S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LeTalek

#976 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

AmiĐa_Idriz wrote:@LeTalek hvala na odgovoru :thumbup: vidim nema ga pa mi nije jasno...strasan igrac.
Nema na cemu. Ma nikom nije jasno, momak bolji od 95 % ovih koje zove, ali eto menadzerisanje i sujeta cine svoje, nazalost...
AmiĐa_Idriz

#977 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by AmiĐa_Idriz »

Better Man wrote:Španci ponovo demoliraše Talijane. Jednostavno su prejaki za njih.
Sta bi u Saint Denisu prosle godine na ljeto :oops: :mrgreen: :mrgreen:
Point.

#978 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

LeTalek wrote:
Point. wrote:
LeTalek wrote: Haha, ne valjaju Spajić i Vuković iz vodećih klubova mrtve belgijske i grcke lige, ali su zato Vranješ, Šunjić, Cocalić i Đumić igracine, jos su vam pri tome prva dvojica starteri, a ovi kod nas tek 5-6 izbor... :-)
Sunjic je recimo igrao i u Njemackoj i Serie A, koja je misaona imenica za Spajica i tog Vukovica. Gledajuci roster i gdje igraju igraci u kojim klubovima, tu ste donji. Prilicno sam siguran da bi ubili brasno u vama da sutra igramo.
De samo reci jesi izbiljan kada poredis roster Srbije i BiH?!
Pa iz BiH bi samo 6-7 igraca bilo u 23 Srbije (Begović, Kolašinac, Pjanić, Lulić, Džeko, Ibišević i Bešić pre povrede).
Taj Spajić je 93 godiste, igrao u Tuluzu, on ce tek da napreduje! Srbija na stoperu ima jos i Tomovića iz Fiorentine, D.Tošića iz Bešiktaša, Veljkovića iz Werdera, Pejčinović iz Lokomotiva Moskve (bio u Herti, Nici..), malog Jovanovića, standardan u Bordou 96-to godiste itd. koje Muslin uopste ne zove, a kod vas bi bili u najuzem izboru za startnih 11...
Ma nema, sve gromade od fudbalera jebote. Ne spominjes da vam golman igra u Championshipu, ovaj drugi u strasnom Makabiju, da vam je prvi napadac do juce bukvalno isto igro drugu ligu, u sredini imate frajera kojeg je Ajax otjerao pa sa 24 godine igra u Kini. Kazem, na stoperu i bekovkoj liniji ste za nijansu jaci, ostalo ste donji u svakom segmentu. Nema potrebe da hvalis Srbiju isto da je Francuska, imamo i mi internet. Sa boljim selektorom bi vas razbili u sred Beograda.
Point.

#979 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

LeTalek wrote:
vernes81 wrote: Odvadi i ti malo i ja bi iz Srbije uzeo kolarova nastasica i matica ako su svi navedeni srbi :D .
A realno rugala se koza ovci sve je to u po kile.
Ja se samo vodim argumentima, za razliku od ovog...
Samo pogledas gdje ko i kako igra, koliko ko ima igraca u ligi sampiona, ligi evrope, ligama petice i sve je jasno!
A ligama petice velis. Pa kod nas golman, komplet vezna linija i prva dva napadaca godinama igraju u ligama petice (plus jos dva napadaca, jedan je u Svabiji drugi u Udinezeu) i sad bi nam ti nesto od prosjecnih srbijanski fudbalera pravio nepobjedive gorostase.
LeTalek

#980 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Point. wrote:
LeTalek wrote: De samo reci jesi izbiljan kada poredis roster Srbije i BiH?!
Pa iz BiH bi samo 6-7 igraca bilo u 23 Srbije (Begović, Kolašinac, Pjanić, Lulić, Džeko, Ibišević i Bešić pre povrede).
Taj Spajić je 93 godiste, igrao u Tuluzu, on ce tek da napreduje! Srbija na stoperu ima jos i Tomovića iz Fiorentine, D.Tošića iz Bešiktaša, Veljkovića iz Werdera, Pejčinović iz Lokomotiva Moskve (bio u Herti, Nici..), malog Jovanovića, standardan u Bordou 96-to godiste itd. koje Muslin uopste ne zove, a kod vas bi bili u najuzem izboru za startnih 11...
Ma nema, sve gromade od fudbalera jebote. Ne spominjes da vam golman igra u Championshipu, ovaj drugi u strasnom Makabiju, da vam je prvi napadac do juce bukvalno isto igro drugu ligu, u sredini imate frajera kojeg je Ajax otjerao pa sa 24 godine igra u Kini. Kazem, na stoperu i bekovkoj liniji ste za nijansu jaci, ostalo ste donji u svakom segmentu. Nema potrebe da hvalis Srbiju isto da je Francuska, imamo i mi internet. Sa boljim selektorom bi vas razbili u sred Beograda.
Uzmi sastavi 11 najboljih kombinovano iz BiH i Srbije, pa ces videti...U najboljem slucaju cete imati 5 igraca i to u zavisnosti od formacije!

Begović - Basta, Ivanović, Nastasić, Kolašinac - Matić, Pjanić - Tadić, Sergej, Lulić - Džeko.
Ako bi bilo sa 2 spica jos Ibišević kao peti...

O klupi nema potrebe da se prica.
Nama ostane Kolarov, Maksimović, Radoja, Milivojević, Fejsa, Ljajić, Kostić, Gaćinović, Mitrović...

Vama Ibišević i Bešić koji su taj nivo. Ostalo sve prosjecni ili ispodprosjecni igraci kakvih mi imamo na desetine...
Imamo daleko vecu sirinu igrackog kadra!

Mislis da je kod nas idealan selektor?! Pa lik ne zove Sergeja, Ljajića sad prvi put pozvao. Igraju mu raspali Rukavina i Gudelj, a ima daleko jace igrace na tim pozicijama...
cyprus

#981 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Point. wrote:
LeTalek wrote: Haha, ne valjaju Spajić i Vuković iz vodećih klubova mrtve belgijske i grcke lige, ali su zato Vranješ, Šunjić, Cocalić i Đumić igracine, jos su vam pri tome prva dvojica starteri, a ovi kod nas tek 5-6 izbor... :-)
Sunjic je recimo igrao i u Njemackoj i Serie A, koja je misaona imenica za Spajica i tog Vukovica. Gledajuci roster i gdje igraju igraci u kojim klubovima, tu ste donji. Prilicno sam siguran da bi ubili brasno u vama da sutra igramo.
Jarane, mene stid šta ti pišeš :oops: Kompleks izbija iz svakog slova...
Point.

#982 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

LeTalek wrote:
Uzmi sastavi 11 najboljih kombinovano iz BiH i Srbije, pa ces videti...U najboljem slucaju cete imati 5 igraca i to u zavisnosti od formacije!

Begović - Basta, Ivanović, Nastasić, Kolašinac - Matić, Pjanić - Tadić, Sergej, Lulić - Džeko.
Ako bi bilo sa 2 spica jos Ibišević kao peti...

O klupi nema potrebe da se prica.
Nama ostane Kolarov, Maksimović, Radoja, Milivojević, Fejsa, Ljajić, Kostić, Gaćinović, Mitrović...

Vama Ibišević i Bešić koji su taj nivo. Ostalo sve prosjecni ili ispodprosjecni igraci kakvih mi imamo na desetine...
Imamo daleko vecu sirinu igrackog kadra!

Mislis da je kod nas idealan selektor?! Pa lik ne zove Sergeja, Ljajića sad prvi put pozvao. Igraju mu raspali Rukavina i Gudelj, a ima daleko jace igrace na tim pozicijama...
Daj bolan ne provaljuj se. Kakavi crni Milivojevici, Radoje i slicni anonimusi. I kod nas su rezerve koji igraju u Celticu, Genku, Udineseu, Genovi i slicnim klubovima. Nista losije od Bordoa, Torina i slicno. I prije bi Bicakcica stavio umjesto polumrtvog Baste.
Point.

#983 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:
Jarane, ne pravi se pametan bas na svakoj temi. Ili napisi koju pametnu.
LeTalek

#984 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Point. wrote: Daj bolan ne provaljuj se. Kakavi crni Milivojevici, Radoje i slicni anonimusi. I kod nas su rezerve koji igraju u Celticu, Genku, Udineseu, Genovi i slicnim klubovima. Nista losije od Bordoa, Torina i slicno. I prije bi Bicakcica stavio umjesto polumrtvog Baste.
Pa taj crni Milivojević i Radoja su standardni igraci klubova iz Premiershipa i Primere, igraci kakvih vi sada nemate, cim vam na toj poziciji igraju Jajalo i Cimirot!
Radoja vec 3 sezone igra standardno za Celtu! To je samo dokaz koliko (ne) pratis fudbal!
Pogledaj trzisnu vrednost tih igraca..

Kad smo pomenuli lige 5, mi imamo standardnih igraca koliko vi ukupno u tim ligama, a ukupno ih imamo preko 40...
Mozemo sastaviti 2 postave od igraca iz liga 5 i jos da ostanu rezerve!
cyprus

#985 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:
Point. wrote:Sunjic je recimo igrao i u Njemackoj i Serie A, koja je misaona imenica za Spajica i tog Vukovica. Gledajuci roster i gdje igraju igraci u kojim klubovima, tu ste donji. Prilicno sam siguran da bi ubili brasno u vama da sutra igramo.
Pa bolan, Srbija razvaljuje ove kvalifikacije, mi smo na dobrom putu ka izlaznim vratima, i ti se nađeš pisat kako bi mi otresli ovu Srbiju :-) Kako to protumačit nego kao kompleks? Mislim možda i bi, ali je to u ovom momentu highly unlikely...

Tačno je da bi Srbiji dobro došao napadač bar upola ko što je Džeko (Mitrović stvarno nije neka klasa), tačno je da im ni golmani nisu za pozavidjet, međutim ostatak ekipe im je prilično prilično solidan, pogotovo ako ga uporediš sa našom selekcijom... A ti si navro da ih poredimo - zašto, čemu? Jel nam to treba biti lakše ako kažemo: vidiš kakvi su Srbi levati a prođoše, a mi ovakva sila pa ispušismo :oops:

Također, brukaš se kad govoriš nisam čuo za ovog, za onog... To što ti nisi čuo, ne znači da oni ne valjaju... Ismijavaš igrače iz Anderlechta i Olympiakosa (klupa Srbije), a pola reprezentacije nam igra u klubovima koji su dosta lošiji od tih (Mechelen, PAOK, Utrecht, Konya, Gent, Istanbul, Palermo, Qarabaq, AEK, Dinamo Moskva, Dinamo Zagreb...)... Anonimusima zoveš ljude iz Celte, Valencije, HSV-a, Eintrachta, a uzdižeš Šunjića... Ma šta reći :oops:

PS Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je Srbija neka viša dimenzija u odnosu na nas... Kada bismo se mi uspjeli dovest u red, to bi bilo tu negdje... Srbija ima nešto veću širinu, ali 11 na 11 - mislim da nije velika razlika... Samo smatram da sada zaista zaista zaista nismo u poziciji da omalovažavamo reprezentaciju Srbije...
Bazinga1234

#986 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bazinga1234 »

cyprus wrote:
Point. wrote:
cyprus wrote:
Pa bolan, Srbija razvaljuje ove kvalifikacije, mi smo na dobrom putu ka izlaznim vratima, i ti se nađeš pisat kako bi mi otresli ovu Srbiju :-) Kako to protumačit nego kao kompleks? Mislim možda i bi, ali je to u ovom momentu highly unlikely...

Tačno je da bi Srbiji dobro došao napadač bar upola ko što je Džeko (Mitrović stvarno nije neka klasa), tačno je da im ni golmani nisu za pozavidjet, međutim ostatak ekipe im je prilično prilično solidan, pogotovo ako ga uporediš sa našom selekcijom... A ti si navro da ih poredimo - zašto, čemu? Jel nam to treba biti lakše ako kažemo: vidiš kakvi su Srbi levati a prođoše, a mi ovakva sila pa ispušismo :oops:

Također, brukaš se kad govoriš nisam čuo za ovog, za onog... To što ti nisi čuo, ne znači da oni ne valjaju... Ismijavaš igrače iz Anderlechta i Olympiakosa (klupa Srbije), a pola reprezentacije nam igra u klubovima koji su dosta lošiji od tih (Mechelen, PAOK, Utrecht, Konya, Gent, Istanbul, Palermo, Qarabaq, AEK, Dinamo Moskva, Dinamo Zagreb...)... Anonimusima zoveš ljude iz Celte, Valencije, HSV-a, Eintrachta, a uzdižeš Šunjića... Ma šta reći :oops:

PS Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je Srbija neka viša dimenzija u odnosu na nas... Kada bismo se mi uspjeli dovest u red, to bi bilo tu negdje... Srbija ima nešto veću širinu, ali 11 na 11 - mislim da nije velika razlika... Samo smatram da sada zaista zaista zaista nismo u poziciji da omalovažavamo reprezentaciju Srbije...
Ovo boldano je suština i slažem se, Srbija ima jaku klupu i ima adekvatnu zamjenu za svaku poziciju, a mi recimo nemamo ni
Prirodnog desnog beka, i kad nam igrač jedan povrijedi odmah smo dosta slabiji
LeTalek

#987 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

cyprus wrote: PS Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je Srbija neka viša dimenzija u odnosu na nas... Kada bismo se mi uspjeli dovest u red, to bi bilo tu negdje... Srbija ima nešto veću širinu, ali 11 na 11 - mislim da nije velika razlika... Samo smatram da sada zaista zaista zaista nismo u poziciji da omalovažavamo reprezentaciju Srbije...
Dosta korektan post, narocito ovaj deo!
Slazem se da 11 na 11 nije velika razlika i da bi potencijalni susret u situaciji kad su obe ekipe u top formi bio dosta neisvestan. Medjutim, cinjenica je da imamo daleko veci kadar kvalitetnih igraca.

Nama mladu reprezentaciju cine igraci iz Torina, Bordoa, Fiorentine, Levantea, Liverpoola, Benfice, Eintachta...
To su sve igraci 96 i mladji.

Jos sam gore zaboravio igrace tipa Jojić, Brašanac, Katai, Marković, Rosić, Stojiljković...Niko od njih nije ni medju 23 kod nas, a vecina su standarni u ligama 5 ili klubovima iz ostalih najjacih liga..

Sto se golmana tice, imamo mi i Dmitrovića u Eibaru, ali to ne znaci da je bolji od recimo Rajkovića koji je veliki prospekt, tek su mu 22 i nema sumnje da ce uskoro u jacu ligu i tim...
LeTalek

#988 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Jos da ne zaboravim, vidim da mnogi osporavaju Mitrovića...

To sto on ne igra u Newcastleu, nije sve do njega. Ima dosta i do Beniteza. Mitar skoro uvek kad dobije sansu, on je iskoristi..
Evo 4. je strelac kvalifikacija, 6 golova, isto kao i Džeko i Ibišević zajedno. Jos Mitrović nije imao za protivnika ekipu kao sto je Gibraltar, nego je trpao Welsanima, Austrijancima, Gruzijcima...4 od 6 golova je dao prvim dvema ekipama. Jos samo Ircima nije dao gol.

Nije naravno da ga poredim sa ovom dvojicom, samo kazem da nema mesta omalovazavanju!
Momak s 23. ima slican reprezentativni ucinak kao i Džeko i njegovim godinama...
Fudo387

#989 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Fudo387 »

LeTalek wrote:Jos da ne zaboravim, vidim da mnogi osporavaju Mitrovića...

To sto on ne igra u Newcastleu, nije sve do njega. Ima dosta i do Beniteza. Mitar skoro uvek kad dobije sansu, on je iskoristi..
Evo 4. je strelac kvalifikacija, 6 golova, isto kao i Džeko i Ibišević zajedno. Jos Mitrović nije imao za protivnika ekipu kao sto je Gibraltar, nego je trpao Welsanima, Austrijancima, Gruzijcima...4 od 6 golova je dao prvim dvema ekipama. Jos samo Ircima nije dao gol.

Nije naravno da ga poredim sa ovom dvojicom, samo kazem da nema mesta omalovazavanju!
Momak s 23. ima slican reprezentativni ucinak kao i Džeko i njegovim godinama...
Momak, realno, vi ste zesci kurton.
Ciganluk, papazjanija.
Mi smo na dobrom putu da vam se pridruzimo, ustvari, vec smo se pridruzili.
pirmin

#990 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by pirmin »

Realno, mi smo jedini kurton.
Oni idu u Rusiju rutinski a mi cemo sacekati bajramski turnir da pokazemo da nismo dzabe bili nosioci grupe. :oops:
Nadzorna_ploca

#991 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Nadzorna_ploca »

Stani ba. Od nas je trenutno bolji i Kipar a kamoli Srbija. Ali da su neka klasa za nas u zadnje vrijeme no way.
Jeli njima 2010.zadnje veliko takmicenje na kojem su bili?!
studeni76

#992 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by studeni76 »

Fudo387 wrote:

Ciganluk, papazjanija.
Ovo se nebih slozio. Koliko god nekima smetalo, Srbija je u uzlaznoj putanji. Prilicno dobro igraju kvalifikacije, vjerovatno ce biti prvi i idu u Rusiju. Dok smo mi u slobodnom padu i ne vidi se pocetak kraja tog pada. Prije 2-3god bi ih dobili hladno dok sad sa ovom ekipom i zalaganjem prije svega nebi imali sansi.
Definitivno imaju bolju perspektivu od nas, ali i baza im je veca. Mi svakako zavisimo od 2mil ljudi koji vole ovu zemlju i od otpadaka koje drugi nece
LeTalek

#993 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Nadzorna_ploca wrote: Jeli njima 2010.zadnje veliko takmicenje na kojem su bili?!
Jeste.

Prethodnih godina smo organizaciono bili u qrcu. Sve neki promasaji sa selektorima, losa atmosfera u ekipi..
Daleko od toga da je sada bajno, ne svidja mi se ni Muslin preterano, ne igraju mu svi najbolji igraci, previse ziherasi...ali je zaveo reda i ovi sto igraju bore se i trude ako nista!
Last edited by LeTalek on 03/09/2017 10:07, edited 1 time in total.
Fudo387

#994 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Fudo387 »

studeni76 wrote:
Fudo387 wrote:

Ciganluk, papazjanija.
Ovo se nebih slozio. Koliko god nekima smetalo, Srbija je u uzlaznoj putanji. Prilicno dobro igraju kvalifikacije, vjerovatno ce biti prvi i idu u Rusiju. Dok smo mi u slobodnom padu i ne vidi se pocetak kraja tog pada. Prije 2-3god bi ih dobili hladno dok sad sa ovom ekipom i zalaganjem prije svega nebi imali sansi.
Definitivno imaju bolju perspektivu od nas, ali i baza im je veca. Mi svakako zavisimo od 2mil ljudi koji vole ovu zemlju i od otpadaka koje drugi nece
Ma nema od toga nista, krkanluk na kraju prevlada.
Bezveze prica.
studeni76

#995 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by studeni76 »

Sve je moguce, al za sada je situacija dijametralno suprotna
ZonFon

#996 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ZonFon »

http://sport1.ba/ino-fudbal/nevjerovatn ... stvo/93717

...a Austrija, prvak Azije je trenutno treća u svojoj grupi...

:mrgreen:
Point.

#997 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

LeTalek wrote:
Point. wrote: Daj bolan ne provaljuj se. Kakavi crni Milivojevici, Radoje i slicni anonimusi. I kod nas su rezerve koji igraju u Celticu, Genku, Udineseu, Genovi i slicnim klubovima. Nista losije od Bordoa, Torina i slicno. I prije bi Bicakcica stavio umjesto polumrtvog Baste.
Pa taj crni Milivojević i Radoja su standardni igraci klubova iz Premiershipa i Primere, igraci kakvih vi sada nemate, cim vam na toj poziciji igraju Jajalo i Cimirot!
Radoja vec 3 sezone igra standardno za Celtu! To je samo dokaz koliko (ne) pratis fudbal!
Pogledaj trzisnu vrednost tih igraca..

Kad smo pomenuli lige 5, mi imamo standardnih igraca koliko vi ukupno u tim ligama, a ukupno ih imamo preko 40...
Mozemo sastaviti 2 postave od igraca iz liga 5 i jos da ostanu rezerve!
Na toj pozicijo igra inace Besic a on igra gdje? Ma nista, vi ste sila i to nebeska. :thumbup: Cudi me da vas 8 godina nema ni na mapi nigdje sa takvim strasni rosterom.
Muhamed Đakmić

#998 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Muhamed Đakmić »

A đe Bešić Pointe?

Vodio se jedno vrijeme i Džemal Berberović kao igrač Leverkusena, a ne znam je l' debitovao za njih.

Radoja ima po 30 plus nastupa za Celtu već tri godine uzastopno.

Jača je Srbija od nas, ne treba se zanositi, mada je prvih 11 realno diskutabilno.
Point.

#999 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

cyprus wrote:

Srbija se do juce blamirala sa Moldavijom, Albanijom i slicnim zemljama, 8 godina su haman pri dnu svih ljestvica i sad ti dolazis sa pricom kako su oni mnogo bre jaki, omlozavas timove poput Utrechta, Paoka, Istanbula koji su proslu sezonu bili visoko na tabeli da bi uzdigo nekog Rudonju iz Celte, Frankfurt, HSV i slicno. Da, smatram da sutra da igramo da bi ih uzeli. Jaci su u odbrani i to bi bilo to.
Last edited by Point. on 03/09/2017 11:48, edited 1 time in total.
Point.

#1000 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

Muhamed Đakmić wrote:A đe Bešić Pointe?

Vodio se jedno vrijeme i Džemal Berberović kao igrač Leverkusena, a ne znam je l' debitovao za njih.

Radoja ima po 30 plus nastupa za Celtu već tri godine uzastopno.

Jača je Srbija od nas, ne treba se zanositi, mada je prvih 11 realno diskutabilno.
Besic je igrao dok nije zaradio povredu. Vjerujem da ce dobiti i dobre minutaze i ove godine.
Locked