Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#976 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko1234 wrote:
golfiista wrote:A ako ti nešto nije jasno, evo me u gRAND CENTRU NA Ilidži pijem kafu, bujrum da ti pokažem da je navigacija u 3D.
Ne mogu, evo babina sekretarica od 26 godina mi ga upravo puši ispod ovog stola od mahagonija.

Hoću da ga napucam pa da pošaljem respu sliku, pošto se on razumije u kite ocčigledno, jer na osnovu napisanog može procjeniti dužinu, samo da vidi jel mi dužina karine proporcionalna vrijednosti auta.

Respo stiže slika :lol: :lol: :lol:
posudi povecalo dok slikas
ado-šampion

#977 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

preludezalude wrote: Ado nisi u pravu i ne posmatras stvari iz pravog ugla. Kazes nisu kupci u BiH prevareni jer im norma u svakom slucaju ne znaci nista. U pravu si da im norma ne znaci nista. Medjutim, da su se ta vozila prodavala pod istinitom euro 3 normom, cijena bi im bila sigurno niza od one po kojoj su se prodavala. Da li su sad prevareni kupci?
Nisu se ni mogla prodavati pod Euro 3 normom jer VW je prevario s normom, a nemaju razlicite norme za razlicita trzista. :D

To ne ide tako svakako. Proizvodjac poveca normu jer je primoran a ne da poveca cijenu svog auta. Recimo, 2011. pred uvodjenje norme Euro 5 kao obavezne je bilo dosta dizelasa s Euro 4 normom. Onda su svi presli na Euro 5 a cijene su ostale iste. To je trosak na koji proizvodjac mora da racuna. Tako da cisto sumnjam da bi auta i s hipoteticki gledano Euro 3 normom bila ista jeftinija.

Zadnji put kad sam bio kod Tomica, ima tome preko 2 mjeseca, cekao sam tu u salonu i usput pogledam novog keca, 116d, i pridje mi ovaj prodavac, ja mu govorim kako imam keca stariji model i da onako na prvu nije razlika, ali eto onda se malo vadim, 3 cilindra dizel, 1.6, 115 KS, 270 Nm, a prije bilo 2.0, 4 cilindra, ista snaga i 260 Nm. On meni govori, da i Euro 6. Ja ga blijedo gledam, mislim boli me qrac u Bosni za to, taman da je Euro 4. Nisam ga pitao eh pasa da je Euro 4 koliko bi cijena bila niza. :-) Btw, danas u 2015. kosta isto koliko bi 2011. kostao moj s istom opremom, Euro 5, i 2010. moj s istom opremom Euro 4.

Ali nema veze sve to, poenta je sto se razni forumasi koji nisu ni blizu pogodjeni slomise da dokazu kako su to oni koji jesu vlasnici u BiH pogodjeni, pa ako nista besmislenim argumentima, tipa prodali su ti auto koje nije Euro 5. Super, siguran sam da ce svako ko ga je kupio zbog te cinjenice kupiti Opel sljedeci put. :D Mislim, salu na stranu, mislim da svakom ko daje svoje pare puca qrac za prevaru i za sve ovo, nego gleda da dobije (naj)bolje za svoje pare, kao i obicno, sve dok se zavrsi na tome da je jedino sto ga pogadja ovim svim to da mu auto nije Euro 5. A auta ce biti Euro 6 sigurno SVA, bez ikakvog uticaja na snagu i bez znacajnog uticaja na potrosnju. Makar u EU. Eto zivi bili pa vidjeli.

Dosta od mene na ovu temu, a predlazem da se o temi prevare nastavi na temi koja je napravljena tim povodom.
iDrive

#978 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by iDrive »

2,8 miliona VW-ova se povlači s njemačkih cesta, odlučila država. Već sam spomenuo.Nego samo se pitam koliko će ih u BiH završiti.
jefferson

#979 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

emko1234 wrote:
mali_milojica wrote:Tesko je prihvatiti da ti se neko kome si dao 10,20,50 ili 100,200 ili vise hiljada maraka posrao po glavi. Pogotovo Bosancu. Pa on ne moze da prizna da mu auto trosi vise od 5 litara,ide 200,5 godina nije otvorio haube i da je izgubio na njemu 1000 km. Ubjedit ce te da je zaradio. O cemu dalje pricati.
Smiješno. Otkako sam ja položio kroz kuću i familiju i firmu je prošlo sigurno 40 auta iz VW programa. Tačno s ovih dizela razmišljam da skinem TDI oznaku koliko mi je ofirno što su mi se ljudi posrali po glavi.
:lol:
jefferson wrote:
mali_milojica wrote:Tesko je prihvatiti da ti se neko kome si dao 10,20,50 ili 100,200 ili vise hiljada maraka posrao po glavi. Pogotovo Bosancu. Pa on ne moze da prizna da mu auto trosi vise od 5 litara,ide 200,5 godina nije otvorio haube i da je izgubio na njemu 1000 km. Ubjedit ce te da je zaradio. O cemu dalje pricati.
Ma bosanac jos uvijek nije skontao da je patrijahalno vrijeme u kojem se odluke glave kuce nikad ne ispituju kao pravilne ili ne. Ako cak i nije krivica na njemu, ucini sve da se to tako ne prikaze, jer opet moze izgledati kao slabost.
Problem je sto mnogi ovdje nekontaju da VW nepokazuje niti treba da pokazuje neku ljubav. Nije to socijalna ustanova. VW je prvenstveno u biznisu pravljenja PARA! Eh, to je nzaci osnovna razmjena izmedju VW-a i kupca: ja tebi pare ti meni proizvod. Kada me zajebes, ja cu tici nekom drugom koji je u istom biznisu.
Nemozes ti mene zajebati, ja imati problem prodati auto, isto ka da kugu ima, i jos sad ja trebam da nalazim razloga da te branim?
Dzaba sto je auto kao auto OK. Meni treba vece auto, ja imam toliko para, i ti si mi upravo iz novcanika uzeo jos 3000?
O ljudima koji voze TDI auta na trzistima gdje kapitalizam funkcionise na temeljima brojeva a ne petrijarhalne ideologije, ne bi trosi rijeci. Mogu samo reci sa srecom, a VW ako bude sljedece godine top 3-4 u svijetu bit ce uspjeh.
Jos ce Audi sad fakat morat pokusat napraviti premium auto :lol:
Ko te bolan zajebo? Niko ti nije prislonio pištolj i natjerao te da kupiš tog passata. Kupio si ga svojevoljno i dobrovoljno, ljudi su ti ga isto tako prodali.

I najdraže mi je kad ti sereš o audiju, ti koji si do prije godinu-dvije unazad prije kupovine tog passata govorio kako si razmišljao o audiju ali ti bio preskup. Daj ba Jeffersone, uozbilji se.
Niko ti nije prislonio pistolj, ali kada platis proizvod ocekujes od toga proizvoda odredjene beneficije: pouzdanost, sigurnost, uzitak u voznji i na kraju, kako sve ima svoj vijek trajanja ili dodje vrijeme da se mora gledati nesto vece, ocekujes da taj proizvod drzi odredjenu cijenu. A to ocekujes jer kontas prodati auto pa dio novca dati kao polog ili mjenjati auto da ti uracunaju u cijenu onoga koje kupujes.
E to sad ne pali u ovom slucaju, jer je VW radi svog kratorocnog interesa posrao se svima onima koji voze njiova vozila na glavu.
Da li sam razmisljao kupiti Audija? Naravno, st o ne bi razmisljao? Pa Audi ima svoji nekih prednosti, ali isto ne zaboravi da sam uvijek tvrdio da nikad nije niti ce biti prava Premium klasa, sto je ovaj slucaj potvrdio. Cak sam razmisljao o Q7 i kad je skandal izbio, ali kada sam vidio kako je preko noci cijena autu kojeg vozim pala, skontao sam da je tu "premium" klasu u pokusaju ipak bolje zaobici neko duze vrijeme.
golfiista

#980 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Možeš ti razmišljati o Q7 kad si na Argeti jbg.
jefferson

#981 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

golfiista wrote:Možeš ti razmišljati o Q7 kad si na Argeti jbg.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro se ne zajeba da ga uzmem prije ovog, jer im 3.0tdi jos uvijek an ispitivanju, a onaj 3.0T benzinac je tu negdje startan kao prosjecne tacke.
direstraits0078

#982 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by direstraits0078 »

Bakir1 wrote:Kako ja emira emku afirmisem :lol:
Emir Emko 'oće da se afirmiše medŽu nas. :D
amar1994

#983 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

direstraits0078 wrote:
Bakir1 wrote:Kako ja emira emku afirmisem :lol:
Emir Emko 'oće da se afirmiše medŽu nas. :D
:lol:
madner

#984 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Sada me zanima koju pastetu emko maze. :D
direstraits0078

#985 Re: Kutak za anti - VW trenutak

madner wrote:Sada me zanima koju pastetu emko maze. :D
Emko ne maze pastetu, pasteta se sama maze kad ugleda emka na vratima frizidera. :run:
madner

#986 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

I salutira.
No koja je marka.

Meni je argeta isto vrh, no kontam mozda ima neka bolja sto se dobije sa S linom. :D
jefferson

#987 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

direstraits0078 wrote:
Emko ne maze pastetu, pasteta se sama maze kad ugleda emka na vratima frizidera. :run:
:lol: :lol: :lol: :lol: :run:
amar1994

#988 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

madner wrote:I salutira.
No koja je marka.

Meni je argeta isto vrh, no kontam mozda ima neka bolja sto se dobije sa S linom. :D
:pisnuo: :pisnuo:
jefferson

#989 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

madner wrote:I salutira.
No koja je marka.

Jbg, vajda ide obrnuto, za S-line moras jesti jeftiniju pastetu :D
direstraits0078

#990 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Image

:thumbup:

Eskluzivno, bezbeli, nista manje.
jefferson

#991 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

direstraits0078 wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fali TDI i cetiri kruga :D
Boja odgovara TDI motorima :run:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#992 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

Idi u qrac kad se ne ugusih :pisnuo:
S Line Emko EdiSn.
Znaci,placem :lol:
amar1994

#993 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

:pisnuo: :lol:
golfiista

#994 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Ja sto ga afirmisaste :lol: :lol: :lol:
Bakir1

#995 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Maske su pale, poslije ove teme mnoge su stvari jasnije :mrgreen:
Ps od kada se uliva u kvadrate bajrina ista argeta al ista :-D
direstraits0078

#996 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Bakir1 wrote:Maske su pale, poslije ove teme mnoge su stvari jasnije :mrgreen:
Ps od kada se uliva u kvadrate bajrina ista argeta al ista :-D
Mi sto ne vozimo premiJum, mi mozemo i Bajrinu pastetu. Ovi sa modelima Avdija Sline samo eskluziv, nista Binjezevo, direkt iz dezele, Izola bajo (svaka slicnost s neĐeljkom Bajovicem Bajom je slucajna i nenamjerna).
golfiista

#997 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Image

Sve babine sekretarice :D
fidoremilienko

#998 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by fidoremilienko »

direstraits0078 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kralja, šaha, cara. :lol: :lol: :lol:

Nasmija me, aferim!
ernestalic

#999 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ernestalic »

Još malo da pojasnim psihološki profil ovih što fanatično mrze VW. Na primjer: Neki tipovi nikako ne mogu osvojiti lijepu ženu pa je onda proglase kurvom. Kurva je samo zato što je JA ne mogu imati. :lol: Boga mi, ja sam se svojevremeno potrudio pa došao do lijepe žene. Nije me interesovalo šta se priča. nego je bušio i trošio gdje sam stigao: u parku, na plaži, u liftu, i najviše u krevetu. Danas je polovna, ali još dobra. E tako ja radim i sa autima. Ali ne mogu to raditi sa astrama, scenicima, puntama i alfama. Otpadaju im brate vrata, kvake, krajnice, kugle, letve volana, ne mogu upaliti, pri manjem sudara ona plastika popuca kao da je kineska itd, itd. Sa Golfom nije tako: Kupio sam novog 2002 i prodao ga 2012. Prešao 150.000 promijenio selen blokove i akumulator. Točka. Vozio preko ovih naših rupetina, išao u ribolov, vozio po gradu svaki dan, vozio do Zagreba i nazad sa malo više od pola rezervoara. Što se tiče skandala oko VW koji je otkriven u USA, šta reć. Ovdje se neki kobajagi zabrinuli za okoliš, u zemlji gdje se voze auta bez katalizatora!!! Pustite te igre između automobilskih džinova. I još jednom pitam Vas mrzitelje VW: Odakle vam ta mržnja. Ne morate voziti VW. :wink:
fidoremilienko

#1000 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by fidoremilienko »

Ako nisi prevozio drva i kravu u golfu ne pika ti se.
Post Reply