BiH - Belgija 03-09-15

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
noiserr

#976 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by noiserr »

Thorgerson wrote:
noiserr wrote:
Thorgerson wrote:Eto na Dzeki se nije igro flaster..jok, njega pustili da se seta okolo. :-) Pa svaku tekmu ga sataru dole odbrambeni igraci.

Da, jesu stisli Pjanica, ali opet ako si igracina brate onda se pokazi u toj situaciji. A ne da apsolutno nista ne uradis u ovako vaznoj tekmi, protiv ovako jakog protivnika.

Meni ne trebaju njegovi golovi protiv Andore, treba mi da odigra perfektno protiv timova poput Belgije, dakle vrhunskih timova. Da se tu pokaze.
Ono sinoc je bilo blago receno katastrofa. I onaj slobodan udarac bolje da je dao Hajrovicu, legla bi mu na lijevu nogu samo tako.

Pjanke znamo da mozes, digni guzove i pokazi se u ove preostale tri utakmice jeboga.
Nemoze jaranu ni Messi sam nista napraviti, bez podrske.
Pa ne bih se slozio da bas Messi ne moze nista sam, kad smo vidjeli hiljadu puta da moze.

Ja ne ocekujem od Pjanica to, da predribla 10 igraca i zabije gol.

Ali ocekujem nesto, bilo sta u 90 minuta.

Je li to previse? Dakle, jedan centarsut, priliku, dodavanje koje ce dovesti do neke prilike...bilo sta.
Pricamo o Messiju koji sam moze pola tima savladati. Ali izbaci jednog Pique-a i eno vidjeli smo, razbi ih Bilbao ko zvecku. Messi se nije ni vidio. O tome ja pricam.

Kad imas par slabih igraca onda to protivnicki tim lako moze iskoristiti i opteretiti ono malo dobrih igraca koje imas. Citav tim mora biti makar solidan da bi to moglo fercerati, a ne ono kao Medo, vraca loptu nazad i Belgijanci mu je uzimaju.
Last edited by noiserr on 04/09/2015 10:33, edited 1 time in total.
oridjidji

#977 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

Herr Flick wrote:Kakve vi gluposti pisete ovde..Vranjes ne valja,Medo slab,ovo ono :-) :-) Ljudi dragi mi nemamo bolje od Vranjesa,Medeunjanina itd....Da imamo bolje Meša bi stavio da igraju
Nama je kurac scouting reprezentacije. Nema potrebe da se lazemo kako nemamo izbor. Kriterij za vrednovanje igraca nam nije isti. S nekim imamo strpljenja do neba, a s nekim ni ono osnovno koliko treba. Neki su igraci pozvani u reprezentaciju za jedan nastup i nikada vise, dok se sansa davala nekim lijevim igracima tipa Mravca, Svrsajevica, Susica, Anela Hadzica dok realno Cocalic, Stila,Prcic, Djuric nisu imali tu sansu, neki drugi nisu ni dobili sansu da barem budu na klupi (Fajic, Mahmutovic, Eldin Hadzic) . Neki su drugi davno zasluzili da se nadju na sirem spisku reprezentativaca, ali nisu ni tu. Eto Kvesic, Cimi i neki likovi koji su se provlacili po klupi su kao bolji od njih koji godinama igraju vani. Svaki od ovih igraca prije, sami su gradili svoje internacionalno iskustvo i mjenjali klubove, od gorih ka boljim i obratno. Spomenuo sam Eldina Hadzica, vise je puta zatresao mreze u prosloj sezoni kao veznjak Zaragoze, nego Ibisevic kao napadac, ali nije zaigrao za reprezentaciju ni minut. Valjda nam segunda primera lige losija od nase premier lige, pa Cimi zasluzuje poziv, ovaj ne. Prosle godine onaj napadac pokido u Mariboru Fajic, igrao LP, niko da ga pozove da makar odigra u prijatelskoj protiv Linhenstajna koji minut da se proba. Kod nas moras ko Tuka sve da napravis sam da bi te neko na kraju primjetio. :D

Sad imamo dosta igraca u oba Uefina klupska takmicenja, ako im je mrsko hodati po utakmicama, nek se pretplate na sportske kanale kod ovih kablovskih operatera i neka ih prate, barem ove koje do sad nisu imali priliku da vide jer im je mrsko scouting raditi. U LP su Hodzic (Dinamo) i Ancic(Astana), Hajradinovic i Zlotic (Gent- mada su tanki), u Europa ligi su Zec (Gabala), Mahmutovic (Plzen), Fajic (Dinamo Minsk), Stilic (Apoel), Cimi (Paok), Subic (Partizan). Mozda mi je ko promakao jos. Zna se ko je od ovih u rotaciji, ko igra non stop, pa bujrum pratite, a praticemo i mi.

Lulic da ne odigra one sezone za Jang bojs onako dobro u Evropi, kurac bi ga iko vidio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#978 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by hrasno38 »

mO k3 wrote:treneri sa klixa :mrgreen:
Pa jebem ga ne moras biti trener da bi ocekivao od najskupljeg igraca u reprezentaciji da nesto napravi....bilo sta sto je vezano za njegovu poziciju.
noiserr

#979 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by noiserr »

Ko sto bi Ciro rekao: "znaju oni [raja] i koju pametnu reci, koja mi i ne padne na pamet"
mO k3

#980 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by mO k3 »

hrasno38 wrote:
Pa jebem ga ne moras biti trener da bi ocekivao od najskupljeg igraca u reprezentaciji da nesto napravi....bilo sta sto je vezano za njegovu poziciju.
nista nam ne vrijedi pricati i diskutovati u startu smo zakazali , mi kao navijaci previse smo ocekivali i to je greska .
Imam osjecaj da je sa sadasnja repka kroz plasman na sp u brazilu zapravo i zasitila , ako je tako onda fudbalski savez bih treba ici u potragu za mladjim igracima .
legionar2010

#981 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by legionar2010 »

Ljudi, nemozete pisati nebuloze jer ste ljuti na to da smo izgubili.
Pjanic-a mjenjati. Znaci i ono par igraca sa formom smo trebali zamjeniti. Jeste li vidjeli sta je napravio Hajrovic i Ibisevic koji su usli u igru kada smo mi grizli i prijetili. Nista! Hajrovic se odbija od igrac aznak nespremnosti, nema duela i cvrstosti. Ibisevic isto na silu ne ide nit ce kada ici.

Pjanic treba u ovakvim utakmicama igrati skupa sa Besic da je vezni red stabilniji, jer je Pjanic kao igrac nekompletan nema masu za duel igru, malo slabiji je u defanzivi. On ko play protiv ovakvih ekipa kao Belgija (ili Arg.) je nevidljiv sto je logicno jer nema te predispozicije. Zato je protiv Arg. izgledao kao def. vezni jako dobro.

Problem je forma igraca i to da jos od odlazka Misketa mi nismo nasli sistem i nacin za optimiziranje igre sa ovim igracima sto jim imamo. Neznamo maksimalno dobro upotrebiti igrace. Recimo meni je nepojmljivo da naspram tekme proitv Izraela nismo nasli niti jednu jedinu zamjenu kao da je Izrael Belgija. Isti igraci iztrcali, nismo gledali na visinu koju Belgija posjeduje (Vranjes out Sunjic in-pa ne kazem da je Vranjes slabo igrao naprotiv), nismo gledali na fizicku moc koji posjeduje (dueli na sredini Medo out, Susic ili bar Vrancic, Hadzic in), i kad imas previse igrac aizvan forme onda u takvoj tekmi je jako vazno da igraju oni koji trenutno igraju a nama pola tima skoro i ne sjecaju se kad su zadnju tekmu u ligi odigrali.

Kad sve sagledas ovo je odlican rezultat iako smo izgubili, Begovic je najmanje dva zicera spasio jedna na jedan, a kod drugog gola je najveca krivica Medunjanina koji je dopustio neometan sut De Bruynu. Spahic nije nista kriv kao ni Begovic koji zbog njegove glavi nije mogao pravovremeno ocjeniti smjer lopte da se degazira na nju. Pofalilo je par milimetara da je skine, sto bi mogoa skinuti da je prije uvidio kuda ide lopta a nije mogao. Isto Vranjes je imao par pravilnih postavljanja i odbrana ali nije on kriv da su Belgijanci visoki i da selektor pored Sunjica koji je u dobroj formi nije uvidio da ce nam tesko biti sa dva nizka stopera.

Belgijanci su se na svaki detalj pripremili. To je se je vidjelo, njihovi bekovi su se ubacivali ka sredini i vrsili pritisak na nas vezni redi i time unovcili premoc u vezi, Hazard je cak dolazio po loptu do bekovskih pozicija jer je imao Besica na sebi ali mi smo sa smornim Medunjaninom koji se od Valladoida nije ustalio niti jednu sezonu u klubu jednostavno on je igrac manje protiv ekipa viseg ranga. Kome to nije jasno nemamo sta vise debatirati. Istotako Visca je domet za Izrael, Kipar i to je za repke od 50. pozicije pa na dolje na FIFInoj rang listi.
Jednostavno Belgija nas je nadigrala u svim segmentima u detalje, jednostavno iskoristila i najmanje nas greske koja je mogla iskoristiti a mi smo jim to dozvolili sa naivnim odnos da ce igrati ako u Zenici a oni su se 2x bolje spremili na nas.

Prvi vazniji izpit Mese nije napravljen, i to me najvise brine.
mO k3

#982 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by mO k3 »

nije sramota od belgije izgubiti , sramota su tekme prije, to je ono sto boli da smo u situaciji kakvoj smo sada ....
palermo

#983 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by palermo »

hrasno38 wrote: E pa onda u svemu tome po cemu i po kojoj logici ne treba pruziti pravu sansu nekom drugom igracu. Naravno to isto vazi i za Medunjanina. Kazes udvajaju ga pa Dzeku ne udvajaju nego ga cuva kompletna odbrana pa je u obje utakmice zavalio po gol Belgiji, pa je nakon kvalifikacija za SP gdje je bio drugi strijelac na svijetu trenutno drugi strijelac u Evropi....pa jebemu misa sta je onda on za Pjanica....vanzemaljac?????
Logiku koju tražiš je najbolje objasnio Dragoslav Šekularac, parafraziram, jarane ka kad izađem na teren dobijem ocjenu 8, ovaj drugi kad odigra najbolju partiju dobije ocjenu 6.....to je jednostavno tako, imaš različite levele..i jedna ili dvije utakmice tu ne mogu ništa promijeniti....

A Džeko je naš najbolji igrač, ja sam, barem na ovom forumu, uvijek bio jedan od onih koji su bili uz njega.....ali ne vidim da je potrebno poniziti Miralema na račun Edinove igre. Džeko je sam po sebi institucija.
ultima_palabra

#984 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by ultima_palabra »

legionar2010 wrote:Prvi vazniji izpit Mese nije napravljen, i to me najvise brine.
Prvi ispit Mešin je bio Izrael, njega je položio. Drugi će biti Vels i treći Kipar. Belgija je bila samo bonus.

Ako i pored 17 bodova ne dohvatimo baraž, onda je nam je realno Pape ostavio preveliku rupu u prva 4 meča + stvarno bismo bili loše sreće što se tiče ostalih rezultata.
oridjidji

#985 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:Kakav god da je on bi meni isao na klupu i treba dati ali postenu sansu i Vrancicu i Stilicu ali postenu a ne 15 minuta i kao nisi dobro odigrao a ovdje neki igra 10 utakmica lose i onda 11-tu opet u prvih 11. I u pravu su donekle pojedini forumasi....nije za sve kriv ni Pape....ne igra Pape na terenu niti puca penale niti daje golove i njegov najveci grijeh je Tin Susic radi kojeg se najvise spominje a taj momak je odigrao korektnije kad je igrao i od Pjanica i od Medunjanina.
Nije Mesa Merlin pa da moze sada hladno doci i zveknuti drugu reprezentaciju svijeta da bi spasio kvalifikacije. Vratio je eto samar Izraelu kojeg smo fasovali tj. opet nije vratio on nego igraci. I jos nesto mislim da je jedini nacin na koji mi mozemo igrati kako treba ipak onaj Cirin i papetov sa dva napadaca. Mi imamo igrace za totalni napadacki fudbal i treba ga igrati jer se pokazalo da ipak od njega ima fajde.
Pjanić na klupu a Štilić u igru, hajde....

Kakav god da je Pjanić je bolji od Štilića, jednostavno klasa ili dvije iznad. To što ne pruža u reprezenatciji koliko bi treba je sklop raznih faktora, nema pored sebe sva trkača, treneri su prokužili da bez njega nema naše igre i udvajaju ga, i treće a ne najmanje važno izgleda da ipak nije klasa koliko bi mi voljeli da je. Ali stavljati Štilića i Vrančića ispred njega je degutantno. Na isti način ako što je bilo degutantno čitati ovdje ( u ona zlatna vremena hajke na Edina i Spahu) kako bi Edin trebao na klupu a Đurić u prvi tim.

Nije ono sinoć bilo ni toliko loše odigrano, Medo je jednostavno igrač manje u ovakvim utakmicama, Meša bi morao pokušati sa Grahovcem kao drugim trkačem (ne pada mi na pamet nitko drugi, ali ako ima još bolje)....
U velikim utakmicama nema mjesta eksperimentisanju. Realno na terenu bi trebali tada biti Bega, Mujdza, Spaha, Kolasinac, Zukanovic, Lulic, Pjanic, Besic, Salihovic, Dzeko, Ibisevic, al posto je fudbal igra u kojoj uvijek ne mozes racunati na najbolje, onda moras da krpis rupe tome timu. Isto tako na igru utice forma igraca. Realno neki igraci sa klupe, jesu, a neki nisu dobra zamjena nasim najboljim igracima, ali i to zavisi od forme i onih u timu i onih na klupi.

Pjanic ne pruza u repki mnogo jer ne igra na poziciji na kojoj inace igra. On bi trebao biti nas Pirlo, koji igra bolje kada je dalje od gola, da prenosi i hrani loptama igrace ispred sebe, iskoristi kakvu priliku da je pljune sa distance i iz prekida, ali jok uvali ga odmah iza napadaca, dok on primi loptu i napravi nesto prodje utakmica.
oridjidji

#986 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

Sta se mi koji kurac pravimo pametni? :)

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... table/men/
condy

#987 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by condy »

noiserr wrote:
condy wrote:
sarayewo wrote:Nije Pjanic podbacio sam od sebe, nego je Belgija igrala flastera na njemu... Konstantno su se smjenjivali Naingolan i Witsel uz njega. Problem je sto mi nemamo igraca koji ce preuzeti ulogu playmakera u ovakvim situacijama - to je trebao uraditi Medunjanin al nije (izuzev u prvom dijelu drugog poluvremena kad smo poceli liciti na nesto).

Razlika Pjanica u Romi i u reprezentaciji je upravo to... u Romi se protivnicke ekipe ne mogu fokusirati samo na njega jer igra uz jos 2-3 kvalitetna igraca u vezi koji u tom slucaju dobiju vise prostora.

To je problem koji smo mi imali sa Belgijom sinoc - vezni red sa Hazardom, De Bruyneom, Felainijem i Naingollanom im je prejak i nemoguce ih je sve drzati pod kljucem konstantno... par kikseva i dobijes ono sto smo mi dobili sinoc kod drugog i treceg gola.
Ma znači Pjanić je podbacio zbog Belgijanaca, eto nismo znali :D

Ako ne može da igra što se traži od njega, može da bude na klupi.

I da kod drugog gola je kriv Begović.
Taj gol je totalno nebitan, iako se neslazem da je Bega to lako mogao odbraniti, blokiran mu je bio pogled na sut da bi procjenio gdje da se baci na vrijeme. Oni su nas izprobijali ko svicarski sir. Malo su popustili kad su zabili taj drugi gol a da nisu pao bi slican mozda malo poslije. Mi jednostavno nismo imali odgovora.

Pod broj jedan bili smo prespori za neki presing, a kad dobijemo loptu da gradimo igru Medo je izgubi i nedodje do Pjanica, pa se Dzeko povlacio da malo pomogne ali onda izgubi poziciju za napad. Jednostavno par slabih igraca u nasem timu citav koncept kvari.

A nemamo boljih igraca.

Eto procitaj kad je spisak postavljen na pocetku teme, ja nevidjoh da se iko pobunio za izbor igraca. Jer svi znamo da je ovo najbolje sto imamo. Deklasirani od Belgije sa pravom, ljudi bolji sta ces.
Ne moraju se ljudi složiti sa mnom, svako ima neka svoja lična ubjeđenja, za mene su najviše u ovim kvalifikacijama podbacili Pjanić, Lulić i Begović. Od nekih igrača nisam ništa posebno ni očekivao, kao što su Mujdža, Ibišević, Hadžić, Vranješ, Medunjanin, zbog slabe forme u klubovima. Medunjanin je imao i dobru utakmicu ( protiv Izraela u Zenici ) ali je limitiran igrač i to stoji. Trebalo bi do kraja pokušati i sa novim igračima.

Belgija je jednostavno bolja i nismo se smjeli dovest u situaciju da se vadimo na Belgiji, i to u Belgiji. To je ono što meni najviše smeta i zbog čega mislim da smo jednostavno zbog našeg lako ćemo ostali najvjerovatnije bez Eura.
hrasno38

#988 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote: E pa onda u svemu tome po cemu i po kojoj logici ne treba pruziti pravu sansu nekom drugom igracu. Naravno to isto vazi i za Medunjanina. Kazes udvajaju ga pa Dzeku ne udvajaju nego ga cuva kompletna odbrana pa je u obje utakmice zavalio po gol Belgiji, pa je nakon kvalifikacija za SP gdje je bio drugi strijelac na svijetu trenutno drugi strijelac u Evropi....pa jebemu misa sta je onda on za Pjanica....vanzemaljac?????
Logiku koju tražiš je najbolje objasnio Dragoslav Šekularac, parafraziram, jarane ka kad izađem na teren dobijem ocjenu 8, ovaj drugi kad odigra najbolju partiju dobije ocjenu 6.....to je jednostavno tako, imaš različite levele..i jedna ili dvije utakmice tu ne mogu ništa promijeniti....

A Džeko je naš najbolji igrač, ja sam, barem na ovom forumu, uvijek bio jedan od onih koji su bili uz njega.....ali ne vidim da je potrebno poniziti Miralema na račun Edinove igre. Džeko je sam po sebi institucija.
Ma vidi nema tu nikakvog ponizavanja igras ili neigras. Poenat sporta su rezultati i igra. Edin Dzeko nam donosi rezultate zahvaljujci asistencijama drugih igraca a ne onoga ko bi trebao da ga pita loptama kao sto je to radio Miske. Osim zaista fantasticnog slobodnog udarca mene Pjanic nikada nije nesto posebno odusevio svojim igrama s obzirom na ocekivanja. On nikada nece biti potez igrac tipa Papeta, Sliskovica, Misketa, Acimovica, Vladica jer on nema tu tehniku da bog kaze. Kad si vidio da je Pjanic nanizao 2-3 igraca...ja nikad. Opet kazem on nije ta 10-ka koja ce nam donositi prevagu i koja ce svojom lucidnoscu rjesavati utakmice. Ali javnost je njega jos davno digla u nebesa i ako je igrao u odlicnim timovima do sada nije nista osvojio ali je ipak on bolji od Misketa koji je drugi najbolji igrac svih vremena u BiH, koji se okitio titulom prvaka Njemacke i ujedno bio najbolji asistent a usput i da bruku golova od kojih je pola iz slobodnih udaraca. To je to isto kao i sa Kolasincem....bez obzira sto je dao autogol naravno nenamjerno protiv Argentine on je idol a Vranjes je supcina jer je sinoc kao htio namjerno napraviti penal iako je Vranjes bar sto se tice reprezentacije institucija za Kolasinca jer Kolasinac jos uvijek nija pokazao ama bas ni 1% svog talenta u dresu reprezentacije. Opet ponavljam jebe mi se kako ko igra za svoje klubove ovdje pricamo kako ko igra za drzavni dres.
legionar2010

#989 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by legionar2010 »

ultima_palabra wrote:
legionar2010 wrote:Prvi vazniji izpit Mese nije napravljen, i to me najvise brine.
Prvi ispit Mešin je bio Izrael, njega je položio. Drugi će biti Vels i treći Kipar. Belgija je bila samo bonus.

Ako i pored 17 bodova ne dohvatimo baraž, onda je nam je realno Pape ostavio preveliku rupu u prva 4 meča + stvarno bismo bili loše sreće što se tiče ostalih rezultata.
Belgija je pravi izpit jer je i njima trebala pobjeda i jedna najjacih ekipa u Evropi. Nemoze Izrael biti bolji izpit nego Belgija. Istina Izrael smo morali dobiti ali takticki smo nazadovali napram tekmi proitv Izraela. Juce su bile bar dvije kardinalne greske Bazdarevica visina (Sunjic umjesto Vranjesa), i forma igraca (Medunjanin ne bi smio dobiti prednost ispred bolje forme TSS, Vrancica, Hadzica). To su dvije jako teske greske koje po mom nekom misljenju ni Pape ne bi napravio u ovakvoj tekmi. Nazalost nadam se da je ovo dno jer gorih gresaka nemozes napraviti kao selektor.
hrasno38

#990 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by hrasno38 »

oridjidji wrote:Sta se mi koji kurac pravimo pametni? :)

pa naravno bez ikakve dileme pobjediti u ovom trenutku Belgiju bi bilo isto kao i da smo pobjedili Argentinu na SP....u prevodu "CUDO"!!!!
hrasno38

#991 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by hrasno38 »

legionar2010 wrote:
ultima_palabra wrote:

Belgija je pravi izpit jer je i njima trebala pobjeda i jedna najjacih ekipa u Evropi. Nemoze Izrael biti bolji izpit nego Belgija. Istina Izrael smo morali dobiti ali takticki smo nazadovali napram tekmi proitv Izraela. Juce su bile bar dvije kardinalne greske Bazdarevica visina (Sunjic umjesto Vranjesa), i forma igraca (Medunjanin ne bi smio dobiti prednost ispred bolje forme TSS, Vrancica, Hadzica). To su dvije jako teske greske koje po mom nekom misljenju ni Pape ne bi napravio u ovakvoj tekmi. Nazalost nadam se da je ovo dno jer gorih gresaka nemozes napraviti kao selektor.
E sad si se jarane zakopao za sva vremena kad si spomenu TSS i Hadzica koji uzgred konstantno igraju za razliku od nekih koji godinu dana nisu izasli na teren:)
Nadzorna_ploca

#992 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Nadzorna_ploca »

Cimirot je bolji sve i od jednog. Smijesno je koliko se vrtimo oko tih istih igraca, kako selektori tako i mi navijaci a vjerujem da se od Cimirota moze napraviti igrac za sljedecih 5-6 godina. Grahovac zamalo nije igrao ligu prvaka, ali ima tu Hadzic iz te lige. Jebem nam mater glupu retardiranu.
Imamo u ligi mladih veznjaka koje samo treba usmjeriti. Hadziahmetovic, Radovac. Prvi je ove godine odlican bio u Europi, Samir je prosle godine bio solidan. Smijesno majke mi, stalno neki TSS Hadzic zacarani krug jedan bez drugog ne idu.
Logovan

#993 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Logovan »

Kaze ovaj gore, TSS i Hadzic u boljoj formi od Medunjanina. :lol: :lol: Meni sinoc pametuje, a vidi sta on napisa jadna ti majka.
oridjidji

#994 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:Sta se mi koji kurac pravimo pametni? :)

pa naravno bez ikakve dileme pobjediti u ovom trenutku Belgiju bi bilo isto kao i da smo pobjedili Argentinu na SP....u prevodu "CUDO"!!!!
Nebi to bilo cudo da imamo tim koji je u formi. Ipak su oni peti tim Evrope, mi 12 po Uefinoj rang listi. To nije golema razlika.

http://www.footballseeding.com/national ... king-2015/

Kod nas su svi u prvom timu okracali sa minutazom. Jedino koji igraju kontantno su Bega, Spaha, Pjana i od ove sezone Dzeko. Ne mozemo Burica i Sehica gurnuti u tim jer su standardniji od nekih drugih igraca iz prve postave. :D Ostali su pali u rotaciju. U tome grmu lezi zec. Sa takvom ekipom ne mozes dobro ni napasti, a ni dobro se braniti, niti igrati kao tim, vec se ceka da pojedinac napravi cudo. Dzeko ga je ubo iz nicega, ali Dzeko sam nije ekipa. Sva premoc ove Belgije vidjela se u prvom poluvremenu, kad su morali zapet, zapeli su. Mi nismo mogli pratiti tempo i dva gola smo primili.
sunceKOtepsija

#995 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by sunceKOtepsija »

Bazdarevic (o ovome ne gtreba sutit)
''Volio bih da ostanem na onome što je važnije, ali mislim da je bilo mnogo prekršaja koje nije svirao nad Edinom Džeko. Belgijske kolege su mi rekle da je sudija bio naklonjen domaćem timu''.
oridjidji

#996 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

Kakav Anel Hadzic, u ovome timu moze biti mjesta samo za Eldina Hadzica. Momku se sluti dobra karijera. Vrancica oba nisam upratio kako igraju, ni brata mu u Brausvigu, ni ovoga u Darmstadu.

Pogledajte ga...
Fudo387

#997 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Fudo387 »

Ne treba sad ni Mesi stavljati preveliko breme na teret, samo ja ne pamtim kad smo jadnije izgledali u nekoj utakmici kao u prvom
poluvremenu jucer. Ono je bilo nista, uzas, pa jebeni aut nisu bili u stanju izvesti a kamo li sta drugo.
U drugom smo se popravili, ali onda dolazi do niza gresaka na klupi, pogresne izmjene i to nas je dokrajcilo.
Taman kad smo ih malo stisli, oni su vec poceli paniciti, on vadi Kolasinca i potpuno ujeba lijevu stranu preko koje smo najvise prijetili.
Ma bice valjda bolje, samo, meni se on ne cini kalibar za velike rezultate...daj Boze.

Hrasno bi poslao Pjanica na klupu i uveo...koga?
Znas sta bi ti Safet na to rek'o?
Momak, ti si ovdje zalut'o! :D
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#998 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Yahweh »

Znaci izralelu treba pobjeda protiv kipra i 2 boda iz utakmica sa welsom i belgijom za baraz? Uh, kakvi ce tu bunkeri biti, strah me.
Romanista 101%

#999 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Romanista 101% »

Belgija je jedna od najbrzih reprezentacija u Evropi, a nasi igraci nisu bas poznati po nekoj prevelikoj brzini. Vecina igraca BiH nije standardna, ne moze se za 3-4 dana poboljsati kondicija. Jaci u duelima, i puno brzi Belgijanci. Ovaj poraz od 3:1 je realna slika trenutne forme ove dvije reprezentacije. Jos nije gotovo, treba uzeti ove 3 zadnje i nadati se porazima Izraela.

Vise me brine poraz mladih od Kazaha, nego ovo. Ova generacija polako stari, a ne vidim ko bi mogao da ih zamjeni.
hrasno38

#1000 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:Ne treba sad ni Mesi stavljati preveliko breme na teret, samo ja ne pamtim kad smo jadnije izgledali u nekoj utakmici kao u prvom
poluvremenu jucer. Ono je bilo nista, uzas, pa jebeni aut nisu bili u stanju izvesti a kamo li sta drugo.
U drugom smo se popravili, ali onda dolazi do niza gresaka na klupi, pogresne izmjene i to nas je dokrajcilo.
Taman kad smo ih malo stisli, oni su vec poceli paniciti, on vadi Kolasinca i potpuno ujeba lijevu stranu preko koje smo najvise prijetili.
Ma bice valjda bolje, samo, meni se on ne cini kalibar za velike rezultate...daj Boze.

Hrasno bi poslao Pjanica na klupu i uveo...koga?
Znas sta bi ti Safet na to rek'o?
Momak, ti si ovdje zalut'o! :D
Evo to je upravo razmisljanje ljudi koji nemaju ama bas blage veze sa sportom ali ono bas blage veze. Kod pravih trenera ne postoje nezamjenjljivi i ako 5 utakmica jarane ne prizus nista ti ides na klupu da si od zlata sazidan. Koja je korist od Pjanica bila u ovim kvalifikacijama???? Ajde me prosvjetli strucnjak ziv bio??? Daj mi nesto navedi sta je Pjanic napravio! Ovdje postoje trenutno tri igraca koji su zalsuzili trenutni status "nezamjenjljiv": Dzeko, Begovic i Besic...i ja bih tu pridodao i Spahica jer covjek je uvijek davao 300% na utakmicama reprezentacije...sve ostalo je bar u ovom trenutku zasluzlilo da bude u bubnju za prvih 11 jer svojim igrama nisu betonirali svoja mjesta.
Locked