mentalne barijere u mostaru

Post Reply
kamen spoticanja

#976 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by kamen spoticanja »

Hafis wrote:Kad se samo sjetim koji je to lijep grad bio kad sam im ga oslobodio, a vidi sad što su od njega uradili :(
Jes vala...napravili opet most...primitivci garavi
Toliko ste mts potrošili da ga civilizirano srusite
cyprus

#977 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

Mister Yes wrote:
cyprus wrote: I ti si iz ovoga dobio osjećaj da Ivo govori o razlici između heterogenijeg zapadnog Mostara u odnosu na homogeniji istočni i da je na tragu Hafisovog laprdanja :-) :-) Kako? Zaista kako? :shock:
Ama kako drugačije? Kako drugačije razumjeti to šta je on rekao? Kako si ti razumio? Šta je mislio pod "one koji su na obje strane"? Ko je to na obje strane a da je neko drugi samo na jednoj strani? Znači momak kaže da se mostar dijeli na one koji su na jednoj strani i oni koji su na obje strane. Hajde evo ti reci kako si ti shvatio ko su jedni a ko su drugi? Konkretno? :?

Da je rekao "mostar se dijeli na one koji su na strani jednih i one koji su na strani svih" onda bi se to moglo razumjeti kao da su na strani svih normalni ljudi dok su na srtani jednih oni koji biraju strane. Ili da je rekao "Mostar se dijeli na one koji biraju stranu i one koji ne biraju stranu". To bi onda bila neka plemenita poruka.

Ali momak kaže da se dijeli na one koji su na jednoj STRANI i one koji su na obje STRANE. Znači govori o stranama grada i o nekim ljudima koji su samo na jednoj od te dvije strane i o drugima koji su na obje strane grada. To se jedino može razumjeti ovako kako sam ja razumio. Osim ako pokušavaš nekim mentalnim akrobatikama čitati drugačije nego što je rekao.
cyprus wrote: Kažem ti, zbog ovog i sličnih tvojih postova (tipa blesave ideje o probijanju koridora Kupres - Glamoč u cilju teritorijalnog spajanja bošnjačke državice, zagovaranja etnički čistih teritorija, bavljenja kvazidemografijom po uzoru na onu dvojicu psihopata, opravdavanja velikosrpskog nacionalizma, predpopisnog bosanstva i postpopisnog bošnjaštva i sl.) meni je zaista teško povjerovat u tvoju dobronamjernost ili netrolanje...
Nema etnički čistih teritorija nigdje u svijetu. Ali tamo gdje nema ratova svi ljudi imaju isti sistem vrijednosti to jest manjine usvajaju sistem vrijednosti većine. Naravno da ako su te manjine većina na jednom dijelu teritorije i ako se osjećaju dovoljno snažnima onda traže za sebe zaštitu od državne većine na toj teritoriji gdje su oni većina. Zapadne zemlje su postale homogone (ne nužno etnički ali svakako nacionalno) prije više stotina godina i zato više nemaju problema. Ali zbog toga što su naši prostori stotinama godina bili pod različitim agresorima naš zajednički narod se podijelio na više manjih naroda ali ne sa jasno utvrđenim granicama između naroda. Zato je nažalost moralo doći do ratova devedesetih da se utvrde te granice koje su zapadne evropske zemlje utvrdile prije više stotina godina. Naročito je BiH bila izmješana i zato je ovdje i bilo najviše stradanja. Svako nasilno udruživanje različitih naroda u istu državu ne može funkcionisati (izuzev da je jedan narod toliko dominantan da drugi ne smiju pisnuti) i kad tad će doći do raspada zemlje. Demografija jeste najvažnija tema BiH u vremenu između dva rata (današnje vrijeme) i naravno da njoj svaki pametan čovjek mora posvetiti posebnu pažnju. U slučaju da se stvari demografski poslože kako se ja nadam da hoće moguće je da će sljedeći rat biti kratak i bezbolan poput onog u Sloveniji.

Ovo nisu stavovi zlonamjerne osobe već osobe koja se bavi filozofijom zadnjih 15 godina i razumije ljude i ljudsku prirodu. Razumijem šta ljude pokreće, čega se plaše, i sve ostalo vezano za ljude i uopšte prirodu. Nakon jednog strašnog ličnog gubitka počeo sam tražiti smisao i odgovore u knjigama. Tih godina pročitao sam više vjerskih i filozofskih knjiga nego što većina ljudi može nabrojati. I na kraju sam našao odgovore. Ja sam učenik Spinoze. Kao i sve ostalo u životu i njegovo učenje sam podvrgnuo nizu provjera i nakon dosta pokušaja da sebi dokažem da nije u pravu na kraju sam potpisao kapitulaciju i priznao da je čovjek 1666. godine sve shvatio. Zato je bio proganjan, ekskomuniciran i proglašen za najgriješnijeg i najopasnijeg čovjeka onog vjeka. Tako da ja nikada nisam iznenađen kada moje pisanje doživljava kritike. Čak šta više, smatrao bih da sam izdao učitelja kada bi ljudi odobravali ovo što ja pišem. :izet:
Kad hoćeš da ti se crta evo... Ivo je mislio reći da se Mostarci dijele na one ljude koji se drže samo ''svoje'' strane i druge koji se kreću na obje ilitiga koji čitav grad smatraju svojim...

Tako su to razumjeli svi koji imaju bar gram razuma i trunku dobronamjernosti... To što se ti hvataš za slamke i tražiš gramatičke i semantičke omaške u unaprijed neosmišljenoj rečenici jednog djeteta, kao podlogu za tvoje besmislene tvrdnje, to je tvoj problem... Tebi dakle nešto od ovoga fali - razum ili dobronamjernost... Ja tipujem na ovo drugo i to slobodno shvati kao kompliment...

Što se tiče ostalog :zzzz: Pozdravi Spinozu...
Last edited by cyprus on 21/02/2015 21:05, edited 1 time in total.
Tabhana

#978 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

...'mi smo Antini, Ante je naš'; 'svi smo mi Ante' su poruke solidarnosti koje uzvikuju Antini sugrađani iz bijelog dijela Mostara. To ne treba da čudi, momak je bio sasvim iskren i samo javno izrekao ono na čemu se odgajaju generacije tamošnjih čistokrvnih pasmina. Njihov lavež je nedvosmislen i jasnog smjera samoopredjeljenja bez ikakve želje za miješanjem sa degenerisanim izraslinama. Da je kojim slučajem bilo obratno tj. da se neki Bošnjak izrazio kao ovaj već famozni Ante, trebala bi mu kilometarska traka da polijepi sve etikete koje bi mu natovarili – Bošnjaci. Ili da se bolje izrazim - balije. Čak i u ovom slučaju u kojem je sasuta istina u lice, rekli bismo da konačno imamo jak argument u prikazivanju te rješavanju stvarne i realne problematike, balijanerski medijski šund skreće pažnju javnosti sa podsvijesnih rasističko-nacionalističkih naslaga na pitanje straha. Glavna vijest, koja je još popraćena TV - prijenosom 'Ante prešao preko Starog mosta, ima nade...'; još su zaboravili napisati 'i živjeli su sretno do kraja života'. Dobro, pomogli ste Anti da pređe most, međutim, preskočili ste ono najbitnije izrečeno i srž same bolesti a to je 'tamnoputi' i 'neću da me uslužuje konobar druge vjere'. Na kraju će još ispasti da je Ante žrtva a onaj ko ga kritikuje je nerazuman i netolerantan. Hrvati kakvi već jesu proglasit će ga mučenikom i svecem. Nije bit u samom Anti, nego koliko Anta i Antića ima, a ima ih mnogo. A balija k'o balija, gleda zvijezde granda gdje se balinkuša vrzma ispred orunulog starca sa četničkom beretkom...jadno da ne može jadnije.

;-)

Prije 10-tak godina kao srednjoškolci imali smo utakmice unutar cijelog Mostara. Tako smo otišli pješke na "bijelu" stranu i odigrali normalnu utakmicu protiv naših vršnjaka koji se deklarišu kao Hrvati. Sve je proteklo unutar terena miroljubljivo (razvalili smo ih). Pred kraj utakmice vidjeli smo okupljanja nekakvih momaka sa kapuljačama gdje je bilo dobacivanja tipa "Udari ga", na što je jedan Hrvat (srednjoškolac) odgovorio "Šta ih imam udarati" (izuzetno pozitivno). Poslije nas nastupila je Elektotehnička škola u kojoj je bilo mnogo momaka koji su trenirali u Veležu. Napadnuti su od grupe huligana sa bocama i svemu što je bilo na dohvat ruku tih istih huligana. Epilog svega je da smo kao učenici 3 ili 4 srednjeg zaboravih bili policijski praćeni na utakmice protiv vršnjaka sa "one" strane. Zanimljivo je da smo imali i slučaj da su dvije ekipe sa "crnog" dijela igrali utakmice na "teritoriju bijelog" i naravno, proteklo je sve bez problema.

Ante nije kriv, kriv su mu roditelji koji su mu usadili mržnju. Kafići, diskoteke, Pink Panter, Ante (gdje je uvijek krcato) popunjeno je sa omladinom, i rajom sa "tamnog vilajete", dok eto vidite i sami, ima slučajeva kada ljudi koji žive u Mostaru nisu vidjeli Stari most. Nije Ante jedini, ima ih na stotine koji misle da će poginuti na istoku što je krajnje smiješno. Svi mogući incidenti koji se dešavaju u Mostaru isključivo se dešavaju na "zapadu" kada imate slučajeve da desetak-petnaestak momaka napadne jednog ili dvojicu. Poznati su po čoporskom hodanju. To su osjetili i navijači Slobode kada im je zapaljen autobus u Mostaru gdje su mogli poginuti ili navijači Čelika koji su kamenovani od čoporskog napada.

Pametnom čovjeku je dovoljno pročitati bolesne, otrovne postove koji piše korisnik @Hafis (sebe pokazuje kao zrelu, stariju osobu koja je navodno akademski obrazovana) da uvidi s kakvim ljudima se Bošnjaci i normalni Hrvati bore svakim danima.
cyprus

#979 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

Tabhana wrote:... da uvidi s kakvim ljudima se Bošnjaci i normalni Hrvati bore svakim danima.
Što će reći da su svi Bošnjaci normalni, te samo neki Hrvati :mrgreen:
JohnnyS

#980 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

cyprus wrote:
Tabhana wrote:... da uvidi s kakvim ljudima se Bošnjaci i normalni Hrvati bore svakim danima.

I ovo je napredak, obično su sve herceg Četnici
Tabhana

#981 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

Hvala što ste samo citirali taj dio, vidim da se slažete sa ostalim.

Nećete čuti od Bošnjaka da ne ide na drugu stranu, da prepoznaje Hrvate itd. Na to sam aludirao pod pojmom "normalnim".
cyprus

#982 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

Tabhana wrote:Hvala što ste samo citirali taj dio, vidim da se slažete sa ostalim.

Nećete čuti od Bošnjaka da ne ide na drugu stranu, da prepoznaje Hrvate itd. Na to sam aludirao pod pojmom "normalnim".
Iskren da budem, ne znam kakvo je stanje u Mostaru, al ako svi Bošnjaci posjećuju i desnu stranu - to mi je drago čuti... Ipak, znam neke Sarajlije koje za živu glavu ne bi otišli do Lukavice, Jahorine ili druge strane Trebevića... Šta bi to moglo značiti?

Što se tiče ostataka teksta, daleko od toga da se sa svime slažem (daleko, zaista daleko), ali nemam se baš toliko volje natezati oko svega, pa sam izabrao samo najmarkantniju rečenicu :-D
JohnnyS

#983 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

Ja eto znam nekoliko Bošnjaka koji ne prelaze (ali kako sam ja kozmopolit, ja prelazim pa sam ih upoznao), samo su dovoljno mudri pa da ne lanu tako nešto na televiziji. Da se razumijemo, ja to ne osuđujem, sloboda kretanja (i nekretanja) je jedno od temeljnih ljudskih prava.
Tabhana

#984 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

"Iskren da budem, ne znam kakvo je stanje u Mostaru"

Pa o čemu onda ovdje pričamo druže. Pišeš o stvarima sa kojima nisi upoznat. Ja pišem o svom gradu, prikazujući ga onakvim kakav jest. Imaš veliki broj ljudi koji je totalno neopterećen s tim ko je ko, kako se zove, koja mu je vjera, no nažalost ovi mlađi naraštaji su jako opterećeni s tim stvarima, pa imaš slučajeva gdje se presreću mladići sa pitanjima "Kako se zoveš". To što nije snimljeno ili medijsko prikazano ne znači da se nije desilo.

Malo se pažnje pridaje Mostaru, važnije su "bradonje" jer imaju brade nego rasistički i šovinistički komentari koji se dešavaju u Mostaru. Prošli mjesec su novinari napadnuti u Mepasu koji je na centru, krivci se znaju, a krivična prijava je podnesena prema momku koji je branio ženu. Žalosno, zar ne?

Mostar, prelijep grad pun otrovnih ljudi.
BHCluster

#985 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Tabhana wrote:Hvala što ste samo citirali taj dio, vidim da se slažete sa ostalim.

Iskren da budem, ne znam kakvo je stanje u Mostaru, al ako svi Bošnjaci posjećuju i desnu stranu - to mi je drago čuti... Ipak, znam neke Sarajlije koje za živu glavu ne bi otišli do Lukavice, Jahorine ili druge strane Trebevića... Šta bi to moglo značiti?

Što se tiče ostataka teksta, daleko od toga da se sa svime slažem (daleko, zaista daleko), ali nemam se baš toliko volje natezati oko svega, pa sam izabrao samo najmarkantniju rečenicu :-D
11.541
bvcx

#986 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by bvcx »

Ja čujem da je u Mostaru najjeftiniji taksi u čitavoj BiH. Može li neko da potvrdi ili opovrgne tu informaciju?
JohnnyS

#987 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

Što ti je antifašizam i tolerancija, BHClustar zna sve do jednog multietniĆara
cyprus

#988 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

Tabhana wrote:Mostar, prelijep grad pun otrovnih ljudi.
Al nekim čudom, svi ti otrovni žive sa desne strane, jesam li upravu?

A tema koliko znam nije otvorena samo za Mostarce... Ja naravno situaciju u Mostaru poznajem onoliko koliko je neko iz Sarajeva može poznavati... Al htjedoh reći da ne znam lično puno Mostaraca da bih mogao pouzdano opovrgnuti tvoju tvrdnju o mostarskim Bošnjacima koji svi do jednog prelaze i na onu stranu i od kojih nijedan ne traži fizičke karakteristike Hrvata za prepoznavanje... Samo za ovu prvu tvrdnju, moram priznat da sam čuo drugačije...
cyprus

#989 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:

11.541
Dobro, rat znači može biti Sarajlijama opravdanje za nekretanje, ali Mostarcima ne može?
bvcx

#990 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by bvcx »

cyprus wrote: Dobro, rat znači može biti Sarajlijama opravdanje za nekretanje, ali Mostarcima ne može?
Doba konzumerizma. Lakše je otići na srpsku pjevaljku par ulica niže, nego se cimati do Palerma.
Ajatolah_

#991 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Ajatolah_ »

BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:Ja eto znam nekoliko Bošnjaka koji ne prelaze (ali kako sam ja kozmopolit, ja prelazim pa sam ih upoznao), samo su dovoljno mudri pa da ne lanu tako nešto na televiziji. Da se razumijemo, ja to ne osuđujem, sloboda kretanja (i nekretanja) je jedno od temeljnih ljudskih prava.
Kao sto bi braca po boji koze iz SAD-a rekli za ovo sto si ti napisao "a steaming pile of horse manure".
Naravno, đe to može biti da i na drugoj strani ima neki ante... :skoljka:
Hafis

#992 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

cyprus wrote:
To im je glavna furka. Svi Bošnjaci su normalni i multietnični, ali doduše i ima i po koji ''normalan'' Hrvat...samo iznimno rijetko..gotovo kao izuzetak iz pravila.
Moj tabahana (ako ćemo po mostarski)..nije ni u tebe baš maslo za ramazana
Tabhana

#993 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

Gubiš se moj @Hafis.

Nema tu nikakve furke, djela pokazuje zaista stanje u ovom gradu.

Image

A pošto si kao stariji, sigurno se sjećaš parole napisane nasuprot španskog trga gdje je sada banka "Stari most se sam srušio, HVO=NLO".
Hafis

#994 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

Tabhana wrote:Gubiš se moj @Hafis.

Nema tu nikakve furke, djela pokazuje zaista stanje u ovom gradu.

Image

A pošto si kao stariji, sigurno se sjećaš parole napisane nasuprot španskog trga gdje je sada banka "Stari most se sam srušio, HVO=NLO".
Podsjećaš me na nekog mastodonta koji je nekim čudom zaslugom nekog lucidnog profesora ustao iz višestoljetnog sna u ledu, i sad traži družicu u nadi da će se pariti s njom.
Kakve veze ima Stari most s ovom pričom?
Znaš li da su djecu ubijali u Grabovici? Čak im još tijela nisu našli?
Tabhana

#995 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

Mitomanije? Podsjećaš i ti mene na nekoga sa one strane Drine.

U nedostatku argumenata pišeš gluposti sa kojima pokušavaš manipulisati sa rajom na forumu. Nije ti ovo mladež hdz da prosipaš šuplju priču. Pa većina u Mostaru sa "bijele" strane i danas negira agresiju Hrvatske na BiH unatoč odluci suda u Hagu. Mesić je izdajnik jer je rekao istinu, ma ja.

Licemjernost u svemu tome je izgradnja spomenika žrtvama koji su bili dio agresorske armije, dok se bombom uništio spomenik pripadnicima armije BiH, koji su branili i odbranili Mostar. Još veća licemjernost u svemu tome je bojkot pojedinaca radi spomenika armije BiH, s tim da se ono baš slučajno same od sebe kamere ugasile te noći, pa se nije našao odgovori za uništenje tog spomenika.

Ne prosipaj @Hafis šupljake, da mi se čitaju vicevi, tražio bi ih na drugoj temi.
Last edited by Tabhana on 21/02/2015 22:10, edited 1 time in total.
Mister Yes

#996 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

cyprus wrote: Kad hoćeš da ti se crta evo... Ivo je mislio reći da se Mostarci dijele na one ljude koji se drže samo ''svoje'' strane i druge koji se kreću na obje ilitiga koji čitav grad smatraju svojim...
E hajde kada si tako uporan da malo vidimo šta si ti ovdje uradio. Budući filozof Ivo prvo je rekao ovo:
Evo zaključak na temu ove današnje rasprave u Prometnoj školi. Kada je uspoređujemo sa našom školom Gimazijom Mostar, može se vidjeti da učenici ove škole jednostavno nisu imali dovoljno prilika da upoznaju učenike druge nacionalnosti, koji žive u drugom dijelu Mostara i da su samim tim stvorili ili im je društvo nametnulo da stvore predrasude. I evo samo to da nikad nisu bili na Starom mostu, jer im je neko rekao ili imaju predrasudu da će ih neko napasti ili im nešto uraditi u tom dijelu Mostara. Evo to je jedna velika razlika. Mislim da ima slučajeva i u Gimnaziji Mostar koji... neki učenici ne prelaze na onu stranu, al' mislim da nikad nam niko nije rekao da ako pređemo tamo... Evo mogu usporediti - ovdje mene učenici s bosanskog plana i programa znaju, i ja kad pređem na drugu stranu mene niko neće ubit, a zna me da sam Hrvat.
Onda su druga djeca govorila i nakon 7 MINUTA Ivo je rekao ovo:
Mostar nije podijeljen onako kako svi misle na dvije strane. Mostar je podijeljen na one koji su na jednoj strani i oni koji su na obje strane. Mislim da sam ta percepcija o Mostaru i stereotipi dolaze izvan Mostara, jer oni koji nikad nisu bili u Mostaru, niti upoznali Mostarce mogu stvarati mišljenja kakva im padaju na pamet ili kakvi čuju od drugih ljudi ili im mediji prenose.
Ti si te dvije dionice spojio kao da ih je Ivo rekao u cugu. Iako u prvom slučaju Ivo stoji u ćošku pored kolegice i nekih knjiga. U drugom slučaju Ivo sjedi i skroz je drugi krupni kadar.

A u stvari, prije ove druge Ivine izjave Ante je govorio i kaže "doduše vamo na zapadnoj strani se više tolerira to na primjer neće niko nikoga ubiti ako pređe u BH dresu dok mi tamo ne smijemo". I NAKON TOGA ide Ivo koji kaže:
Mostar nije podijeljen onako kako svi misle na dvije strane. Mostar je podijeljen na one koji su na jednoj strani i oni koji su na obje strane. Mislim da sam ta percepcija o Mostaru i stereotipi dolaze izvan Mostara, jer oni koji nikad nisu bili u Mostaru, niti upoznali Mostarce mogu stvarati mišljenja kakva im padaju na pamet ili kakvi čuju od drugih ljudi ili im mediji prenose.
I ti se onda čudiš kako sam ja to mogao pomisliti? I ne samo to nego praviš klasičnu manipulaciju spajajući šta je Ivo rekao 7 minuta ranije umjesto da staviš šta je rečeno neposredno prije te druge Ivine dionice. :-)

Znači, ja čujem kako jedan kaže "doduše vamo na zapadnoj strani se više tolerira to na primjer neće niko nikoga ubiti ako pređe u BH dresu dok mi tamo ne smijemo" i odmah nakon toga drugi kaže "Mostar nije podijeljen onako kako svi misle na dvije strane. Mostar je podijeljen na one koji su na jednoj strani i oni koji su na obje strane. Mislim da sam ta percepcija o Mostaru i stereotipi dolaze izvan Mostara, jer oni koji nikad nisu bili u Mostaru, niti upoznali Mostarce mogu stvarati mišljenja kakva im padaju na pamet ili kakvi čuju od drugih ljudi ili im mediji prenose". Šta treba da pomislim nego da govori ono što sam i pomislio? I šta da pomislim o kojim stereotipima govori Ivo?

Opet ti kažem, ja sam na HR forumima više puta čuo upravo ovakve izjave poput Ivine i uvijek su to pojašnjavali time da na zapadu žive i Bošnjaci dok na istoku ne žive Hrvati. I govorili su da ljudi izvan Mostara imaju percepciju i stereotipe da je suprotno.

Ti si druže ovdje ispao manipulator. Molim i tebe da me staviš na ignore. Pun mi je kufer manipulatora. Priznajem, prvi si na ovom forumu koji me je uspio iznervirati. Valjda zato što sam više očekivao. Do mene.
Tabhana

#997 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Tabhana »

@Mister Yes

"da na zapadu žive i Bošnjaci dok na istoku ne žive Hrvati", ovo je čista istina, s tim da ima možda par izuzetaka. S druge strane imaš prigradska naselja gdje u pojedinim dijelovima žive Bošnjaci i Hrvati sasvim normalno.
BHCluster

#998 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote: 11.541
Dobro, rat znači može biti Sarajlijama opravdanje za nekretanje, ali Mostarcima ne može?
Ne znam gdje sam tu gore napisao rat mozes li mi objasniti?
Hafis

#999 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

Zapadni Mostar je jedini multietnički grad u BiH....i Brčko doduše.
BHCluster

#1000 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

Ajatolah_ wrote:
BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:Ja eto znam nekoliko Bošnjaka koji ne prelaze (ali kako sam ja kozmopolit, ja prelazim pa sam ih upoznao), samo su dovoljno mudri pa da ne lanu tako nešto na televiziji. Da se razumijemo, ja to ne osuđujem, sloboda kretanja (i nekretanja) je jedno od temeljnih ljudskih prava.
Kao sto bi braca po boji koze iz SAD-a rekli za ovo sto si ti napisao "a steaming pile of horse manure".
Naravno, đe to može biti da i na drugoj strani ima neki ante... :skoljka:
Nije o tome rijec nego oumjesto da kolega da primjer pa da i to osudimo kao onog kretenta tzv sportskog novinara, on ima i tamo ALI...
Post Reply