Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#976 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

Oligarh wrote:Znam Dinu, znam ga cijeli svoj život. Rahmetli mati mu je izučila za života sve ijedan tevhid u kući mojih roditelja. Znam dosta o njemu i sasvim sigurno mogu tvrditi da mi je drag, jer je moj mahalac, iz mojih mahala, ali...

U ove tri tačke će stati nešto što se ne može opisati tek tako. To opisuje Sarajevo i njegova Čaršija. Može on napuniti 451 arenu beogradsku, ali u sarajevskoj Čaršiji će uvijek biti to "ali". I džaba ti, moj Dino, što si rođen u Čeljigovićima (za one koji ne poznaju baš dobro mahale memli strane, to vam je mahala iznad alifakovačkog mezarja, lijevo od Megare, ispod Hošinog brijega, poznata po kaderijskoj tekiji, naravno Dini i Loli Hadžialagiću :-D ). Džaba ti moj Dinče, jer će te uvijek na tvojoj Čaršiji, na tvom uslovno rečeno domaćem terenu, uzeti Halid, čovjek koji nije rođen na toj Čaršiji, Romanijac čovjek. Uzet će te na njoj, opravdano, ko veliki favorit. Njemu neće niko ni a proboriti zbog Njemačke u toku rata, neće tersati dok čeka zbog njegovog koncerta na AFH u autu u gužvi, dok će tebi svako na nos nabijati svaki minut gore. Čaršija je zajebana, Sarajevo je ovo. A Boga mi, i sa Čolom bi se teško nosio, iako je on "Beograđnin". Ima ih još, ali nisu na ovom svijetu, pa da ih ne potežem sada. Zašto je tako, nećeš naći u instant štampanim Rumijevim mudrostima i palamuđenju u full HD rezoluciji. I mani se priče da ovaj Grad svima oprašta sve osim uspjeha. Halidu ga je oprostio. Tebi? Uspjeh je tvoj neosporan i drag mi je što si moj mahalac. Ali...
Ti, si, valjda jedini koji ga lično poznaje. Ja, znam neke ljude koji ga znaju i jesu rekli da je dinar efendija. Ali, svi smo mi ljudi sa vrlinama i manama, čak i "Romanijac" i udes i zapisnik... ima štofa za priču
Ipak, čini mi se, da ovdje nisu pljuvali po Dini Merlinu ljudi sa memli strane, nego oni kojima smaeta pjesma "alija" (a ti bar znaš ko me je napisana), ili oni koji su se kao seoske mlade ponašali dizući nos u fazonu ko si ti da me pitaš gdje sam bio kad je bilo najteže :D ili oni koji su jednostavno ljubomorni.
Jednako kao što si ti odrastao sa Dinom i ja sam sa jednom "legendom", idolom i znam da je monstruozan škrtac, a baš je na ovoj temi prikazan kao pojam ljudskosti :? . Naravno, neću spominjati ime čovjeka iza nika, posebice što nije na mojim porezima...
RtrnOfSalisbury

#977 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by RtrnOfSalisbury »

u kosevo sljedece godine pustit zvezde od granda a harika nek se pojavi ko specijalni gost
AstorH

#978 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by AstorH »

A jeste papci idete na koncert Merlina, a on ima jahtu :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#979 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by mali_milojica »

Od moje rodice dajdza je isao sa njim u skolu. Prvo osnovnu,pa onda srednju. Sto bi se reklo,bili su i vareni i peceni.
Jedna situacija. Milion puta sam je cuo,bajata prica vise.
Izasli oni malo u grad,pice ovako,onako. Izlazili su i prije,rijetko se kad uhvatio za novcanik da pocasti ili turu da zovne,ali mu je ova ostala u sjecanju. Naravno,Dino kakav vecinom vremena jeste,nije platio,ali to se zna od njega se i najmanje ocekuje. Vracaju se preko Principovog mosta kuci,kaze Dino cekajte malo. Hajmo do sedam brace,odu,prouce po fatihu,a Dino "mangupski" po 100 KM na svaki prozorcic.
HAVANA

#980 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by HAVANA »

ho oponopono wrote:
sarlo wrote:
..bilo moderno...a covjek bio mlad.. dobro bilo.
...pravi zvuk nema veze sa modernoscu, godinama, jednostavno nenadjebiv vazda...aleluja...eh, Nastic, Varela, Liebling... :pusi2:

On je vazda moderan.

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#981 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

Nisam bila na koncertu.
:thumbup: Dino Merlin :thumbup:
:thumbup: :thumbup: Pjesme Dine i grupe Merlin :thumbup: :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#982 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by RtrnOfSalisbury »

imal dje da se kupi oni torpedo pa da i tu jahtu zavrsimo, harika ce se ucipat sa pola para a mi ostali drugu polovcu. nisandzija ce bude pecivo a vrabcic ce da opaljot. nes se navozat jahrom po moru
HAVANA

#983 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by HAVANA »

Al fakat ne znam sto se toliko forsira pljuvanje na sto strana?Ja ga ne slusam,napisao sam vec zasto, ali nemam razloga da ga mrzim.Radi covjek svoj posao,ocigledno dobro radi ono sto je probrao i to moze dobro naplatiti.Sretno mu bilo.Kakav ba rat i kurci,da sam bogdo otiso.
Better Man

#984 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

skupljac_zeljeza wrote:Uglavnom kada se sabere i sa lijeva i sa desna.... ne valja Dino. :mrgreen:

Image
Ova poruka Muhameda Velića je vrhunac kretenizma i idiotluka. Dotični bi trebao da zna da BiH nije vjerska država i da Selam nije bosanska riječ i da na koncertu su prisustvovali ljudi svih vjera i konfesija kao i nevjernici ateisti i Dino je ispravno postupio što to nije uradio, jer bi to bila sramota. Ovom zaostalom prinmitivnom Muhamedu Veliću je bolje da se zavuće u mišju rupu i ne izlazi iz nje nikada.
Better Man

#985 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

mk ultra wrote:Idemo dalje :mrgreen:

Image
Gori od Dine Merlina su mi ovi kvazi vjernici i moralisti koji bi da popuju čovjeku šta je trebao, a šta nije. Ospem se kad čujem ovje vjerske moraliste,a sve do juće bili najgori alkoholičari i teški narkomani.
skupljac_zeljeza

#986 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by skupljac_zeljeza »

Better Man wrote: Ova poruka Muhameda Velića je vrhunac kretenizma i idiotluka. Dotični bi trebao da zna da BiH nije vjerska država i da Selam nije bosanska riječ i da na koncertu su prisustvovali ljudi svih vjera i konfesija kao i nevjernici ateisti i Dino je ispravno postupio što to nije uradio, jer bi to bila sramota. Ovom zaostalom prinmitivnom Muhamedu Veliću je bolje da se zavuće u mišju rupu i ne izlazi iz nje nikada.
Koliko sam pratio Velića ne bih rekao da djeluje iz mišje rupe, a ne znam po čemu je zaostao?
Better Man

#987 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
das auto wrote:U _ kost

To sam nasao na klixu na naslovnoj stranici gdje su komentari. Nemam link niti ga imam namjeru traziti.Ja nisam lazov niti imam bilo sta protiv bilo koga. Ali covjek koji je prvom prilikom zbriso iz Sarajeva( poslije par mjeseci) danas ima hit ,, gdje si bio Ti, kada je bilo najteze,,
Samo ga to diskvalificira kao covjeka.Ceci je prodao pjesmu u sred rata. Sramota.Sto je izbacio sve pjesme gdje se spominje vino i pijanstvo? On nikoga ne obavezuje na bilo kakav link.
Zašto je Prljavo kazalište promjenilo "imala je oči boje vene, boje vena, boje Dinama, umjesto Dunava"?
Zašto je Đorđe Balašević u sred rata pisao pjesmu Sarajevu bez muzike, a istovremeno pričao viceve na koncertima "Pričaju dva SDA-ovca"?
Zašto je DM bio u "Umjetničkoj četi ARBIH", a za Halida Bešlića se i ne zna gdje je bio?
Zašto je Zorica Brunclik tražila od Branke Sovrlić da se odrekne muža Bošnjaka ( po riječima BS), pa sad puni Zetru?
Zašto je Brena u ratu u Brčkom... sve.. da ne ponavljam?

Svim pjevačima koji jesu bili jasno određani u ratu bio to SAfet Isović, Hanka, Davorin Popović, Dino Merlin itd, se podmetnulo od toga da su imali logore i bili mučitelji do toga da su režimlije. Samo oni kojima se nije znalo ni gdje su ni šta su ni za koga su, e, oni su dobri i nisu "diskvalificirani kao ljudi"
A ko pravi pjesme prodaje ih kao netko ko pravi gume za auto, nego reci mi jel i ta pjesma Ceci plagijat ili nije? Ono sinoć se ovdje napisa da se otvorilo nebo nad Sarajevom od kiše, ni za to nema linka :D
Da se razumijemo osipam se na Halida Bešlića i sve narodnjake, ali sam siguran kad bi Ti za lijeka zatrebalo da bi ti prije Halid pomogao i dao bi ti zadnji dinar, nego Dino Merlin. Iako nisam u muzici kakvu radi Đorđe Balašević, on je istinski umjetnik i pjesnik i Dino Merlin mu nije dostojan ni cipele da obriše.
Niemand

#988 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Bgm Better Man, da se ja tolko ospam, otisla bi dermatologu davno.
A jes ti onaj sto nosa zenske tene za trcanje? Da ti nije od toga? :-?
sabina1

#989 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

das auto wrote:Zatezni zub

Dino M je javna licnost.Ja nisam.Na njemu lezi ogromna odgovornost.Ja sta god da radim i govorim to ostaje izmedju cetri zida mog stana i par kavdrata jedne kafane gdje poslije posla svracam na pivu.On se mora odmaketi od politike i vjere.On nama namece standrade SDA I IVZ.
To ne smije raditi jedan umjetnik. Smije, doduse, ali onda mora trpiti kritike i ovo sto se pise.To je cijena.Ista je stvar sa Corbom i Thosonom i onim Skorom. Ja mu dajem prijateljski savjet. Odjebi SDA i IVZ ( budi vjernik privatno i skruseno a ne javno) jer ce te istorija pamtiti kao umjetnika. Ako ne odjebes ovu politiku iz svoje avlije istorija ce te pamtiti kao rezimskog muzicara kakav je vec spomenuti Skoro i Thompson. U ostalom... :zzzz:
Protiv SDA sam na ovom forumu napisala stotine postova.
Nažalost napisaću ih još stotine i jedva čekam dan kada ću ih prestati pisati , kada će ova zemlja i ovaj narod konačno prestati biti žrtva SDA-ovske tragične vladavine.

Povezivanja Merlina sa SDA ili IZ u bilo kom kontekstu u kom on nije direktno politički ili religiozno uključen je degutantno i nepotrebno.
A i to je njegovo ljudsko pravo , to nema veze sa njegovom muzikom.
Merlin se može ili ne mora sviđati bilo kome , muzički , estradno , privatno ili politički.
Gotova stvar.
Sve što se napiše protiv njega istinito je.
Ali sve te osobine imaju i drugi pjevači/ce.
O njima se ne piše.
Nisu interesantni.
Bitan je samo Merlin.
Zato što je naš , zato što je živi sa nama , zato što lijepo piše , lijepo komponuje i solidno pjeva.
I nikako ali nikako mu ne možemo oprostiti Vječnu Vatru i evo četiri Koševa.

Dino Merlin je najveća muzička zvijezda naše scene.
Dovoljno.
razonoda

#990 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by razonoda »

HAVANA wrote:Al fakat ne znam sto se toliko forsira pljuvanje na sto strana?Ja ga ne slusam,napisao sam vec zasto, ali nemam razloga da ga mrzim.Radi covjek svoj posao,ocigledno dobro radi ono sto je probrao i to moze dobro naplatiti.Sretno mu bilo.Kakav ba rat i kurci,da sam bogdo otiso.
:cry: dobro je da nisi otis;o--@kata ti ne bi oprostila :stasreko:
Arteta

#991 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

tvsabina wrote:
Dovoljno.
Dovoljno, o nama.
StupskaBitanga

#992 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by StupskaBitanga »

Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Dovoljno.
Dovoljno, o nama.
scene koju nemamo
sabina1

#993 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Dovoljno.
Dovoljno, o nama.
Ok.
Nemojmo pisati da nije , zapravo da sve drugo jeste a da to nije...
razonoda

#994 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by razonoda »

mali_milojica wrote:Od moje rodice dajdza je isao sa njim u skolu. Prvo osnovnu,pa onda srednju. Sto bi se reklo,bili su i vareni i peceni.
Jedna situacija. Milion puta sam je cuo,bajata prica vise.
Izasli oni malo u grad,pice ovako,onako. Izlazili su i prije,rijetko se kad uhvatio za novcanik da pocasti ili turu da zovne,ali mu je ova ostala u sjecanju. Naravno,Dino kakav vecinom vremena jeste,nije platio,ali to se zna od njega se i najmanje ocekuje. Vracaju se preko Principovog mosta kuci,kaze Dino cekajte malo. Hajmo do sedam brace,odu,prouce po fatihu,a Dino "mangupski" po 100 KM na svaki prozorcic.
:eh: izgleda da mu se sada taj ulozeni novac -vraca :zoka:
sabina1

#995 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

StupskaBitanga wrote:
Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Dovoljno.
Dovoljno, o nama.
scene koju nemamo
Scene koju smo imali a koju više nemamo , scene koja je nastala kao projekat jedne velike države koje više nema i scene koju upravo on još uvijek čini ma kako je malena ili loša....
Last edited by sabina1 on 26/07/2015 21:10, edited 1 time in total.
Arteta

#996 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

tvsabina wrote:
Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Dovoljno.
Dovoljno, o nama.
Ok.
Nemojmo pisati da nije , zapravo da sve drugo jeste a da to nije...
I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
zateznistub

#997 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

tvsabina wrote:
das auto wrote:Zatezni zub

Dino M je javna licnost.Ja nisam.Na njemu lezi ogromna odgovornost.Ja sta god da radim i govorim to ostaje izmedju cetri zida mog stana i par kavdrata jedne kafane gdje poslije posla svracam na pivu.On se mora odmaketi od politike i vjere.On nama namece standrade SDA I IVZ.
To ne smije raditi jedan umjetnik. Smije, doduse, ali onda mora trpiti kritike i ovo sto se pise.To je cijena.Ista je stvar sa Corbom i Thosonom i onim Skorom. Ja mu dajem prijateljski savjet. Odjebi SDA i IVZ ( budi vjernik privatno i skruseno a ne javno) jer ce te istorija pamtiti kao umjetnika. Ako ne odjebes ovu politiku iz svoje avlije istorija ce te pamtiti kao rezimskog muzicara kakav je vec spomenuti Skoro i Thompson. U ostalom... :zzzz:
Protiv SDA sam na ovom forumu napisala stotine postova.
Nažalost napisaću ih još stotine i jedva čekam dan kada ću ih prestati pisati , kada će ova zemlja i ovaj narod konačno prestati biti žrtva SDA-ovske tragične vladavine.

Povezivanja Merlina sa SDA ili IZ u bilo kom kontekstu u kom on nije direktno politički ili religiozno uključen je degutantno i nepotrebno.
A i to je njegovo ljudsko pravo , to nema veze sa njegovom muzikom.
Merlin se može ili ne mora sviđati bilo kome , muzički , estradno , privatno ili politički.
Gotova stvar.
Sve što se napiše protiv njega istinito je.
Ali sve te osobine imaju i drugi pjevači/ce.
O njima se ne piše.
Nisu interesantni.
Bitan je samo Merlin.
Zato što je naš , zato što je živi sa nama , zato što lijepo piše , lijepo komponuje i solidno pjeva.
I nikako ali nikako mu ne možemo oprostiti Vječnu Vatru i evo četiri Koševa.

Dovoljno.
:thumbup:
sabina1

#998 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

Arteta wrote:
I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
Ne zaobilaze nas muzičari zbog Merlina , nas muzičari zaobilaze zato što smo vukojebina....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#999 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote:
HAVANA wrote:Al fakat ne znam sto se toliko forsira pljuvanje na sto strana?Ja ga ne slusam,napisao sam vec zasto, ali nemam razloga da ga mrzim.Radi covjek svoj posao,ocigledno dobro radi ono sto je probrao i to moze dobro naplatiti.Sretno mu bilo.Kakav ba rat i kurci,da sam bogdo otiso.
:cry: dobro je da nisi otis;o--@kata ti ne bi oprostila :stasreko:
Sasvim me bespotrebno prozivaš. Od kako si napisala da BIH postoji na "silu" i da bi bilo bolje da je nema, za mene si na ignore, a za 8 godina forumanja nikad nikog nisam imala na toj listi.. a bilo je diskusija i diskusija..
Meni je BIH i domovina, i nacija i vjera.. tako da, budi ljubazna, zaobiđi me i ne spominji me.
It_is_a_Leclerc

#1000 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by It_is_a_Leclerc »

Unatoč naprđivanjima, danima anti-kampanje koja se hinjski provodila, pa i na ovom forumu, pričom o seljakluku, primitivizmu fanova Dine Merlina, jedna od najvećih zvijezda sa ovih prostora postavila je standarde muzičke i koncertne produkcije u regionu sinoćnjim trosatnim spektaklom.

"Koševo" je bilo puno, do zadnjeg mjesta, a atmosfera koju je Merlin stvorio je neponovljiva. Nakon ovog koševskog koncerta, Dino Merlin, bez i da više ikad otpjeva ijednu pjesmu ili održi koncert, prestao je biti obični pjevač. Svih 70 000 fanova je svjesno da je Dino Merlin i definitivno, sa impoznatne bine koševskog stadiona, otišao pravo u legende.

A hejtera (tu ne ubrajam ljude koji objektivno ne slušaju nekog jer im se ne sviđa muzički stil ili pjesme), pljuvala, ljudi koji su nesretni svime i svačim, pa danima po twitterima i fejsbucima pokušavaju poniziti Merlina i ljubitelje njegove muzike će uvijek biti. No, njih nikad neće biti onoliko koliko ih je sinoć bilo na Koševu, oni nikad neće biti toliko pozitivni koliko je sinoćnja publika bila... Bilo je divno vidjeti autobuse iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, pa onda iz Laktaša, Tomislavgrada, Bugojna, Cazina, Srebrenice... Ljudi su uzimali godišnje. Do mene je bio par, mladić i djevojka, rodom iz Kozarca, a sad žive u Americi, odakle su došli maksuz za koncert..

Dino i ekipa, hvala za sjajan spektakl. Halalosum bio svaki fening. Hvala i dragom Bogu koji je zaustavio kišu u 21:00:00 :D :bih:
Post Reply