Kako se ja osjecam? Hoces iskreno...? Nemam nikakvih osjecanja prema svemu tome. Znas li zasto? Jer imam vise nego dovoljno godina i odavno sam shvatio kako stvari ovdje funkcionisu, a funkcionisu upravo na nacin koji sam opisao prije par postova.wolf07 wrote:@Dozer
Prognoze su ti haos! Evo samo jedno pitanje. Kako se osjecas kad kazes da je sve ovo sa ucenicima bosnjacke nacionalnosti u Kotor Varoši i u Istočnoj Bosni predizborna kampanja kad cujes da je upravo identican stav iznio i onaj ministar obrazovanja RS Mutabdzija? Da li te imalo stid onih ljudi koji su i prosle godine u ovo doba protestvovali radi iste stvari, pa u neka doba i dosli pod satore u sred jeseni u Sarajevo koje ih je posmatralo onako kako posmatra sve sto nije rodjeno izmedju Marin-Dvora i Bas-Carsije?
A to sto ti ne vidis sta je i kako je, i sto si zaslijepljen BHS matricom, u tvom konkretnom slucaju samo "B" komponentnom, ipak je tvoj, a ne moj problem.
A Mutabdzija je, vjerovao ti ili ne, u pravu. Sve to jeste predizborna kampanja, a ti jadni ljudi tamo, ali i u raznim drugim mjestima, svima njima sluze upravo i jedino za to - za predizborne kampanje koje grade preko njihovih ledja.
Svi oni, a tu spada i SDA, racunaju upravo na umove poput tvoga koji ce u svemu tome imati neko saosjecanje, a iz tog saosjecanja ce onda izniknuti otpor i bijes, i ti ces punog srca zaokruziti SDA na izborima.
Identicna matrica je i kod onih drugih i trecih.
I dok se ti, i slicni tebi, bacakate radi onoga sto vam "rade" mrski Bosnjaci/Srbi/Hrvati, vase etnicke vodje u vidu Bakira, Tihica, Dodika, Lagumdzije, Covica, Cavica, Bosica, itd., ali i svi ostali u pripadajucim stranka, zadovoljno trljaju ruke i placu vam od smijeha iza ledja.
A zasto i ne bi kad ste im (opet) obezbijedili jos 4 godine za pljacku upravo - vas samih. Naravno, ti si budzetlija i tvoj posao je da branis one koji su ti taj posao dali. A sta je s onima, pripadnicima "tvog" naroda, koji nisu na budzetu?
Pitanje za tebe - zasto ta ista SDA, ako joj je toliko stalo do Bosnjaka i odbrane njihovih prava na svakom pedlju BiH, jucer nije uvela reciprocne mjere po pitanju srpskog jezika u Federaciji? Zasto odmah nisu donijeli odluku da se u skolama u Federaciji Srpski jezik vise ne zove tako, nego je to od sad "jezik srpskog naroda"?
Mislim...zaista...
A sve sto tebi i tebi slicnima mogu reci jeste - dajte sansu vlastitom mozgu. Nista vise.
A sto se mog "stida" tice, ja zaista ne znam cega bi to mene trebalo biti stid u slucaju koji navodis? Zar se tu ne bi trebala stiditi SDA sa Tihicem i Bakirom na celu, koji nisu uradili ama bas nista za te ljude, u smislu da svim silama uticu na promjene koje su trazili? Naravno da se trebaju stiditi. Ali, ne stide se. Ni najmanje. Ti se zapitaj zasto.
(btw, ne kaze se, a i ne pise, "Marin-dvora". Nauci bar kako se zove dio grada u kojem zivis.)
@Hajvan
Nisam bas skontao ovo "pravednik"...?