Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fallen Angels

#976 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Fallen Angels »

Dozer wrote:
Fallen Angels wrote:Evo pitanje za tebe ali i za sve ostale na ovoj temi. S obzirom na to da si rekao "ako postoje" postavit cu pitanje u skladu s tim dijelom tvog posta. Kazite mi sta je realnije, da postoji Bog ili izvanzemaljski inteligentni zivoti s tim da ni prvo a ni drugo nismo nikad vidili?
Ja sam, recimo, ubijedjen da su oni odavno ovdje, kao i da mnoge vlade znaju za to.
To se, jednostavno, jos uvijek krije od svijeta samo radi procjena (ispravnih) da ljudska vrsta jos nije spremna za takav susret.
Ali, eto, sacekacemo i tu 2025. i ono neko najavljeno prikazivanje. A najavljeno je na vise nacina - onaj KGB-ovac rece da je jedna vrsta rekla da ce se tada prikazati ljudima jer se ne slazu s tim da se to krije, a nesto kasnije je i NASA rekla da oko 2025. ocekuju da se otkrije vanzemaljski zivot.
Meni malo previse koincidentno :D
Ma dobro sad zasad je to na tankom ledu i nedovoljno realno za rec da su tu. A i jos je nerealnije rec da se uopce i komunicira, a i ako komunicira nijedan drugi vid komunikacije ne vidim osim one za gluhonijeme. Pa ne govore engleski il sta ti ga znam neki drugi od postojecih :mrgreen:
U biti mi i ne znamo kako izgleda taj vanzemaljski inteligentni zivot. Ko zna kakav vid komunikacije koriste i kako izgleda njihov zivotni kod. Stoga je jos poglupo rec da su oni tu ili da komuniciraju s vlastima i NASA-om te slicnim pickama materinama.
sizifinho

#977 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Jednake su sanse da postoje kao i da ne postoje. U sustini
dvije su opcije. Ili smo sami, ili nismo...i obje opcije su podjednako strasne.
Dozer

#978 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Upravo ti to i govorim. Ne znamo ti i ja, ali zasto si siguran da ne znaju i oni "gore"?
Dozer

#979 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:Jednake su sanse da postoje kao i da ne postoje. U sustini
dvije su opcije. Ili smo sami, ili nismo...i obje opcije su podjednako strasne.
Zasto Sizife? Meni, recimo, uopste ne bi bilo strasno ako postoje. Pogotovo ako je istina ono sto je onaj KGB-ovac rekao, jer bi to znacilo da je svemir, ipak, cak i uredjeno mjesto i da neko, ipak, cak i brine o nama. Puno bi mi strasnije bilo ako smo fakat sami...
Mislim, "strasnije"...realno, nista se ne bi promijenilo od ovoga kako je sada.
Last edited by Dozer on 20/10/2015 15:49, edited 1 time in total.
joint union

#980 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Dozer wrote: Ja sam, recimo, ubijedjen da su oni odavno ovdje, kao i da mnoge vlade znaju za to.
To se, jednostavno, jos uvijek krije od svijeta samo radi procjena (ispravnih) da ljudska vrsta jos nije spremna za takav susret.
Ali, eto, sacekacemo i tu 2025. i ono neko najavljeno prikazivanje. A najavljeno je na vise nacina - onaj KGB-ovac rece da je jedna vrsta rekla da ce se tada prikazati ljudima jer se ne slazu s tim da se to krije, a nesto kasnije je i NASA rekla da oko 2025. ocekuju da se otkrije vanzemaljski zivot.
Meni malo previse koincidentno :D
Zamislimo da si u pravu, da postoje i to se objelodani, koliki bi to uticaj imalo na religiju samo?
Mescini, oni da se pojave, sve da su i najmiroljubljiviji u svemiru, ima da izazovu globalni rat. Izmedju Zemaljaca medjusobno.
Dozer

#981 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Pa, ja mislim da je to upravo i razlog zasto se to krije.
Cak stavise, ja sam spreman tvrditi i da su upravo oni, zapravo, nasi bogovi oduvijek... Ali, i to ce nam vrijeme pokazati. Mozda mi to ne dozivimo, iako mislim da hocemo, ali ljudska vrsta ce i to svakako saznati u nekom momentu. I moracemo se s tim suociti, na bilo koji nacin.

A, kako sam i ranije govorio, bas zato imamo poplavu SF filmova i serija, ali sa sve detaljnijim prikazima i opisima. Da se ljudi na planeti postepeno pripreme na takve slike i scene, ne bi li lakse sve to prihvatili kada se pokaze u realnosti.
Neki kazu - pa to je normala, SF zanr u razvoju, tehnologija omogucila, itd. I, OK. Mozda to i jeste tako.
Mozda sam ja, opet, malo veci skeptik od vecine pa mi to izgleda, ipak, nekako nategnuto... Haj ga znaj. Ali, vrijeme ce nam sve pokazati, htjeli-ne htjeli.
sumirprimus

#982 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

Generalno tesko je ocuvat tajnu pogotov ako je vise.ljudi ukljuceno....
Neko negdje uvijek izleti..
Fallen Angels

#983 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Fallen Angels »

Mozemo mi sad svi nagadjat i iznosit teorije. Neke od njih su nemoguce, netacne ili nedovoljno blizu istini, a neke su donekle priblizne. Ko ce na ovom svijetu imat realniju teoriju pokazat ce vrijeme. Koliko dugo treba i koliko cemo cekat vidit ce se. Al mene sto se tice kad uzmem u obzir ono dvoje iz mog pitanja koje sam svima postavio, realnije je da cemo vidit druge inteligentne zivote nego Boga. Bez uvrede za religiozne jer i sam poticem iz porodice koja je vezana za vjeru.
Zaitsev

#984 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Zaitsev »

"Zasto su muskarci opsjednuti sisama?" ce biti jos interesantnija ako postoji nakav drugi zivot. Valjda i njihovr zeMske imaju sise. Meni je logicno da imaju...
Dozer

#985 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Pa, ako lice na nas, ili mi na njih, onda vjerovatno imaju. E sad...hoce li biti po tvom ukusu, to je drugi par rukava :lol:

@sumirprimus
Pa imas kamaru tih "izleta" pojedinaca koji se izlaju. Od obicnih ljudi koji su na neki nacin ukljuceni, pa do visokopozicioniranih zvanicnika poput Medvedeva, onog kqnadskog premjera, itd. Ali, masinerija vlasti je ipak neuporedivo jaca, plus sto se kontrolisu mediji, tako da se to brzo razvodni.
sumirprimus

#986 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

Nije to to.fali nesto zvanicno....
joint union

#987 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Zaitsev wrote:"Zasto su muskarci opsjednuti sisama?" ce biti jos interesantnija ako postoji nakav drugi zivot. Valjda i njihovr zeMske imaju sise. Meni je logicno da imaju...
A sta ako su oni hermafroditi, ti dok se zabavis sisama, on dole nasilji pipak? :D
Dozer

#988 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Vic
Stoji Mujo u tramvaju i u jednom momentu osjeti da ga nesto dira po nozi i cuje zvuk "bbbzzzzz"...
Pogleda dole, kad stoji mali zeleni, ocito vanzemaljac.
Kaze mu Mujo - sta to radis ba?
Ovaj dole nista, suti, i opet rukom Muju po nozi i zacuje se ono - bbbzzzzz...
Mujo ce - Haj' jos jednom i otkinucu ti tu ruku...
- bbbbzzzzzz
I Mujo se sagne i iscupa mu ruku iz ramena.
Ovaj se samo malo okrenu i krenu opet isto, drugom rukom - bbbbzzzzzzzz
Mujo ce - otkinucu ti i tu ba!
Opet samo - bbbzzzzz
Sagne se Mujo i iscupa mu i drugu ruku....
Stoji mali zeleni i gleda ga, pa krenu nogom, a Mujo ce - Stani budaletino, pa pootkidacu ti i noge, a onda i kitu!
A mali zeleni poce odmahivati glavom.
Kaze Mujo - sta je, nemas kitu,a?
Ovaj opet odmahne glavom.
Mujo - Pa, kako se razmnozavas?!
Vanzemaljac ce - bbbbbzzzzzz
:D
shiljak

#989 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by shiljak »

Dozer kralju :D Jesi ono ti pitao kako su mogli napraviti piramide, da mora da su vanzemaljci? Evo konačno potvrdili da jesu :run:

Dozer

#990 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Nisam ja pitao nista sto se ne pitaju i naucnici dan-danas. ;)
Ali, LEGO je sve objasnio :D
shiljak

#991 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by shiljak »

Jest ali se ne pitaju baš da li su vanzemljaci :D
Dozer

#992 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Pitaju, pitaju, i to odavno :wink:
Dozer

#994 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

:D
Dozer

#995 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Btw, prije neki dan na Discovery Science, emisija "NASA's Unexplained Files", prikazuju "Crnog viteza" i "UFO next the Sun".

Ni za jedno nisu ponudili bilo kakvo suvislo obrazlozenje kojim bi potvrdili da to nisu objekti, sto oni tvrde. ;)
Za "Viteza" se obrazlozenja vrte oko "kosmickog otpada", tj. komada kojecega sto smo mi sami bacili ili odbacili sa kojekakvih nasih satelita ili satlova u orbiti, pri cemu ni jednom jedinom rijecju niko nije obrazlozio putanje i samo kretanje tog objekta, kao i njegovo ciklicno pojavljivanje na razlicitim lokacijama sirom planete i orbite. Naravno, nemogucnost da ga se vidi stalno, s obzirom da bi to trebalo biti moguce ukoliko se radi o nasem orbitirajucem otpadu, opet ni jedne jedine rijeci.

Za objeakt pored Sunca, ista prica. Obrazlozenja se vrte oko Suncevih baklji i kojekakvih izboja, ali niko nije ponudi ni jedan cak slican izboj onom desavanju, a jos manje je ponudjeno obrazlozenje na pitanje kako to da se bilo kakav Suncev izboj ne rotira zajedno sa Suncem i da stoji ne identicnom mjestu duze od 3 dana (80h).
delllboy79

#996 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by delllboy79 »

Dozer wrote::lol: :lol: :lo
Pa imas kamaru tih "izleta" pojedinaca koji se izlaju. Od obicnih ljudi koji su na neki nacin ukljuceni, pa do visokopozicioniranih zvanicnika poput Medvedeva, onog kqnadskog premjera, itd. Ali, masinerija vlasti je ipak neuporedivo jaca, plus sto se kontrolisu mediji, tako da se to brzo razvodni.
Masinerija je to, preko ISIL a koji kontrolisu ruse stare gradove i areboloska nalazista.
Zapitajmo se zasto.?
Sumerske tablice ?
Dozer

#997 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Svasta je moguce... :D
Evo i Hillary obecava da ce otkriti istinu o vanzemaljcima i Area 51 ako bude izabrana.
Izgleda da sto smo blize onoj 2025, informacije ce se polako i dozirano otkrivati :wink:

Za pocetak, predlazem da se pogleda novih 6 epizida X-Files -a koje pocinju 26 na Foxu. :wink:
delllboy79

#998 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by delllboy79 »

Dozer wrote:Svasta je moguce... :D
Evo i Hillary obecava da ce otkriti istinu o vanzemaljcima i Area 51 ako bude izabrana.
Izgleda da sto smo blize onoj 2025, informacije ce se polako i dozirano otkrivati :wink:

Za pocetak, predlazem da se pogleda novih 6 epizida X-Files -a koje pocinju 26 na Foxu. :wink:
Samim tim sto obecava vec je otkrila.

Logicno , ako ce otkriti istinu to znaci da priznaje da su dosad bile lazi i da je istina skrivana.
Dozer

#999 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Pa muz joj bio predsjednik 8 godina. Logicno da zna sve. Tacno u skladu s onim insiderskim navodima o saradnji najmocnijih vlada s vanzemaljcima.

Sad ona to pokusava iskoritstiti u svojoj kampanji :D
animals

#1000 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by animals »

I jeste li skontali, da smo nastali od sperme..
ili jos niste.. :D
Post Reply