Nema stalno boravište što znači da je hajmo reći beskućnik savršen materijal za regrutovanjehomega wrote:Ono je sa 18 godina krenulo da ubija nedužne pariške novinare![]()
![]()
Masakar u Parizu
- O'zone
- Globalni moderator
#976 Re: Masakar u Parizu
-
L u c i f e r
#977 Re: Masakar u Parizu
jbg po ovim forumaškim biserima proisilovskog miljea,
za genocid nad bošnjacima ispadoše krivi glasači na referendumu za nesavisnost bosne
koristeći svoje glasačko pravo iritirali su zvijeri
za genocid nad bošnjacima ispadoše krivi glasači na referendumu za nesavisnost bosne
koristeći svoje glasačko pravo iritirali su zvijeri
Last edited by L u c i f e r on 07/01/2015 22:31, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#978 Re: Masakar u Parizu
Je*alo vas "ali"... Sve vas koji koristite "ali" i "međutim"...Ne podrzavam vehabije ali ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#979 Re: Masakar u Parizu
Naravno da boli, nećemo se praviti ludi.dale cooper wrote:Ko kaže da nas boli kurac? Kao da žaljenje za jednim isključuje žaljenje za drugim.
-
Bodkin
#980 Re: Masakar u Parizu
vidi, znam dobro da nisi glup. ne znam sta ti treba da se pravis ovoliko. nije ispisano o breviku jer je radikalni islam goruca tema kod nas. imas vecinu ljudi koji se mogu apsolutno staviti u tu situaciju jer je bio jedan mevlid koji je sljedbenik pustinjske kozojebske ideologije i afalao je po centru sarajeva. dakle nista cudno nije sto su se ljudi vise na ovo upalili nego na djecu u africi ili djecu u americi. dakle boli nas za gladnom djecom jer su negdje tamo i ne doticu nas. kozojebi nas doticu jer se jedan raznio u bugojnu, drugi rafalao po sarajevu, a treci zaklao familiju na bozic u konjicu.Velkoski wrote:Identifikuju se s ovim čisto jer je to mainstream.Bodkin wrote:sta mislis jel to mozda zato sto se ljudi prije identifikuju sa ovima iz pariza nego sa djecom iz afrike? zato sto ce sutra oni ni krivi ni duzni zbog ideologije pustinjskih kozojeba i kamilojeba biti izbuseni ili dignuti u zrak hodajuci SCS-om ili jeduci u McD-u u ferhadiji
Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.
Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
- Vitezanin
#981 Re: Masakar u Parizu
Policijac kojeg su ubili je Ahmed, musliman. Upravo su pokazali još jedan apsurd i bijednu ovakve vrste terorizma.

- dale cooper
#982 Re: Masakar u Parizu
Pa možda tebe. Ja da kako mogu pomoći gladnoj djeci Afrike pomogao bih. Ovako samo mogu izraziti svoje mišljenje, žalVelkoski wrote:Naravno da boli, nećemo se praviti ludi.dale cooper wrote:Ko kaže da nas boli kurac? Kao da žaljenje za jednim isključuje žaljenje za drugim.
i empatije, isto kao i prema žrtvama Pariškog napada.
-
VjecitiStudent
#983 Re: Masakar u Parizu
Uhapšeni
-
chupacabra
#984 Re: Masakar u Parizu
Ko o cemu, kurva o postenju. Sta Srbi kao ti uopste imaju sa ovim, osim da na tudjoj nesreci skupljaju jeftine politicke poene i dokazuju cijelom svijetu kako su eto njihovi krvavi pirovi po Bosni opravdani jer su se borili protiv "islamskih fanatika". Vi kad se se budete masovno okupljali u Prijedoru da osudite Tomasicu, onda mozemo pricati o iskrenosti i "evropskim vrijednostima". Do tada ostaje samo negiranje zlocina, godisnje ravnogorsko skupljanje po Visegradu i k'o fol solidarisanje sa Francuzima. Osudi ovo kao covjek a ne kao pripadnik jednog od balkanskih plemena.Ferein wrote:Ja kao Srbin ovo mogu samo osuditi, a Srbi su to danas vec uradili skupivsi se ispred francuske ambasade. Sto je prirodno i normalno, evropskom, zdravom, nezatrovanom Francuskom narodu pruziti podrsku, jer nam je i istorija slicna. Islam je izuzetno tesko kompaktibilan sa zapadnim svijetom, a pogotovo kada se tumaci na pogresan nacin, sto mnogi rade.
Nadam se da ce se organizovati protesti mira po srpskim gradovima gdje cemo upozoriti na ovu bolest koja se sve vise siri,radikalni islam i vjerski fasizam, jer ako to smetnemo sa uma, rizikujemo da nam se ovaj scenario ponovi, a mozemo vidjeti kako je jedan evropski, nezatrovani narod je prosao danas. Istina je da je problema mnogo. I da ih vecinom prave imigranti, da je do njih. Prosetajte ulicama Beca, Minhena, Roterdama, Pariza, Stokholma..sve ce vam se samo kazati.
Jedan uzasan cin, a Srbima za nauk da uvijek spavaju sa jednim otvorenim okom, jer nikada ne znamo sta radikalni islamisti, koji su manjina medju muslimanima planiraju da urade. A uradice nesto sigurno. Srbi kao narod koji je milione svojih zivota dao za istinu slobodu i pravdu su se duzni pripaziti.
A sa kozojebima lako! Ne svidja ti se Pariz? Mars nazad u Maroko, Tursku, Afganistan, Siriju, Alzir!
- Red Wolf
#985 Re: Masakar u Parizu
Kakva logika,kao djeteta iz osnovne skole,ne nesmije se crtati lik poslanika Muhameda i to je tako, upravo radi tog,ko ce nam zabraniti,se ovo i desava,ne odobravam ali je to tako,niko nema pravo da se poigrava sa osjecajima drugih ljudi jer nezna kakvu ce reakciju proizvesti,indija kazes pa otidji i na sred im ulice ubij kravu(ja nebi)pa ces vidjeti reakciju,ponovo ponavljam ne treba se poigravati sa tudjim osjecajima,nekome nesmeta kad mu opsujes majku a neko ce ti za tu psovku prosuti mozak,nadam se da sam bio jasanhrasno38 wrote:Najsmjesniji argument koji se ovdje stalno poteze je da se ne smije slikati Muhamed. Ko je to rekao i ko je to zabranio????? Neko ko pripada islamskom vjerskom establishmentu i sto bi zato trebalo da recimo zaboli nekog Kineza, americkog indijanca ili Aboridzina ili na kraju krajeva bilo kojeg hriscanina ili ateistu. Pa nece Islam odredjivati ovim kojima mu ne pripadaju kako ce zivjeti i kako ce se ponasati. Evo licno postujem sta pise u Kuranu i Bibliji ali me ne dotice niti mi pada na pamet da mi to odredjuje zivotni pravac. Ko ima pravo da mi govori kako cu ja razmisljati, koga cu crtati i sta cu jesti, piti.......Ja mogu da shvatim da se na to lijepe ljudi koji dolaze iz nekakvih Jemena, Avganistana gdje zive jos uvijek u plemenskim zajednicama kao prije 1000 godina ali da se na to love ljudi obrazovani koji zive u istinskom XXI vijeku sa svim blagodetima napretka e to mi nije jasno. I dan danas ono ode i slusa nekog popa, hodzu ili svecenika, rabina itd itd kako mu vazi sta valaj sta ne valja i kako ce otici u raj ili pakao i kako ga bog gleda.
I onda u po frke spomene Srebrenicu ne upitavsi se nikad gdje je tu bio upravo taj pravedni bog????? Gdje je bio kad je USA bacila atomsku bombu na sve stanovnike Japanam gdje je "pravedni" bog bio nedavno kad bradonje pobise jadnu djecu i milion i jedan primjer. Hebem ti XXI vijek kad ljudi jos uvijek vjeruju neko odozgo i da bi ih mogao sjebati neko odozdo. Izgleda dok je svijeta bit ce i ovaca a i ovana predvodnika.
- spinel_
#986 Re: Masakar u Parizu
Velkoski wrote:
Naravno da boli, nećemo se praviti ludi.
+1
ovdje je sve licemjer do licemjera.
-
Umalo popisivac
#988 Re: Masakar u Parizu
VjecitiStudent wrote:Uhapšeni
Nadam se da ce zavrsiti i oni na rektalnoj ishrani negdje u nekom tamnom sobicku.
Last edited by Umalo popisivac on 07/01/2015 22:36, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#989 Re: Masakar u Parizu

Pizde terorističke ! HALO, relativizatori, da li bi se hvatali Jemena i Palestine da vam je brat ovaj sa podignutim rukama ?!
I još jedanput, u inat ! Nećete u Evropu, niste ni prije !

- Havatar
#990 Re: Masakar u Parizu
Sto si se neki opustili i dali sebi oduska sa ovim izrazima kozojebi i sl.
- JohnnyS
#991 Re: Masakar u Parizu
Dok smo se mi ovdje pitali kako je svijet dozvoljava da se u srcu Europe ubija u isto vrijeme je u nekoj tamo dalekoj Ruandi ubijeno 5-10 puta više nego u nas. Tada nikome nije baš bilo stalo do toga da svi ljudi jednako vrijede nego se pričalo kako se na 5 sati vožnje od Beča kolje, a Europa gleda. Na kraju je i danas omražena Amerika intervenirala, a u Ruandi kurcem nije mrdnula. E pa zato, drage moje moralne vertikale, se i danas digla frka oko Pariza iako ljudi umiru širom svijeta i u većem broju. Nije pravedno, ali je tako.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#992 Re: Masakar u Parizu
Znaš šta me nervira?Bodkin wrote:vidi, znam dobro da nisi glup. ne znam sta ti treba da se pravis ovoliko. nije ispisano o breviku jer je radikalni islam goruca tema kod nas. imas vecinu ljudi koji se mogu apsolutno staviti u tu situaciju jer je bio jedan mevlid koji je sljedbenik pustinjske kozojebske ideologije i afalao je po centru sarajeva. dakle nista cudno nije sto su se ljudi vise na ovo upalili nego na djecu u africi ili djecu u americi. dakle boli nas za gladnom djecom jer su negdje tamo i ne doticu nas. kozojebi nas doticu jer se jedan raznio u bugojnu, drugi rafalao po sarajevu, a treci zaklao familiju na bozic u konjicu.
Nervira me što povlačenje pitanja islamofobije odmah za sobom, bar na ovom forumu, povlači i uriniranje po jednom čitavom konstituvnom narodu u BiH. Rijetko ko se ograniči na uriniranje po ekstremističkim grupama (koje postoje u Islamu, ali očigledno postoje i kod onih koji se deklarišu kao ateisti).
Svako iole normalan će osuditi ekstremizam, ali ovo je smiješno što se piše ovdje.
-
kopijas34
#993 Re: Masakar u Parizu
chupacabra wrote:
Ko o cemu, kurva o postenju. Sta Srbi kao ti uopste imaju sa ovim, osim da na tudjoj nesreci skupljaju jeftine politicke poene i dokazuju cijelom svijetu kako su eto njihovi krvavi pirovi po Bosni opravdani jer su se borili protiv "islamskih fanatika". Vi kad se se budete masovno okupljali u Prijedoru da osudite Tomasicu, onda mozemo pricati o iskrenosti i "evropskim vrijednostima". Do tada ostaje samo negiranje zlocina, godisnje ravnogorsko skupljanje po Visegradu i k'o fol solidarisanje sa Francuzima. Osudi ovo kao covjek a ne kao pripadnik jednog od balkanskih plemena.
Oni pobili 8000 ljudi za par sati na jednom mjestu i oni bi nesto o moralu pricali. Ja kao Srbin...
- hamza_sa
#994 Re: Masakar u Parizu
Evo da ti ja odgovorim kao Bosnjak na ovo sto si napisao/la, posto vidim da urednistvo ovog foruma ne reaguje na tvoje pisanje.Cherry-Cherry wrote:Pa se ljudi pitaju zašto demonstracije po Evropi... Bošnjaci se moraju ograditi od ovoga pod hitno. Lijepo ja govorim da će morati da biraju da li da ostanu u Evropi i mjenjaju imena ili da idu...
Na tvoju zalost mi Bosnjaci necemo nikada doci u situaciju da biramo da li da ostanemo u Evorpi i da mjenjamo imena ili da idemo, samo zato sto se to tebi cini jedinim ispravnim rjesenjem za nas. Pa, cak i zbog toga sto u kasnijim svojim postovima najavljujes nekakve "kristalne noci".
Sramotno je da se ovdje dozvoljava, bez obzira na sramotan i kukavicki cin izbezumljenog teroristickog akta pocinjenog danas u Parizu, koji je imao posljedicu ubijanja nevinih ljudi u ime necega, na ponovno ubijanje i protjerivanje Bosnjaka.
Ne moze danasnji akt najgnusnijeg teroristickog napada, biti razlog da se tebi ovdje daje prostor da pozivas na "kristalnu noc" ciji bi cilj bili Bosnjaci.
Mi smo kao narod svoje lice i ako vec hoces i vjeru i shvatanje iste pokazali za vrijeme i poslije agresije. Tako da u tom kontekstu ne vidim razlog da nas povezujes sa bilo kojim teroristom na svijetu. Takvo poimanje stvari bi bilo presedan pa bi, kao sto se na ovoj temi podugo i radi, svaki terorista na svijetu mogao biti proizvoljno povezan sa vjerom kojoj pripada. A, kada bi pitali "obicne" ljude koji isto tako pripadaju toj vjeri u cije ime je taj terorista pocinio zlocin, vjerujem da bi se isti ogradili od njega. A, sve ovo govori koliko ljudi poznaju ne drugu, nego svoju vjeru.
Islam, kao niti bilo koja druga vjera nije utociste terorista, niti vjera terorizam kao takav prepoznaje. Cak sta vise, ako se malo vise potrudis i spoznas druge vjere, ali i svoju, shvatices da je vjera ucenje ljubavi i mira medju ljudima. Nazalost postoje ljudi koji svoje tumacenje vjere zloupotrebljavaju i kroz takvo tumacenje cine ovakve stvari kao sto je danasnji zlocin. Zlocin koji nije uradjen od strane Muslimana prema drugoj vjeri, nego zlocin teroriste usmjeren protiv svih ljudi dobre volje.
I za kraj, bilo bi mi drago kada bi ne samo na ovom forumu, nego i u ljudskoj zajednici bilo sto manje propagatora fasizma kao sto si ti, jer bi u tom slucaju svi ljudi dobre volje zivili normalnije.
- Havatar
#995 Re: Masakar u Parizu
chupacabra wrote:Ko o cemu, kurva o postenju. Sta Srbi kao ti uopste imaju sa ovim, osim da na tudjoj nesreci skupljaju jeftine politicke poene i dokazuju cijelom svijetu kako su eto njihovi krvavi pirovi po Bosni opravdani jer su se borili protiv "islamskih fanatika". Vi kad se se budete masovno okupljali u Prijedoru da osudite Tomasicu, onda mozemo pricati o iskrenosti i "evropskim vrijednostima". Do tada ostaje samo negiranje zlocina, godisnje ravnogorsko skupljanje po Visegradu i k'o fol solidarisanje sa Francuzima. Osudi ovo kao covjek a ne kao pripadnik jednog od balkanskih plemena.Ferein wrote:Ja kao Srbin ovo mogu samo osuditi, a Srbi su to danas vec uradili skupivsi se ispred francuske ambasade. Sto je prirodno i normalno, evropskom, zdravom, nezatrovanom Francuskom narodu pruziti podrsku, jer nam je i istorija slicna. Islam je izuzetno tesko kompaktibilan sa zapadnim svijetom, a pogotovo kada se tumaci na pogresan nacin, sto mnogi rade.
Nadam se da ce se organizovati protesti mira po srpskim gradovima gdje cemo upozoriti na ovu bolest koja se sve vise siri,radikalni islam i vjerski fasizam, jer ako to smetnemo sa uma, rizikujemo da nam se ovaj scenario ponovi, a mozemo vidjeti kako je jedan evropski, nezatrovani narod je prosao danas. Istina je da je problema mnogo. I da ih vecinom prave imigranti, da je do njih. Prosetajte ulicama Beca, Minhena, Roterdama, Pariza, Stokholma..sve ce vam se samo kazati.
Jedan uzasan cin, a Srbima za nauk da uvijek spavaju sa jednim otvorenim okom, jer nikada ne znamo sta radikalni islamisti, koji su manjina medju muslimanima planiraju da urade. A uradice nesto sigurno. Srbi kao narod koji je milione svojih zivota dao za istinu slobodu i pravdu su se duzni pripaziti.
A sa kozojebima lako! Ne svidja ti se Pariz? Mars nazad u Maroko, Tursku, Afganistan, Siriju, Alzir!
- gnjev
#996 Re: Masakar u Parizu
Od 13te vjezbo` sa americkim fokama garanthomega wrote:Ono je sa 18 godina krenulo da ubija nedužne pariške novinare![]()
![]()
- AcaLukas
#997 Re: Masakar u Parizu
Kad su vehbozi izboli hodzu isli na taktiku ignore.jasko_ba wrote:Umjetnici cijelog svijeta pružaju podršku: Svi smo mi Charlie Hebdo. Komentari na tu vijest
-
PeppermintSA
#998 Re: Masakar u Parizu
Upravo je u tome poenta. Ubiti nekoga zato što je nacrtao karikaturu nosi neku sasvim drugu poruku od svega navedenog. Nosi poruku da je privilegija vjernika da živi u društvu u kojem je sve usklađeno njegovom ideološkom shvatanju, veća od prava pojedinca da kaže i misli šta želi. Riječ je o sukobu dvije dijametralno suprotne ideje - jedne u kojoj je bog svetinja, i druge u kojoj je čovjek-pojedinac isključiva svetinja.Velkoski wrote:
Identifikuju se s ovim čisto jer je to mainstream.
Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.
Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
Ubistvo ovih novinara i ideološka matrica po kojoj je zlodjelo počinjeno nosi mnogo dublju poruku. Pored činjenice da je ovo bilo grozno ubistvo dvanaestero mladih novinara, ono je takođe pokazalo da je primarni neprijatelj radikalnog Islama sekularizam i individualizam, tako da nije riječ o sukobu civilizacija u monoteističkom smislu.
Svako ovdje mora da izabere svoju stranu - nema ''ali''.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#999 Re: Masakar u Parizu
Ocito da nisi shvatio poentu al neda mi se objasnjavati.....Red Wolf wrote:Kakva logika,kao djeteta iz osnovne skole,ne nesmije se crtati lik poslanika Muhameda i to je tako, upravo radi tog,ko ce nam zabraniti,se ovo i desava,ne odobravam ali je to tako,niko nema pravo da se poigrava sa osjecajima drugih ljudi jer nezna kakvu ce reakciju proizvesti,indija kazes pa otidji i na sred im ulice ubij kravu(ja nebi)pa ces vidjeti reakciju,ponovo ponavljam ne treba se poigravati sa tudjim osjecajima,nekome nesmeta kad mu opsujes majku a neko ce ti za tu psovku prosuti mozak,nadam se da sam bio jasanhrasno38 wrote:Najsmjesniji argument koji se ovdje stalno poteze je da se ne smije slikati Muhamed. Ko je to rekao i ko je to zabranio????? Neko ko pripada islamskom vjerskom establishmentu i sto bi zato trebalo da recimo zaboli nekog Kineza, americkog indijanca ili Aboridzina ili na kraju krajeva bilo kojeg hriscanina ili ateistu. Pa nece Islam odredjivati ovim kojima mu ne pripadaju kako ce zivjeti i kako ce se ponasati. Evo licno postujem sta pise u Kuranu i Bibliji ali me ne dotice niti mi pada na pamet da mi to odredjuje zivotni pravac. Ko ima pravo da mi govori kako cu ja razmisljati, koga cu crtati i sta cu jesti, piti.......Ja mogu da shvatim da se na to lijepe ljudi koji dolaze iz nekakvih Jemena, Avganistana gdje zive jos uvijek u plemenskim zajednicama kao prije 1000 godina ali da se na to love ljudi obrazovani koji zive u istinskom XXI vijeku sa svim blagodetima napretka e to mi nije jasno. I dan danas ono ode i slusa nekog popa, hodzu ili svecenika, rabina itd itd kako mu vazi sta valaj sta ne valja i kako ce otici u raj ili pakao i kako ga bog gleda.
I onda u po frke spomene Srebrenicu ne upitavsi se nikad gdje je tu bio upravo taj pravedni bog????? Gdje je bio kad je USA bacila atomsku bombu na sve stanovnike Japanam gdje je "pravedni" bog bio nedavno kad bradonje pobise jadnu djecu i milion i jedan primjer. Hebem ti XXI vijek kad ljudi jos uvijek vjeruju neko odozgo i da bi ih mogao sjebati neko odozdo. Izgleda dok je svijeta bit ce i ovaca a i ovana predvodnika.
- homega
#1000 Re: Masakar u Parizu
Ubijanje u interesu i za "odbranu" Islama je ideologija, nisam siguran da je kod počinilaca bitna materijalna osnovaO'zone wrote:Nema stalno boravište što znači da je hajmo reći beskućnik savršen materijal za regrutovanjehomega wrote:Ono je sa 18 godina krenulo da ubija nedužne pariške novinare![]()
![]()
Ovdje je još prisutan i terorizam i hladnokrvno, bezosjećajno ubistvo ranjenika na trotoaru. Ova trojica biće uskloro proglašeni herojima, o njima će se u islamsko-terorističkim zajednicama pričati s oduševljenjem