Ko to tamo hapsi?
-
PM72
#976 Re: Ko to tamo hapsi?
Trebao bi ti malo "proguglati" pa ustanoviti ko je kome više uništio vjerskih objekata i grobalja.Ako hoćeš ,kreni od Sarajeva.Ili odakle god.Ja ne znam za slučaj da je neko od Bošnjaka upalio bager pa sravnao pravoslavno groblje.Za obrnute slučajeve znam.Što se tiče brige oko grobalja,mislim da je najbolja situacija u Sarajevu.Skoro svako groblje,bilo katoličko ili pravoslavno se čisti i ograđuje.A ne plaćaju ni dinara niti marke.Nađi mi bar jedno mjesto u genocidnom entitetu a da je mezarje ostalo čitavo - ja te častim.Nigdje nema ni čitave ograde a kamoli da su svi nišani neoštećeni i na broju.
Što se tiče nosanja mrtvih,to je izum velikosrpske mašinerije i mitomanije,od nosanja moštiju pa do šuplje kako je srpska zemlja tamo gdje je srpski grob.A nigdje nisam čuo za slučaj ,osim kod pravoslavaca,da se prodalo groblje ili crkva.Uzmi pare i ne talasaj.
Također,nigdje nisam čuo za slučaj da je neko "protjeran" a usput čupao kade,šolje,elektro i vodovodne instalacije,prozore,znakove,fabrike,mrtve...oni nesretnici koji su protjerani budu sretni ako su ponjeli pulover na sebi a kamoli da im neko daje kamione da nose svoje i tuđe...
Što se tiče nosanja mrtvih,to je izum velikosrpske mašinerije i mitomanije,od nosanja moštiju pa do šuplje kako je srpska zemlja tamo gdje je srpski grob.A nigdje nisam čuo za slučaj ,osim kod pravoslavaca,da se prodalo groblje ili crkva.Uzmi pare i ne talasaj.
Također,nigdje nisam čuo za slučaj da je neko "protjeran" a usput čupao kade,šolje,elektro i vodovodne instalacije,prozore,znakove,fabrike,mrtve...oni nesretnici koji su protjerani budu sretni ako su ponjeli pulover na sebi a kamoli da im neko daje kamione da nose svoje i tuđe...
-
hizo ramidovic
#977 Re: Ko to tamo hapsi?
ajde ne lupaj, pa nigdje kao u rs-u nema tako dobrih i tolerantnih ljudi koji su spremni da ti onako od sebe u dvoristu sagrade crkvu, bez obzira sto ti ne pripadas toj religiji. i jos ti kao bonus povremeno posalju policiju da te malo "razgovori"... kazu da je to sve u cilju poboljsanja medjureligijskih odnosa...PM72 wrote:Trebao bi ti malo "proguglati" pa ustanoviti ko je kome više uništio vjerskih objekata i grobalja.Ako hoćeš ,kreni od Sarajeva.Ili odakle god.Ja ne znam za slučaj da je neko od Bošnjaka upalio bager pa sravnao pravoslavno groblje.Za obrnute slučajeve znam.Što se tiče brige oko grobalja,mislim da je najbolja situacija u Sarajevu.Skoro svako groblje,bilo katoličko ili pravoslavno se čisti i ograđuje.A ne plaćaju ni dinara niti marke.Nađi mi bar jedno mjesto u genocidnom entitetu a da je mezarje ostalo čitavo - ja te častim.Nigdje nema ni čitave ograde a kamoli da su svi nišani neoštećeni i na broju.
-
bartolomej1
#978 Re: Ko to tamo hapsi?
Pm72,sjeba' ti mene pravo,druze.Procitah nekolicinu tvojih postova,pa pomislih,stariji momak,realan,prosao sve i svasta,relevantan,pun mu k...c lazi i Sejfudina, a ti mi ga shuknu do jaya.Podlo ti je ovo skroz,vidis ja sam moje prenjeo srecom na vrijeme.Izrovicu slike jednog srpskog groblja u bivsoj Ilijaskoj opstini pa cu ti poslati slike da vidis kako je proslo nakon "reintegracije". To sto ti nisi ocima vidio,ne znaci da se nije dogodilo i da treba da sumnjas u to!PM72 wrote:Trebao bi ti malo "proguglati" pa ustanoviti ko je kome više uništio vjerskih objekata i grobalja.Ako hoćeš ,kreni od Sarajeva.Ili odakle god.Ja ne znam za slučaj da je neko od Bošnjaka upalio bager pa sravnao pravoslavno groblje.Za obrnute slučajeve znam.Što se tiče brige oko grobalja,mislim da je najbolja situacija u Sarajevu.Skoro svako groblje,bilo katoličko ili pravoslavno se čisti i ograđuje.A ne plaćaju ni dinara niti marke.Nađi mi bar jedno mjesto u genocidnom entitetu a da je mezarje ostalo čitavo - ja te častim.Nigdje nema ni čitave ograde a kamoli da su svi nišani neoštećeni i na broju.
Ti kao ova djeca ovdje,jos mi samo pocni pricati o Bobanovim i Radovanovim pozivima da se napusti grad,pa da se lagano isparim sa ovog foruma.
Srbi sarajevsko-ilijaske regije,nisu protjerani,jer su uspjeli odbraniti svoje a otisli su nakon Dejtona.To sto su odnjeli svoje kade,prozore.....mrtve,nije i ne moze biti tvoj problem!!Da se pitalo tebe,bili bi otjerani bez igdje ista!Pa nismo odnjeli tvoje,nego samo svoje,nisi mi ti prozore na kuci kupio da mi ih mozes prigovarati!?
Ne grijesi duse PM72,mozemo o svemu ali nemoj o tim grobljima,mene je dusa bolila kada sam gledao muslimanska groblja,devedestetih,zapustena,u smetljisva pretvorena,a saljem ti slike u p.p pa ces vidjeti da nisi u pravu.
- BHCluster
#979 Re: Ko to tamo hapsi?
Sta bi sa uhapsenima u akciji RUBEN?
-
bartolomej1
#980 Re: Ko to tamo hapsi?
Gramaticki lapsuzDzematlija wrote:srba i hrvata je u federalnim institucijama u Sarajevu koliko hoćeš, dok Bošnjaka nema po Mostaru i Banjaluci.bartolomej1 wrote:Nista to,nikakve veze nema sa evropskim propisima u vezi mjesta boravka,boravista,dvojnog drzavljanstva i ostalog.Sve sto vazi za stanovnike evropske unije,ima da vazi i za nas u BH.
Isto kao što ste 90-tih porušili preko 624 džamije, koje kao vjerski objekti valjda nikome civilizovanom ne bi trebale smetati, tako ste nastavili i poslije rata da uvedete sve mehanizme da se Bošnjak ne može zaposliti tamo gdje se vas pita.
Vjerovatno mislis na entitetske i zajednicke institucije? Potprijedsednik RS je bio musliman,cisto sumnjam da mu je sekretarica,savjetnik,konobarica bili iz reda srpskog naroda.Sve muslimani,odnosno Bosnjaci.Znaci,u institucijama RS,zaposlenih Bosnjaka,koliko hoces.Jbg,bilo bi i vise nego Bakir nema ingerencije.Opet mjesamo kruske i jabuke.
-
bartolomej1
#981 Re: Ko to tamo hapsi?
Pomozi mi da se sjetim,akcija "ruben"? Povodom cega?BHCluster wrote:Sta bi sa uhapsenima u akciji RUBEN?
-
Drinski
#982 Re: Ko to tamo hapsi?
opt mijesamo kruske i jabuke.bartolomej1 wrote:
Gramaticki lapsuz,"Srba i Hrvata",pises malim slovom,za razliku od Bosnjaka i imena gradova? Polupismen ili kako da tumacim?
Vjerovatno mislis na entitetske i zajednicke institucije? Potprijedsednik RS je bio musliman,cisto sumnjam da mu je sekretarica,savjetnik,konobarica bili iz reda srpskog naroda.Sve muslimani,odnosno Bosnjaci.Znaci,u institucijama RS,zaposlenih Bosnjaka,koliko hoces.Jbg,bilo bi i vise nego Bakir nema ingerencije.Opet mjesamo kruske i jabuke.
eto u tvojoj opštini sracunaj koliko ima nesrba zaposlenih kao drzavnih sluzbenika (ne govorimo o onima koji su rezultat izbora, jer slozicemo se da to nema puno veze sa zapošljavanjem), pa onda nađi istu takvu opštinu u FBIH. da ne govorimo o entitetskim institucijama, daleko su ti.
- BHCluster
#983 Re: Ko to tamo hapsi?
Znas li uopste na kojoj si temi? Daj ba banuj se sam dok kolege iz saniteta nisu dosli? Kazu ne vole trolove.bartolomej1 wrote:Pomozi mi da se sjetim,akcija "ruben"? Povodom cega?BHCluster wrote:Sta bi sa uhapsenima u akciji RUBEN?
-
hizo ramidovic
#984 Re: Ko to tamo hapsi?
strasne su boli i patnje stanovnika rs-a za muslimanskim bogomoljama i grobljima...u visegradu su opcinske vlasti cak i brusilicama "uljepsavali" nadgrobne spomenike...u banjaluci od tuge i zalosti ubise covjeka kad je pocela obnova ferhadije..bartolomej1 wrote:
mene je dusa bolila kada sam gledao muslimanska groblja,devedestetih,zapustena,u smetljisva pretvorena,a saljem ti slike u p.p pa ces vidjeti da nisi u pravu.
-
bartolomej1
#985 Re: Ko to tamo hapsi?
Nije druze bas tako,jesam stariji ali nisam jos senilan,nego ja ti ne volim te " akcije" bombasticnih naziva,trudim se da ih zaboravim sto prije.BHCluster wrote:Znas li uopste na kojoj si temi? Daj ba banuj se sam dok kolege iz saniteta nisu dosli? Kazu ne vole trolove.bartolomej1 wrote:Pomozi mi da se sjetim,akcija "ruben"? Povodom cega?BHCluster wrote:Sta bi sa uhapsenima u akciji RUBEN?
Sjetih se,antiteroristicka akcija MUP-a RS,nakon islamsko-teroristickog akta i napada vehabije na policijsku stanicu u Zvorniku.
Zasto bih se "ba"banovao sam,ne kontam zasto ti smetam? Zar te ne zanima misljenje nekoga ko ne misliti kao ti?
-
Walther
#986 Re: Ko to tamo hapsi?
i sta je to vrijedno postovanja? pogotovo u prckanju po kostima mrtvih? srpska groblja su sigurno bolje prosla od zivih muslimana u "RS" tako da ti je prica suplja..bartolomej1 wrote:Walther wrote:Pitaj Karadzica kako se radi... Sa sobom so nosili i mrtve iz grobova.bartolomej1 wrote:Ajde bolan stani sekundu,ko to moze kome naloziti i narediti da napusti svoje i od dobra pobjegne?
To ti nije fer,imaj barem postovanja prema tome! I ja sam svoje najmilije izmjestio,bez da mi je ikakav Karadzic to naredio.Nikada se pokajao nisam.A ti malo proguglaj,nacices na internetu u sta su pretvarana sprska groblja nakon Dejtona.Godinama nakon rata su posjete srpskim grobljima,organizovane kolektivno i uz pratnju Unprofora.Ako ne nadjes,javi da ti posaljem slike kako su prosla srpska groblja sarajevske regije nakon rata.
inace je pratnja unprofora potrebna zbog ne bas ciste proslosti
- BHCluster
#987 Re: Ko to tamo hapsi?
Kolega na temi "Ko to tamo hapsi?" ti pises o cemu?bartolomej1 wrote:
Nije druze bas tako,jesam stariji ali nisam jos senilan,nego ja ti ne volim te " akcije" bombasticnih naziva,trudim se da ih zaboravim sto prije.
Sjetih se,antiteroristicka akcija MUP-a RS,nakon islamsko-teroristickog akta i napada vehabije na policijsku stanicu u Zvorniku.
Zasto bih se "ba"banovao sam,ne kontam zasto ti smetam? Zar te ne zanima misljenje nekoga ko ne misliti kao ti?
- BHCluster
#988 Re: Ko to tamo hapsi?
Vidis da trolla...Walther wrote:
i sta je to vrijedno postovanja? pogotovo u prckanju po kostima mrtvih? srpska groblja su sigurno bolje prosla od zivih muslimana u "RS" tako da ti je prica suplja..
inace je pratnja unprofora potrebna zbog ne bas ciste proslosti
-
bartolomej1
#989 Re: Ko to tamo hapsi?
Drinski,majstore,ja tebe nista shvatio nisam,mozda je "domene"?Ajde mi pojednostavi pitanje,titati?Drinski wrote:opt mijesamo kruske i jabuke.bartolomej1 wrote:
Gramaticki lapsuz,"Srba i Hrvata",pises malim slovom,za razliku od Bosnjaka i imena gradova? Polupismen ili kako da tumacim?
eto u tvojoj opštini sracunaj koliko ima nesrba zaposlenih kao drzavnih sluzbenika (ne govorimo o onima koji su rezultat izbora, jer slozicemo se da to nema puno veze sa zapošljavanjem), pa onda nađi istu takvu opštinu u FBIH. da ne govorimo o entitetskim institucijama, daleko su ti.
-
Drinski
#990 Re: Ko to tamo hapsi?
haj se vrati na temu.bartolomej1 wrote: Drinski,majstore,ja tebe nista shvatio nisam,mozda je "domene"?Ajde mi pojednostavi pitanje,titati?
-
Drinski
#991 Re: Ko to tamo hapsi?
Hapšenja koja se provode su nastavak politike rankovićevstva, "pendrek" obračuna sa albancima i karadzicevog recepta za uspostavu etnički ciste drzave.
Last edited by Drinski on 18/05/2015 12:26, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#992 Re: Ko to tamo hapsi?
Evo ovog idiota opet, samo sto je sad lafo musko.
-
bartolomej1
#993 Re: Ko to tamo hapsi?
[img][img][/img][/img]PM72 wrote:Trebao bi ti malo "proguglati" pa ustanoviti ko je kome više uništio vjerskih objekata i grobalja.Ako hoćeš ,kreni od Sarajeva.Ili odakle god.Ja ne znam za slučaj da je neko od Bošnjaka upalio bager pa sravnao pravoslavno groblje.Za obrnute slučajeve znam.Što se tiče brige oko grobalja,mislim da je najbolja situacija u Sarajevu.Skoro svako groblje,bilo katoličko ili pravoslavno se čisti i ograđuje.A ne plaćaju ni dinara niti marke.Nađi mi bar jedno mjesto u genocidnom entitetu a da je mezarje ostalo čitavo - ja te častim.Nigdje nema ni čitave ograde a kamoli da su svi nišani neoštećeni i na broju.
-
Dzematlija
#994 Re: Ko to tamo hapsi?
ma omakla su mi se velika i mala slova, hoće to. Dok se za tebe vidi da ne poznaješ osnove gramatike.bartolomej1 wrote:Gramaticki lapsuzDzematlija wrote:srba i hrvata je u federalnim institucijama u Sarajevu koliko hoćeš, dok Bošnjaka nema po Mostaru i Banjaluci.bartolomej1 wrote:Nista to,nikakve veze nema sa evropskim propisima u vezi mjesta boravka,boravista,dvojnog drzavljanstva i ostalog.Sve sto vazi za stanovnike evropske unije,ima da vazi i za nas u BH.
Isto kao što ste 90-tih porušili preko 624 džamije, koje kao vjerski objekti valjda nikome civilizovanom ne bi trebale smetati, tako ste nastavili i poslije rata da uvedete sve mehanizme da se Bošnjak ne može zaposliti tamo gdje se vas pita.,"Srba i Hrvata",pises malim slovom,za razliku od Bosnjaka i imena gradova? Polupismen ili kako da tumacim?
Ma pusti institucije i zapošljavanje po sili zakona - šta je sa poštom, EP-om, telekomom, vodovodima, policiji i sl?
Kao što rekoh, nastavili ste politiku etničkog čišćenja u miru. No dobro, ništa što nismo naučili od vas, već stoljećima.
-
bartolomej1
#995 Re: Ko to tamo hapsi?
BHCluster wrote:Kolega na temi "Ko to tamo hapsi?" ti pises o cemu?bartolomej1 wrote:
Nije druze bas tako,jesam stariji ali nisam jos senilan,nego ja ti ne volim te " akcije" bombasticnih naziva,trudim se da ih zaboravim sto prije.
Nikakav problem "kolega",ajde da se vratimo temi! " Ko to tamo hapsi?"
Dva dana nakon teroristickog akta u Zvorniku,svi mediji BiH,su objavljivali izjave Nerdinove majke i njene rijeci,"crni Nerdine,odvesces u smrt i sebe i mene"!!!Ispravi me ako grijesim?
Rodjena mu majka nista nije poduzela da zlo sprijeci i preduhitri!?
- BHCluster
#996 Re: Ko to tamo hapsi?
Koliko se meni cini da je terorista Nerdin ubijen a ne UHAPSEN, opet o svemo samo ne o temi?bartolomej1 wrote:
Dva dana nakon teroristickog akta u Zvorniku,svi mediji BiH,su objavljivali izjave Nerdinove majke i njene rijeci,"crni Nerdine,odvesces u smrt i sebe i mene"!!!Ispravi me ako grijesim?
-
bartolomej1
#997 Re: Ko to tamo hapsi?
ma omakla su mi se velika i mala slova, hoće to. Dok se za tebe vidi da ne poznaješ osnove gramatike.Dzematlija wrote:
Ma pusti institucije i zapošljavanje po sili zakona - šta je sa poštom, EP-om, telekomom, vodovodima, policiji i sl?
Kao što rekoh, nastavili ste politiku etničkog čišćenja u miru. No dobro, ništa što nismo naučili od vas, već stoljećima.[/quote]
Elem,bice da se i njima "omaklo",glede tih zaposljavanja,jbg.Stoka nepismena,Staces.Posta radi,racuni stizu,vode ima uvijek,telefon Bogu hvala,da kucnem,sa kablovskom,slika ko' bombona.Hvala sto pitas i sto se sikiras!
-
bartolomej1
#998 Re: Ko to tamo hapsi?
BHCluster wrote:Koliko se meni cini da je terorista Nerdin ubijen a ne UHAPSEN, opet o svemo samo ne o temi?bartolomej1 wrote:
Predajem se
- BHCluster
#999 Re: Ko to tamo hapsi?
Radi ovih trollova da podsjetimo...
U akciji “Ruben”:
- uhapseno 31 lice
- Svim osumnjičenim Specijalno tužilaštvo RS na teret stavlja izvršenje dva krivična djela. Jedno je terorizam iz člana 299, a drugo je nedozvoljena proizvodnja i promet naoružanja u okviru čega im se stavlja na teret i ilegalno posjedovanje oružja.
- 2 jos uvijek u pritvoru i oni nisu ostali u pritvoru zbog mogućnosti izvršenja terorističkih napada već zbog "osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala".
Akcija RUBEN cisti promasaj, jos kad ih ovi uhapseni na kraju budu tuzili.
U akciji “Ruben”:
- uhapseno 31 lice
- Svim osumnjičenim Specijalno tužilaštvo RS na teret stavlja izvršenje dva krivična djela. Jedno je terorizam iz člana 299, a drugo je nedozvoljena proizvodnja i promet naoružanja u okviru čega im se stavlja na teret i ilegalno posjedovanje oružja.
- 2 jos uvijek u pritvoru i oni nisu ostali u pritvoru zbog mogućnosti izvršenja terorističkih napada već zbog "osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala".
Akcija RUBEN cisti promasaj, jos kad ih ovi uhapseni na kraju budu tuzili.
-
Dzematlija
#1000 Re: Ko to tamo hapsi?
Pa dobro, fino ste organizovali genocid da možete uživati, nema šta. A ravnogorcima, koji bi trebali biti prvi na listi, dali odriješene ruke. Krasno, nebeski.bartolomej1 wrote:Elem,bice da se i njima "omaklo",glede tih zaposljavanja,jbg.Stoka nepismena,Staces.Posta radi,racuni stizu,vode ima uvijek,telefon Bogu hvala,da kucnem,sa kablovskom,slika ko' bombona.Hvala sto pitas i sto se sikiras!