BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Dozer

#976 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

wolf07 wrote:@Dozer

Prognoze su ti haos! Evo samo jedno pitanje. Kako se osjecas kad kazes da je sve ovo sa ucenicima bosnjacke nacionalnosti u Kotor Varoši i u Istočnoj Bosni predizborna kampanja kad cujes da je upravo identican stav iznio i onaj ministar obrazovanja RS Mutabdzija? Da li te imalo stid onih ljudi koji su i prosle godine u ovo doba protestvovali radi iste stvari, pa u neka doba i dosli pod satore u sred jeseni u Sarajevo koje ih je posmatralo onako kako posmatra sve sto nije rodjeno izmedju Marin-Dvora i Bas-Carsije?
Kako se ja osjecam? Hoces iskreno...? Nemam nikakvih osjecanja prema svemu tome. Znas li zasto? Jer imam vise nego dovoljno godina i odavno sam shvatio kako stvari ovdje funkcionisu, a funkcionisu upravo na nacin koji sam opisao prije par postova.
A to sto ti ne vidis sta je i kako je, i sto si zaslijepljen BHS matricom, u tvom konkretnom slucaju samo "B" komponentnom, ipak je tvoj, a ne moj problem.
A Mutabdzija je, vjerovao ti ili ne, u pravu. Sve to jeste predizborna kampanja, a ti jadni ljudi tamo, ali i u raznim drugim mjestima, svima njima sluze upravo i jedino za to - za predizborne kampanje koje grade preko njihovih ledja.
Svi oni, a tu spada i SDA, racunaju upravo na umove poput tvoga koji ce u svemu tome imati neko saosjecanje, a iz tog saosjecanja ce onda izniknuti otpor i bijes, i ti ces punog srca zaokruziti SDA na izborima.
Identicna matrica je i kod onih drugih i trecih.
I dok se ti, i slicni tebi, bacakate radi onoga sto vam "rade" mrski Bosnjaci/Srbi/Hrvati, vase etnicke vodje u vidu Bakira, Tihica, Dodika, Lagumdzije, Covica, Cavica, Bosica, itd., ali i svi ostali u pripadajucim stranka, zadovoljno trljaju ruke i placu vam od smijeha iza ledja.
A zasto i ne bi kad ste im (opet) obezbijedili jos 4 godine za pljacku upravo - vas samih. Naravno, ti si budzetlija i tvoj posao je da branis one koji su ti taj posao dali. A sta je s onima, pripadnicima "tvog" naroda, koji nisu na budzetu?

Pitanje za tebe - zasto ta ista SDA, ako joj je toliko stalo do Bosnjaka i odbrane njihovih prava na svakom pedlju BiH, jucer nije uvela reciprocne mjere po pitanju srpskog jezika u Federaciji? Zasto odmah nisu donijeli odluku da se u skolama u Federaciji Srpski jezik vise ne zove tako, nego je to od sad "jezik srpskog naroda"?
Mislim...zaista...
A sve sto tebi i tebi slicnima mogu reci jeste - dajte sansu vlastitom mozgu. Nista vise.

A sto se mog "stida" tice, ja zaista ne znam cega bi to mene trebalo biti stid u slucaju koji navodis? Zar se tu ne bi trebala stiditi SDA sa Tihicem i Bakirom na celu, koji nisu uradili ama bas nista za te ljude, u smislu da svim silama uticu na promjene koje su trazili? Naravno da se trebaju stiditi. Ali, ne stide se. Ni najmanje. Ti se zapitaj zasto.
(btw, ne kaze se, a i ne pise, "Marin-dvora". Nauci bar kako se zove dio grada u kojem zivis.)

@Hajvan
Nisam bas skontao ovo "pravednik"...?
Last edited by Dozer on 02/09/2014 13:37, edited 1 time in total.
gepard_

#977 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

wolf07 wrote:@Dozer

Prognoze su ti haos! Evo samo jedno pitanje. Kako se osjecas kad kazes da je sve ovo sa ucenicima bosnjacke nacionalnosti u Kotor Varoši i u Istočnoj Bosni predizborna kampanja kad cujes da je upravo identican stav iznio i onaj ministar obrazovanja RS Mutabdzija? Da li te imalo stid onih ljudi koji su i prosle godine u ovo doba protestvovali radi iste stvari, pa u neka doba i dosli pod satore u sred jeseni u Sarajevo koje ih je posmatralo onako kako posmatra sve sto nije rodjeno izmedju Marin-Dvora i Bas-Carsije?

@gepard

Superrrr!!!! Dolaze nam DF i Sefer! Hajde, neka pobijedi ko god hoce od njih u mjestima gdje su Bosnjaci vecina. De mi samo reci ko ce od njih pobijediti u RS-u a ko u Zapadnoj Hercegovini? I jos samo jedno malo pitanje, na cemu si ti majke ti tvoje pa tako nesuvislo lupas?
Marijin Dvor se zove . SDA vas je trebala malo opismeniti i nauciti osnovnim toponima ovoga grada . Bitno je da znate kako se zove selo Dzeme Latica o kako se zove mater od Mo Sacirbaya . :)
sto se tice pitanja upucenog meni ......hmmmmmmmm tipicno razmisljanje SDA seoskog lole . Ko biva oni ce glasati za ,, svoje ,, a mi ..... :? Bas me briga kako ce glasati i za koga u genocidnoj i po stalama bobanove avlije . Moje je da dam glas onome za koga mislim da me nece lagati , krasti , pljackati , unistavati mi tvornice , dovoditi mi sumnjive tipove sa istoka ....moj je posao da dam glas onome ko nece dijeliti moju drzavu . Ja znma da ce HDZ pobijediti u zap Hercegovini i da ce dodik cetnik pocetnik pobijediti u genocidnom brlogu . I bas zato dajem glas onima koji nece sa fastima u kolo . Ako glasam za SDA dao sam glas pljacki , korupciji , lopovloku , kriminalu i konacnoj podijeli i unistenju i nestanku Bosne i Hercegovine . Ako glasas za SDA glasas i za HDZ i Dodika i SDS jer to su kolaiocini partneri koji vec 24 godine lazu varaju razvlace dijele .....Shvatas li ti uopce .Znas li rezonovati . Znas li sta je logika . SDA HDZ SDS su tri rodjena brata iz 1990 . pa do danas . Nema tu moji tvoji . Bosna mora biti bosanska ili je nece biti . SDA je neprijatelj Bosne . I sada ja treba opet da postavljam video klipove i dokaze i Brankovica ( sve po zakonu ) i bicakcica kojeg je otjerao visoki predstavnik MZ i Radeljasa i onog butnju sto je napravio dzamiju ....i tako u krug i tako unedogled . Gledaj Dzemaludin Latic kaze da je multikulti cjelovita BiH uvod u novi genocid . to je samo izgovor za pravljenje fildzan drzave gdje ce SDA vladati do kijametskog dana kako on kaze . Znaci SDA indirektno i diretno rastura drzavu . Otvoreno i potajno . Kako kad . Od izbora do izbora od situacije do sitacije . A nisu svjesni ( ili jesu ) da fildzan ne moze opsati u okrezunju takvih vukova i zvijeri koji su radili 92 96 to sto su radili . Moj je,,posao,, da se putem interneta borim za svoju zemlju kao sto su borili moji djedovi 41 45 i kao sto sam se ja borio 92 95 . Samo me zanima istina pravda postenje cast , posao i hljeb za narod . Zanima me Bosna .Cjelovita ! Zanima me sve ono sto SDA ne zanima . Ja i SDA smo uvijek bili neprijatelji . Mrzim SDA zato sto volim Bosnu . Rijec bosna ne postoji u vukobularu SDA ovaca . Kod njih postoje rijeci Ilsam Turska bosnjaci Alija ......eto sta oni vrte ovih 20 i kusur . Vrte rijeci za koje ja ne dajem ni prebijene pare . A i to je sve fol . Yebe ih se i islam i tursku i za aliju i za bosnjake njih zanima vlas i novac i zato mene SDA ne zanima . Osim u zatvoru gdje im je mjesto .
IcedMFEarth

#978 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

To je ono što najviše boli, nije što rasturaju Bosnu, nego što se Izetbegovići slave ko heroji :)
privremeni

#979 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by privremeni »

IcedMFEarth wrote:To je ono što najviše boli, nije što rasturaju Bosnu, nego što se Izetbegovići slave ko heroji :)
:lol:
masala, i jos u mnozini, jel da?
gepard_

#980 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

IcedMFEarth wrote:To je ono što najviše boli, nije što rasturaju Bosnu, nego što se Izetbegovići slave ko heroji :)
ako je ovo meni upuceno ( a nalazi se ispod mog posta ) reci cu ti iskreno . mene boli sto neko rastura moju zemlju . Takodje me boli kada se rasturaci slave . Boli me kada neko nosi sliku Sratka Smradica .
ps ne znam kome izrodbegovici mogu biti heroji ? Meni sigurno ne .
sulejman1

#981 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Živio naš predsjednik Bakir, naš državnik, naš vođa, naša nada .... 8-)
hizo ramidovic

#982 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

sulejman1 wrote:Živio naš predsjednik Bakir, naš državnik, naš vođa, naša nada .... 8-)
...nas nur, nas gospodar, nas kralj, nas tito...(nastaviti niz)
IcedMFEarth

#983 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

gepard_ wrote:
ako je ovo meni upuceno ( a nalazi se ispod mog posta ) reci cu ti iskreno . mene boli sto neko rastura moju zemlju . Takodje me boli kada se rasturaci slave . Boli me kada neko nosi sliku Sratka Smradica .
ps ne znam kome izrodbegovici mogu biti heroji ? Meni sigurno ne .
Samo sam se nadovezao na tvoj post, shvatio sam ja šta si ti rekao i slažem se.
Dozer

#984 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

:jbt:
Rampage

#985 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Rampage »

hizo ramidovic wrote:
sulejman1 wrote:Živio naš predsjednik Bakir, naš državnik, naš vođa, naša nada .... 8-)
... naš Recep Tayyip Erdoğan :mrgreen:
Dozer

#986 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

I - zreo za Golog otoka. Koji, nazalost, vise nije u funkciji...
Rampage

#987 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Rampage »

eh... bojim se da ćemo se načekati tog momenta :(
sulejman1

#988 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

hizo ramidovic wrote:
E nek si se javio, napokon, znam ja na šta se vi palite :lol: :lol: :lol:
sulejman1

#989 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Rampage wrote:
hizo ramidovic wrote:
... naš Recep Tayyip Erdoğan :mrgreen:
Upravo tako Erdogan :) :) :)
sulejman1

#990 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Dozer wrote:
:jbt:
Tako tako samo udaraj glavom možda ti se razbistri to crvenilo ispred očiju :lol:
Rampage

#991 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Rampage »

sulejman1 wrote:
Rampage wrote: ... naš Recep Tayyip Erdoğan :mrgreen:
Da li vi u tim vašim "bakirovskim krugovima" slučajno znate da je Turska PRODALA Bosnu i Hercegovinu najmanje jednom do sada kroz historiju?

Znam ja da je to do sada hiljadu puta spomenuta činjenica, ali opet da provjerim evo i s tobom:)
zateznistub

#992 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zateznistub »

ovo kralju, sahu me podsjeti

sulejman1

#993 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Rampage wrote:
sulejman1 wrote:
Rampage wrote: ... naš Recep Tayyip Erdoğan :mrgreen:
Da li vi u tim vašim "bakirovskim krugovima" slučajno znate da je Turska PRODALA Bosnu i Hercegovinu najmanje jednom do sada kroz historiju?

Znam ja da je to do sada hiljadu puta spomenuta činjenica, ali opet da provjerim evo i s tobom:)
Za koliko love smo prodani i kome? :-)
sulejman1

#994 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

zateznistub wrote:ovo kralju, sahu me podsjeti

Đuro ko Đuro tako je kada vlada Đuro :wink:
madner

#995 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

2.2 miliona engleskih funti 1909 :roll:
Rampage

#996 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Rampage »

sulejman1 wrote:
Rampage wrote:

Veliš to se krije kod vas u Centrali :lol: ?
hizo ramidovic

#997 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

sulejman1 wrote:
hizo ramidovic wrote:
E nek si se javio, napokon, znam ja na šta se vi palite :lol: :lol: :lol:
e nek si vala zapalio i zazario ovaj forum...
ovi forumasi (sve go olos i bagra) i ne znaju nista drugo nego samo pljuvati po casnim i postenim ljudima, poput tvoga gospodara.
sulejman1

#998 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

madner wrote:2.2 miliona engleskih funti 1909 :roll:
Da nije previše :roll:
Dozer

#999 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Nego, @sulejmane1, cujem da je Bakir u fazi nabavke novih povodaca, pa samo da priupitam jesi li odabrao dezen? :D
sulejman1

#1000 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Rampage wrote:
sulejman1 wrote:
Rampage wrote:

Veliš to se krije kod vas u Centrali :lol: ?
Ma ne krije eno madner je negdje iskopao, vidiš da su podaci dostupni, samo ako ima ko da to sve sazvače i proguta :(
Post Reply