Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#976 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Imaju li pisani tragovi za ovo:

http://pixelizam.com/misteriozne-kamene ... kostarika/

a boga mi takve iste i u BiH

http://udruga-kameleon.hr/tekst/1175/
AmirBaa

#977 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Jel ono neko spomenuo poredjenje semirovih ,,piramida" sa holivudskim reziserima ? I coca colom :? :? :? :? na kakvim ste vi drogama, da i meni tako dobro kao vama bude. Ove godine mi dosao prijatelj iz Pariza u posjetu, i ode sa nekim ljudima u Visoko da eto vidi sta ima tamo. Kaze jedno od najgorih iskustava u zivotu, sav blatnjav dosao, nije mogao vjerovati sta je sve Semir pricao o piramidama i ljekovitim tunelima unutra. Jos kad je cuo da je ta prica krenula 2006. godine :lol: :lol: :lol:
nosara

#978 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

AmirBaa wrote:Jel ono neko spomenuo poredjenje semirovih ,,piramida" sa holivudskim reziserima ? I coca colom :? :? :? :? na kakvim ste vi drogama, da i meni tako dobro kao vama bude. Ove godine mi dosao prijatelj iz Pariza u posjetu, i ode sa nekim ljudima u Visoko da eto vidi sta ima tamo. Kaze jedno od najgorih iskustava u zivotu, sav blatnjav dosao, nije mogao vjerovati sta je sve Semir pricao o piramidama i ljekovitim tunelima unutra. Jos kad je cuo da je ta prica krenula 2006. godine :lol: :lol: :lol:
:lol:

Zar nije asfaltirano do vr'a...? :D

Podrska Semiru i Visokom... Samo neka se nesto radi i talasa... :thumbup:

Crkva autoritet...? :lol: Hvala ti, oraspolozila si me... :kiss:
Danguba

#979 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Danguba »

maraccana

#980 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by maraccana »

Image

Pazi slike, vanzemaljci šalju wi-fi. :lol:
VjecitiStudent

#981 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:Imaju li pisani tragovi za ovo:

I ti ono nisi religiozan?
Šteta, baš pravi 'mindset'.
Danguba

#982 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Danguba »

Image

to visocani suse meso... :D
Banksy

#983 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Danguba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanske ... /151010037

skeptici na aparate... :lol: :lol:
:lol:

Top scientists claims ancient structures are in Bosnia

Top archeologist Dr Sam Osmanagich, professor claims he found the pyramids.

http://www.dailystar.co.uk/news/latest- ... ery-Europe
Express je za ovo The New York Times ... :D
Danguba

#984 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Danguba »

:wink:
hrasno38

#985 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote:Imaju li pisani tragovi za ovo:

I ti ono nisi religiozan?
Šteta, baš pravi 'mindset'.
Bravo ne znam kako su uspio da sastavis ovo pitanje? Ostao sam bez teksta...impresionirao si me... jer jednostavno ne znam kakve veze ova dva linka imaju veze sa religijom????
InaravnoDzej

#986 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by InaravnoDzej »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Izvini stvarno ne izbjegavam nego mi je proletilo u svoj silnoj raspravi. Vrlo jednostavno cu ti odgovoriti.....daj ti meni dokaz da nije!!!!!
InaravnoDzej wrote:Ne postoje arheološka nalazišta niti ostaci tako velikog grada u koji bi se smjestilo 100 000 ljudi. Niti postoje pisani tragovi o tako velikom gradu. Jel dovoljan dokaz ?
Ima jedna lijepa dzamija u mjestu Umoljani za koju ne postoje pisani tragovi kada je i ko izgradio a kazu da je vjerovatno izgradjena od stecaka. Za ti dzamiju se kaze da je poslije dzamije u Ustikolini najstarija u BiH ali posto ne postoje pisani tragovi o njoj jel to znaci da ne postoji. O kojim arheoloskim nalazistima ti pricas i o kojim arheolozima u BiH??? Neki dan covjek u svojoj basci kopao neku cijev ili nesto i pronasao novcic bog zna koliko star. Arheologija se na bazira samo na cinjenicama nego i na predpostavkama.
Ili ako cemo obratnom logikom u svetim knjigama postoje pisani tragovi o postojanju boga, o tome da je Mojsije rasturio more da bi izveo Izraelce iz egipatskog ropstva. Jel ti vjerujes da je on to zaista uradio jer postoje pisani tragovi!!!
I da da se razumijemo bar ono sto sam ja ovdje vidio to nije sasvim sigurno "piramida" (mada opet ponavljam nikada nisam rekao da jeste piramida) izgradjena od megalitnih blokova kao sto su radjene one u Egiptu nego vise piramidalna struktura na kojoj su radjene odredjene stvari i u kojoj su sasvim sigurno kopani neki tuneli. To sve postoji nekih 20 km od Sarajeva i to treba maksimalno iskoristiti i opet cu reci svi oni koji to pokusavaju da opstruiraju su klasicni neprijatelji ove nase jebene BiH samo da bi zadovoljili neke svoje neobjasnjive potrebe.
Naveo sam kao primjer Lourd ali postoji bezbroj mjesta na zemaljskoj kugli sto vjerskih sto ne koje su ljudi utkali u svoj identitet i identit svoje zemlje i ne pada im na pamet da nesto negiraju sve dok imaju koristi od toga. Ali jok ove jebene posljeratne BH generacije sklone su sam devastiranju od vlastirtog identiteta da vlastite drzave da bi zadovoljli svoje bolesne potrebe.
Koliko ja znam a ne tvrdim da sam u pravu osim ovlastenja da moze kopat Semir je ulozio puno vise svojih i para sponzora nego sto je dobio od ove zemlje a isto tako sigurno znam da su turisti obilazeci sve to ostavili u BiH par miliona necega ($, EUR, KM).

Prije 1463 godine nije izgradjena definitivno.

JEsil ti svjestan šta pričaš ? Pričaš o piramidi visokoj preko 240 metara. Tvrdiš da je na prostoru Visokog živjela civilizacija koja je bila toliko brojna i toliko sposobna da je mogla da izgradi piramidu. I onda je tek tako nestala bez i jednog traga postojanja osim eto što su ostavili te piramide koje samo treba otkopati. Pa bolan najveća ekonomoska i vojna sila gotov bankrotirala gradeći piramide, a ti tvrdiš da je Visoko imalo takve resurse poput starog Egipta. Mani se ti Semira i pseudoarheologije već se uhvati knjige pročitaj care šta o arheologiji i historiji starog vijeka općenito pa ćeš onda da uvidiš da nije bilo moguće da je postojala civilizacija u Visokom sposbna da izgradi piramidu. Kad to sve pročitaš onda se baci na geologiju pa da vidiš kako nastaju brda poput tog u Visokom. Do tada :sax:
hrasno38

#987 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

InaravnoDzej wrote:
hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Izvini stvarno ne izbjegavam nego mi je proletilo u svoj silnoj raspravi. Vrlo jednostavno cu ti odgovoriti.....daj ti meni dokaz da nije!!!!!
InaravnoDzej wrote:Ne postoje arheološka nalazišta niti ostaci tako velikog grada u koji bi se smjestilo 100 000 ljudi. Niti postoje pisani tragovi o tako velikom gradu. Jel dovoljan dokaz ?
Ima jedna lijepa dzamija u mjestu Umoljani za koju ne postoje pisani tragovi kada je i ko izgradio a kazu da je vjerovatno izgradjena od stecaka. Za ti dzamiju se kaze da je poslije dzamije u Ustikolini najstarija u BiH ali posto ne postoje pisani tragovi o njoj jel to znaci da ne postoji. O kojim arheoloskim nalazistima ti pricas i o kojim arheolozima u BiH??? Neki dan covjek u svojoj basci kopao neku cijev ili nesto i pronasao novcic bog zna koliko star. Arheologija se na bazira samo na cinjenicama nego i na predpostavkama.
Ili ako cemo obratnom logikom u svetim knjigama postoje pisani tragovi o postojanju boga, o tome da je Mojsije rasturio more da bi izveo Izraelce iz egipatskog ropstva. Jel ti vjerujes da je on to zaista uradio jer postoje pisani tragovi!!!
I da da se razumijemo bar ono sto sam ja ovdje vidio to nije sasvim sigurno "piramida" (mada opet ponavljam nikada nisam rekao da jeste piramida) izgradjena od megalitnih blokova kao sto su radjene one u Egiptu nego vise piramidalna struktura na kojoj su radjene odredjene stvari i u kojoj su sasvim sigurno kopani neki tuneli. To sve postoji nekih 20 km od Sarajeva i to treba maksimalno iskoristiti i opet cu reci svi oni koji to pokusavaju da opstruiraju su klasicni neprijatelji ove nase jebene BiH samo da bi zadovoljili neke svoje neobjasnjive potrebe.
Naveo sam kao primjer Lourd ali postoji bezbroj mjesta na zemaljskoj kugli sto vjerskih sto ne koje su ljudi utkali u svoj identitet i identit svoje zemlje i ne pada im na pamet da nesto negiraju sve dok imaju koristi od toga. Ali jok ove jebene posljeratne BH generacije sklone su sam devastiranju od vlastirtog identiteta da vlastite drzave da bi zadovoljli svoje bolesne potrebe.
Koliko ja znam a ne tvrdim da sam u pravu osim ovlastenja da moze kopat Semir je ulozio puno vise svojih i para sponzora nego sto je dobio od ove zemlje a isto tako sigurno znam da su turisti obilazeci sve to ostavili u BiH par miliona necega ($, EUR, KM).

Prije 1463 godine nije izgradjena definitivno.

JEsil ti svjestan šta pričaš ? Pričaš o piramidi visokoj preko 240 metara. Tvrdiš da je na prostoru Visokog živjela civilizacija koja je bila toliko brojna i toliko sposobna da je mogla da izgradi piramidu. I onda je tek tako nestala bez i jednog traga postojanja osim eto što su ostavili te piramide koje samo treba otkopati. Pa bolan najveća ekonomoska i vojna sila gotov bankrotirala gradeći piramide, a ti tvrdiš da je Visoko imalo takve resurse poput starog Egipta. Mani se ti Semira i pseudoarheologije već se uhvati knjige pročitaj care šta o arheologiji i historiji starog vijeka općenito pa ćeš onda da uvidiš da nije bilo moguće da je postojala civilizacija u Visokom sposbna da izgradi piramidu. Kad to sve pročitaš onda se baci na geologiju pa da vidiš kako nastaju brda poput tog u Visokom. Do tada :sax:
Sve OK svako ima pravo na svoje misljelnje samo bih volio kad bi procitao ono sto sam napisao i ne imputirao mi ono sto nisam napisao. Medjutim vasa zaludjenost da nekoga ubjedite da to nije ma kako god da ga zvali ide skoro do fanatizma. Da ponovom po zadnji put "ZABOLI ME ONA STVAR KAKO SE TO U VISOKOM ZOVE SVE DOK OVA DRZAVA I LJUDI IMAJU KORISTI OD TOGA". Citam da je ovo ljeto kompleks u Viskom obislo oko 20.000 ljudi...e pa prije toga 20.000 ljudi kroz Visoko nije proslo u 10 godina i to je poenta sve price. Da hoce bogdo Semir jos u 10 gradova BiH pronaci piramide pa makar svi vi dobili cireve po cijelom tijelu i izvana i iznutra a mi postali zemlja koja zivi iskljucivo od "piramidnog turizma"!!!!
Fudo387

#988 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:Da ponovom po zadnji put "ZABOLI ME ONA STVAR KAKO SE TO U VISOKOM ZOVE SVE DOK OVA DRZAVA I LJUDI IMAJU KORISTI OD TOGA".
:thumbup:

Tako razmisljaju pametni ljudi, toliko je primjera sirom svijeta kako lokalne zajednice bukvalno zive od nevidjenih gluposti i sad odjednom
nevalja kad neki Semir skonta fazon kako ce uzimati pare od zaljubljenika u budalastine.
Je prokletog naroda mati mila, umjesto da svi u glas vicu jeste, ima, i bice ih jos, oni se ubise da dokazu kako su zadovoljni kokuzlukom.
E, svasta.
drug_profi

#989 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Pa cijeli Roswell zivi od ublehe i bogami ne vidim da se amerikanci zato stide ili sprjecavaju taj biznis. Samo ovdje pametnjakovici nazor hoce da sprijece da nam ljudi ostavljaju pare svojlm voljom.
ja ne znam koliko jos primjera biznisa zasnovanog na ljudkoj zelji da vjeruju u nesto ili da se zabave nekom izmisljotinom trebam da vam dam.
drug_profi

#990 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Dupli
(jebeni klix nema tapatalk)
Eto nam nivoa foruma na kojem se naduravaml.
Last edited by drug_profi on 10/10/2015 17:57, edited 1 time in total.
ST11

#991 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by ST11 »

Znate, da ste u pravu. Dok nisam počeo ovo čitati, kod Visokog sam stao samo da sam dotočio gorivo na Petrolovoj crpki, ni pomišljao nisam, da na putu prema Sarajevu skrenem s autoputa. Sledeči put sigurno otiči tamo negdje na pivo i bliže pogledati ovo čudo, ma šta ono bilo :-D .
Fudo387

#992 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Fudo387 »

ST11 wrote:Znate, da ste u pravu. Dok nisam počeo ovo čitati, kod Visokog sam stao samo da sam dotočio gorivo na Petrolovoj crpki, ni pomišljao nisam, da na putu prema Sarajevu skrenem s autoputa. Sledeči put sigurno otiči tamo negdje na pivo i bliže pogledati ovo čudo, ma šta ono bilo :-D .
To jarane, malo prohodas, spucas cevape, popijes pivu, uslikas se za fejsbuk, kupis suhog mesa (najbolje na dunjaluku)...dobro tebi, dobro
visocanima. Win-Win situacija. :D
ST11

#993 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by ST11 »

Tačno o tome govorim i samo šteta, da zaista ne iskoristite ono brdo što je nalik na piramidu u turističke svrhe, ima da vam amerikanci igraju naokolo kao oni plavi u Avataru.
jao_situacije

#994 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Banksy wrote:
Jel vi mislite da stvarno vecina u to vjeruje i da treba tolika energija da otvarate ljudima oci?
hrasno38 wrote:
http://www.mojportal.ba/novost/219737/K ... z-Slovacke

ovo je sigurno Semirova rodica.....

i kad budete imali vremena morate mi pojasniti kako da zamolim prirodu da mi napravi ovalav ulaz u kucu.....

Image

Oko ostalog smo, vidim, složili.
Znamo da je laž, ali od toga možemo imati finansijsku dobit, pa stoga nije ni važno što je svjesna, namjerna, iskreirana laž. OK.
:roll:
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Banksy

#995 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
Banksy wrote:
Jedini s diplomom, dosad.

Robert M. Schoch
Boston University

(Robert M. Schoch is an associate professor of Natural Sciences at the College of General Studies. Schoch received a BA in Anthropology and a BS in Geology from George Washington University. He was awarded MS and PhD degrees in Geology and Geophysics from Yale University (PhD, 1983))

Having more than a casual interest in ancient pyramids, I wanted to see first-hand what all the pyramid fuss in Bosnia was about.

they are just big hills.

I saw only perfectly natural sandstones and conglomerates that had broken into larger or smaller blocks due both to tectonic stresses and gravity slumping.

The tunnel had clearly been entered and modified in recent times, as evidenced by the graffiti found in places, the collapsed ceilings and walls, and the stories that the Yugoslavian army had once used the tunnels for military purposes, and possibly purposefully destroyed parts of them.

I was told by a reliable source that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax.

the whole notion of the Bosnian pyramids was not just a mistake or an ill-conceived notion, but a downright hoax designed to bring prestige, fame, power, and money to Bosnia, Visoko, and the head of the Bosnian Pyramid of the Sun Foundation, the Bosnian-American Semir (“Sam”) Osmanagic.

Fudo387

#996 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:I was told by a reliable source that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax.
And, reliable source is...who?
hrasno38

#997 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

heheheheh recimo sasvim slucajno znam da je slika 3 "Devils Postpile" proglaseno nacionalnim spomenikom u USA u Kaliforniji i nema amerikanca koji ce to nesto negirati. Generalno vecina ovih slika sto si postavio nastala je djelovanjem lave a nisam bas siguran da sam vidio da negdje u blizini Visokog ima neki stari ugasenu vulkan....ali naravno ko ce ga znati sta je bilo prije "pisanih tragova".
Last edited by hrasno38 on 10/10/2015 19:08, edited 1 time in total.
hrasno38

#998 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:I was told by a reliable source that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax.
Ma ona se slomi da bude najpametnija inace gdje god da pise na forumu......
Banksy

#999 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Otkud znam, čitaj tekst ispod. Biće stanovnici Visokog koji žive s gradom Visokim stoljećima unazad i dobro ga poznaju.

http://www.robertschoch.com/bosniacontent.html
Banksy

#1000 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma ona se slomi da bude najpametnija inace gdje god da pise na forumu......
Na ovoj temi nije trebalo puno. Trud je zaista bio minimalan, nažalost.
Post Reply