Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skupljac_zeljeza

#976 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by skupljac_zeljeza »

Fudo Bosna wrote:@skupljac_zeljeza

Nisi mi paša nabrojao ni jednu prednost i nema je osim, "nazovi" demokratije, a o raspadu sam pojasnio pa pročitaj? Osmansko carstvo je bilo jače, raspalo se, Čehoslovačka se raspala, itd...misliš li da se ove današnje državice neče nikada raspasti, a ova tvoja priča kao, " okolo kolajli", a današnje državice nemaju ni suverenost , ni političku ni ekonomsku , pa nisu ni "okolo ni unutra kolajli". a puuuno su više belajli !!!
Bez veze me prozivaš jer rekoh da neke stvari su odrađene onda, neke danas, neko onda bio zadovoljniji, neko danas....i ne može se gledati crno bijelo pa u stilu Kazaza reći da je ono bila civilizacija, a danas niti se prave stanovi, niti se prave kuće, niti putevi, niti rade fabrike, niti se ide na more, niti, niti....pa živim u današnjoj stvarnosti. Komšija iznad mene u dvorištu dva auta, iza moje kuće komšija čak četiri, a ispod mene idu redom dva ili jedan itd.
Dozer

#977 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

@Fudo Bosna
:thumbup:
To i ja govorim cijelo vrijeme, i sve je to tacno. Ali, onda odmah imas ovakve pelenase...
Panzer_Daddy wrote:Sve što su nama(genreacijama iza vas) Jugovići ostavili su: Jad,Čemer,Tuga i Zlo od te vaše Jugoslavije. Pa sad ovdje na forumu uvjeravate ljude da je to bila ok država...dobija se dojam da su ex Jugovići gori od dilera drogom jer prodaju puste snove!

Vama vjerovati???

Prokleti bili! Prokleta bila! Nikada se više ne ponovila!!!
Ovaj komentar je glup da gluplji ne moze biti, a evo i zasto - nisu ti "neki" jugovici donijeli ovo sto imas danas, nego su ti to donijeli oni jugovici koji su i u onoj drzavi bili protiv te iste drzave i koji su samo cekali svojih 5 minuta (da Tito i umre) da tu istu drzavu rasture i nametnu svoje nazadne ideje i vjerovanja.
Ako ne znas o cemu pricam, sto nije tesko pretpostaviti s obzirom na gornji komentar, to su ti upravo danas obozavani likovi poput Alije, Slobe i Franje, srecom svi pokrepali ( kosti im se ispreturale, inshallah), i njihovih nasljednika Bakira, Covica, Dodika, Vucica, itd.

Klero-etno-nacionalizam je to sto ti je donijelo ovaj jad i cemer koji sada imas, a ne neki tamo jugovici.
Drinski

#978 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drinski »

Pa dobro, kakva je to drzava koja se raspala zaslugom 20-30 ljudi. Ni tu bas nesti ne stima.
PM72

#979 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Klero-etno-nacionalizam je to sto ti je donijelo ovaj jad i cemer koji sada imas, a ne neki tamo jugovici.
Dozer :thumbup: :kiss:

Što bi rekao moj stari - ovi sad nisu u stanju da okreče ono što je Tito napravio...A ja bih dodao i onu "prvo idu popovi (hodže) pa topovi pa lopovi.
nasa

#980 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nasa »

skupljac_zeljeza wrote:
piupiu wrote:Zaključujem da je SŽ zaljubljenik u filmsku umjetnost (dobar film - Karaula!!!).
:) :kiss: Sedma umjetnost najlakše može da objedini nekoliko drugih umjetnosti. Slika, muzika, priča...
Moje ime je Davorin Bogović
A ovo sve oko mene, to je crno-bijeli svijet

Crno-bijeli svijet, crno-bijeli svijet

Crno-bijeli televizor
Rijetki noćni tramvaji
Moja bijela djevojka
Uvozni ekskluzivni program
Mama, tata, pas i kravata, vata vata vata

Bila je dobra Jugoslavija ali nije da je bas sve bilo u duginim bojama :D
PM72

#981 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Srećom pa je Dini Merlinu svanulo sa pjesmom:

"Ja bih svjetlost zvao mrakom da te nije Alija" :lol:
LBVIEW

#982 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by LBVIEW »

Dozer wrote:@Fudo Bosna
:thumbup:
To i ja govorim cijelo vrijeme, i sve je to tacno. Ali, onda odmah imas ovakve pelenase...
Panzer_Daddy wrote:Sve što su nama(genreacijama iza vas) Jugovići ostavili su: Jad,Čemer,Tuga i Zlo od te vaše Jugoslavije. Pa sad ovdje na forumu uvjeravate ljude da je to bila ok država...dobija se dojam da su ex Jugovići gori od dilera drogom jer prodaju puste snove!

Vama vjerovati???

Prokleti bili! Prokleta bila! Nikada se više ne ponovila!!!
Ovaj komentar je glup da gluplji ne moze biti, a evo i zasto - nisu ti "neki" jugovici donijeli ovo sto imas danas, nego su ti to donijeli oni jugovici koji su i u onoj drzavi bili protiv te iste drzave i koji su samo cekali svojih 5 minuta (da Tito i umre) da tu istu drzavu rasture i nametnu svoje nazadne ideje i vjerovanja.
Ako ne znas o cemu pricam, sto nije tesko pretpostaviti s obzirom na gornji komentar, to su ti upravo danas obozavani likovi poput Alije, Slobe i Franje, srecom svi pokrepali ( kosti im se ispreturale, inshallah), i njihovih nasljednika Bakira, Covica, Dodika, Vucica, itd.

SFRJ su sjebali "drugovi" kad su odlucili prestati igrati se bratstva jedinstva,pogledaj samo politicku momcad istocnih komsija u to vrijeme i sve ce ti se samo kas'ti-sve go komunjara,od Slobe pa nadolje,a komunisticke generale da i ne pominjemo.Ne kontam kako i nakon 20-tak godina mozete prosipati tu otrcanu´pricu o nekakvim zlim "klerofasistima" koji se niotkud pojavise te srusise raj na zemlji,pa nisu se 80-godisnji cetnici iz Chicaga i Toronta penjali po cukama i s njih gadali gradove vec bratstvom i jedinstvom "zadojena" JNA.
nasa

#983 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nasa »

Dini je svakako svanulo :D

ali fol je ti imas potrebu da okrenes u drugom pravcu eeeee ne moze...... mnogi mladi su se u ono vrijeme osjecali pomalo ograniceni, a konkretno kad pricamo o muziici zna se sta se trazilo po direktivama, cile, mile i od Vardara pa do Triglaaaaaavaaa

tj. nije da se u bivsoj Jugi Breni, Coli itd. nisu isplatile patriotske pjesme, ne znam kako ih to cini drugacijim od Dine.
piupiu

#984 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Ma, pustite to .... toooooo djecoooooooooooooooooooo!!!!!!!!! Kakvo smetljište, civilizacija, civilizacijaaaaaaaaa .... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Dozer

#985 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Eto koliko znas i poznajes nedavnu nam istoriju...

JNA 1960/70/80 i JNA 1989-90 nije ni priblizno ista vojska. Od '89, kada je Slobo krenuo u pohod, ta JNA je ekspresno krenula u svoju transformaciju u cilju sluzenja srpskim ciljevima. Cak je i ranije tu bilo nebuloza koje su nagovjestavale sta slijedi. Pa Ratko Mladic je tamo neke '86-'87 bio komandant dole negdje u Makedoniji, cini mi se u Stipu. On je jos tada vojsku budio urlikanjem - Ustaj vojsko, ne znate vi kako je kad vas budi ustaska kama!!

A tacno je da onu zemlju nije rasturilo njih 20-30. Ali, njih 20-30 je bilo dovoljno da pokrenu jos njih 20-30.000, pa onda se fino iskoriste istorijske nebuloze u vidu cetnika i ustasa, pa se na to doda i malo mitomanije vezane za Turke, Kosovo i sl., i eto fine maloumne gomile spremne da se sveti za sve i svasta, pri cemu zaista nema pojma sta je to.

JNA 91-92 se sastojala od preko 90% srpskog komandnog kadra, a regularna vojska, sto znaci momci od 18-19 godina nisu imali pojma sta se i kako sprema, nego su jednostavno izvrsavali naredjenja uopste ne kontajuci sta zaista rade. Znamo kako je izgledalo dovozenje tenkovskih divizija na Vukovar, kako su krenuli ti napadi, kao i koliko je tih posada pobjeglo u Madjarsku i HR kad su vidjeli na sta su pucali cijelu noc (licno poznajem neke), misleci da su na nocnoj vjezbi.
Ona JNA koja jeste bila narodna pocela je nestajati 1990, a kod nas kad je krenulo tada JNA, de facto, nije ni postojala jer joj je sastav bio Srbi 98%. Tada je vec to bila velikosrpska vojska, a ne JNA, i na nas ovdje nije ni pucala JNA, nego velikosrpski klero-fasisti, paravojska kojom su komandovali kadrovi nekadasnje JNA i koristili oruzje nekadasnje JNA.
Ovo su cinjenice.

Ali, i dalje stoji moje pitanje - navedite mi bar 3 stvari koje su danas bolje, u ovoj drzavi nego u onoj, i u cjelodrustvenom smislu.
Ja i ne tvrdim da je onda sve bilo bajno, daleko od toga, ali cinjenicno - ovo danas je odron u odnosu na ono onda.

I,, naravno - BRAVO DJECOOOOOOOOO!!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
skupljac_zeljeza

#986 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

PM72 wrote:
Dozer :thumbup: :kiss:

Što bi rekao moj stari - ovi sad nisu u stanju da okreče ono što je Tito napravio...A ja bih dodao i onu "prvo idu popovi (hodže) pa topovi pa lopovi.
Svi sa crvenim partijskim knjižicama kopaju grob Jugoslaviji. Gdje je bar jedan hodža ili pop?

Dozer wrote:
I,, naravno - BRAVO DJECOOOOOOOOO!!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zar može to Bosna, a da nije u Jugoslaviji? :mrgreen: :bih:
skupljac_zeljeza

#987 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

PM72 wrote:Srećom pa je Dini Merlinu svanulo sa pjesmom:

"Ja bih svjetlost zvao mrakom da te nije Alija" :lol:
Ima i drugih pjesama i drugih autora koji su pjevali o Aliji. :wink:

skupljac_zeljeza

#988 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

nasa wrote:
Ide život dalje, a normalno...o pokojniku sve najlepše. :wink: Image

piupiu

#989 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

5 0 5 wrote: usput, uvijek sam se jezio kada bi neko koristio termin balkanci, naravno uvijek u negativnom kontekstu,
Ja sam se oko ovoga pokrvila sa nemalim brojem stranaca ... eno večeras oni komentatori u Litvaniji ... nisu propustili spomenuti balkanski mentalitet ... k'o biva, oni su oduvijek pili čajčić s dva prstića iz šoljica na cvjetiće, a mi smo oduvijek zubima trgali meso i ratovali ... :twisted:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#990 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Budimo realni-ovi sjajni mladi momci su to uspjeli ne zahvaljuci drzavi, nego uprkos njoj.

Misim nemati para za hotel i kotizaciju, a sutra ce se politicari slikati :facepalm:
5 0 5

#991 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

piupiu wrote: Ja sam se oko ovoga pokrvila sa nemalim brojem stranaca ... eno večeras oni komentatori u Litvaniji ... nisu propustili spomenuti balkanski mentalitet ... k'o biva, oni su oduvijek pili čajčić s dva prstića iz šoljica na cvjetiće, a mi smo oduvijek zubima trgali meso i ratovali ... :twisted:
i ja sam. najgore je sto to najcesce cujes od nekih ruralnih rusa ili poljaka koji do juce nisu znali sta je banana. a u principu, exyu ljudi imaju reputaciju na zapadu kao vrijedni i dobri radnici, ali isto tako i da vole ukrasti :D . ali, mogu ti reci, kada sam radio u grckoj, tad sam mozda po prvi put vidio kako to balkan izgleda, u recimo (demokratski) razvijenijoj drzavi. korupcija, mutljanje, zavlacenje, lijenost, prebacivanje odgovornosti na druge. i na kraju su mi zavrnuli par hiljada eura iz dzepa. :lol:

a da ne govorim kako muskarci po cijeli dan sjede u kafani i ispijaju rakiju i meze, dok zene sjede kuci i gledaju sapunice.
pojedinac

#992 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by pojedinac »

Dozer wrote:Eto koliko znas i poznajes nedavnu nam istoriju...

JNA 1960/70/80 i JNA 1989-90 nije ni priblizno ista vojska. Od '89, kada je Slobo krenuo u pohod, ta JNA je ekspresno krenula u svoju transformaciju u cilju sluzenja srpskim ciljevima. Cak je i ranije tu bilo nebuloza koje su nagovjestavale sta slijedi. Pa Ratko Mladic je tamo neke '86-'87 bio komandant dole negdje u Makedoniji, cini mi se u Stipu. On je jos tada vojsku budio urlikanjem - Ustaj vojsko, ne znate vi kako je kad vas budi ustaska kama!!

A tacno je da onu zemlju nije rasturilo njih 20-30. Ali, njih 20-30 je bilo dovoljno da pokrenu jos njih 20-30.000, pa onda se fino iskoriste istorijske nebuloze u vidu cetnika i ustasa, pa se na to doda i malo mitomanije vezane za Turke, Kosovo i sl., i eto fine maloumne gomile spremne da se sveti za sve i svasta, pri cemu zaista nema pojma sta je to.

JNA 91-92 se sastojala od preko 90% srpskog komandnog kadra, a regularna vojska, sto znaci momci od 18-19 godina nisu imali pojma sta se i kako sprema, nego su jednostavno izvrsavali naredjenja uopste ne kontajuci sta zaista rade. Znamo kako je izgledalo dovozenje tenkovskih divizija na Vukovar, kako su krenuli ti napadi, kao i koliko je tih posada pobjeglo u Madjarsku i HR kad su vidjeli na sta su pucali cijelu noc (licno poznajem neke), misleci da su na nocnoj vjezbi.
Ona JNA koja jeste bila narodna pocela je nestajati 1990, a kod nas kad je krenulo tada JNA, de facto, nije ni postojala jer joj je sastav bio Srbi 98%. Tada je vec to bila velikosrpska vojska, a ne JNA, i na nas ovdje nije ni pucala JNA, nego velikosrpski klero-fasisti, paravojska kojom su komandovali kadrovi nekadasnje JNA i koristili oruzje nekadasnje JNA.
Ovo su cinjenice.

Ali, i dalje stoji moje pitanje - navedite mi bar 3 stvari koje su danas bolje, u ovoj drzavi nego u onoj, i u cjelodrustvenom smislu.
Ja i ne tvrdim da je onda sve bilo bajno, daleko od toga, ali cinjenicno - ovo danas je odron u odnosu na ono onda.

prevod citata:
1 marta 1945, NOV je rekonstituisana u Jugoslovensku Narodnu Armiju (JNA). Za vrijeme Hladnog rata, nesvrstana Jugoslavija prihvata strategiju of “Opšte Narodne Odbrane” protiv mogućeg napada Sovjetskog saveza ili Zapadnih saveznika, u kojem su JNA bile dodate Jedinice Teritorijalne Odbrane, bazirane na lokalnom, Partizanskom načinu odbrane. Pri raspadu Jugoslavije u 1991–92, ove jedinice postaju jezgra oružanih sila koje su branile odvajajuće republike od JNA, koja, poput kraljevske Jugoslovenske vojske prije toga, postaje dominirana Srbima.

http://www.britannica.com/EBchecked/top ... =ref141667
Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao,

a muslimanski narod možda u nestanak,

jer muslimanski narod ne može da se obrani,

ako rat bude ovdje.

R. Karadžić, sa govornice Skupštine R BiH, 21.10. 1991.

Govorio je to uzdignute glave i tonom prijeteće epsko-cinične nadmenosti onoga koji se, u svojoj pozerskoj samodopadnosti, eto, nikoga ne boji.

No, na šta je stvarno oslanjao svoju "hrabru" prijetnju o sanjanom nestanku čitavog jednog naroda (genocid), najbolje svjedoči njegov nekadašnji saborac (poslije pokajnik koji je smogao snage da se javno izvine) Novak Kilibarda, koji u knjizi Slavoljuba Šćekića: KILIBARDA, ispovijest o deceniji koja je promijenila lice Crne Gore (Izdavač: Vijesti, Daily press d.o.o.; Podgorica, 2001.), na str. 78. govori ovako:

Jednom smo imali miting na Ivanjici, između Trebinja i Dubrovnika. Ivanjicom su odjekivali poklici: Hoćemo oružje! Hoćemo oružje!

Radovan Karadžić na to je uzvratio:

Braćo Srbi ne treba nam nikakvo oružje. Mi imamo slavnu Jugoslavensku narodnu armiju koja će nas zaštititi ....
5 0 5

#993 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

_BataZiv_0809 wrote:Budimo realni-ovi sjajni mladi momci su to uspjeli ne zahvaljuci drzavi, nego uprkos njoj.

Misim nemati para za hotel i kotizaciju, a sutra ce se politicari slikati :facepalm:
nesto je spominjao na poluvremenu komentator taj hotel. nisam bas dobro upratio. o cemu se radi?
piupiu

#994 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

5 0 5 wrote:
piupiu wrote: Ja sam se oko ovoga pokrvila sa nemalim brojem stranaca ... eno večeras oni komentatori u Litvaniji ... nisu propustili spomenuti balkanski mentalitet ... k'o biva, oni su oduvijek pili čajčić s dva prstića iz šoljica na cvjetiće, a mi smo oduvijek zubima trgali meso i ratovali ... :twisted:
i ja sam. najgore je sto to najcesce cujes od nekih ruralnih rusa ili poljaka koji do juce nisu znali sta je banana. a u principu, exyu ljudi imaju reputaciju na zapadu kao vrijedni i dobri radnici, ali isto tako i da vole ukrasti :D . ali, mogu ti reci, kada sam radio u grckoj, tad sam mozda po prvi put vidio kako to balkan izgleda, u recimo (demokratski) razvijenijoj drzavi. korupcija, mutljanje, zavlacenje, lijenost, prebacivanje odgovornosti na druge. i na kraju su mi zavrnuli par hiljada eura iz dzepa. :lol:

a da ne govorim kako muskarci po cijeli dan sjede u kafani i ispijaju rakiju i meze, dok zene sjede kuci i gledaju sapunice.
Samo što je to više mediteranski, nego balkanski temperament ... :D
John Cleese

#995 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by John Cleese »

nasa wrote: Moje ime je Davorin Bogović
A ovo sve oko mene, to je crno-bijeli svijet

Crno-bijeli televizor
Rijetki noćni tramvaji
Moja bijela djevojka
Uvozni ekskluzivni program
Mama, tata, pas i kravata, vata vata vata

Pa... mogla si naci i crnji primjer od tog crno bijelog :D

Moje su nebo vezali žicom
Po mome mozgu crtaju šeme
Žele jos jednu kopiju svoju
Da njome vrate nestalo vreme.

Al' ne dam svoje ja ideale
I ješću snove umesto hleba
Ja svoju sreću nosim sa sobom
Ona je parče slobodnog neba!

https://www.youtube.com/watch?v=Os2FgQj0XlM

Ali, ne lezi vraze... koje tri ili cetiri godine prije toga, u UK... :D

God save the Queen
the fascist regime,
they made you a moron
a potential H-bomb.

God save the Queen
she ain't no human being.
There is no future
in England's dreaming

Don't be told what you want
Don't be told what you need.
There's no future
there's no future
there's no future for you

https://www.youtube.com/watch?v=R8fLOJswWtk

Da reMIziramo...
Idealno ce biti u besklasnom drustvu :D
A, k'o da gledam, obradovace te ovo - dugine boje bi mogle i prije... s prvom Paradom :D :lol: :run:
John Cleese

#996 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by John Cleese »

piupiu wrote:
5 0 5 wrote: usput, uvijek sam se jezio kada bi neko koristio termin balkanci, naravno uvijek u negativnom kontekstu,
Ja sam se oko ovoga pokrvila sa nemalim brojem stranaca ... eno večeras oni komentatori u Litvaniji ... nisu propustili spomenuti balkanski mentalitet ... k'o biva, oni su oduvijek pili čajčić s dva prstića iz šoljica na cvjetiće, a mi smo oduvijek zubima trgali meso i ratovali ... :twisted:

:D :lol:
Panzer_Daddy

#997 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Panzer_Daddy »

Nema je više! a uskoro neče biti ni vas..... Jugovića...tako da današnjoj djeci nitko ne smije prodavati snove... i jedino poslije nje kao droge,...jedino što možete ponuditi je gorka realnost ... i poraz......ideje kao i politike koja ne vrijedi niti je ikada vrijedila.Samo ste unesrećili ljude...sanjajući vaš nasilan san !!!

Da se bogdom nikada niste pojavili...srećom i božijom voljom,historija vas izbrisa i osudi...niste dugo potrajali!

Prokletnici...vasih ideja i lažnih snova grobnice su pune ! Naslnici-Bezbožnici ! Trag vam se izbrisao !
5 0 5

#998 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

piupiu wrote:
Samo što je to više mediteranski, nego balkanski temperament ... :D
pa da. moze se reci.
piupiu

#999 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

John Cleese wrote:

:D :lol:
:lol: :lol: :lol:

Cleese, ja sam ovo istražila, ovo je zajednički mit evropskih naroda, manje-više svi tvrde istu stvar ... e, sad, ko je kome uvalio ... viljušku ... :lol:
John Cleese

#1000 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by John Cleese »

piupiu wrote:
:lol: :lol: :lol:

Cleese, ja sam ovo istražila, ovo je zajednički mit evropskih naroda, manje-više svi tvrde istu stvar ... :lol:
I ja htjedoh da istrazim... ali nisam mog'o - od smijeha :D :lol:
Post Reply