Dos`o Nenad!
-
Deda Kurcoje
#976 Re: Dos`o Nenad!
Konkretno za Nenada:
1. Otisao gdje ga vuklo srce i zdravo. Njegova stvar. Nemam problem s time.
2. Govorio jako ruzne stvari (nije pucanje, ali huskanje i te kako jeste, plus velicanje ratnih zlocinaca). To mu ne treba oprostiti i zbog toga je u Sarajevu persona non grata. Dozivotni ban.
1. Otisao gdje ga vuklo srce i zdravo. Njegova stvar. Nemam problem s time.
2. Govorio jako ruzne stvari (nije pucanje, ali huskanje i te kako jeste, plus velicanje ratnih zlocinaca). To mu ne treba oprostiti i zbog toga je u Sarajevu persona non grata. Dozivotni ban.
-
Nomo
#977 Re: Dos`o Nenad!
Mister Yes wrote:Hitler se ubio i nije došao do suda. Radovan je na sudu, dobrog je zdravlja i imaćemo presudu. Zato nema razloga da je ne sačekamo. Hvala bogu pa imamo neutralni sud i ne moramo sami presuđivati i optuživati ko je kriv. To je izrazito bitno za našu situaciju ako želimo suživot ovdje.mO k3 wrote: Dobro shvatio sam po tvojoj logici ni Hitler nije zločinac jer nije osuđen , jesam li te pravilno razumio ???
i slobo bijase dobrog zdravlja pa preko noci tsssssssssssssssssssssssssssssss i ostade upamcen kao predsjednik a ne kao zlocinac tssssssssss
- Pismonosa
#978 Re: Dos`o Nenad!
Nemaš ti o Tifi blage veze. Čovjek trenutno živi puno bolje u odnsou na ostatak Sarajlija.sandokann wrote:Tifu često sretnem, u pravu si, jedva sastavlja kraj sa krajem. Valjda se u tome najbolje osjeti ta neizmjerna ljubav Bosnjaka prema "patriotama".Bodkin wrote:Neketu se moze spocitati prica tokom i nakon rata. Ali ove ublehe tipa bio bi kralj i ljudi bi mu se klanjali da je ostao su debilne. Danasnje sarajevo je puno papaka koji se klanjaju kriminalcima i sitnim klosarima. Ostali su i tifa ibebek pa su go kurac, a ne neke legende. Glupa prica
U Begešu bi ga do sada najvjerovatnije našli predoziranog u nekom prljavom WC-u. Ili bi se javljao okolnim tv stanicama i plačući molio poznanike u regiji da mu pomognu da ne umre od gladi. Ko što je to svojevremeno iz Beograda radio Miodrag Petrović Čkalja. Još jedna legenda.
Tifa je potrošio para toliko da mu je moglo biti dovoljno za par života. To je takav posao.
Možda još uvijek ne želi da radi neke stvari... Da npr. ko onaj ocvali i raspali četnik sjedi kao član žirija sa šabanima i ocjenjuje dlakonje dok se nadpjevavaju. Ili tako neki posao. Za to mu nikad nije kasno.
- mO k3
#979 Re: Dos`o Nenad!
Tvoje misljenje je znaci da hitler nije zločinac , jednostavno pitanje dovoljno je da odgovoriš sa DA ili NEMister Yes wrote:Hitler se ubio i nije došao do suda. Radovan je na sudu, dobrog je zdravlja i imaćemo presudu. Zato nema razloga da je ne sačekamo. Hvala bogu pa imamo neutralni sud i ne moramo sami presuđivati i optuživati ko je kriv. To je izrazito bitno za našu situaciju ako želimo suživot ovdje.mO k3 wrote: Dobro shvatio sam po tvojoj logici ni Hitler nije zločinac jer nije osuđen , jesam li te pravilno razumio ???
-
sandokann
#980 Re: Dos`o Nenad!
Ima i toga, ali prije da je tu ista priča kao sa Josipom Pejakovicem. Mislim da je Josip najbolje to opisao gostujući kod Senada na face tv.OldMayor wrote: Vidi, Tifa je meni legenda. Medjutim, lik je muzicar. Da bi opstao moras stvarati jebenu muziku, Tifa je zadnji kako treba album izdao 96', halo ba, ma da si Mozart raja ce te zaboravit. Znaci moras bit aktuelan, moras stvarati i obrazovati novu publiku, jbg. Tifa je jedno vrijeme totalno bio nestao sa scene.
Meni ga je zao, jer ima tako dobrih pjesama i toliko je podcijenjen pjevac i muzicar da mi je to nekad nevjerovatno. Ali jbg jednim dijelom i to vecim je i sam upropastio svoju karijeru. I ja necu sad da pomisljam ni sekunde da je njegova karijera otisla nanize sada, jer on nije podoban.Ono, da je otisao u Srbiju 92' bio bi legenda tamo. Ma ne bi. Eto otisao je i Nele pa je tamo karina. Realno.
- Mister Yes
#981 Re: Dos`o Nenad!
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.mO k3 wrote:Tvoje misljenje je znaci da hitler nije zločinac , jednostavno pitanje dovoljno je da odgovoriš sa DA ili NEMister Yes wrote:Hitler se ubio i nije došao do suda. Radovan je na sudu, dobrog je zdravlja i imaćemo presudu. Zato nema razloga da je ne sačekamo. Hvala bogu pa imamo neutralni sud i ne moramo sami presuđivati i optuživati ko je kriv. To je izrazito bitno za našu situaciju ako želimo suživot ovdje.mO k3 wrote: Dobro shvatio sam po tvojoj logici ni Hitler nije zločinac jer nije osuđen , jesam li te pravilno razumio ???
- muha_sa
#982 Re: Dos`o Nenad!
Radovan i RatkoMister Yes wrote:
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.
- joint union
#983 Re: Dos`o Nenad!
Ma ja, trebali smo svi otici, i pustiti "gospodi" sa brda da zauzmu grad. Onda bi oni napravili civilizaciju po mjeri, a ne kasabu. Iz Bratunca ili Pala sa javljas, cuvenih gradova, nikako kasaba?AmADin_gospo wrote:a nije ti palo na pamet da u gradu živi možda više ljudi s istim imenom i prezimenom ?direktni wrote: @astala_vistala,
imao sam priliku pročitati imena "ubijenih 5000 Srba" u Sarajevu. To nije spisak, to je komedija. U toj komediji je moj drug, koji je bio u mojoj četi i teško je ranjen minobacačkom granatom na Žuču. Jedan saborac Bošnjak (namjerno navodim nacionalnost), je rizikujući svoj život, spomenutog ranjenika na svojim leđima odnio do saniteta, pod konstantnim granatiranjem. Ranjenik je nakon dva dana preminuo u Vojnoj bolnici.
Par mojih komšija Srba, koji su preminuli i do desetak godina prije agresije na BiH su na tom spisku. Na tom spisku su i imena Bošnjaka i Hrvata, vjerovatno da bi broj bio veći. Od umrlih-poginulih su napravili komediju.![]()
ovo "Sarajevo" najviše "brane od srba" ljudi koji su se na balvanima u grad spustili i neče da se u svoja sela i zaseoke vrate. tamo su il prodali imanja ili su im sada "vikendice". Rođene sarajlije proklinju dan što su ostale ovde i žive s spodobama koje su od grada napravili kasabu. sadašnje sarajevo je jedna obična kasaba. grad ne čine zgrade nego ljudi... jer, NEMA VIŠE GODPODE U SARAJEVU
neleta sarajlije itekako dobro razumiju
- joint union
#984 Re: Dos`o Nenad!
Znas kome je jos sudjeno i presudjeno? Isusu. Postujes li tu misljenje stručnjaka/sudija? A i Muhamedu a.s. su sudili i presudili, kakvo ti je tu "laičko mišljenje"?Mister Yes wrote:
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.
- Mister Yes
#985 Re: Dos`o Nenad!
Kao laiku meni djeluje da jesu. Srećom živi su i na sudu pa ćemo dobiti i mišljenje stručnjaka.muha_sa wrote:Radovan i RatkoMister Yes wrote:
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.tvoje mišljenje, molit cu lijepo
Poenta je u tome da sve dok ne budu zvanično osuđeni to je stvar mišljenja. A svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne možemo kriviti Neleta što ima drugačije mišljenje. Sloboda mišljenja i izražavanja je zagarantovana. Cijeli svijet se zgražava nad ubistvima u Parizu koji su učinjeni jer se nekome nije svidjelo nečije mišljenje. Budala se uvrijedila i pobila ljude. I dobar dio nas ovdje objašnjavao da ne možeš ubijati ljude zato što te vrijeđa njihovo mišljenje o bilo čemu. A ovdje se propagira da neko nije dobrodošao u grad zato što ima određeno mišljenje koje se nama u gradu ne sviđa. To je isti način razmišljanja koji je naveo onu nesretnu braću da pobije ljude u Parizu. Moramo se učiti toleranciji da ne bi postali kao ta braća. Jel prekršio kakav zakon? Nije. Dobrodošao svaki čovjek koji nije prekršio zakon i koji nije činio zločine. Mišljenje? Njegova stvar.
- joint union
#986 Re: Dos`o Nenad!
Sta mislis kako bi se proveo neki "Nele" da otvoreno podrzava pokolj u Parizu i onda sjedne u Mulen Ruz?Mister Yes wrote:Kao laiku meni djeluje da jesu. Srećom živi su i na sudu pa ćemo dobiti i mišljenje stručnjaka.muha_sa wrote:Radovan i RatkoMister Yes wrote:
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.tvoje mišljenje, molit cu lijepo
Poenta je u tome da sve dok ne budu zvanično osuđeni to je stvar mišljenja. A svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne možemo kriviti Neleta što ima drugačije mišljenje. Sloboda mišljenja i izražavanja je zagarantovana. Cijeli svijet se zgražava nad ubistvima u Parizu koji su učinjeni jer se nekome nije svidjelo nečije mišljenje. Budala se uvrijedila i pobila ljude. I dobar dio nas ovdje objašnjavao da ne možeš ubijati ljude zato što te vrijeđa njihovo mišljenje o bilo čemu. A ovdje se propagira da neko nije dobrodošao u grad zato što ima određeno mišljenje koje se nama u gradu ne sviđa. To je isti način razmišljanja koji je naveo onu nesretnu braću da pobije ljude u Parizu. Moramo se učiti toleranciji da ne bi postali kao ta braća. Jel prekršio kakav zakon? Nije. Dobrodošao svaki čovjek koji nije prekršio zakon i koji nije činio zločine. Mišljenje? Njegova stvar.
- Mister Yes
#987 Re: Dos`o Nenad!
A crvenkapici? A deda mrazu?joint union wrote: Znas kome je jos sudjeno i presudjeno? Isusu. Postujes li tu misljenje stručnjaka/sudija? A i Muhamedu a.s. su sudili i presudili, kakvo ti je tu "laičko mišljenje"?
Isus vjerovatno nije ni postojao. Ovaj drugi jeste postojao ali nemamo apsolutno nikakih pouzdanih podataka o njegovom životu. Sada pričati o njima u tom smislu?
-
Dobrinja80
#988 Re: Dos`o Nenad!
Što sad za ovih zadnjih 20 godina sarajevo nije napravilo novog Neleta. Pun grad sandzaklija i ostalih došljaka?hillbill wrote:NELA KARAJIC JE UMRO 92.....A OVO JE NENAD JANKOVIC.....I ....SARAJEVO JE NAPRAVILO NELETA..NISTA ON NIJE NAPRAVIO ZA SARAJEVO,A NENAD JANKOVIC JE NEBITAN ...NJEGA JE NAPRAVIO BEOGRADdr socrates wrote:Neki ovdje spominju pljuvanje po Sarajevu od strane padobranaca pa se prepoznah ne znam ni sam kako i zašto.Daleko bilo da pljujem po Sarajevu samo se uvijek iznova zgrozim nad ogromnom količinom negativne energije koja vlada u ovoj našoj BiH, a čini mi se najviše u Sarajevu.
Nisam rođeni Sarajlija, nisam nikada ni živio tamo, ali pamtim grad koji samo čovjek bez srca ne bi zavolio.
Vi koji ste osamdeset i neko godište i mlađi, to ne možete da shvatite što i nije neko čudo s obzirom u kakvom društvu odrastate.
Pokušajte bar da razumijete da istina uvijek ima dva kraja, sve zavisno sa koje strane je posmatrate.
Nikada Nele ne bi bio nikakav hadžija i da je ostao u Sarajevu jer to jednostavno više nije njegov grad ,niti će ikad više biti.
Možda je on upućivao i neke neprihvatljive poruke i mišljenja sam da je to radio iz ogorčenja zato što je izgubio grad koji je nekada volio.
Nemojte zato da vulgarno govorite o njemu i ljudima koji su osamdesetih godina doprinijeli da Sarajevo u mnogim stvarima bude ispred Beograda i Zagreba.Oni to nisu zaslužili, ma kakva bila njihova politička opredijeljenja.
Ovo današnje Sarajevo u dvadeset godina nije u stanju da izbaci iole značajnu muzičku regionalnu zvijezdu.Klub iz okoline Laktaša zamijenio je Bosnu kao najveći košarkaški kolektiv, a nekadašnji trećeligaš iz Lištice je vodeća ekipa u fudbalskom prvenstvu.
U vrijeme dok su ti "đuturumi" i " teleće glave" pjevali, igrali i glumili svi smo bili ponosni što dolazimo iz SR BiH.
Ta BiH je bila vrlo uticajan dio jedne priznate i respektabilne zemlje, a bila je i nezavisnija nego danas.
Mi koji smo odrasli u toj SR BiH i SFRJ imamo moralno pravo da je branimo, jer sve što je vrijedno spomena napravljeno je u tom periodu.
Nele Karajlić je nešto učinio za Sarajevo i BiH sa svojom generacijom i zato nemate prava da ga osuđujete zbog toga što je odlučio biti izbjeglica u Beogradu, a ne "Alijin Srbin" u Sarajevu.
previše su sirovu da bi se od njih moglo bilo šta napraviti
- joint union
#989 Re: Dos`o Nenad!
Ko je sudio crvenkapici i deda mrazu?Mister Yes wrote:A crvenkapici? A deda mrazu?joint union wrote: Znas kome je jos sudjeno i presudjeno? Isusu. Postujes li tu misljenje stručnjaka/sudija? A i Muhamedu a.s. su sudili i presudili, kakvo ti je tu "laičko mišljenje"?![]()
Isus vjerovatno nije ni postojao. Ovaj drugi jeste postojao ali nemamo apsolutno nikakih pouzdanih podataka o njegovom životu. Sada pričati o njima u tom smislu?
Cuj nije ni postojao, cuj nemamo pouzdanih podataka o njegovom zivotu?
Je li Caco postojao? Jel' on zlocinac obzirom da mu nije sudjeno?
- muha_sa
#990 Re: Dos`o Nenad!
jebe mi se za Neleta i raznorazne nelete.Mister Yes wrote:Kao laiku meni djeluje da jesu. Srećom živi su i na sudu pa ćemo dobiti i mišljenje stručnjaka.muha_sa wrote:Radovan i RatkoMister Yes wrote:
Kako nakon svega možeš i imaš obraza rec da Karadjic nije osudjen pa samim tim i nije zlocinac.
jebe mi se za mišljenje strucnjaka, ovdje su pobijeni ljudi, silovane žene, stotine i stotine masovnih grobnica koje se i dan danas pronalaze i otkopavaju a ti mi pricaš o mišljenju
bjež ba, koji ce mi klinac ovo da s nerviram
- insomnia78
#991 Re: Dos`o Nenad!
A inace ne postoji nikakav drugi odnos prema nekom izmedju te dvije krajnosti, "mir, mir, mir, niko nije kriv" i ubistva?Mister Yes wrote:Kao laiku meni djeluje da jesu. Srećom živi su i na sudu pa ćemo dobiti i mišljenje stručnjaka.muha_sa wrote:Radovan i RatkoMister Yes wrote:
Ne postoji ignorisanje, proglasavanje nepozeljnim, sudsko gonjenje zbog podrzavanja klevete, podsticanja na mrznju, podrzavanja zlocina i negiranja genocida?
- joint union
#992 Re: Dos`o Nenad!
Gdje se rodio Neletov otac?Dobrinja80 wrote:Što sad za ovih zadnjih 20 godina sarajevo nije napravilo novog Neleta. Pun grad sandzaklija i ostalih došljaka?hillbill wrote:NELA KARAJIC JE UMRO 92.....A OVO JE NENAD JANKOVIC.....I ....SARAJEVO JE NAPRAVILO NELETA..NISTA ON NIJE NAPRAVIO ZA SARAJEVO,A NENAD JANKOVIC JE NEBITAN ...NJEGA JE NAPRAVIO BEOGRADdr socrates wrote:Neki ovdje spominju pljuvanje po Sarajevu od strane padobranaca pa se prepoznah ne znam ni sam kako i zašto.Daleko bilo da pljujem po Sarajevu samo se uvijek iznova zgrozim nad ogromnom količinom negativne energije koja vlada u ovoj našoj BiH, a čini mi se najviše u Sarajevu.
Nisam rođeni Sarajlija, nisam nikada ni živio tamo, ali pamtim grad koji samo čovjek bez srca ne bi zavolio.
Vi koji ste osamdeset i neko godište i mlađi, to ne možete da shvatite što i nije neko čudo s obzirom u kakvom društvu odrastate.
Pokušajte bar da razumijete da istina uvijek ima dva kraja, sve zavisno sa koje strane je posmatrate.
Nikada Nele ne bi bio nikakav hadžija i da je ostao u Sarajevu jer to jednostavno više nije njegov grad ,niti će ikad više biti.
Možda je on upućivao i neke neprihvatljive poruke i mišljenja sam da je to radio iz ogorčenja zato što je izgubio grad koji je nekada volio.
Nemojte zato da vulgarno govorite o njemu i ljudima koji su osamdesetih godina doprinijeli da Sarajevo u mnogim stvarima bude ispred Beograda i Zagreba.Oni to nisu zaslužili, ma kakva bila njihova politička opredijeljenja.
Ovo današnje Sarajevo u dvadeset godina nije u stanju da izbaci iole značajnu muzičku regionalnu zvijezdu.Klub iz okoline Laktaša zamijenio je Bosnu kao najveći košarkaški kolektiv, a nekadašnji trećeligaš iz Lištice je vodeća ekipa u fudbalskom prvenstvu.
U vrijeme dok su ti "đuturumi" i " teleće glave" pjevali, igrali i glumili svi smo bili ponosni što dolazimo iz SR BiH.
Ta BiH je bila vrlo uticajan dio jedne priznate i respektabilne zemlje, a bila je i nezavisnija nego danas.
Mi koji smo odrasli u toj SR BiH i SFRJ imamo moralno pravo da je branimo, jer sve što je vrijedno spomena napravljeno je u tom periodu.
Nele Karajlić je nešto učinio za Sarajevo i BiH sa svojom generacijom i zato nemate prava da ga osuđujete zbog toga što je odlučio biti izbjeglica u Beogradu, a ne "Alijin Srbin" u Sarajevu.
previše su sirovu da bi se od njih moglo bilo šta napraviti
- Mister Yes
#993 Re: Dos`o Nenad!
joint union wrote: Sta mislis kako bi se proveo neki "Nele" da otvoreno podrzava pokolj u Parizu i onda sjedne u Mulen Ruz?
To što smo mi za sve okrivili Radovana ne mora značiti da on to mora. Da je tako jednostavno ne bi ni trebalo suđenje Radovanu već bi ga odmah osudili. Moguće je tvrditi "osuđujem ubijanja i pokolje ali mislim da Radovan nije kriv za njih". To je teoretski moguće i zato i imamo suđenje da vidimo je li ili nije kriv.
Bojim se da ova rasprava neće daleko jer ljudi nisu sposobni razumjeti da njihovo mišljenje ne mora biti istinito bez obzira koliko njima djelovalo istinito. Zato i imamo terorističke napada širom svijeta jer su ljudi skloni biti 100% uvjereni u ispravnost svog mišljenja. Ja sumnjam u sve što mislim da znam. Svaki put i po svakom pitanju. Zato ja nikada ne bih mogao biti terorista. Nažalost mnogi na ovoj temi su pokazali da imaju potrebne kvalitete za teroristu. Imaju tu neophodnu sigurnost da su u pravu a to je osnovna kvaliteta teroriste. Samo još treba da ih neko dovoljno naljuti
Last edited by Mister Yes on 17/02/2015 10:10, edited 1 time in total.
- Banksy
#994 Re: Dos`o Nenad!
Očekivano, mada sam mislila da će to krenuti već oko desete stranice, Sarajlije se pravdaju i ubjeđuju salon kako je u Sarajevu zaista ubijeno 11 000 ljudi ...
-
sandokann
#995 Re: Dos`o Nenad!
Srdjan Janković, jedan od pokretača katedre za orijentalne jezike Univerziteta u Sarajevu. Akademski građanin koji je svojim dolaskom u onome vremenu obogatio grad Sarajevo.joint union wrote:
Gdje se rodio Neletov otac?
- joint union
#996 Re: Dos`o Nenad!
Pasha, slusao sam ga sta prica, to mi je sasvim dovoljno, ne pada mi na pamet da citam njegovu knjigu. Cuj knjigu.Mister Yes wrote:joint union wrote: Sta mislis kako bi se proveo neki "Nele" da otvoreno podrzava pokolj u Parizu i onda sjedne u Mulen Ruz?Nele ne podržava ubistva i pokolje. Pročitaj njegovu knjigu.
To što smo mi za sve okrivili Radovana ne mora značiti da on to mora. Da je tako jednostavno ne bi ni trebalo suđenje Radovanu već bi ga odmah osudili. Moguće je tvrditi "osuđujem ubijanja i pokolje ali mislim da Radovan nije kriv za njih". To je teoretski moguće i zato i imamo suđenje da vidimo je li ili nije kriv.
Bojim se da ova rasprava neće daleko jer ljudi nisu sposobni razumjeti da njihovo mišljenje ne mora biti istinito bez obzira koliko njima djelovalo istinito. Zato i imamo terorističke napada širom svijeta jer su ljudi skloni biti 100% uvjereni u ispravnost svog mišljenja. Ja sumnjam u sve što mislim da znam. Svaki put i po svakom pitanju. Zato ja nikada ne bih mogao biti terorista. Nažalost mnogi na ovoj temi su pokazali da imaju potrebne kvalitete za teroristu. Imaju tu neophodnu sigurnost da su u pravu a to je osnovna kvaliteta teroriste. Samo još treba da ih neko dovoljno naljuti
Vec sad lupas praznu slamu, al' nista neobicno.
- joint union
#997 Re: Dos`o Nenad!
Ma ja, on je obogatio grad. A gdje se ono rodio? 'Nako pitam?sandokann wrote:Srdjan Janković, jedan od pokretača katedre za orijentalne jezike Univerziteta u Sarajevu. Akademski građanin koji je svojim dolaskom u onome vremenu obogatio grad Sarajevo.joint union wrote:
Gdje se rodio Neletov otac?
I Radovan je vjerovatno silaskom sa Durmitora obogatio grad?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#998 Re: Dos`o Nenad!
jes Sarajevo nesto grohnulo, jel to Nele opet otisao?
-
sandokann
#999 Re: Dos`o Nenad!
Svako, ko je tada živio u Sarajevu, zna da je bilo i likvidacija Srba. To što Bošnjaci nemaju hrabrosti priznati zlocin je produkt ovakvih komentara.direktni wrote: Jedna od preliminarnih lista "ubijenih" Srba u Sarajevu.
http://www.1389.org.rs/dok/ubijeni%20Sarajevo.pdf
Osobe pod rednim brojem 463, rođena krajem 19. stoljeća i 464 rođena početkom 20. stoljeća su bračni par. Umrli desetak godina pred agresiju. Osoba koju su ubili četnici na Žuču je pod rednim brojem 1841.
Nalazio sam i spisak gdje im je i upisano ime roditelja i godina rođenja. Nemam vremena tražiti.
Nalazio sam i one spiskove, na kojima je "plavuša konobarica NN ubijena, tetka joj Joka" i bruku nebuloza.
Nenad Janković je domaći izdajnik i hakurčina, isti kao i Pantelija Hakurčina Čurguz.
- Mister Yes
#1000 Re: Dos`o Nenad!
Pa napisao sam "jel prekršio kakav zakon"insomnia78 wrote:A inace ne postoji nikakav drugi odnos prema nekom izmedju te dvije krajnosti, "mir, mir, mir, niko nije kriv" i ubistva?Mister Yes wrote:
Kao laiku meni djeluje da jesu. Srećom živi su i na sudu pa ćemo dobiti i mišljenje stručnjaka.
Ne postoji ignorisanje, proglasavanje nepozeljnim, sudsko gonjenje zbog podrzavanja klevete, podsticanja na mrznju, podrzavanja zlocina i negiranja genocida?