-------------
Бошњачки члан Председништва Бакир Изетбеговић
I meni je to bilo bas mucno za gledati.karanana wrote:nasa diplomatija nije nadigrana jer nasa diplomatija nije ni igrala i u hendikepu je. gledam sinoc ona ambasadorica malte ne zaplaka jer je hendikepirana da bilo sta kaze i komentarise.
Naravno da postoji. Ali, naši mali narodi su umislili da predatorske nacije biju njihove bitke. Tako se lakše živi.Slo Burner wrote:Samo ne kontam o'sta im je svima da se zajebavaju s nama tri dana, ima neka pozadina koja nema veze sa Bosnom i Srebrenicom, siguran sam.
Sasvim je moguća ova varijanta, pogotovo što je Vučiću sinoć obznanio urbi et orbi: ''javljeno s najviših instanci ruske strane'' da od rezolucije nema ništa i da se nema šta dogovarati, stvar je riješena.Herr Flick wrote:Rusija se ovdje zajebala pravo...Ljudi su mislili da Britanci blefiraju da nece do kraja ici sa rezolucijom i kad su vidili da ovi idu do kraja onda su oni njih pokusali blefirat prijeteci vetom..To su Britanci ignorisali i onda Rusi stupaju u akciju da idu na razgovore..Jednostavno Rusija ne zeli staviti veto jer bi time bili obiljezeni pred cijelim UN-om i svijetom a to ne zele,zato su se ovoliko razletili da razgovaraju i nadju neko rješenje..Da im je svejedno za rezoluciju jucer bih odmah klepili veto bez ikakvog razmisljanja
karanana wrote:nisam bas siguran. situacija je obrnuta. britanci 7 puta mijenjaju rezoluciju jer rusija kaze da ako ode na glasanje da ce uloziti veto. britanija ne zeli dati rezoluciju na glasanje jer ne zeli veto.Herr Flick wrote:Rusija se ovdje zajebala pravo...Ljudi su mislili da Britanci blefiraju da nece do kraja ici sa rezolucijom i kad su vidili da ovi idu do kraja onda su oni njih pokusali blefirat prijeteci vetom..To su Britanci ignorisali i onda Rusi stupaju u akciju da idu na razgovore..Jednostavno Rusija ne zeli staviti veto jer bi time bili obiljezeni pred cijelim UN-om i svijetom a to ne zele,zato su se ovoliko razletili da razgovaraju i nadju neko rješenje..Da im je svejedno za rezoluciju jucer bih odmah klepili veto bez ikakvog razmisljanja
jebo majku vidi nas, cekamo ovu rezoluciju ko da ce je bog dati. ko kad smo cekali presudu haskog suda za genocid.
pa tako sto se rezolucija nece uvesti sve dok se tekst toliko ne razvodni da bi srbi mogli biti zadovoljni. po meni je to tako. a sacekajmo usvojeni tekst da donesemo zakljucke. da li ce tekst biti o jasnoj osudi srebrenickog genocida ili "osudu svih zlocina u balkanskim ratovima". nadam se da ce biti o ovom prvom, a (pesimisticno) ocekujem drugo.razonoda wrote:Ni meni nikako nije jasno kako je nasa diplomatija nadigrana.
-------------
http://balkans.aljazeera.net/uzivored evil wrote:Hoće li biti danas išta? I postavite onaj link
Tako sve posjeca na juli '95, kad su se svi pitali sta sa SREBRENICOM, isti su morali udovljoljiti --srbima --i dozvoliti OSVETU - tkz. pobijenih 3500 srba u okolnim selima. Ali, nisu mogli predvidjeti da ce taj broj biti 8000.5 0 5 wrote:pa tako sto se rezolucija nece uvesti sve dok se tekst toliko ne razvodni da bi srbi mogli biti zadovoljni. po meni je to tako. a sacekajmo usvojeni tekst da donesemo zakljucke. da li ce tekst biti o jasnoj osudi srebrenickog genocida ili "osudu svih zlocina u balkanskim ratovima". nadam se da ce biti o ovom prvom, a (pesimisticno) ocekujem drugo.razonoda wrote:Ni meni nikako nije jasno kako je nasa diplomatija nadigrana.
-------------
To je tako od kada je svijeta i vijeka... Perzijsko, mongolsko, rimsko, arapsko, rusko, austro-ugarsko, britansko, americko... i svako drugo carstvo nije imalo i nema nikakve dodirne tacke sa moralom i pravdom.arzuhal wrote:Tako je, nego što urade pojedinci, privatnici po dijaspori i eventualni neki prijatelj iz druge države, to je to. Za sve drugo tu su Ivanić i Crnadakultima_palabra wrote:Mi nemamo diplomatiju, bar ne ovu formalnu.![]()
To je Dunjaluk: priznaju ti državu, refrendum, nezavisnost i suverenost,
pa te ostave bez oružja da te gamad ubija,
pri tome - dok te četnici ubijaju i drže pod opsadom - on prvo počnu da izražavaju svoju zabrinutost zbog ubijanja civila i zločina i humanitarne krize, pa počnu otvoreno da protestuju i, potom, najoštrije osuđuju,
potom puste da se desi genocid,
par mjeseci nakon genocida ti sklepaju mirovni plan za nemoguću državu,
po kojem onaj koji te je ubijao i silovao, ko je počinio genocid, može da te sputava i koči državu i svaki mogući napredak, od političkog i ekonomskog do čak kulturološkog i sportskog, još i da ti se ruga i smije, sipa so na rane,
a taj isti Dunjaluk i dalje izražava svoju zabrinutost izostajanjem napretka i razvoja BiH u reformama, te počinju opet da otvoreno negoduju zbog toga...I onda sjednu i kažu: e hajmo mi sad jednu rezoluciju sročit, lijepu, da pokažemo kako nam je stalo...
A Srbija i RS se uplaše da će rezolucija donijeti neprijateljstvo i podjele u naše Carstvo u kojem caruje drugarstvoRusi, stari dobrotvori i mirotvorci, tu malo sve začine i tako to krene...Što reče neko ovdje: Kad ono s Belgijom igramo?
Ulazu veto 100%. Vrhunac cinizma.Wenger wrote:evo minuta sutnje na zahtjev Rusije
Jebem im sve po spiskuOpetja033 wrote:Ulazu veto 100%. Vrhunac cinizma.Wenger wrote:evo minuta sutnje na zahtjev Rusije
Po ovome što priča ili veto ili izbacivanje iz rezolucije riječi genocid. Vrlo dušebrižno kako je obojio priču.Opetja033 wrote:Ulazu veto 100%. Vrhunac cinizma.Wenger wrote:evo minuta sutnje na zahtjev Rusije