Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Butmiran

#976 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Butmiran »

A gdje nije loša ideja...
TheMule

#977 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by TheMule »

Paul F. wrote:
TheMule wrote: Nema tu protesti, paljenje, ovo ono. Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem. Udri po dzepu dok jos ima vremena
Pa ja se nadam da takvi svakako i ne idu na utakmice.
Zbog bezkicmenjaka- navijaca, imacemo 6 ili 7 bodova na kraju kvalifikacija. Aferim :thumbup:

Valja sad birati za koga da navijam na EP jer nas tamo nece biti.

Treba nesto poduzeti dok jos ima vremena
Last edited by TheMule on 11/10/2014 01:52, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#978 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

Da ne spominjem dva sjajna suta Miralema u prvom poluvremenu, plus dva super dobra slobodna...ma mi smo njih
razbili k'o zvecku, samo nije htijela u gol...nece pa nece, pa nece, al' neko ce vec iskihati ovo, ne moze nas vazda
nesreca pratiti, mogla bi vec belgija sljedecu dobiti po tamburi.
cindrlimindrli

#979 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

TheMule wrote:
cindrlimindrli wrote:
TheMule wrote: Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem.
Kakve sve briljantne ideje neces ovdje procitati. Poslije onog strucnjaka od neki dan kad je tvrdio da bi najpametnije
bilo da navijaci kupe dionice reprezentacije pa da se kao za nesto pitaju, ja sam mislio da me vise nista ne moze
iznenaditi. Zajebah se.
To nisam procito ali nije losa ideja, bar bi tu trebo biti neki izbor Predsjednika repke ili slicno. Reprezentacija nije privatno vlasnistvo, normalno da bi se gradjani trebali pitati. Staviti sistem ko u Barceloni/Realu, izbori svake 4 godine
Jarane, nemoj se ti ljutiti, ali valjas takve gluposti da me nekako sramota za tebe...jer, jebemga, ipak si mi zemljak.
Paul F.

#980 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

Što jest jest. Popili smo malo. Valjda zato. A njihov golman bi trebao dobiti beneficirani radni staž.
Last edited by Paul F. on 11/10/2014 01:58, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#981 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BHF_Manijak »

cindrlimindrli wrote: Ma nemoj...evo na prvu, asistencija Medunjanina dva puta Edinu, jednom je opalio glavom pored gola, drugi put
je pustio kontajuci da ode u gol kad je golman istrcao, onda centarsut, zaboravio sam koga, kad je Vedada pogodio
u obrvu a ovaj je poslao pravo u golmana...ma bilo je masa dobrih stvari sinoc.
Ja znam buraz da ti vise gledas druge sportove nego fudbal, ali ne mogu da vjerujem da ne znas sta znaci rijec "akcija"!!!

Znas li kako izgleda smisljena akcija u fudbalskom smislu? Nisam te pit'o da mi nabrojis nase sanse, vec kakve smo akcije napravili.
Ti meni nabrajas dubinsku loptu Susica sa pola terena, koju Dzeko promasuje, nabrajas mi onu loptu koja je 100 puta odskocila gore-dole pa na kraju Dzeko glavom opali...

Od tvoji primjera jedina akcija je ta koju sam i sam spomenuo, a to je kad je Susic s krila ubacio, a Ibisevic fulio, tacnije opalio u golmana. I eto ta druga, koja se moze nazvati fol akcijom, lopta Medunjanin za Dzeku u 1. poluvremenu, kad je Dzeko sut'o lijevom nogom.

Ti se i dalje tjesi da je ovo odlicno, protiv ispodprosjecne reprezentacije Velsa, koju smo u normalnim okvirima trebali ionako razvaliti 2 razlike, bez po' muke, upravo jer su, kako rekoh - ispodprosjecna reprezentacija.
Ti se tjesi da je OK remi protiv takve reprezentacije i govori da je dobro, ali kad nakon 3 kola imadnes na kontu 1 bod, pitat cu te ja...

Jos konta da bi mogli Belgiju natamburati, e moj Cindrli, brzo si ti presalt'o salter od Svjetskog prvenstva, opet se ti vratio na staru, da branis neodbranjivo! Ne ide ti brate, bas ne ide.
svi u napad

#982 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Ti sto radis u Savezu ili si Amidzin brat (Paul) jos ranije sam te zamolio da ne komentarises moje postove jer nikad nisi odgovorio na moja pitanja koja sam ti postavljao i osim omiljenog petljanjanisi nista u stanju. Ti ne mozes da mirno procitas 2-3 prosto prosirene recenice a kamo li da ih razumijes. Procitaj jos jedno 10 puta taj dio mog komentara kojeg citiras pa onda probaj naci u tome gdje ja mis pozivam ljude na ulicu. Znam da je ovo osudjeno na propast jer ti osim provociranja raje ne mozes svojim intelektualnim kapacitetom razumjeti ni ove najjednostavnije formulacije. Seade nemoj mi stavljati usta ono sto nisam rekao tj. napisao. Mislim da ne bi trebao biti bas toliko bezobrazan i pokvaren. Ili se i ti drzis Amidzine devize pisaj po narodu niko mi ne moze nista. Zaobidji me molim te lijepo a ne bi bilo lose i da malo prosetas i uzmes vazduha. Mozda ti se malo razbistri u glavi pa prestanes pisati gluposti. Zivio.
TheMule

#983 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by TheMule »

cindrlimindrli wrote:
TheMule wrote: To nisam procito ali nije losa ideja, bar bi tu trebo biti neki izbor Predsjednika repke ili slicno. Reprezentacija nije privatno vlasnistvo, normalno da bi se gradjani trebali pitati. Staviti sistem ko u Barceloni/Realu, izbori svake 4 godine
Jarane, nemoj se ti ljutiti, ali valjas takve gluposti da me nekako sramota za tebe...jer, jebemga, ipak si mi zemljak.
Jebiga jarane, nastavi podrzavati status quo, daji pare Begicu i kompaniji/agenciji, a ove postove cu vam dici iz naftalina na kraju kvalifikacija sa slikom tabele. Riba smrdi od glave, zapamtite to
todd_smith

#984 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
cindrlimindrli wrote: Ma nemoj...evo na prvu, asistencija Medunjanina dva puta Edinu, jednom je opalio glavom pored gola, drugi put
je pustio kontajuci da ode u gol kad je golman istrcao, onda centarsut, zaboravio sam koga, kad je Vedada pogodio
u obrvu a ovaj je poslao pravo u golmana...ma bilo je masa dobrih stvari sinoc.
Ja znam buraz da ti vise gledas druge sportove nego fudbal, ali ne mogu da vjerujem da ne znas sta znaci rijec "akcija"!!!

Znas li kako izgleda smisljena akcija u fudbalskom smislu? Nisam te pit'o da mi nabrojis nase sanse, vec kakve smo akcije napravili.
Ti meni nabrajas dubinsku loptu Susica sa pola terena, koju Dzeko promasuje, nabrajas mi onu loptu koja je 100 puta odskocila gore-dole pa na kraju Dzeko glavom opali...

Od tvoji primjera jedina akcija je ta koju sam i sam spomenuo, a to je kad je Susic s krila ubacio, a Ibisevic fulio, tacnije opalio u golmana. I eto ta druga, koja se moze nazvati fol akcijom, lopta Medunjanin za Dzeku u 1. poluvremenu, kad je Dzeko sut'o lijevom nogom.

Ti se i dalje tjesi da je ovo odlicno, protiv ispodprosjecne reprezentacije Velsa, koju smo u normalnim okvirima trebali ionako razvaliti 2 razlike, bez po' muke, upravo jer su, kako rekoh - ispodprosjecna reprezentacija.
Ti se tjesi da je OK remi protiv takve reprezentacije i govori da je dobro, ali kad nakon 3 kola imadnes na kontu 1 bod, pitat cu te ja...

Jos konta da bi mogli Belgiju natamburati, e moj Cindrli, brzo si ti presalt'o salter od Svjetskog prvenstva, opet se ti vratio na staru, da branis neodbranjivo! Ne ide ti brate, bas ne ide.
Medunjanin fulio, nije Vedad.

I sudeci po komentarima sa foruma to nije bila akcija, nego sasvim slucajni sut Susica sa krila, jer se sasvim slucajno nasao tu.
DaysleepeR

#985 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by DaysleepeR »

Dobro je bilo ali frustrirajuce...
Paul F.

#986 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

Valjda će neko njihov napraviti best-of njihovog golmana iz ove tekme...
north

#987 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by north »

Neko je već napisao, bod bi bi bio fobar, ja bih dodao da i igra nije bila toliko loša, ali samo pod uslovom da smo uzeli Kipar..Ovako ne može se reći jedan ko nijedan, ali malo nam znači...Ali realno i Veks je jedna mrtva kanta i prosjek od ekipe, gdje jedini Bale odskače i ovo se večeras moglo uzeti, ali i zijaniti :oops: .....Već narednu pušimo protiv Belgije i moramo navijati za X između Velsa i Izraela jer koja god od te dvije ekipe pobijedi ide nam na +5 nakon samo tri kola....jeste dostižno, ali smo u jebenoj situaciji zahvaljuči isključivo gluposti neviđenoj protiv jebenog Kipra :skoljka: ...Protiv Belgije bod ko džamija, ali teško, baš teško..čak mislim da će nas lagano belgijanci preslušati :skoljka:
nogeulavoru

#988 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by nogeulavoru »

Ima li se gdje pogledati repriza utakmice?
DaysleepeR

#989 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by DaysleepeR »

Ja od 60 minute cekao izmjene za promjenu ritma a nema je... Selektor je malo puko...
Paul F.

#990 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

nogeulavoru wrote:Ima li se gdje pogledati repriza utakmice?
E pa nisu naši pirati ko američki. Kod njih, čim se nešto završi na televiziji, nakon pola sata imaš na netu. Kod nas to ide sporije ali dođe.
zetareticula

#991 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by zetareticula »

nogeulavoru wrote:Ima li se gdje pogledati repriza utakmice?
Nemas sta vidjeti bolje pogledaj kakv film :)
cindrlimindrli

#992 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Znas li kako izgleda smisljena akcija u fudbalskom smislu? Nisam te pit'o da mi nabrojis nase sanse, vec kakve smo akcije napravili.
Pa i oni sutevi Pjanica u prvom su plod akcije, kad im citav vezni red posaljes po cevape i on ostane sam da je opali
sa dvadesetak metara. Pa kad Medo okreni onog lika, frajer pade na guzicu kol'ko mu se zamantalo, mali milon
lijepih poteza gdje se gradio prostor, sabijes ih u njihovih 16 na njihovom terenu, jednom rijeci pregazis, al nece
kurva u gol pa ga jebi.

Malo nas je i sreca napustila, al nece to dugo, samo hrabro i u kost, znamo lopte, fino igramo.

Uostalom, eno i njihov trener rece da ih je veceras sreca pratila.
Last edited by cindrlimindrli on 11/10/2014 02:14, edited 1 time in total.
Paul F.

#993 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

Uglavnom, kurcobolja je prošla a za formaciju ćemo lako. Samo forumski stručnjaci treba da crtaju a ne kao pred Nigeriju ili Kipar.
Infaze Studio

#994 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Infaze Studio »

Ja se izvinjavam sto upadam...ali Manijak...izvini trazio si da ti neko navede "jednu korisnu loptu za spiceve" a ne "smisljenu akciju". Kolega je odgovorio (i ja sam odmah pomislio na iste lopte cim sam procitao tvoj zahtjev.. :)
BHF_Manijak wrote:Nabrojte mi jednu upotrebljivu loptu za Dzeku ili Ibisevica? Nema ih.
Sorry..carry on :thumbup:
Droog

#995 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Droog »

SkyLimit

#996 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Zabilježio sam zanimljive dijelove:
Chris Coleman:
"Oni su tim koji kada pruži najbolje od sebe u stanju je napraviti probleme bilo kojoj reprezentaciji na Svijetu. Oni imaju veoma, veoma dobre igrače. Fizički snažne. Morali smo im stati na crtu... Udarali su nas, mi smo udarali njih... Bila je ovo dobra, staromodna međunarodna utakmica... U prošlim kvalifikacijama smo igrali lijep fudbal, ali smo dopuštali protivnicima da nam lahko postižu golove. U ovim kvalifikacijama nećemo igrati tako lijepo, možda ćemo pobijeđivati 1 : 0, ali ćemo se boriti, nećemo dopustiti protivničkim ekipama da dobiju išta lahko protiv nas... Zadnji put kad smo igrali protiv tima kao što je Bosna bilo je protiv Srbije. Oni su nas u dvije utakmice zlostavljali po terenu. A večeras nismo dozvolili da nas neko zlostavlja. Ponosan sam na svoje igrače... Begovićeva odbrana je bila fantastična, čim je opucao(Bale) mislio sam da će biti gol... "
LSD

#997 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by LSD »

Vels je vazda bio i ostao prosjecna ekipa, koja se nikad nigdje nije plasirala....prošlogodišnja raspala Srbija sa amaterom Mihajlovićem im je lani utrpala 6 komada, a nama vec sad bježe 3 boda :facepalm: što opet govori koliko je Safet srozao ovu našu najbolju generaciju u u rekordnom vremenu.... mi smo veceras opasno visili protiv njih u drugom poluvremenu ....samo sreca i dragi Bog su nas pomogli kod one dvije šanse iz njihovih prekida, kad su levati sa 5 metara fulali mrtve zicere (prvi Ashley Williams, a potom i onaj crnac drugi napadac što je ušao), na kraju i Beg izvadi šutinu Balea :thumbup:
samkoF

#998 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by samkoF »

Ripicipi wrote:
SaNsEo wrote: Jedno veliko NE
Kakva nevidjena glupost.
Pa 25 bodova smo imali u kvalifikacijama za Brazil :-)
Malo koja i drugoplasirana reprezentacija iz tih kvalifikacija je imala 19 bodova.
Pa mozemo I sad jos 8 utakmica do kraja , znaci 8 pobjeda I imacemo isti skor kao u proslilm kvalama 8-1-1 sto znaci 25 bodova.Akobogda.Ako smo mogli uzeti dva put belgiju prije nekoliko godina , sto ne bi mogli ni sad , najjaci smo kad nas otpisu.
bingov buraz

#999 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by bingov buraz »

Ne mozemo pobijediti raspali Kipar,stavise ne mozemo ni remizirati sa njima kuci,ne mozemo dobiti 10 panjeva+Bejla i nadamo se pobjedi protiv Belgije.

Smijesno.
Pismonosa

#1000 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

I opet, pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa koja zna peljat loptu. Dosta sjajnih poteza na sredini terena. Puno kratkih pasova, puno borbe, trke, Bega dobar.. Ma sve. Al jebaji ga, fali ono glavno zbog čega se nogomet i igra - golovi. Pišaj ga kad nema golova.

Ovo je bila tekma u kojoj smo jednostavno morali upisati tri boda. Ovako smo u banani teškoj.

I sinoć sam 90 minuta razmišljao o Kipru. Koji smo mi levati jebote :roll:
Locked