Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
smaugly

#976 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by smaugly »

A šta tačno trebam uraditi da bih prešao sa level 0 na level 1,odnosno level 2 i level 3?
SStijena

#977 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Piše ti sve na Crowdflower sajtu na početnoj stranici,ne možeš mašiti.
3 levela stoje u bojama i na svakom piše šta je potrebno....da ne spominjem koliko je ovdje puta to pisano
glitch

#978 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

@poisonlady ja bi ti savjetovao da ubuduće pošalješ ticket napraviš screenshot i napišeš neće ti oduzeti par minuta
a pomažeš i sebi i drugima koje zezne nedovoljno dobro pripremljen i bugovit zadatak
jer ovaj dole upovote što napišeš na nekim zadacima stvarno pregledaju i isprave ali to je možda 30%
ja za svaki nepravedan pošaljem :thumbup:

@smaugly
Image

sve ima odgovoreno samo treba potražiti
ne možemo 100 puta ponavljati jedno te isto :thumbup:

ispod Help Center Topics
https://crowdflower.desk.com/
babaroga1x

#979 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

VAŽNO ZA SVE NOVE:

na prvoj stranici ove teme sam dao kratki sažetak svega, popunjavat ću post s odgovorima kakko budete postavljali pitanja

prvo pročitati taj post, ako tamo nema odgovora, onda pitati...
SStijena

#980 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Stavi i u naslov teme neki sličan info tipa: uputstva na prvom postu,obavezno pogledati prvu stranicu i sl.
Skontaj nešta :-D
babaroga1x

#981 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

smaugly wrote:Pozdrav kolege,

Već nekih 3-4 dana pratim ovu temu na forumu i izuzetno sam zainteresovan za ovaj vid online posla. Sinoć sam se registrovao na Clixsense i počeo sam da radim neke zadatke. Pošto i nemam baš vremena da čitam svaki post na ovoj temi, želio bih vas upitati neka pitanja:

1. Clixsense ili Neobux? Koji je po vama bolji i zašto?
2. Da li je moguće tokom vremena promijeniti PayPal račun na koji se uplaćuju novci?
3. Šta je najbitnije na što treba da pazim i šta bih trebao uraditi da moj rad bude što efikasniji?

Hvala vam svima <3
Pozdrav smaugly, dobro došao u klikavce :-)

1. Oba... jer ima taskova koji se javljaju samo na jednom od gore spomenutih... ima i taskova koje kad završiš na jednom sajtu i ne daju više, nastaviš na drugom...

2. ne znam napamet, ja bi pročitao terms of service i faq na oba sajta... ili poslao support ticket.... i zašto bi mijenjao paypal račun? ako hoćeš nešto mijenjati, promijeni račun i banku na koju ti paypal šalje lovu

3. dobro pročitati upute svakog taska, biti strpljiv dok se ne skupe leveli, ako task nije jasan odabrati give up da se ne kvari točnost, na clixsensu instalirati clixaddon koji javlja kad se pojave novi taskovi

sretno, Baba
Lunetina

#982 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Lunetina »

mikrozadatak wrote:
Oče, jesi li to ti??? :D Od danas sam tvoj referal!

Šalu nastranu, registrovala se maloprije na ClickSense, malkice klikala i eto:

http://postimg.org/image/q2lw457h7/

Zaradila 3,8 centi na reklamama, ali to mi ne prikazuje... :ljulja:
dobojlija81

#983 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

sta je ovo danas,jesu li vikendi inače suplji,kako kod vas starih lavova ja level 1 pa mozda i nema posla...
glitch

#984 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

dobojlija81 wrote:sta je ovo danas,jesu li vikendi inače suplji,kako kod vas starih lavova ja level 1 pa mozda i nema posla...
:thumbup:
vikendi su inače takvi većinom :D
mikrozadatak

#985 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Lunetina wrote: Oče, jesi li to ti??? :D Od danas sam tvoj referal!

Dobro došla :)

Nadam se da ćeš se uskoro pohvaliti prvom isplatom. S obzirom da si ušla na clixsense preko mog linka (a nisi zaštitila mail adresu, odnosno nisi je učinila privatnom) bio sam slobodan da ti pošaljem email, s nekim osnovnim uputama.
Nadam se da će koristiti.

PS Prikazat će ti zaradu, nekad treba par puta kliknuti refresh da ti prikaže.

Sretno
dobojlija81

#986 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

zakacih i ja nekog referala :D imam tri

$0.0573 Today 34 AVG34.000

sta mu znaci ovo AVG ovaj 34.000 ova dva rodjaka po 2000 samo
Lunetina

#987 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Lunetina »

mikrozadatak wrote:
Lunetina wrote: Oče, jesi li to ti??? :D Od danas sam tvoj referal!

Dobro došla :)

Nadam se da ćeš se uskoro pohvaliti prvom isplatom. S obzirom da si ušla na clixsense preko mog linka (a nisi zaštitila mail adresu, odnosno nisi je učinila privatnom) bio sam slobodan da ti pošaljem email, s nekim osnovnim uputama.
Nadam se da će koristiti.

PS Prikazat će ti zaradu, nekad treba par puta kliknuti refresh da ti prikaže.

Sretno
Još jednom puno hvala na savjetima! :thumbup:

Ja namjerno ostavila opciju "Hide my email address from my sponsor" nečekiranu, ali sam je u međuvremenu čekirala. :D
konahawaii

#988 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by konahawaii »

dobojlija81 wrote:zakacih i ja nekog referala :D imam tri

$0.0573 Today 34 AVG34.000

sta mu znaci ovo AVG ovaj 34.000 ova dva rodjaka po 2000 samo
a meni jos niko nece da bude referal :(
SStijena

#989 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Referale samo djecu hvatajte.Napraviš grupu na fb i djecu dodaji ,oni se lože.Usput im objasniš ovo kako se radi u vezi mikrozadataka da ne ispadne da ih varaš,mada niko od njih nije sposoban da ovo radi.Kako god neka klikću,kad jedan prestane drugi dođe,djeca su to hahahah :D
dobojlija81

#990 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

ma ja ova dva rodjaka nafato,vide ljudi nema 50 maraka dnevno i nagulili,dzabe im vikat bolje 3 dolara dnevno iz fotelje nego 10 na mješalici :D
babaroga1x

#991 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

SStijena wrote:Referale samo djecu hvatajte.Napraviš grupu na fb i djecu dodaji ,oni se lože.Usput im objasniš ovo kako se radi u vezi mikrozadataka da ne ispadne da ih varaš,mada niko od njih nije sposoban da ovo radi.Kako god neka klikću,kad jedan prestane drugi dođe,djeca su to hahahah :D

samo paziti s ovim, ne smiju na tim sajtovima raditi maloljtnici bez dozvole roditelja....

plus kaj klinci ne mogu imati devizni račun u banci tako lako...
SStijena

#992 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Ma oni se samo registruju i rade malo pa odustanu ,a novi dođu.Tako da im račun u banci ne treba.Nisu sve djeca ima tu i srednje škole ,nego ja sve ispod 18 smatram djecom :D
Ma mislim ne oslanjam se na referale već sam to prije 4-5 god. radio dok sam i ja mislio da se od kliktanja na reklame može nešta zaraditi.Tada sam bio dobar u jednoj online pucačini ,možda i najbolji na Balkanu pa sam imao svoju grupu i mnogo članova.Tako da sam imao pristup ljudima i u zamjenu za neke stvari što se tiče igrice morali su mi dnevno kliktati na PTC sajtovima :D
mrva/mrve

#993 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Nevjerovatno koliko se vise zaradjuje kad se predje na vece levele :) Danas sam radio par zadataka, lagani a fino placeni :D

Sad radim ovaj: Find Official Online Bill Pay/Online Login URLs

Lagan pravo, samo treba na stranici vidjeti mozes li se logovati ili ne :)
mikrozadatak

#994 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

mrva/mrve wrote:Nevjerovatno koliko se vise zaradjuje kad se predje na vece levele :) Danas sam radio par zadataka, lagani a fino placeni :D

Zapravo tek sad si počeo igrati, odnosno zarađivati. Testna faza se ne računa, to je nužno zlo koje se mora proći da bi se počelo zarađivati.
Ako već nisi, probaj "Categorize these Groupon Deals" gotovo sve možeš skontati na osnovu slika.

Sretno
mrva/mrve

#995 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

mikrozadatak wrote:
mrva/mrve wrote:Nevjerovatno koliko se vise zaradjuje kad se predje na vece levele :) Danas sam radio par zadataka, lagani a fino placeni :D

Zapravo tek sad si počeo igrati, odnosno zarađivati. Testna faza se ne računa, to je nužno zlo koje se mora proći da bi se počelo zarađivati.
Ako već nisi, probaj "Categorize these Groupon Deals" gotovo sve možeš skontati na osnovu slika.

Sretno
Uh taj task je lagan pravo :D Ali sam se zeznuo, probao slucajno na Neobux raditi i ne daju mi sad na ClixSense, a tu sam aktivniji :D
smaugly

#996 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Zato se naša zarada mjeri u centima :D a može li mi neko od iskusnijih reći koliko u prosjeku vremena troše dnevno na ove stvari?
SStijena

#997 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

1-2h ali nisam toliko iskusan i ne ganjam veliku zaradu mjesečno.Sada sam na 31 $ i nadam se ovim tempom da će se uduplati do kraja mjeseca.Radim samo lagane ,a dobro ili solidno plaćene zadatke :D
Sarcom

#998 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Sarcom »

Poceo sam i ja da radim ove taskove i osim sto mi je tacnost na zadacima raspoznavanja articla i autora uzasna(osim onih na Njemackom iako nemam pojma Njemacki :) ),nejasno mi je nekoliko stvari.
1.Zasto mi se na dashboard (na mjestu gdje prikazuje lvl-e) ne oojavljuje da sam uradio job ili odgovorio pitanja?
2.Onaj task sa pronalaskom twitera nemogu da submit i continue (primjetio sam da pise da treba uraditi 4 od 6 a ja imam ponudenih samo 5). :-?
kloniran

#999 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

Sarcom wrote:Poceo sam i ja da radim ove taskove i osim sto mi je tacnost na zadacima raspoznavanja articla i autora uzasna(osim onih na Njemackom iako nemam pojma Njemacki :) ),nejasno mi je nekoliko stvari.
1.Zasto mi se na dashboard (na mjestu gdje prikazuje lvl-e) ne oojavljuje da sam uradio job ili odgovorio pitanja?
2.Onaj task sa pronalaskom twitera nemogu da submit i continue (primjetio sam da pise da treba uraditi 4 od 6 a ja imam ponudenih samo 5). :-?
to se updateuje periodično zato ne pokazuje odmah
Sarcom

#1000 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Sarcom »

kloniran wrote:
Sarcom wrote:Poceo sam i ja da radim ove taskove i osim sto mi je tacnost na zadacima raspoznavanja articla i autora uzasna(osim onih na Njemackom iako nemam pojma Njemacki :) ),nejasno mi je nekoliko stvari.
to se updateuje periodično zato ne pokazuje odmah
Trebalo bi svakih 60 min ali je proslo mnogo vise od kako sam uradio task,a jos nema.
Post Reply