Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kolegione

#976 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Patriotska_Liga wrote:A ti si neki akreditovani ocjenjivač prisustva fašizma?
Ako jednu etničku skupinu nazivas njenom radikalnom grupacijom(tacnije djelima koji su isti uradili) onda sigurno jesi Fasisticki portal

Srbi su Genocidasi po portalima Saff.ba i Akos.ba

Ili sam nesto propustio?
kolegione

#977 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Patriotska_Liga wrote:Interesantan lik. Danima se otimao da objasni kako Vuk Bačanović ima puno pravo da laže o Sarajevu, a kad neko napiše istinu o tome kako Turska spašava livanjske mljekare onda je taj fašista.

Šta to govori o njemu?
Hahahaha smijesan si decko Boga mi sta to govori o meni sta ti mislis?
Patriotska_Liga

#978 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Patriotska_Liga »

Propustio si.

Nađi taj tekst u kojem se svi Srbi nazivaju četnicima.

Hint: Nema ga.
kolegione wrote: Hahahaha smijesan si decko Boga mi sta to govori o meni sta ti mislis?
To govori o tebi da onaj koji iznosi istinu u kojoj je Turska pozitivno prikazana za tebe predstavlja fašistu.
gnjev

#979 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by gnjev »

Sumnjas da je bosnjak katolicke vjeroispovijesti . Ili mozda cak i hrvat ??
kolegione

#980 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Patriotska_Liga wrote:Propustio si.

Nađi taj tekst u kojem se svi Srbi nazivaju četnicima.

Hint: Nema ga.
kolegione wrote: Hahahaha smijesan si decko Boga mi sta to govori o meni sta ti mislis?
To govori o tebi da onaj koji iznosi istinu u kojoj je Turska pozitivno prikazana za tebe predstavlja fašistu.
Turska je agresor na moj zemlju Bosnu bila kao i Austrija i dalje Srbija i Hrvatska(prikriveno)
Dali su nam islam pa su bar neki hajr donijeli ali onda tom analogijom i Austrijanci su nam dali infrastrukturu.
Ali Turci su nas prodali vise puta...
Ovi ostali Agresori nam nista nisu dali :)
Istina koja je sad aktuelna da su nam Turci frendovi pada u vodu na hiljadu i jedan primjer, samo je cilj da se zna ko i kako usicari sitne politicke poene?
Mrsko mi je traziti a znas i ti i ja da oba portala koriste rijeci GENOCIDAS sto je fasisticki :) cistimo svoju avliju borimo se ispravno za ispravne stvari.
Co0l

#981 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

kolegione wrote:
Co0l wrote:Hrvatska blokirala livanjske mljekare, a Turska ih spasila otkupom cijele proizvodnje

http://akos.ba/ekonomija/hrvatska-bloki ... roizvodnje

:D
Turska je unistila BIH Airlines totalno :)
I zasto se linkaju ovi Fasisticki portali????
Ne znam kako si povezao BH Airlines sa mlijekom i hrvatskom zabranom ali eto,valjda ti znas.
Bitna je vijest,ne ko je prenosi.Da je neki hrvatski portal objavio,linkovo bih i njega.Ali nije.
kolegione

#982 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Co0l wrote:
kolegione wrote:
Co0l wrote:Hrvatska blokirala livanjske mljekare, a Turska ih spasila otkupom cijele proizvodnje

http://akos.ba/ekonomija/hrvatska-bloki ... roizvodnje

:D
Turska je unistila BIH Airlines totalno :)
I zasto se linkaju ovi Fasisticki portali????
Ne znam kako si povezao BH Airlines sa mlijekom i hrvatskom zabranom ali eto,valjda ti znas.
Bitna je vijest,ne ko je prenosi.Da je neki hrvatski portal objavio,linkovo bih i njega.Ali nije.
Povezao sam zbog vise razloga nije relevantan portal, fasisticki je, i ima tendenciju da likuje kako sljedbenici EHLI-SUNETA spasavaju ugrozeni Bosnjacki narod od prljavih Latina Cifuta Vanzemaljaca "Genocidasa" Posebno Turci i nas SULTAN ERDOAN :)
Patriotska_Liga

#983 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Patriotska_Liga »

gnjev wrote:Sumnjas da je bosnjak katolicke vjeroispovijesti . Ili mozda cak i hrvat ??
S obzirom na koji način se bakće tim terminom pretpostavljam da je deklarisani ljevičar, a u principu Titoista, njih uvijek možeš prepoznati po tome što im riječ fašizam izlazi iz usta kad god su suočeni sa svojim neistomišljenicima. A uglavnom veze nemaju o tome šta je zapravo fašizam, što se vidi i iz ovog njegovog posta ispod.
kolegione wrote: Turska je agresor na moj zemlju Bosnu bila kao i Austrija i dalje Srbija i Hrvatska(prikriveno)
Dali su nam islam pa su bar neki hajr donijeli ali onda tom analogijom i Austrijanci su nam dali infrastrukturu.
Istina koja je sad aktuelna da su nam Turci frendovi pada u vodu na hiljadu i jedan primjer, samo je cilj da se zna ko i kako usicari sitne politicke poene?
Mrsko mi je traziti a znas i ti i ja da oba portala koriste rijeci GENOCIDAS sto je fasisticki :) cistimo svoju avliju borimo se ispravno za ispravne stvari.
I kakve to veze ima s činjenicom da je Turska otkupila mlijeko kojem je Hrvatska zabranila da se nađe na tržištu EU? Tebe iritira činjenica što je neko pohvalio Tursku jer ti ne možeš da podneseš da neko lijepo priča o Turskoj čak i kad ima argumente za to, a u tvom postu se vidi frustracija spram Turske i uloge Turaka u našoj historiji. Ta frustracija ti ne dozvoljava da racionalno rezonuješ pa je tvoja reakcija takva kakva jeste. Niko nigdje nije spominjao da je Turska bilo čiji prijatelj ali si ti svejedno potrčao da objasniš kako nije. Sada je valjda jasno šta to govori o tebi.

Korištenje termina genocidaš da se opiše neko ko jeste genocidaš (a ne bilo koji Srbin) nije nikakav fašizam nego konstatovanje činjenica. To je, kako ranije navedoh, klasični dokaz da ti u principu nemaš pojma šta je fašizam, a tvoj ostrašćeni način pisanja najbolje govori koliko si
(ne)objektivan kada govoriš o navedenoj temi.
Last edited by Patriotska_Liga on 30/08/2015 03:08, edited 2 times in total.
Cracked

#984 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cracked »

Ista prica kao sa Srbijom i "prijateljskom" rusijom prije par godina. Dodju posamaraju, uzmu sta se moze, prodaju kad iscrpe i odu dalje. Prosjecnom bosanskom prosjaku namignu a ovaj od srece u gace svrsi. Kakva crna turska i prijatelj. Muze nas ko stigne. Nasli sad nesto dizati frku oko hrvatske a 20 godina se na nama redaju svi koji stignu, sad nesto bojkotujete. Kladim se da se u prodaji nece ni primjetiti razlika. KAd su prije par godina dosli sa onim: turska i bosna su bratske drzave, znao sam da su dosli muzti kravu, sto se i desilo. Nema prijatelja, samo biznis dogovori i nadat se da ce neko biti dovoljno sposoban da nesto izvuce iz takvih "prijateljskih" dogovora.
kolegione

#985 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Patriotska_Liga wrote:
gnjev wrote:Sumnjas da je bosnjak katolicke vjeroispovijesti . Ili mozda cak i hrvat ??
S obzirom na koji način se bakće tim terminom pretpostavljam da je deklarisani ljevičar, a u principu Titoista, njih uvijek možeš prepoznati po tome što im riječ fašizam izlazi iz usta kad god su suočeni sa svojim neistomišljenicima. A uglavnom veze nemaju o tome šta je zapravo fašizam, što se vidi i iz ovog njegovog posta ispod.
kolegione wrote: Turska je agresor na moj zemlju Bosnu bila kao i Austrija i dalje Srbija i Hrvatska(prikriveno)
I kakve to veze ima s činjenicom da je Turska otkupila mlijeko kojem je Hrvatska zabranila da se nađe na tržištu EU? Tebe iritira činjenica što je neko pohvalio Tursku jer ti ne možeš da podneseš da neko lijepo priča o Turskoj čak i kad ima argumente za to, a u tvom postu se vidi frustracija spram Turske i uloge Turaka u našoj historiji. Ta frustracija ti ne dozvoljava da racionalno rezonuješ pa je tvoja reakcija takva kakva jeste. Niko nigdje nije spominjao da je Turska bilo čiji prijatelj ali si ti svejedno potrčao da objasniš kako nije. Sada je valjda jasno šta to govori o tebi.

Korištenje termina genocidaš da se opiše neko ko jeste genocidaš (a ne bilo koji Srbin) nije nikakav fašizam nego konstatovanje činjenica. To je, kako ranije navedoh, klasični dokaz da ti u principu nemaš pojma šta je fašizam, a tvoj ostrašćeni način pisanja najbolje govori koliko si
(ne)objektivan kada govoriš o navedenoj temi.
Patriota ovako, portal nije relevantan tekst tendeciozan, portal fasisticki
nosara

#986 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

"Ako Hrvatska sumnja u ispravnost mlijeka iz BiH, za koje je EU rekla da ispunjava standarde kvaliteta, onda i mi možemo da sumnjamo u ispravnost mlijeka iz Hrvatske, jer je EU ocijenila da i njihovo mlijeko ispunjava standarde", kazao je za Oslobođenje ekonomista Damir Miljević.

On je dodao da i mi imamo pravo da sumnjamo da mlijeko iz Hrvatske ne ispunjava standarde visokog kvaliteta EU, kao što i Hrvatska sumnja u mlijeko iz BiH.

"Reciprocitet je jedina adekvatna mjera u ovom trenutku, nemamo ništa od toga da hodamo okolo i kukamo kako nam susjedi nisu trebali to uraditi i da imaju nešto protiv nas. Nije to ništa dramatično, treba uvesti kontramjeru, pa ako 16. septembra u Bruxellesu bude odbačena žalba Hrvatske, onda i mi njima možemo skinuti zabranu. Moramo shvatiti da nema braće u međunarodnim trgovinskim odnosima, svako štiti svoje interese. Kada to ne radite, onda vas smatraju slabim i svi hoće da se potkusuravaju na vaš račun. Također, moramo biti svjesni da je BiH ipak mnogo važnije tržište Hrvatskoj, nažalost, nego što je Hrvatska nama", kazao je Miljević.
:bih:
Naslovnica

#987 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

bumerangss wrote:
Naslovnica wrote:AP B-faza - 3 Konzuma u krugu od 150m.
Vojničko - 4 Konzuma, od toga 3 na distanci manjoj od 100m.
JEdnostavno su poklopili sve veće prostore i mnogi ljudi nemaju izbor gdje da kupuju, osim u Konzumu
Jednostavno ne smiju trenutno da zatvore, uzeće Bingo tu prostor, i onda su i preostale Konzum prodavnice donje.
Samo je pitanje koliko Konzum može ovako poluprazan da izdrži.
Zato fino kao sto ja radim idete u neki veci bingo u sedmicnu kupovinu ili makar jednom mjesecno kad legne plata uzmete mjesecnu fasungu svega i svacega a u konzum idete samo u velikoj nuzdi i to samo po hljeb :D
Ja tako i radim, ali ima dosta raje, pogotovu penzionera, ne mogu si priuštiti takve kupovine, zbog udaljenosti i zbog nedostatka automobila. Zatim ima puno đaka koji ulete kupe nešto za klopu, čips, kolu...Ja mislim da Konzum trenutno i preživljava velikim dijelom zahvaljujući strateškom pozicioniranju malih prodavnica.
Markica po markica...
StupskaBitanga

#988 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

Zato uvijek ako gdje blizu takvog malog Konzuma postoji amko bingo klas best prije nase odabrati ili lokalni granap
Recimo dp je na stupu imao mali Market ali koji je i na nepunih 100 kvadrata uvijek imao kupce
Sada je tu Konzum a radnica samo stoji napolju jer nikog nema
mudrac2

#989 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mudrac2 »

probook wrote:Oko 11 sam se cuo sa sestrom koja je na moru i kaze da nije ogromna guzva, ali da su uglavnom ljudi iz bosne koje prepoznaje po naglasku i skoro su sva auta na nasim tablama. Ovaj put ipak mediji ne lazu
poenta je u tome da bih mediji promovišu hrvatski turizam.

Probaj naći suprotan primjer.
Co0l

#990 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

kolegione wrote:
Co0l wrote:
Povezao sam zbog vise razloga nije relevantan portal, fasisticki je, i ima tendenciju da likuje kako sljedbenici EHLI-SUNETA spasavaju ugrozeni Bosnjacki narod od prljavih Latina Cifuta Vanzemaljaca "Genocidasa" Posebno Turci i nas SULTAN ERDOAN :)
To sto navodis ama bas nikakve veze nema sa vijescu koju sam ja postavio.Imalo bi jedino da imas dokaze da je vijest lazna.Nikog ne zanima tvoj animozitet prema Turskoj,pogotovo sto nema veze sa temom.
Manu

#991 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Manu »

I, što bi sa potpisivanjem sporazuma sa linka ispod?
Bliži se kraj 2015, jesu li odgovorni svjesni posljedica za postojeći izvoz, koliko god on mizeran bio!? Ili će opet krivac biti netko drugi (po onoj staroj: igrali smo dobro zajeb'o nas sudija)!?
A možda stanovnici ove zemlje i ne zaslužuju bolje, kada im je pamćenje kao u zlatne ribice.
http://m.klix.ba/vijesti/bih/evropska-k ... /141022109
nosara

#992 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Manu wrote:I, što bi sa potpisivanjem sporazuma sa linka ispod?
Bliži se kraj 2015, jesu li odgovorni svjesni posljedica za postojeći izvoz, koliko god on mizeran bio!? Ili će opet krivac biti netko drugi (po onoj staroj: igrali smo dobro zajeb'o nas sudija)!?
A možda stanovnici ove zemlje i ne zaslužuju bolje, kada im je pamćenje kao u zlatne ribice.
http://m.klix.ba/vijesti/bih/evropska-k ... /141022109
Navodi se da EU ne zahtijeva od BiH da dodijeli Hrvatskoj iste beneficije koje je imala prema pravilima CEFTA-e.
Manu

#993 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Manu »

nosara wrote:Navodi se da EU ne zahtijeva od BiH da dodijeli Hrvatskoj iste beneficije koje je imala prema pravilima CEFTA-e.
Potkrao ti se greskom pogresan citat, pa da se ne mucis evo ti ga ovdje:
"Metodologija EU za prilagodbu SSP prihvaćena je od strane svih država s izuzetkom BiH. Evropska komisija je poduzela korake u pravcu suspenzije BiH ukoliko proces ne bude okončan do kraja 2015"
homar

#994 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by homar »

U subotu odoh u kupovinu, bezbeli zaobiđoh Konzum i pravac Bingo (Intrex), gužva, namirim se, potroših sedmičnu svotu. U Bingu nemogu naći domaću mlaćenicu, ima je samo u konzumu na koreji, odoh tamo, nema žive duše, jedna kasa radi.
Patriotizam je proradio, čestitam ljudi, ovo je način da se borimo protiv eksploatacije i poniženja.
SmokingMan

#995 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by SmokingMan »

Ma ja ssmo tamanim naše,a najviše mikosovo mlijeko,feta sir,vispakove čokolade... :bih:
Naslovnica

#996 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

Bonito proizvodi su odlični, kečap ODLIČAN!
tuitamo

#997 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tuitamo »

Jučer u moru sokova kupim HEPOK Mostar, odlično pakovanje, malo skuplji, bar kod počinje sa 387. Kad na moje iznenađenje sok proizveden u Srbiji prema ovlaštenju Hepoka. E sad da li je bolje uzeti naš proizveden u Srbiji ili Hrvatski TO proizveden u Bosni?!
musicman80

#998 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by musicman80 »

Svi proizvode gdje je jeftinije. Podravka isto tako neke proizvode radi u Bugarskoj. Globalizacija, gdje je jeftinije to se otvaraju fabrike, ko sisa doamcu radnu snagu.
nosara

#999 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Manu wrote:
nosara wrote:Navodi se da EU ne zahtijeva od BiH da dodijeli Hrvatskoj iste beneficije koje je imala prema pravilima CEFTA-e.
Potkrao ti se greskom pogresan citat, pa da se ne mucis evo ti ga ovdje:
"Metodologija EU za prilagodbu SSP prihvaćena je od strane svih država s izuzetkom BiH. Evropska komisija je poduzela korake u pravcu suspenzije BiH ukoliko proces ne bude okončan do kraja 2015"
U kontekstu blokade koju je stavila hrvatska moj citat je relevantniji... Dakle, nema obaveze BiH da hrvatskoj ostavi povlasteni status koji je imala ranije...
StupskaBitanga

#1000 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

tuitamo wrote:Jučer u moru sokova kupim HEPOK Mostar, odlično pakovanje, malo skuplji, bar kod počinje sa 387. Kad na moje iznenađenje sok proizveden u Srbiji prema ovlaštenju Hepoka. E sad da li je bolje uzeti naš proizveden u Srbiji ili Hrvatski TO proizveden u Bosni?!
Manjinski vlasnik Vino Župa Srbija
Post Reply