BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
belami1111
#976 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nema na hallo udpostave poziva prema drugim mrezama samo se naplacuje 9 feninga u hallo mrezi a poslije besplatno..
- ja sam amoniman
#977 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tako je, nema bhtelekomovac pojma
nema pojma da ima i neograničen razgovor u mreži za 0,09 što je za njih nezamislivo
nema pojma da ima i neograničen razgovor u mreži za 0,09 što je za njih nezamislivo
-
Novi Dan
#978 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
beco wrote:Ja sam već godinu ako ne i jače na supertarifi25, sad presao na supertarifu 35 jer sam malo prelazio pretplatu. I 25 bila miljama bolja od BHT, internet super, moze se potrositi 2gb ne brinite pogotovo ako si na fb više, vuče sam fb po 500 mb mjesčno, kad ga skrolas puno. Poslije flat dođe 64 kb/s sasvim dovoljno za viber i messenger cak se moze i pricati, ali za otvaranje weba nacekas se poprilicno. Jedino mi je nerazumno sto supertarifa 35 ima isti limit za net kao i 25
Drug, da li u toj tarifi imaš svaki mjesec 2 Gb raspoloživo ili samo jednokratno?
- beco
#979 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Svaki mjesec 2 gb po brzini dobroj, poslije toga flat 64 kb/s (prevedi samo za messenger i takve stvari).Novi Dan wrote:beco wrote:Ja sam već godinu ako ne i jače na supertarifi25, sad presao na supertarifu 35 jer sam malo prelazio pretplatu. I 25 bila miljama bolja od BHT, internet super, moze se potrositi 2gb ne brinite pogotovo ako si na fb više, vuče sam fb po 500 mb mjesčno, kad ga skrolas puno. Poslije flat dođe 64 kb/s sasvim dovoljno za viber i messenger cak se moze i pricati, ali za otvaranje weba nacekas se poprilicno. Jedino mi je nerazumno sto supertarifa 35 ima isti limit za net kao i 25
Drug, da li u toj tarifi imaš svaki mjesec 2 Gb raspoloživo ili samo jednokratno?
-
Novi Dan
#980 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prije 10-15 dana sam se i ja pretplatio na tu tarfu - super 35. I proporcionalno broju dana su mi odobrili 111 minuta, 111 poruka i dali su mi 2 Gb interneta.beco wrote:Svaki mjesec 2 gb po brzini dobroj, poslije toga flat 64 kb/s (prevedi samo za messenger i takve stvari).Novi Dan wrote:beco wrote:Ja sam već godinu ako ne i jače na supertarifi25, sad presao na supertarifu 35 jer sam malo prelazio pretplatu. I 25 bila miljama bolja od BHT, internet super, moze se potrositi 2gb ne brinite pogotovo ako si na fb više, vuče sam fb po 500 mb mjesčno, kad ga skrolas puno. Poslije flat dođe 64 kb/s sasvim dovoljno za viber i messenger cak se moze i pricati, ali za otvaranje weba nacekas se poprilicno. Jedino mi je nerazumno sto supertarifa 35 ima isti limit za net kao i 25
Večeras sam primjetio da su mi ponovo postavili 230 minuta, 230 poruka, a interneta imam na raspolaganju oko 200 Mb. E to mi nije jasno, pa sam se zapitao da se nisam možda zeznuo, jer sam u strartu računao na to da imam svaki mjesec nove 2 Gb brzog interneta.
Pošto sam novi korisnik, nisam bio siguran.
Pošto si ti već stari korisnik, znaš li možda zašto mi nisu povećali i internet na 2 Gb? konto sam ih zvati, al naletih na ovu temu, pa kontam da prvo tebe upitam.
- beco
#981 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zovi podrsku greska je to ocigledna. 
- Radar71
#982 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sve ti je ok, u toku sutrasnjeg dana ces dobiti 2 gige, a minute i sms-ove ranije obnoveNovi Dan wrote:
Prije 10-15 dana sam se i ja pretplatio na tu tarfu - super 35. I proporcionalno broju dana su mi odobrili 111 minuta, 111 poruka i dali su mi 2 Gb interneta.
Večeras sam primjetio da su mi ponovo postavili 230 minuta, 230 poruka, a interneta imam na raspolaganju oko 200 Mb. E to mi nije jasno, pa sam se zapitao da se nisam možda zeznuo, jer sam u strartu računao na to da imam svaki mjesec nove 2 Gb brzog interneta.
Pošto si ti već stari korisnik, znaš li možda zašto mi nisu povećali i internet na 2 Gb? konto sam ih zvati, al naletih na ovu temu, pa kontam da prvo tebe upitam.
-
Novi Dan
#983 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
zvao sam, kaže teta da su obračuni u toku, da će biti sve OK uskoro 
-
Novi Dan
#984 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala na informaciji, druže!Radar71 wrote:sve ti je ok, u toku sutrasnjeg dana ces dobiti 2 gige, a minute i sms-ove ranije obnoveNovi Dan wrote:
Prije 10-15 dana sam se i ja pretplatio na tu tarfu - super 35. I proporcionalno broju dana su mi odobrili 111 minuta, 111 poruka i dali su mi 2 Gb interneta.
- Sanjarko
#985 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovaj Alcatel Pop C1 što nudi haloo je li dual SIM i može li se
na njemu naštimati preko mtel data kartice, Dual SIM-a i hotspota
naštimati internet i na Laptopu i na njemu.
Isplati li se uzeti cak ako nema Dual SIM-a čak ako se ne moze preko
hotspota naštimati da imaju oba uredzaja internet.
Plačao bi mjesečno 5km GB ali valja li ovaj mob išta
ili je bolje uzeti neki drugi polovan za 100km.
-
BornInHell
#986 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Svaka čast onima koji uspiju da naprave internet da radi na iphone-u od ovoga haloo, prekomplikovano samo uzmu pare
- Maharadza
#987 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Google is your friend:BornInHell wrote:
Svaka čast onima koji uspiju da naprave internet da radi na iphone-u od ovoga haloo, prekomplikovano samo uzmu pare
AKTIVACIJA USLUGE
Aktiviraj mobilni Internet slanjem poruke sadržaja „GPRS” na 064 450 0001. Nakon aktivacije trebaš dobiti poruku da je aktivacija uspješno izvršena.
POSTAVKE
Posalji poruku sadržaja „da” na 064 450 0002 nakon čega trebaš dobiti postavke za svoj uređaj ili pozovi haloo korisničku službu na 064 40 40 40.
http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
- ja sam amoniman
#988 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ništa jednostavnijeBornInHell wrote:
kao što ti je ovaj gore reko prvo moraš uopšte aktivirat internet slanjem SMS na dati broj
a onda ukucati u postavke mobilnog interneta na ajfonu u stavki APN : gprs.eronet.ba
i naravno DOKUPIT internet od haloo šaljući kod *117*1# za 1 GB
za provjeru potrošenosti dokupljenog interneta ukucavat *117*2#
i to je to
samo što ti nisi izgleda nikad barato sa ajfonom oko postavki mobilnog interneta
- ja sam amoniman
#989 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
postoji taj model Alcatela i kao dual sim, ali čisto sumnjam da ga prodaje halooVizionar 1985 wrote:Ovaj Alcatel Pop C1 što nudi haloo je li dual SIM i može li se
uostalom obrati im se e-mailom sa upitom dali imaju dual sim verziju
kolko para toliko muzike, za 89 KM kao NOV sa garancijom vrijedi
http://www.haloo.ba/haloo-komplet-s63
možeš za iste pare kupit i polovan bolji, ali kao i sve polovno to je mačak u vreći, može ti se sutra pokvarit ili služit beskonačno dobro..tako da izbor ostaje na tebi
-
smeker28
#990 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam nekada korisio Telekom i prešao sam na eronet prvo 25 plus nakon toga na super 25 .Večina mog društva isto koristi Eronet od kad je moguč prenos broja.Mobitel je dosta povoljniji primjer S6 edge u telekomu na mega 100 751km ugovor na 2god,u eronetu na super 80 399km gdje imate internet 16GB ,600 min razgovora 600 poruka ,što je ne duplo povoljnije nego troduplo,plus 50% manji račun prvih 6 mjeseci odnosno 46km.
Evo jedna slika brzine neta na istom pošto vidim da neki veličaju telekom net koji je katastofan ponekad a to mogu potvrditi svi koji koriste aplikaciju clash of clans
koju igram .Inače je net preko 5Mb/s a danas je eto preko 3
http://s9.postimg.org/foheo6hsf/1220411 ... 4089_o.jpg
Evo jedna slika brzine neta na istom pošto vidim da neki veličaju telekom net koji je katastofan ponekad a to mogu potvrditi svi koji koriste aplikaciju clash of clans
http://s9.postimg.org/foheo6hsf/1220411 ... 4089_o.jpg
-
BornInHell
#991 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ebo to uzeo m tel, stavio karticu aktiviro kroz meni i fercera mozda haloo u rs nema baš neku jaku mržuja sam amoniman wrote:ništa jednostavnijeBornInHell wrote:
Svaka čast onima koji uspiju da naprave internet da radi na iphone-u od ovoga haloo, prekomplikovano samo uzmu pare![]()
kao što ti je ovaj gore reko prvo moraš uopšte aktivirat internet slanjem SMS na dati broj
a onda ukucati u postavke mobilnog interneta na ajfonu u stavki APN : gprs.eronet.ba
i naravno DOKUPIT internet od haloo šaljući kod *117*1# za 1 GB
za provjeru potrošenosti dokupljenog interneta ukucavat *117*2#
i to je to
samo što ti nisi izgleda nikad barato sa ajfonom oko postavki mobilnog interneta
- ja sam amoniman
#992 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel NEMA dobru cijenu interneta kao haloo
-
karirana kosulja
- ja sam amoniman
#994 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koja iskustva
Jedino budala moze uzet ovo mtelovo sranje koje glumi eronetov haloo i bhtelekomov happy
Samo glumi jer nije ni približan i ide tu brzo kljuc u bravu
Receno na prethodnim stranicama a ima i zasebna tema pa citaj
Degenerici plus na 0,12 minutu naplacuju uspostavu poziva od 0,07 i u vlastitoj mrezi i prema drugima
Jedino budala moze uzet ovo mtelovo sranje koje glumi eronetov haloo i bhtelekomov happy
Samo glumi jer nije ni približan i ide tu brzo kljuc u bravu
Receno na prethodnim stranicama a ima i zasebna tema pa citaj
Degenerici plus na 0,12 minutu naplacuju uspostavu poziva od 0,07 i u vlastitoj mrezi i prema drugima
-
mahalik
#995 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moze mi neko reci iskustva sa mtelom, internetom pokrivenošću u opciji kombinuj student
- rovac13
#996 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta ti vrijedi necije iskustvo.......dzaba sto neko drugi ima pokrivenost ako ju ti nemas.......to zavisi od podrucja gdje zivis ili gdje se krecesmahalik wrote:Moze mi neko reci iskustva sa mtelom, internetom pokrivenošću u opciji kombinuj student
-
mahalik
#997 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U Sarajevu se krecem a pitam jel flat i na koliko se brzina smanjirovac13 wrote:Sta ti vrijedi necije iskustvo.......dzaba sto neko drugi ima pokrivenost ako ju ti nemas.......to zavisi od podrucja gdje zivis ili gdje se krecesmahalik wrote:Moze mi neko reci iskustva sa mtelom, internetom pokrivenošću u opciji kombinuj student
- Sanjarko
#998 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U Zenici dobra pokrivenost.mahalik wrote:U Sarajevu se krecem a pitam jel flat i na koliko se brzina smanjirovac13 wrote:Sta ti vrijedi necije iskustvo.......dzaba sto neko drugi ima pokrivenost ako ju ti nemas.......to zavisi od podrucja gdje zivis ili gdje se krecesmahalik wrote:Moze mi neko reci iskustva sa mtelom, internetom pokrivenošću u opciji kombinuj student
8GB kod mene preko Usb modema 23,40km.
Brzina navodno 21Mb pa uspore na 128Kb ako sam dobro shvatio.
Ne znam kako ide za mobitele.
U ugovoru pise neograniceno ali kada uspore samo mogu forumati.
- ja sam amoniman
#999 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Bhtelekom je tu bolji
Za iste pare daje 12 GB uz ugovor na 2 godine
Bez ugovora 8 GB
ugovor na godinu 10 GB
flat je isto sa 128
Bez ugovora 8 GB
ugovor na godinu 10 GB
flat je isto sa 128
- Sanjarko
#1000 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Traze za to Cips, i ako se ne varam 8GB 25km.ja sam amoniman wrote:Bhtelekom je tu bolji
Bez ugovora 8 GB
ugovor na godinu 10 GB
flat je isto sa 128
U mtelu samo na licnu potpisao ugovor o pretplati.
U Telu mi tada prije godinu i po trazili dosta toga a kao
nezaposlen nisam mogao potpisati ugovor,
dok u mtelu lako sve za 5 minuta bilo odradzeno.
Tada taj Usb modem u Telu kostao 79km a u mtelu 29km.
Plus ugovor samo ceremonijalno 1km.
Jos na Stiku dobio tada 1Gb prometa.
Sada ne znam koji je bolji mozda tel ali ne znam
kako bi kao nezaposlena osoba mogao u telu sklopiti ovaj ugovor.