Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
Maharadza

#976 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Maharadza »

haos1 wrote:rijetko koji vehabija drži do vjere, barem ono što sam vidio po sarajevu.. to te gleda, hoće ti oči iskopati pogledom, to su vehabije.

fanatične budale islam koriste da mogu radit kako hoće.. konta on došao iz arabije i misli mene jebat u vlastitoj zemlji jebote... zamisli ulicom kojom prolaziš od rođenja sa poznanicom i bradata budala koja je doselila tu prije 15 dana počne ti držati lekcije.. :-) ne mogu zamisliti šta takvi rade jadnicima po bliskom istoku.

edit; ako hoćete jaku islamsku državu ugledajte se na iran koji ima jedne od najobrazovanijih ljudi na svijetu.

čuveni govor iranskog ajatolaha Ruhollah Khomeinija iz 1970 i neke; jedini način oslobođenja irana od kolonizatora je tanka linija intelekta između sitnih poriva i osvete, sve ostalo su kokošarski fazoni osuđeni na propast.
Hoćeš reći da te zaustavlja na sred ulice pa ti "drži lekcije"?! To te on prisiljava na nešto ili ti prijeti?! Navedi konkretno primjer, inače je to tvoje pljuvanje ništa nego dokaz koliku mržnju imaš prema Muslimanima generalno, ne samo prema onim "bradatim" među njima! Gdje su to postavljali "bombe po kontejnerima"? U Sarajevu?! :-)
Skijaš

#977 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Skijaš »

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#978 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

amarama wrote:Veabizam nije prijetnja BiH!
Nije iz razloga sto je VELIKA vecina bosnjaka identificirana sa vehabijama. Skoro svi bosnjacki gradovi u Federaciji su objerucke prihvatili vehabije (posebno sela) . Naime, opce je poznato da recimo u svim tim gradovima ima i cjenovnik po kojem recimo za nosenje brade vehabije placaju mjesecno od 100-300 maraka , da za zenske osobe "budu zamotane" je cijena i do 400 maraka po osobi.Pa skontajte sami!

BiH ce opstati, samo vehabije ce nestati!
:shock:

A dje to ba!?

Od danas ima da pustam bradu do koljena, a hunama ce mi u mene da lici na mumiju. :oops:

I 500-700 maruna u padje. :thumbup: :D
Banksy

#979 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Banksy »

Tko crta karikature?
29.01.2015. | PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Džemo da ispriča vic. Ima i moj drug Džemal, ne znate ga vi, običaj da zovne u dva iza ponoći iz kafane i ispriča vic.

Elem, stao imam na minber da prouči hutbu, pa ispričao kako je jednom prilikom u Medinu pristigla skupina siromaha iz plemena Mudarr, što su bili izgladnjeli i zbog siromaštva oskudno obučeni. Sažalivši se na njih, Poslanik s.a.v.s. se obrati ljudima podstičući ih na sadaku, na što jedan ensarija donese zavežljaj sa hranom, pa ga razmota na zemlji. Nakon toga, ashabi su jedan po jedan donosili hranu i odjeću, sve dok nisu nakupili veliku količinu sadake. Vidjevši to, Poslaniku s.a.v.s. lice zablista od sreće, pa reče ovako: "Ko u Islam uvede neki lijep običaj, biće za njega nagrađen, i imaće nagradu svakog onog ko ga bude činio poslije njega."

Bog s tobom, Džemo, nije to vic, rekoh ja. To je poznati hadis iz Sahih Muslima, zbirke glasovitog Abu Huseina Muslima. Znam, reče on. Nije vic u hadisu, nego u imamu.

Muhamed Velić, poznati islamski publicist i imam u džamiji Bardakčije, u sarajevskom naselju Stara Breka – čuli ste već za taj slučaj – prošloga je petka na džuma-namazu taman krenuo tumačiti taj lijepi Muslimov hadis, kad ga je prekinuo nekakav bradati haridžija nauljene kose, u prijetećoj crnoj majici sa znakom Islamske države, pa ga zasuo uvredama i povicima: "Lažeš!"

Ne bi to, jasno, bilo nešto posebno smiješno, jer ničega smiješnog – dobro, osim možda one nauljene kose - kod mrkih, bradatih jalijaša u ISIL-ovim majicama nema. Nimalo smiješno nije bilo kad se taj Baghdadijev ratnik sa dvojicom suboraca pojavio u džamiji usred Sarajeva, niti je imalo smiješno bilo kad je usred hutbe stao vrijeđati imama. Kao što nimalo smiješno nije bilo kad je efendija Velić nakon toga nezabilježenog incidenta bez ustručavanja počastio ISIL-ovog haridžiju sve kako ga spada.

"Taj čovjek je prevazišao samog sebe u skrnavljenju Kur'ana, Božije Riječi. S njim se treba legalno i legitimno obračunati, na način da ga se treba optužiti za izazivanje vjerske mržnje i netolerancije. Time bi se trebale pozabaviti sudske instance, isto kao i s onim manijakom u Beogradu što je javno na Facebooku palio Kur'an. Razlika između tog manijaka u Beogradu i ovoga gotovo da ne postoji!", gnjevno je poručio efendija Velić, pa se ispravio: "Zapravo, postoji: ovaj je perfidniji i podmukliji u tretiranju Kur'ana na najružniji način, on je u Sarajevu, gdje radi šta mu je volja. Paradoks je očit: muslimani ga plaćaju da bi on pljuvao i udarao na najveće islamske svetinje! Žalosno je to što je Sarajevo postalo posljednje utočište bjelosvjetskim huljama, hohštaplerima i
blasfemičarima".

Nije to, rekoh, smiješno. Smiješno je što sve navedeno Muhamed Velić zapravo nije adresirao na napadača pod njegovim minberom: smiješno je što je citirana fetva efendije Velića adresirana u stvari na moje ime i prezime, prokazujući me ne tako davno kao "podmuklog manijaka, bjelosvjetsku hulju, hohštaplera i blasfemičara", pridružujući se maloj čaršijskoj hajci na mene kao osvjedočenog islamofoba. Smiješno je, eto – zar nije? – kako deklaracija s moje etikete islamofoba lijepo pristaje nauljenom haridžiji u ISIL-ovoj majici.

Smiješno je, kako nije: kad sam samo tjedan dana ranije upozorio na kabadahije u crnim majicama sa znakom Islamske države usred Sarajeva, i upozorio na teologe što šire njihov šerijatski nauk - podsjetivši kako su sada i bošnjački imami postali njihove žrtve – i kad je krenula već tradicionalna čaršijska hajka na mene ćafira i "okorjelog islamofoba", fetva i motika nadigla se upravo od ljudi iz Velićeva intelektualnog džemata: iz kruga dakle s kojim imam iz Bardakčija marljivo sastavlja i uređuje spiskove islamofoba.

"To bi značilo da se određena imena ovdašnje islamofobije stavljaju na listu sramnih ljudi", zbog "svojih nečasnih namjera i mržnjom protkanih postupaka spram islama i muslimana" – obrazložio je efendija Velić svojedobno svoju zanimljivu inicijativu za "liste sramnih ljudi", ali i za osebujni institut "stogodišnje fetve za Bošnjake islamofobe", što bi se pohranjivale u "hard-diskove s njihovim imenima".

Smiješno je, jašta je nego smiješno. Potpaljujući lomaču za svakoga tko nije iz njegova uskog i tijesnog džemata, klešući hard-spiskove islamofoba s imenima čija je sva islamofobija u slobodi ruganja licemjerju službenih tumača privatnih vjera - kuku tebi, vjero Muhamedova, ako sam ti ja islamofob! - Muhamed Velić i jarani zapalili su vatru koju sve teže kontroliraju.

Upravo je, naime, to društvo - svojim histeričnim hajkama na ćafirske novinare, pisce, režisere i ostale, a onda, u nedostatku ostalih, i na "Bošnjake islamofobe" - odškrinulo vrata za one koje katolici zovu "većim papama od Pape". Upravo Muhamed Velić svojom je netrpeljivošću prema drugačije mislećima odškrinuo vrata Bardakčija za bradate haridžije u ISIL-ovim majicama, obučene lovce na drugačije misleće glave. I mnogo manje pametni i obrazovani od imama Velića, da ih je ikad pitao, rekli bi mu da je samo pitanje vremena kad će se i sâm na minberu zateći kao "drugačije misleći".

Smiješno je, eto, što se na kraju i mudri efendija Velić odjednom našao na vlastitom spisku, pa na koncu u nečijem pravovjernom tumačenju islama i novih "lijepih običaja" - jer od svakog uskog i tijesnog džemata uvijek ima uži i tjesniji – završio kao "lažov", odnosno "Bošnjak islamofob".

Eto, pa neka sam mu ja najperfidniji i najpodmukliji u tretiranju Kur'ana, neka sam mu ja bjelosvjetska hulja, hohštapler i blasfemičar, neka se sada sa mnom legalno i legitimno obračunava i šalje me na sudske instance: zbog mene mu nije trebalo angažirati policiju i čuvare, nije mu zbog mene trebalo ugrađivati kamere i video-nadzor. Za ove mu drugačije misleće, naime, neće biti dovoljan jedan hard-disk.

Smiješno je, naravno, ali ja se ne smijem. Ničega smiješnog – dobro, osim možda one nauljene kose - kod mrkih, bradatih jalijaša u ISIL-ovim majicama nema.

To su - a ne neke druge, dragi efendija - karikature koje nije bilo mudro crtati.

Mister Yes

#980 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Mister Yes »

To su - a ne neke druge, dragi efendija - karikature koje nije bilo mudro crtati.
Sav sam se naježio. :thumbup:
moke_31

#981 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by moke_31 »

Banksy wrote:

Tko crta karikature?
29.01.2015. | PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Džemo da ispriča vic. Ima i moj drug Džemal, ne znate ga vi, običaj da zovne u dva iza ponoći iz kafane i ispriča vic.

Elem, stao imam na minber da prouči hutbu, pa ispričao kako je jednom prilikom u Medinu pristigla skupina siromaha iz plemena Mudarr, što su bili izgladnjeli i zbog siromaštva oskudno obučeni. Sažalivši se na njih, Poslanik s.a.v.s. se obrati ljudima podstičući ih na sadaku, na što jedan ensarija donese zavežljaj sa hranom, pa ga razmota na zemlji. Nakon toga, ashabi su jedan po jedan donosili hranu i odjeću, sve dok nisu nakupili veliku količinu sadake. Vidjevši to, Poslaniku s.a.v.s. lice zablista od sreće, pa reče ovako: "Ko u Islam uvede neki lijep običaj, biće za njega nagrađen, i imaće nagradu svakog onog ko ga bude činio poslije njega."

Bog s tobom, Džemo, nije to vic, rekoh ja. To je poznati hadis iz Sahih Muslima, zbirke glasovitog Abu Huseina Muslima. Znam, reče on. Nije vic u hadisu, nego u imamu.

Muhamed Velić, poznati islamski publicist i imam u džamiji Bardakčije, u sarajevskom naselju Stara Breka – čuli ste već za taj slučaj – prošloga je petka na džuma-namazu taman krenuo tumačiti taj lijepi Muslimov hadis, kad ga je prekinuo nekakav bradati haridžija nauljene kose, u prijetećoj crnoj majici sa znakom Islamske države, pa ga zasuo uvredama i povicima: "Lažeš!"

Ne bi to, jasno, bilo nešto posebno smiješno, jer ničega smiješnog – dobro, osim možda one nauljene kose - kod mrkih, bradatih jalijaša u ISIL-ovim majicama nema. Nimalo smiješno nije bilo kad se taj Baghdadijev ratnik sa dvojicom suboraca pojavio u džamiji usred Sarajeva, niti je imalo smiješno bilo kad je usred hutbe stao vrijeđati imama. Kao što nimalo smiješno nije bilo kad je efendija Velić nakon toga nezabilježenog incidenta bez ustručavanja počastio ISIL-ovog haridžiju sve kako ga spada.

"Taj čovjek je prevazišao samog sebe u skrnavljenju Kur'ana, Božije Riječi. S njim se treba legalno i legitimno obračunati, na način da ga se treba optužiti za izazivanje vjerske mržnje i netolerancije. Time bi se trebale pozabaviti sudske instance, isto kao i s onim manijakom u Beogradu što je javno na Facebooku palio Kur'an. Razlika između tog manijaka u Beogradu i ovoga gotovo da ne postoji!", gnjevno je poručio efendija Velić, pa se ispravio: "Zapravo, postoji: ovaj je perfidniji i podmukliji u tretiranju Kur'ana na najružniji način, on je u Sarajevu, gdje radi šta mu je volja. Paradoks je očit: muslimani ga plaćaju da bi on pljuvao i udarao na najveće islamske svetinje! Žalosno je to što je Sarajevo postalo posljednje utočište bjelosvjetskim huljama, hohštaplerima i
blasfemičarima".

Nije to, rekoh, smiješno. Smiješno je što sve navedeno Muhamed Velić zapravo nije adresirao na napadača pod njegovim minberom: smiješno je što je citirana fetva efendije Velića adresirana u stvari na moje ime i prezime, prokazujući me ne tako davno kao "podmuklog manijaka, bjelosvjetsku hulju, hohštaplera i blasfemičara", pridružujući se maloj čaršijskoj hajci na mene kao osvjedočenog islamofoba. Smiješno je, eto – zar nije? – kako deklaracija s moje etikete islamofoba lijepo pristaje nauljenom haridžiji u ISIL-ovoj majici.

Smiješno je, kako nije: kad sam samo tjedan dana ranije upozorio na kabadahije u crnim majicama sa znakom Islamske države usred Sarajeva, i upozorio na teologe što šire njihov šerijatski nauk - podsjetivši kako su sada i bošnjački imami postali njihove žrtve – i kad je krenula već tradicionalna čaršijska hajka na mene ćafira i "okorjelog islamofoba", fetva i motika nadigla se upravo od ljudi iz Velićeva intelektualnog džemata: iz kruga dakle s kojim imam iz Bardakčija marljivo sastavlja i uređuje spiskove islamofoba.

"To bi značilo da se određena imena ovdašnje islamofobije stavljaju na listu sramnih ljudi", zbog "svojih nečasnih namjera i mržnjom protkanih postupaka spram islama i muslimana" – obrazložio je efendija Velić svojedobno svoju zanimljivu inicijativu za "liste sramnih ljudi", ali i za osebujni institut "stogodišnje fetve za Bošnjake islamofobe", što bi se pohranjivale u "hard-diskove s njihovim imenima".

Smiješno je, jašta je nego smiješno. Potpaljujući lomaču za svakoga tko nije iz njegova uskog i tijesnog džemata, klešući hard-spiskove islamofoba s imenima čija je sva islamofobija u slobodi ruganja licemjerju službenih tumača privatnih vjera - kuku tebi, vjero Muhamedova, ako sam ti ja islamofob! - Muhamed Velić i jarani zapalili su vatru koju sve teže kontroliraju.

Upravo je, naime, to društvo - svojim histeričnim hajkama na ćafirske novinare, pisce, režisere i ostale, a onda, u nedostatku ostalih, i na "Bošnjake islamofobe" - odškrinulo vrata za one koje katolici zovu "većim papama od Pape". Upravo Muhamed Velić svojom je netrpeljivošću prema drugačije mislećima odškrinuo vrata Bardakčija za bradate haridžije u ISIL-ovim majicama, obučene lovce na drugačije misleće glave. I mnogo manje pametni i obrazovani od imama Velića, da ih je ikad pitao, rekli bi mu da je samo pitanje vremena kad će se i sâm na minberu zateći kao "drugačije misleći".

Smiješno je, eto, što se na kraju i mudri efendija Velić odjednom našao na vlastitom spisku, pa na koncu u nečijem pravovjernom tumačenju islama i novih "lijepih običaja" - jer od svakog uskog i tijesnog džemata uvijek ima uži i tjesniji – završio kao "lažov", odnosno "Bošnjak islamofob".

Eto, pa neka sam mu ja najperfidniji i najpodmukliji u tretiranju Kur'ana, neka sam mu ja bjelosvjetska hulja, hohštapler i blasfemičar, neka se sada sa mnom legalno i legitimno obračunava i šalje me na sudske instance: zbog mene mu nije trebalo angažirati policiju i čuvare, nije mu zbog mene trebalo ugrađivati kamere i video-nadzor. Za ove mu drugačije misleće, naime, neće biti dovoljan jedan hard-disk.

Smiješno je, naravno, ali ja se ne smijem. Ničega smiješnog – dobro, osim možda one nauljene kose - kod mrkih, bradatih jalijaša u ISIL-ovim majicama nema.

Kakva bljuvotina od teksta :-x :-x
hAZNADAR

#982 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

SkyLimit wrote:Ne znam.

Meni recimo upada u uši upotreba termina "islamizam" sa negativnim prizvukom.

Islamizam je politička ideologija, kao demokratija ili komunizam, apsolutno ne nužno nasilna.

U Egiptu su islamisti došli demokratskim putem na vlast, pa su onda nimalo demokratskim metodama skinuti sa vlasti.
Islamizam kao politicka ideologija je kontra demokratije i ne poznaje toleranciju, pravo izbora na zivot kakav hoces, pravo glasa,....
Dakle - ima opravdano negativan prizvuk i vjeri nije mjesto u politici.

U demokratskom i sekularnom drustvu islamisti imaju daleko vece slobode negoli sto imaju demokrati i selukaristi u drustvima gdje je islamizam standard.

Dosli bi na vlast dakle uz pomoc demokratije(nebitno uz kakva praznaobecanja, sarene laze i izigravanje zastitnika),.. da bi potom ukinuli demokratiju. :D

Nisam na strani egipatskog rezima, to je vrlo slozena tema,.. - ali ponavljam - islamizam kao politicka ideja ne moze nigdje biti standard. Ta ideologija nije dorasla danasnoj politici i uredjenju drustva jer prekoracuje sve ovlasti koje moze ijedna vlada imati i atakuje na privatnost.
SkyLimit

#983 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SkyLimit »

hAZNADAR wrote: Islamizam kao politicka ideologija je kontra demokratije i ne poznaje toleranciju, pravo izbora na zivot kakav hoces, pravo glasa,....

U demokratskom i sekularnom drustvu islamisti imaju daleko vece slobode negoli sto imaju demokrati i selukaristi u drustvima gdje je islamizam standard.

Dosli bi na vlast dakle uz pomoc demokratije(nebitno uz kakva praznaobecanja, sarene laze i izigravanje zastitnika),.. da bi potom ukinuli demokratiju. :D

Nisam na strani egipatskog rezima, to je vrlo slozena tema,.. - ali ponavljam - islamizam kao politicka ideja ne moze nigdje biti standard. Ta ideologija nije dorasla danasnoj politici i uredjenju drustva jer prekoracuje sve ovlasti koje moze ijedna vlada imati i atakuje na privatnost.
Ako narod u određenoj državi želi da ima islamističku vlast, ko će da im zabrani?

Europa se sasvim drugačije razvijala i na kraju došla do demokratije, ali to je bio jedan proces.

Islamski svijet se nije razvijao u istim pravcima, njima je demokratija nešto neprirodno, nešto što nije produkt višestoljetnog razvoja, već nešto što je jednostavno došlo.

Ja mislim da ona nikad neće zaživjeti kao ideologija u recimo arapskom muslimanskom svijetu.

Na kraju će kod njih prevladati islamisti, ne mislim na one što sa kalašima i kamom nameću vlast i koji su na ko zna čijem platnom spisku, već oni što se kandiduju na izborima i privlače narodne mase otvaranjem škola i tako to.
hAZNADAR

#984 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

SkyLimit wrote:
hAZNADAR wrote: Islamizam kao politicka ideologija je kontra demokratije i ne poznaje toleranciju, pravo izbora na zivot kakav hoces, pravo glasa,....

Ako narod u određenoj državi želi da ima islamističku vlast, ko će da im zabrani?
Dio naroda koji ne zeli da zivi u drustvu uredjenom i utemeljenom na islamskim nacelima i preksi jer je to zloupotreba demokratije.

Nemaju pravo naturiti islamisticku vlast opoziciji i opcenito ljudima koji drugacije misle. Islamisticka vlast nije u rangu ljevice, desnice, centra, radikala, liberala, konzervativaca,... Pobjednik na izborima u demokratskim drustvima uvodi neznatne promjene,.. koje ipak ne diraju u privatnost i pravo izbora zivota. Islamisticka vlast nema tolerancije prema drugacijima, uvodi kontrole medija, standarde, podobnosti,....

Kamo srece da je to samo pitanje hijaba u ustanovama, zabrane abortusa, predmeta u skoli,...

Uostalom, nije mi uopce jasno zasto islamisti u demokratskom drustvu gdje zive kako hoce - zele nametnuti drugima zakone koje imaju u svojoj kuci.

Privatni zivot i poimanje vjere je jedno a politika i uredjenje drustva drugo. U demokratskom i sekularnom drustvu islamisti zive po svojim nacelima i nemaju potrebe da to namecu drugima. Ponavljam - nije to tek bilo kakva politicka stranka ciji mandat jedva i osjetis kao promjenu.

Sta da vecina ljudi odluci glasati za neku boljsevicku stranku koja najavljuje uredjenje drustva kao za staljina i takav odnos prema vjeri i vjernicima? Imaju li pravo da takvi dodju na vlast i atakuju na privatnost - naravno da ne. Sta da recimo nema entiteta i da su Srbi i Hrvati vecina pa da izaberu zdruzeno partiju koja je otvoreno islamofobicna i ortodoksno hriscanska - imaju li takvi pravo nametnuti svoje standarde "manjini" - naravno da ne.

Politika ima mjesta samo za politicke opcije i stranke, ideologije koje imaju ogranicen uticaj na drustvo. Vjerskim ideologijama nema mjesta u demokratskom drustvu.
almir90

#985 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by almir90 »

Đeste teroristi, nije me dugo bilo ovdje. :D

Hafis

#986 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

Ko zna što bi tek u brade našli u torbi da su ga pretresli :)
almir90

#987 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by almir90 »

Hafis wrote:Ko zna što bi tek u brade našli u torbi da su ga pretresli :)
Slaninu, rakiju i osušenog klempu garant. :lol:
Haman

#988 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Haman »

Covjek se naslusa svakakvih propagandnih prica i pogleda puno progandnih filmova. Svako tvrdi svoje i govori kako je kriv onaj drugi, kako se njega trebamo plasiti. Naravno, nevaljalaca ima i na jednoj i na drugoj strani, a svako treba sam da odluci koga ce se plasiti.
kamberovica polje

#989 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by kamberovica polje »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zastava- ... /150204152
Mogla bi SIPA večeras na sjelo u G.Maoču.
pathyeshme

#990 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by pathyeshme »

Hajmo, što se tiče ove zastave, ne budimo licemjerni. Ne kažem da podržavam to što rade (jer ne podržavam), niti kažem da podržavam taj IDIŠ, ali samo zbog onih četničkih zastava koje se nekažnjeno nose na paradama kroz RS, dođe mi da i sam stavim neku zastavu tipa IDIŠ-a, samo znači zbog tog inata. Dakle, zaključak priče je - ili kažnjavaj sve, ili nemoj nikog. U ovom slučaju, ako im SIPA gore dođe (zbog zastave), trebaju se svi stanovnici skupit i jebat im majku.
Danguba

#991 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Danguba »

ista su to govna samo drugo pakovanje.
kamberovica polje

#992 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by kamberovica polje »

pathyeshme wrote:Hajmo, što se tiče ove zastave, ne budimo licemjerni. Ne kažem da podržavam to što rade (jer ne podržavam), niti kažem da podržavam taj IDIŠ, ali samo zbog onih četničkih zastava koje se nekažnjeno nose na paradama kroz RS, dođe mi da i sam stavim neku zastavu tipa IDIŠ-a, samo znači zbog tog inata. Dakle, zaključak priče je - ili kažnjavaj sve, ili nemoj nikog. U ovom slučaju, ako im SIPA gore dođe (zbog zastave), trebaju se svi stanovnici skupit i jebat im majku.
Inače ne odgovaram likovima koji povlače poznati četnik-argument ali evo. Lik je stavio zastavu jako aktivne terorističke zločinačke organizacije i kvazidržave što je sasvim dovoljan razlog za propitkivanje i praćenje takod a SIPA aposlutno ima sve ovlasti da ovog babuna i njegovu braću uhapsi za 5 min.
Ripicipi

#993 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Ripicipi »

pathyeshme wrote:Hajmo, što se tiče ove zastave, ne budimo licemjerni. Ne kažem da podržavam to što rade (jer ne podržavam), niti kažem da podržavam taj IDIŠ, ali samo zbog onih četničkih zastava koje se nekažnjeno nose na paradama kroz RS, dođe mi da i sam stavim neku zastavu tipa IDIŠ-a, samo znači zbog tog inata. Dakle, zaključak priče je - ili kažnjavaj sve, ili nemoj nikog. U ovom slučaju, ako im SIPA gore dođe (zbog zastave), trebaju se svi stanovnici skupit i jebat im majku.
Neiteligentan si, najblaze receno.
Last edited by Ripicipi on 04/02/2015 22:59, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#994 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

kamberovica polje wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zastava- ... /150204152
Mogla bi SIPA večeras na sjelo u G.Maoču.

Nemogu, zauzeti su sa ovima ispod. :D

Image
pathyeshme

#995 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by pathyeshme »

kamberovica polje wrote:
Inače ne odgovaram likovima koji povlače poznati četnik-argument ali evo. Lik je stavio zastavu jako aktivne terorističke zločinačke organizacije i kvazidržave što je sasvim dovoljan razlog za propitkivanje i praćenje takod a SIPA aposlutno ima sve ovlasti da ovog babuna i njegovu braću uhapsi za 5 min.
Dobro, a ove druge zastave što se kače po RS-u i tamo Hercegovini su inače neaktivne? Inače četništvo i ustašstvo su davno prošle teme, nema toga više? Koliko god je zastava IDIŠ-a razlog za hapšenje, isto je i za ove spomenute zastave, pa i za zastavu kvazidržave npr. Herceg Bosne, a bilo je i slučajeva kad su hapšeni ljudi zbog zastave 'kvazidržave' Republike BiH.

IDIŠ = ČETNIŠTVO = USTAŠSTVO

Nema razlike. Osim u vašim glavama zatrovanim medijskom propagandom.
pathyeshme

#996 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by pathyeshme »

Ripicipi wrote:
Neiteligentan si, najblaze receno.
OK, glup si, najblaže rečeno.
insomnia78

#997 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by insomnia78 »

Zar taj zakon, o velicanju fasistickih pokreta, upravo nisu stopirali ovi iz blentiteta?
pathyeshme

#998 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by pathyeshme »

insomnia78 wrote:Zar taj zakon, o velicanju fasistickih pokreta, upravo nisu stopirali ovi iz blentiteta?
Pa ne odgovara im. Ali četnik koji sjedi na čelu SIPA-e će naravno biti selektivan, pa jedne kažnjavati i hapsiti, a za druge govoriti: Nema zakona zbog kojih bi bili uhapšeni.
zgembomaratonac

#999 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zgembomaratonac »

:-) Na čelu elitnog tima za borbu protiv terorizma, poznatog kao Alfa tim SIPA-e, nalazi se Jovica Mirosavljević poznat kao četnik:
Image
Specijalac od posebnog povjerenja direktora SIPA-e Gorana Zupca započeo je policijsku karijeru u aprilu 1992., kada je kao polaznik Policijske škole na Vracama odmah prešao na stranu agresora. Sa bijelom trakom na ruci (što je bio znak raspoznavanja za Srbe), naoružan puškom, Mirosavljević je tada viđen na mjestu ubojstva mladog kadeta Samira Mišića, o čemu su javno svjedočili neki od njegovih bivših kolega. No, kompromitirajuća bi Mirosavljevićeva ratna prošlost vjerojatno ostala tajna, da se policajac SIPA-e nije u jesen 2011. godine javno deklarirao kao simpatizer Ravnogorskog četničkog pokreta. Pod medijskim pritiskom tadašnji direktor SIPA-e Mirko Lujić donosi rješenje da Jovicu Mirosavljevića premjesti u Banju Luku, kako bi skandal što prije zataškali. No, jedna od prvih odluka Lujićevog nasljednika Gorana Zupca bila je da u proljeće prošle godine u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu vrati Jovicu Mirosavljevića, kako bi potpuno marginalizirao komandanta Jedinice za specijalnu podršku Mirsada Vilića i njegovog zamjenika Enesa Karića.
Image
Povodom obilježavanja jedanaeste godine rada Sipe, direktor Sipe GORAN ZUBAC predložio je da se dodijeli najveće policijsko priznanje nekolicini policijskih službenika među kojima se nalazi i Jovica Mirosavljević zvani Chetniks. Predloženi kandidat za Zlatnu policijsku značku Jovica Mirosavljević zvani Chetniks, poznat je kao strastveni ljubitelj ravnogorskog četničkog pokreta, što se dovoljno vidi po stajlingu kojeg nosi kada je van dužnosti, a što smo ilustrirali prigodnom fotografijom. Jovica Chetniks se „istakao” u akcijama hapšenja Živka Budimira i zastupnika SDA u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića – obojicu je u zgradu SIPA-e doveo s lisicama na rukama.
Last edited by zgembomaratonac on 04/02/2015 23:17, edited 2 times in total.
animals

#1000 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by animals »

Nije ni cudo sto je sve vise Bosnjaka u ISIL-u..
strasno je to..
Locked