PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- R9..
#976 Re: PC gamerske konfiguracije
S koje stranice vi naručujete komponente i uređaje za kompjuter?
Planiram naručit razer deathadder left-hand edition,
Planiram naručit razer deathadder left-hand edition,
- avaks
#977 Re: PC gamerske konfiguracije
pik.ba je najjeftiniji... Razer opremu imaš u Imtecu, Terabajtu, Targetu, Plusu, Defaultu... Kontaktiraj ih mada bih ja zaobišao te miševe, previše žalbi i ko zna kako će naši reagovati na garanciju (par slučajeva kod prijatelja da im na Razerima otkažu tipke, lijevi klik i scroll najčešće, i to u prvih pola godine/godinu korisštenja...) Ovom prijatelju u Hrvatskoj su poslali novi miš u roku od 7 dana ali je Hrvatska EU i ipak ispred nas po tom pitanju (valjda je u pitanju tvornička garancija neka mada je morao da presiječe kabal i pošalje im kao dokaz, ima neka caka nebitno). Deathadder chroma u pitanju.
Drugi slučaj je sa Imperatorom, kupljen u Švicarskoj (znači nije ž kvalitet sigurno), nakon godinu dana lijevi klik otišao i sam se javlja (ne klikneš a on divlja, sam klikće hehe, te dpi šalta sam, znači neupotrebljiv). Ipak su to skupi štakori da se takvo nešto dešava pa ako ti se ne zeza sa garancijom onda rizikuj jbg...
Drugi slučaj je sa Imperatorom, kupljen u Švicarskoj (znači nije ž kvalitet sigurno), nakon godinu dana lijevi klik otišao i sam se javlja (ne klikneš a on divlja, sam klikće hehe, te dpi šalta sam, znači neupotrebljiv). Ipak su to skupi štakori da se takvo nešto dešava pa ako ti se ne zeza sa garancijom onda rizikuj jbg...
- klaki
#978 Re: PC gamerske konfiguracije
Juce AMD izbacio drivere optimizovane za Fallout 4 i sad mi igra leti na R9 270x
Samo me zeza CPU (i3 4150) pa moram spustiti shadow distance, i ostala distance sranja koja gule procesor a ovo vezano za graficku sve max
Doduse rezolucija 1650x1080
I da na piku su 80% vremena najjeftinije stvari, i to iz Banja Luke
da ne prodaje ovde neko nesta polovno
Samo me zeza CPU (i3 4150) pa moram spustiti shadow distance, i ostala distance sranja koja gule procesor a ovo vezano za graficku sve max
I da na piku su 80% vremena najjeftinije stvari, i to iz Banja Luke
da ne prodaje ovde neko nesta polovno
- R9..
#979 Re: PC gamerske konfiguracije
Vec imam Razer Deathadder mozda 4 god star pa me sad pocela lijeva tipka zezat, svaki klik lijevom tipkom prepozna kao dupli klik...ne mogu nista radit...recimo neki fajl koji hocu samo da oznacim on otvara automatski...avaks wrote:pik.ba je najjeftiniji... Razer opremu imaš u Imtecu, Terabajtu, Targetu, Plusu, Defaultu... Kontaktiraj ih mada bih ja zaobišao te miševe, previše žalbi i ko zna kako će naši reagovati na garanciju (par slučajeva kod prijatelja da im na Razerima otkažu tipke, lijevi klik i scroll najčešće, i to u prvih pola godine/godinu korisštenja...) Ovom prijatelju u Hrvatskoj su poslali novi miš u roku od 7 dana ali je Hrvatska EU i ipak ispred nas po tom pitanju (valjda je u pitanju tvornička garancija neka mada je morao da presiječe kabal i pošalje im kao dokaz, ima neka caka nebitno). Deathadder chroma u pitanju.
A problem je sto rijetko ko pravi miseve za ljevake.....
- klaki
#980 Re: PC gamerske konfiguracije
Jesi probao da otvoris mis i popravis? Imao sam i ja problema na mom MX, ali sam ga par puta otvarao radi kabla i usput mi se i dupli klik popravio. Ja mislim da se meni desavalo radi prljage 
-
vnm
#981 Re: PC gamerske konfiguracije
jesi li probao da ocistis mikroprekidac? u velikom broju slucajeva to rijesi problem i radi par mjeseci. u medjuvremenu narucis za par maraka sa ebaya prekidac D2FC-F-7N.R9.. wrote:Vec imam Razer Deathadder mozda 4 god star pa me sad pocela lijeva tipka zezat, svaki klik lijevom tipkom prepozna kao dupli klik...ne mogu nista radit...recimo neki fajl koji hocu samo da oznacim on otvara automatski...
nije to bas jeftin mis da se cesto mijenja, iako je 4 godine star.
- Raigor Stonehoof
#982 Re: PC gamerske konfiguracije
ne narucuj nista, veceras kad dodjem kuci cu ti ja rijesit taj problem, dodjes mi flasu vinaR9.. wrote:Vec imam Razer Deathadder mozda 4 god star pa me sad pocela lijeva tipka zezat, svaki klik lijevom tipkom prepozna kao dupli klik...ne mogu nista radit...recimo neki fajl koji hocu samo da oznacim on otvara automatski...avaks wrote:pik.ba je najjeftiniji... Razer opremu imaš u Imtecu, Terabajtu, Targetu, Plusu, Defaultu... Kontaktiraj ih mada bih ja zaobišao te miševe, previše žalbi i ko zna kako će naši reagovati na garanciju (par slučajeva kod prijatelja da im na Razerima otkažu tipke, lijevi klik i scroll najčešće, i to u prvih pola godine/godinu korisštenja...) Ovom prijatelju u Hrvatskoj su poslali novi miš u roku od 7 dana ali je Hrvatska EU i ipak ispred nas po tom pitanju (valjda je u pitanju tvornička garancija neka mada je morao da presiječe kabal i pošalje im kao dokaz, ima neka caka nebitno). Deathadder chroma u pitanju.
- R9..
#983 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma odusto sam od popravljanja, ovaj je svakako dao vitre.....moram uzet nesto novo...ali neko gore rece da ne uzimam razer...pa kontam sad sta drugo da uzmem...a trebo bi da bude AmbidextrousRaigor Stonehoof wrote:
ne narucuj nista, veceras kad dodjem kuci cu ti ja rijesit taj problem, dodjes mi flasu vina
- Raigor Stonehoof
#984 Re: PC gamerske konfiguracije
softverski se da to rijesit, samo se ne mogu sjetit imena programa
pomoglo meni na hrpu miseva 
- Raigor Stonehoof
#985 Re: PC gamerske konfiguracije
R9.. wrote:Ma odusto sam od popravljanja, ovaj je svakako dao vitre.....moram uzet nesto novo...ali neko gore rece da ne uzimam razer...pa kontam sad sta drugo da uzmem...a trebo bi da bude AmbidextrousRaigor Stonehoof wrote:
ne narucuj nista, veceras kad dodjem kuci cu ti ja rijesit taj problem, dodjes mi flasu vina
https://app.box.com/s/u415h95k9t0j99prvj1zx3svhxmor66f
samo ga stavi da se pokrece sa windowsima
- R9..
#986 Re: PC gamerske konfiguracije
Već sam naručio razer taipan mescini da se tako zove...
I samo sto sam naručio ovaj moj stari deathadder poce radit normalno...
I samo sto sam naručio ovaj moj stari deathadder poce radit normalno...
- R9..
#987 Re: PC gamerske konfiguracije
Stigo Razer Taipan malo prije, i izgleda da sam imo srece nisu mi naplatili porez/carinu...
-
hungalas
#988 Re: PC gamerske konfiguracije
Kako ide Taipan? Ja koristim steelseries stvari, imam steelseries Ikari mis, tastaturu steelseries Merc Stealth i podlogu Steelseries QCK. U ove stvari meni stvarno vrijedi uloziti, jer fakat bolje igras ako igras neke multiplayer igrice kao sto su WoW ili CS:GO ili sta ja znam. Sluske jedino su Razer, jedino zato sto su jednostavno najbolje Kraken 7.1 Chroma. Boze su sluske, vrijedi kupiti.R9.. wrote:Stigo Razer Taipan malo prije, i izgleda da sam imo srece nisu mi naplatili porez/carinu...
Imam pitanje:
Koliko bi mi napajanje trebalo za Intel Core i7-6700 procesor?
Specs trenutni su:
Intel Core i5-3350p procesor
8gb RAM
GTX 960 4gb graficka
B75M-D3V ploca
500gb HDD
Trenutno bez problema na 500w nekako, al mora se to promijeniti sa procesorom novim. Usput, jel iko ikada imao problema sa narucivanjem preko Amazona? Do sada kad god sam narucivao, sve je bez problema islo, al et, da provjerim (ne narucujem ovdje, vec kod familije u Njemacku pa mi oni odatle posalju, tako da nema problema sto se tice dostavljanja u BiH).
- R9..
#989 Re: PC gamerske konfiguracije
Kad sam narucivo bilo je izmedju Razer Taipan i Steelseries Sensei....posto oba odgovaraju i za ljevaka i desnjaka....na kraju sam odlucio se za ovaj mada bez nekog posebnog razloga....josh ga nisam spojio....sad cu...hungalas wrote:Kako ide Taipan? Ja koristim steelseries stvari, imam steelseries Ikari mis, tastaturu steelseries Merc Stealth i podlogu Steelseries QCK. U ove stvari meni stvarno vrijedi uloziti, jer fakat bolje igras ako igras neke multiplayer igrice kao sto su WoW ili CS:GO ili sta ja znam. Sluske jedino su Razer, jedino zato sto su jednostavno najbolje Kraken 7.1 Chroma. Boze su sluske, vrijedi kupiti.R9.. wrote:Stigo Razer Taipan malo prije, i izgleda da sam imo srece nisu mi naplatili porez/carinu...
Sto se tiche igara samo igram stari COD4 MP....nista vishe....
Sto se cutalica tiche ja volim samo one in-ear headphones i trenutno imam ove
http://www.amazon.com/Klipsch-IMAGE-Noi ... B001V9LPT4
-
savsvoj
#990 Re: PC gamerske konfiguracije
Moraces mjenjati maticnu i potencijalno ram ako budes taj procesor uzmao. Ako je brandirana napojna 500 W ti je sasvim dovoljno i7 6700 ima manji TDP od tvoje i5.hungalas wrote:Kako ide Taipan? Ja koristim steelseries stvari, imam steelseries Ikari mis, tastaturu steelseries Merc Stealth i podlogu Steelseries QCK. U ove stvari meni stvarno vrijedi uloziti, jer fakat bolje igras ako igras neke multiplayer igrice kao sto su WoW ili CS:GO ili sta ja znam. Sluske jedino su Razer, jedino zato sto su jednostavno najbolje Kraken 7.1 Chroma. Boze su sluske, vrijedi kupiti.R9.. wrote:Stigo Razer Taipan malo prije, i izgleda da sam imo srece nisu mi naplatili porez/carinu...
Imam pitanje:
Koliko bi mi napajanje trebalo za Intel Core i7-6700 procesor?
Specs trenutni su:
Intel Core i5-3350p procesor
8gb RAM
GTX 960 4gb graficka
B75M-D3V ploca
500gb HDD
Trenutno bez problema na 500w nekako, al mora se to promijeniti sa procesorom novim. Usput, jel iko ikada imao problema sa narucivanjem preko Amazona? Do sada kad god sam narucivao, sve je bez problema islo, al et, da provjerim (ne narucujem ovdje, vec kod familije u Njemacku pa mi oni odatle posalju, tako da nema problema sto se tice dostavljanja u BiH).
-
lajkujMe
#991 Re: PC gamerske konfiguracije
nista rjeseno je
-
hungalas
#992 Re: PC gamerske konfiguracije
Moraces mjenjati maticnu i potencijalno ram ako budes taj procesor uzmao. Ako je brandirana napojna 500 W ti je sasvim dovoljno i7 6700 ima manji TDP od tvoje i5.[/quote]
Ma znam da cu morat mijenjati maticnu, za ram nisam razmisljao doduse. Zanimalo me samo za ovu napojnu. Hvala.
Ma znam da cu morat mijenjati maticnu, za ram nisam razmisljao doduse. Zanimalo me samo za ovu napojnu. Hvala.
-
hungalas
#993 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne volim ja in-ear sluske, usi me zabole od njih, a i lakse se kvare. Ove mi fino citave usi prekriju, jos imaju fantastican mikrofon uz njih.R9.. wrote:Kad sam narucivo bilo je izmedju Razer Taipan i Steelseries Sensei....posto oba odgovaraju i za ljevaka i desnjaka....na kraju sam odlucio se za ovaj mada bez nekog posebnog razloga....josh ga nisam spojio....sad cu...hungalas wrote:Kako ide Taipan? Ja koristim steelseries stvari, imam steelseries Ikari mis, tastaturu steelseries Merc Stealth i podlogu Steelseries QCK. U ove stvari meni stvarno vrijedi uloziti, jer fakat bolje igras ako igras neke multiplayer igrice kao sto su WoW ili CS:GO ili sta ja znam. Sluske jedino su Razer, jedino zato sto su jednostavno najbolje Kraken 7.1 Chroma. Boze su sluske, vrijedi kupiti.R9.. wrote:Stigo Razer Taipan malo prije, i izgleda da sam imo srece nisu mi naplatili porez/carinu...
Sto se tiche igara samo igram stari COD4 MP....nista vishe....
Sto se cutalica tiche ja volim samo one in-ear headphones i trenutno imam ove
http://www.amazon.com/Klipsch-IMAGE-Noi ... B001V9LPT4
- Dante27
#994 Re: PC gamerske konfiguracije

Prezadovoljan, i najstarije i ni najnovije igre koje sam igrao sve su isle na max settingsu bez problema
- skafiskafsnjak
#995 Re: PC gamerske konfiguracije
Temperatura maticne ti je boli glava...
Qrcis se konfom ili temperaturom ?
Qrcis se konfom ili temperaturom ?
- Dante27
#996 Re: PC gamerske konfiguracije
citajuci po netu to je neki prosjek izmedju 100 do 120C temperatura, imam ga godinu dana i nikad mi nije napravio problem
- skafiskafsnjak
#997 Re: PC gamerske konfiguracije
Pusti ti net prijatelju ...118c nije normalna temperatura , nema teorije .Dante27 wrote:citajuci po netu to je neki prosjek izmedju 100 do 120C temperatura, imam ga godinu dana i nikad mi nije napravio problem
Koja je maticna tacno ?
EDIT: pa skontaj koja je to temp jebote...da se plastika topi na toj temperaturi ... iLi je greska u senzorima nekim koji ocitavaju ili gasi comp
- Dante27
#998 Re: PC gamerske konfiguracije
restartao mi se pc prije par mjeseci dok nisam zavirio u centralku i ocistio kuler i od tad radi kao mala maca, samo prede, kazem ti nikakvih problema, jos igram kojesta skoro svaki dan, eto prije 3 dana sam presao CoD BO3 na max, igra mi je uzimala 11gb rama, i ta 4 dana koliko mi je trebalo da je predjem nikakvih problema, isto tako i sa Fallout 4 ili Far cry 4 itd itd a moguce je da je senzor poremecen, jer sam bas i na to nailazio na jednom forumu, ma briga me, bitno je da sve radi
- skafiskafsnjak
#999 Re: PC gamerske konfiguracije
ja bih ipak provjerio ili odnio u servis ako je pod garancijom ... ne kosta te...Dante27 wrote:restartao mi se pc prije par mjeseci dok nisam zavirio u centralku i ocistio kuler i od tad radi kao mala maca, samo prede, kazem ti nikakvih problema, jos igram kojesta skoro svaki dan, eto prije 3 dana sam presao CoD BO3 na max, igra mi je uzimala 11gb rama, i ta 4 dana koliko mi je trebalo da je predjem nikakvih problema, isto tako i sa Fallout 4 ili Far cry 4 itd itd a moguce je da je senzor poremecen, jer sam bas i na to nailazio na jednom forumu, ma briga me, bitno je da sve radi
-
Pirija
#1000 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma nema sanse da bude tolika temperatura
To ti je senzor otisao il nije dobro spojen
To ti je senzor otisao il nije dobro spojen