, da tako kazem. Ti si vec objasnio za Vedu da ne filozofiram, ali super da smo napokon nasli igraca koji moze zamjeniti Edina u nekoj teskoj utakmici. Naravno da nam je Dzekson broj jedan, ali i ovo je veceras sa Djuricem izgledalo super. Mesi isto svaka cast, njegova je zalsuga sto je konacno poslozio ekipu da se moze nositi protiv dobre repke i bez tri vrlo bitna igraca.

Cocalic takodjer, super odigrao, e jedino mi onaj Hadzic nekako nesigiran... a i Mujdza je veceras bio kritican, par puta mi srce stalo zbog njega :roll: :lol:
marschall

#981 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by marschall »

Grean wrote:
Edin H. wrote:
Stipu ba umjetnicki doja, samo se pobjede racunaju.
Stoji i ta ali slozit ces se da ukoliko ne popravimo igru mi nemamo sta traziti na EP a ni u barazu ukoliko ne budemo nosioci. Ne mozemo se osloniti na golove iz prekida.
ni svjestki analiticari ne bih mogli predvidjet nasu igru u sljedecoj utakmnici, ali rezultat, i splet trenutni okolnosti daje nadu da bi moglo bit samo bolje.
MOSALJOZE

#982 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by MOSALJOZE »

Njima Belgija nije uspjela dati gola,i onda mi bez Edina uvalimo 2.Daj Boze da svaku tekmu ovako igramo,a pobjedimo.
JoseMujica

#983 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

jebo igru..uzeli tri boda

nego na Kipar i složit bunkericu sMorinjovskog tipa...park the bus i avion i kamion i motokultivator od komšije i ići ziheraški na 0-0 i pucat ovima kontre. Neka Džeke na klupi a stavit dvometraša Đurića i kiprani taman mogu skočit da mu ga poglabaju
trcicu trceci

#984 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by trcicu trceci »

Veceras je bilo kljucno iskustvo sa SP i strpljiva igra. Ovako odigrati na rezultat prije smo mogli samo sanjati :bih:
Paul F.

#985 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Paul F. »

Billy The Pljuc wrote:Kao prvo jebem sve po spisku onom ublehasu iz Zavidovica, dovesti nas do ovoga samo je on mogao i niko vise.
Kao drugo zahvaljujem sreci na naklonosti veceras i Meshinoj vjeri u pobjedu, prave izmjene u pravim trenucima za razliku od gore spomenutog ublehasa kojem ni vise nego dobar veceras - Zuka ne valja kao igrac a Djuric kakav god da je uz jos neke napadace na koje smo mogli racunati nije bio na letu u Izrael.
Kao trece toliko mi je drago sto je Milan zabio veceras zbog ovih "istocnjaka" koji su poslije njegovog gola bili na aparatima a poslije njegove asistencije u trenucima kad je postalo sigurno da Bosna dobija pocele su psovke i kletve na racun istog. Fakat ne znam sta mi bi da gledam utakmicu u I. Sarajevu u kafani sa par provjerenih prijatelja al' iskustvo gledanja iste i reakcije vecine - neprocjenjivo. Bice da sam "kvarno" ocekivao nasu pobjedu i likovanje u "neprijateljskom" okruzenju a sto mi se na kraju i ostvarilo.
Konacno smo tamo gdje smo i trebali biti a to je medju prve tri repke u ovoj grupi, da nije bilo ublehasa bili bi smo minimum drugi al sta je tu je. Bice interesantno na Kipru u utakmici gdje oni moraju loviti rezultat, ocekujem fakat da im zabijemo 2-3 komada jer oni ne znaju napadati - ovo sa kontrama im je vec procitano nadam se a poznjelo je do sada i previse uspjeha. Nadam se da u barazu dobijamo nekoga iz trolista Albanija-Irska-Slovenija s tim da sa Ircima nece biti nimalo lako al su opet "laksi" protivnik od ostatka mogucih konkurenata u barazu.
Za kraj jos jednom bih pozelio sve najgore prethodnom selektoru jer se pokazalo po ko zna koji put da je neznalica i pokvaren papak kojem su samo pare bile prioritet. Nadam se iskreno da ce njegova epizoda u Evianu neslavno zavrsiti i da ce potonuti tamo gdje mu i jeste mjesto u svijetu fudbalskih trenera a to je mrak i da vise nikada ne cujem za njega. Dao Bog da dobije na lotu ili nesto slicno pa da se sam okane poziva koji vrsi da ne bude da ga bas bas mrzim al je nabijao frustracije za vrijeme provedeno na klupi repke a kojih se necu jos dugo rijesiti.
Sa ublehašem iz Zavidovića smo bolje igrali i protiv Velsa i protiv Belgije. I Pape i Meša su dobri selektori a tebi preporučujem da se prebaciš na teme o poljoprivredi ili o nečemu o čemu barem nešto znaš.
seln

#986 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by seln »

Mislim da ce papkoljupci dok je svijeta i vijeka ponavljati da je on bio taj koji nas je prvi put odveo na neko prvenstvo.
Ma odveo je mog njonju...
nas je na SP odveo u to doba sjajan trolist Miske-Dzeko-Ibisevic (naravno, ne treba zaboraviti ni druge, prije svega Begovica), papak je bio samo statista koji je u suskavcu setao po aut liniji i gledao kasete.
pa onda: bruka u prijateljskim utakmicama, blamaza protiv Egipta i gubitak vec dobijene utakmice protiv USA...
poraz od Nigerije, s jednom dotan nevidjenom taktikom bez lijevog beka. Da podsjetim da bi nas pobjeda u toj utakmici odvela u osminu finala.
Pa onda: poraz od Kipra i Izraela... pobjede protiv istih bi nas SIGURNO odvele na prvenstvo, u najgorem slucaju kao drugoplasirane.
Treba li jos?
dezurni_ucenik

#987 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by dezurni_ucenik »

Zar ima jos papetoljubaca :lol:
Point.

#988 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Point. »

JoseMujica wrote:jebo igru..uzeli tri boda

nego na Kipar i složit bunkericu sMorinjovskog tipa...park the bus i avion i kamion i motokultivator od komšije i ići ziheraški na 0-0 i pucat ovima kontre. Neka Džeke na klupi a stavit dvometraša Đurića i kiprani taman mogu skočit da mu ga poglabaju
Pitanje je imaju li zidovi jak lobi u Belgiji, strah me da kolonijatorska stoka ne proda tekmu ovima sto znaju i mogu podmiriti.
dezurni_ucenik

#989 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by dezurni_ucenik »

Paul F. wrote:
Billy The Pljuc wrote:Kao prvo jebem sve po spisku onom ublehasu iz Zavidovica, dovesti nas do ovoga samo je on mogao i niko vise.
Kao drugo zahvaljujem sreci na naklonosti veceras i Meshinoj vjeri u pobjedu, prave izmjene u pravim trenucima za razliku od gore spomenutog ublehasa kojem ni vise nego dobar veceras - Zuka ne valja kao igrac a Djuric kakav god da je uz jos neke napadace na koje smo mogli racunati nije bio na letu u Izrael.
Kao trece toliko mi je drago sto je Milan zabio veceras zbog ovih "istocnjaka" koji su poslije njegovog gola bili na aparatima a poslije njegove asistencije u trenucima kad je postalo sigurno da Bosna dobija pocele su psovke i kletve na racun istog. Fakat ne znam sta mi bi da gledam utakmicu u I. Sarajevu u kafani sa par provjerenih prijatelja al' iskustvo gledanja iste i reakcije vecine - neprocjenjivo. Bice da sam "kvarno" ocekivao nasu pobjedu i likovanje u "neprijateljskom" okruzenju a sto mi se na kraju i ostvarilo.
Konacno smo tamo gdje smo i trebali biti a to je medju prve tri repke u ovoj grupi, da nije bilo ublehasa bili bi smo minimum drugi al sta je tu je. Bice interesantno na Kipru u utakmici gdje oni moraju loviti rezultat, ocekujem fakat da im zabijemo 2-3 komada jer oni ne znaju napadati - ovo sa kontrama im je vec procitano nadam se a poznjelo je do sada i previse uspjeha. Nadam se da u barazu dobijamo nekoga iz trolista Albanija-Irska-Slovenija s tim da sa Ircima nece biti nimalo lako al su opet "laksi" protivnik od ostatka mogucih konkurenata u barazu.
Za kraj jos jednom bih pozelio sve najgore prethodnom selektoru jer se pokazalo po ko zna koji put da je neznalica i pokvaren papak kojem su samo pare bile prioritet. Nadam se iskreno da ce njegova epizoda u Evianu neslavno zavrsiti i da ce potonuti tamo gdje mu i jeste mjesto u svijetu fudbalskih trenera a to je mrak i da vise nikada ne cujem za njega. Dao Bog da dobije na lotu ili nesto slicno pa da se sam okane poziva koji vrsi da ne bude da ga bas bas mrzim al je nabijao frustracije za vrijeme provedeno na klupi repke a kojih se necu jos dugo rijesiti.
Sa ublehašem iz Zavidovića smo bolje igrali i protiv Velsa i protiv Belgije. I Pape i Meša su dobri selektori a tebi preporučujem da se prebaciš na teme o poljoprivredi ili o nečemu o čemu barem nešto znaš.
Vidi amidzinog zlata sto se uvrijedilo :lol:
dezurni_ucenik

#990 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by dezurni_ucenik »

Point. wrote:

Pitanje je imaju li zidovi jak lobi u Belgiji, strah me da kolonijatorska stoka ne proda tekmu ovima sto znaju i mogu podmiriti.

Ma nidje veze ti je teorija. Sto bi Belgija pustila Izrael
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#991 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by -LIBERO- »

Igra je izgledala losije nego sto je moglo biti, jer je Mesa i postavio tako ekipu. Da se zatvore svi moguci pokusaji za neke njihove brze kontre i brzu transformaciju.
Ni na sredini se nije smjelo rizikovati. Igralo se na sigurno po cijenu da svaka druga ide unazad, il na Begovica cak.

Sta vam je ljudi. Ovo je bila partija 'saha'. Bez srljanja i klasicne ofanzive, i nas i njih.

Islo se da se ne primi gol, jer bez Dzeke, i uz losiju formu par bitnih igraca, teskor da bi se mogli vratiti da smo primili gol. To bi bio kraj za nas.

Da Milan nije zabio gol, sigurno bi usao i Edin, gdje bi igrali na sve il nista, sa tri spica. Pa sa bude.
JoseMujica

#992 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

Point. wrote:

nemaju...i Flamanci i Francuzi imali loko SS divizije
Point.

#993 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Point. »

Paul F. wrote:
I opet Mesa i pored slabe igre dobi Vels a Pape i pored dobre igre samo bod.
It_is_a_Leclerc

#994 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Nek' je i prodaju.

Mi moramo, renomeom, rezultatom, igračkim kadrom, selektorom, pobijediti daleko slabiji Kipar.
DonEmir

#995 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DonEmir »

:lol: :lol:

Igrali smo dobro... i protiv Zidova do 20 min ha nema veze sto su posle strpali 3 komada :zzzz:

Papke :oops: Papeljubci...
seln

#996 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by seln »

Paul F. wrote: Sa ublehašem iz Zavidovića smo bolje igrali i protiv Velsa
Ajdeeee? :D
JoseMujica

#997 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

momci samo sabur još 3 boda su u igri ;-)
Point.

#998 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Point. »

dezurni_ucenik wrote:
Point. wrote:

Pare, pare pokrecu sve, politiku i nogomet.
dezurni_ucenik

#999 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by dezurni_ucenik »

Point. wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Point. wrote:

Pare, pare pokrecu sve, politiku i nogomet.
ne vjerujem u te stvari. Nema potrebe za conspiracy theory :-)
seln

#1000 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by seln »

Point. wrote: Pare, pare pokrecu sve, politiku i nogomet.
Ako pobijedimo Kipar, nema tih para koje im mogu kupiti baraz.
Locked